Originally Posted by
zars
Teþekkürler Sn KaaN, ben de dün gece bir entegre fabrika ile bir ark ocaklý tesis 1 ton çelik için ne kadar elektrik tüketir bilgisini arýyorum...henüz netleþtiremedim...hesaplamak istediðim þey aslýnda þöyle...her fosil yakýtýn bir emisyon faktörü var, bu faktör elektrik için kW baþýna 0,4 kömürün kaltesine göre kg baþýna 1 civarý ( okumuþtum zamanýnda ama henüz kaynaðý bulamadým) kullanýlan fosil yakýtlara göre emisyon miktarýný bulabilirsem EAF ile BOF arasýndaki emisyon farkýný bulmayý deneyeceðim...ayrýca ihtiyacýmýzdan fazla GES yaparsak kömür kullanmamýza raðmen alacaðýmýz karbon sertiifikalarýyla karbon nötr olabilir miyiz,..ama dediðiniz gibi paylaþýlmayan bilgiye ulaþmak biraz zor...çalýþmam biraz zaman alacak.. anladýðým kadarýyla bu vergilendirme sadece ihracat yapýlan kalemleri deðil ihracat yapan bir þirkete yaptýðýmýz yurt içi satýþarý da etkileyecek, örneðin ayný grubun parçasý olmamýza raðmen Renault bu durumda bizden çelik almayabilir...
Karbon yakalama önemli þirkette durumun farkýnda ve Entegre Faaliyet Raporuna þu ifadeyi koymuþlar ama net bilgi yok...
Ar-Ge Direktörlüðümüzce demir ve çelik üretim proseslerinde biyokömür kullanýlabilmesi, kok gazýndan hidrojenin ayrýlarak yüksek fýrýnlarda tekrar kullanýmý
senaryosunun CO2 emisyonlarýna
etkisinin tespit edilmesi, uygun karbon
yakalama ve depolama ile hidrojen üretim
yöntemlerinin belirlenmesi konularýndaki çalýþmalarýmýza devam ediyoruz
Redmi Note 8 Pro cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yer Ýmleri