Originally Posted by
human01
Eregli sayfasýnda da yazdým.. Bu fiyatlar uzun vade için ucuz fiyatlar..Ucuz olmasnýn tek nedenide konjektürel ... Elbet bu devirde bitecek ve isdmr yatýrýmcýsýna çok kazandýracaktýr.Ama isdmr'in ereðliye göre bazý avantajlarý var.Ýsmr'in arazisi daha boþ ve yatýrýma daha uygun..Limanýnýn hiterlandý ereðliye göre daha elverþli..Dahasý halka açýklýðý düþük ve ilerde yapabilecek bedelsizleri fiyatýný çok daha baþka yerlere taþýyabilir.Þu anda piyasa için pahalý gelen fiyat ileride çok ucuz kalacaktýr. Ama bu hemen olacak bir þey deðil.. Bekletecektir.. Kanýmca bu kademeli ve uzun vadeli alan yatýrýmcýlar için sorun deðil avantajdýr..Ýsdmr ilk defa borsaya açýldýðýnda fiyat %50 civarýna yakýn gerilemiþti. Ozaman da fiyat çok pahalý deniyordu... Ben ilk alýmýmý 1,65 den yapmýþtým...Konjektür ozamanda bozuktu.. Ve 5 lerde satmýþtým..Pahalandýðýný düþünüyordum. Verdiði temettülere ve þu anki fiyatýna bakarsanýz yorum yapmama da gerek kazlmaz.. Az çok toplayýn derim.Risk var mý ? var..Yaþadýðýnýz müddetçe her an ölme riskinizde var..Risk yoksa kazanç da yok... Bekletebilir ama bekleyene karþýlýðýný da verir..Konjektürün dönmesi bence 1-3 yýl arasý sürecektir. ISDMR'de siz e kazandracak en önemli þey sabýrdýr... Bu yoksa zaten bu konjektürde bu tür hisselere girilmez.
Tesekkur ederiz cok saðolun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermez.Yatýrým tavsiyesi verecek yetkinlikte deðilim.
"Memleketim varsa ben de varým."
Yer Ýmleri