Býçkýn gavurlar buna rice affect diyor. Google'da bulunmaz. Her kare çarpý iki kýsa sürede milyonlara yakýnsýyor. Benim hesabýma göre; bugün pozisyon açan, her sene temettü + temettünün yarýsý kadar ilave nakit ile tekrar Ereðli alýrsa lot sayýsýný 4-5 sene arasýnda ikiye katlýyor. Yeni iþ baþý yapan arkadaþlara bu mantýðý anlatýyorum. Bin lot ile baþlasa 25 seneden 32 bin lota ulaþýr. Al sana Ereðli temettü emekliliði. Zaten bugün iþbaþý yapan en az 35 sene çalýþacak. Etti mi sana 128 bin lot.
Aylýk alýmlar ile her yýl 4000 adet ekleyebilen birisi %10 temettü eklemeleri ile beraber 10 yýlda yaklaþýk 80500 adet eregli veya isdmr sahibi olabilir. Neden 4000 adet derseniz bence bugün ev almak isteyen biri aylýk minimum 10-12bin TL arasý taksit ödemesi lazým ki bir ev alabilsin. Buna endeksledim. Peki 10 yýl sonra yaklaþýk b sene verdiði net 4 TL ile hesaplarsak 80500 x 4 TL = 322.000 TL / 12 = 26.833,33 TL aylýk temettü geliri diyebiliriz. Afiyet olsun.
Sesli düþündüm yatýrým tavsiyesi deðildir.
Uzun vade yatýrýmcý olmaya çalýþýyor.
Devlet tabii ki.
Sosyal devlet aslýnda budur ama hükümet bunu oy için yapýyor ve planlama yapmýyorsa dönüp dolaþýp yine bize giriyor.
Ama planlý yapýyorsa "tahminlere göre" 2 trilyon liralýk bir ticaret hacmi oluþacakMIÞ. Zincirlere sistem. Devlet, inþaat þirketine, o þirket ise iþçiye, demirciye, camcýya, çimentocuya....vs Ýlave istihdam, ilave tüketim, ilave büyüme....
Ev sahibi olup hayatýnýn en büyük sorununu çözecek insanlar...vs
Doðru mu yanlýþ mý hep tartýþýlýr.
Maaþ zamlarý yapýlýrken de ayný muhabbet. Bir kýsým derki "devlet çok zam yaptý, enflasyon-zam sarmalý oluþur, artmaya devam eder". Diðer kesim ise "öldük, alým gücü bitti, mutlaka enflasyon üstü zam yapýlmalý".
Avrupa mesela enflasyonun yarýsý kadar zam yaptý. Enflasyonu beslememek için. Ama tabi alým güçleri iyi olduðundan, halk kendi kendini sübvanse ediyor. Ülkemde ise devlet þart.
Biz de burada HRC yükselsin diye bekliyoruz ama çeliðin girmediði yer yok. O yükselince, hammaddesi çelik olan ürünün de fiyatý artýyor. Bu da bir enflasyon? O zaman çelik üreticileri de kâr marjlarýný kýssýn, neden zam yapýyor demeliyiz.
Dar gelirliye verilen ev, yapýlan yüksek maaþ zammý bize vergi olarak dönüyor.
Hisse yükselsin de kazanayým diye çelik marjýnýn artmasýný beklerken, aslýnda o da dönüp bize giriyor o zaman?
iki kademe ereðli aldýklarýnda endeks þekil deðiþtiriyor, çýkarýn bizi bu endeksten.
Yer Ýmleri