25.20 kademesinde 139 emir ile 27,054 adet alýþ bekliyor. Muhtemel ki hepsi küçük yatýrýmcý. (ort. emir baþý 195 hisse).Eðer bugün 25.20 nin altýna inerse haftaya düþüþ devam anlarým ben....
25.20 kademesinde 139 emir ile 27,054 adet alýþ bekliyor. Muhtemel ki hepsi küçük yatýrýmcý. (ort. emir baþý 195 hisse).Eðer bugün 25.20 nin altýna inerse haftaya düþüþ devam anlarým ben....
Peki fiyatlara bakýyoruz ya, 2 fýrýn kapalý daha ucuza Rus malý geliyorken niye üretim yapsýnlar deniyordu! O zaman piyasa zaten daha ucuzunu alýyor üretmiyorum oradan alsýn diyebilir mi ki þirket bu da çok mantýklý gelmedi, talep varsa zaten fiyatý da belli satacaðý…
Bir de kardemirde de 120 mi 200 milyon mu kar bekleniyor. Hadi bizden ters tiyo aldýlar onun beklentisi de berbat!
Burasý alternatiflerin çokça olduðu ve kolaylýkla geçiþ yapma imkaný veren bir piyasa, klasik ticaret mantýðýyla ele alýnamaz, ticaretin temelli evvela bu esneklik üzerinden çalýþýyor burada. Dolayýsýyla hissede ki önemli bir kesim olaya bu yönüyle bakar ve alternatifleri deðerlendirmek için muhakkak gereðini yaparlar. Olayý kendi penceremizden ele alýrsak yanýlýrýz. Bizim penceremiz farklý bir dünyaya bakýyor olabilir ancak piyasa böyle çalýþmýyor. Dolayýsýyla fiyatlamayý zayýf net karda muhakkak yaparlar, büyümesini tamamlamýþ bir þirkette kimse pd/dd öncelik vermez.
Bu bahçe de kargadan baþka bir çok türde kuþ var.
Az insan çok huzur
Þu anda pandemi benzeri bir düþüþ olsa bundan en az Ereðli ve Ýsdemir etkilenir bence. Pandemi döneminde de böyle olmuþtu.
Hisse fiyatý uzaya çýkmadýðý için düþerken de çok düþmüyor.
2023 beklentileri böyle kötü olmaya devam ederse, dolar bazýnda bir miktarda daha yol alabiliriz aþaðý doðru. Uzun vadeli hissede pozisyonunu korumayý düþünenlerin bunu dikkate almalarý lazým. Önümüz biraz sisli. Bilançodan sonra biraz önümüzü görmeye baþlarýz inþallah.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir.
Her iki yaklaþýmý da strateji hatasý olarak deðerlendiriyorum. Sepet stratejisi candýr. Elde tek kuþ tutup onun bir gün hasta olmasý ile üzülmektense 3 kuþ elde 3 kuþ kafeste 3 kuþunda ayaklarýna uzun ip takýp dolandýrmak, bunlarýn yanýna 3 tane de cýlýz posta güvercini edinmek insaný hem fýrsatlardan hemde getirilerden ziyadesiyle istifade ettirerek mutlu eder. Pandemi de de bu strateji ile sýfýr stres çayýmý içtim. Kendimi kýsýtlamadan hem temettümü alýyorum hem büyüyorum hem enflasyondan korunuyorum hemde stresden uzak bir hayat yaþýyorum. Ama temel þart iyi kuþlar. Tavsiye ederim.
Az insan çok huzur
Yer Ýmleri