Yazýlanlara ve yorumlara bakýyorum ve açýkça þunu görüyorum ki henüz haberin büyüklüðünün pek farkýnda deðil kimse. Psikolojileri algý yönetimleri ve fiyat hareketleri ile öyle tarumar etmiþler ki millet böylesine büyük bir Game Changer ( oyun deðiþtirici ) haberin deðerini kavramakta zorluk ve yetersizlik çekiyor.
Maden iþini bilen mühendis arkadaþlarýmýz var burada, benim de eskilerden bu yana oldukça detayýna vakýf olduðum koza altýn deneyimim ve vesileyle maden mühendisi arkadaþ çevrem var. Dün gün boyu istiþarelerde bulunduk. Özetleyecek olursam;
- Þirketler resmi rakam açýklamalarýnda daima olasý en düþük ihtiyatlý rakamlarý verirler.
- Bir maden keþfedildiði zaman çok yüksek ihtimal ile sahada iþletme esnasýnda elde edilecek kapsamlý yayýlým datalarýna sahip olunmasý imkanýyla yapýlacak geliþtirme sondajlarý ile rezervler çok daha fazla artma imkanýna sahip olur.
- Ereðli'nin açýkladýðý rezerv rakamlarýnýn ihtiyatlý bir bakýþ ile ele aldýðýný düþünerek sahanýn çok daha yüksek rezerve sahip olduðu ve bunun iþletme ömrü ile gelirlerinin de çok daha ciddi boyutlara ulaþma potansiyeli taþýdýðýný rahatlýkla söyleyebiliriz.
Bu maddeler konunun uzmaný bizzat madenlerde uzun yýllarýný vermiþ, ciddi keþifler yapmýþ ekiplerin baþýnda görevler almýþ tecrübeli mühendis ve yönetici dostlarýmýn deðerlendirilmeleri.
Arkadaþlar çok ciddi bir milli servet ile karþý karþýyayýz görünüyor. Ülkemiz içinde Game Changer olabilecek kadar büyük bir maden keþfi. Böylesi büyüklükte madenler dünyanýn en büyükleri Brezilyalý Vale ve Avustralyalý Rio Tinto gibi dev þirketlerde var. Zaten kendilerini dev yapan da bu büyüklükte ki rezerv keþifleri.
Nasýl bir hazinenin sahibi olunduðu anlamýnda umarým bir katkýsý olur bilgilerin. Tekrar hayýrlý olsun ülkemiz ve Ereðli için.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri