dow dipte olduðuna göre pazartesi %+3gibi yukarýdan kapatabilir..yazýlarý da var..
aðlamayýn..düþüþler iyidir..
dow dipte olduðuna göre pazartesi %+3gibi yukarýdan kapatabilir..yazýlarý da var..
aðlamayýn..düþüþler iyidir..
dayu..
tarihte hiç bir zaman yaþlý/çalýþmayan nüfus gencin üstüne çýkmadý..
yaþlýlar ölmüyoruz dedi..
gençlerin pasta küçüldü. az çocuk geldi..
doðal denge/döngü kýrýldý..
para basýp düzeltsinler. dayu yaþlý bakým evlerine yatýrým yapýn.. geleceðin sanayisi.. milyarlarca müþteri geliyor..
vob yapmayýn.. bakým evi açýn..![]()
![]()
Memento mori
2001 krizi öncesi 1995 ve sonrasý yükselen USD nin getirdiði ekonomik ortamla geldi dünyada
2008 krizi ise düþen USD ile gelen bir krizdi.
2008 krizinde piyasadan kaybolan para batan banka ve bankalar sebebi ile olmuþtu ve bir anda olmuþtu. Þu anda böyle bir durum yok çünkü aslýnda 2001 öncesi gibi dünya 7 8 yýldýr paranýn piyasadan çekilmesine hazýrlanýyordu.
Tabi bu benim düþüncem bu nedenle Dow dax ta da düþüþün yýllara yayýlmasýný bekliyorum. Geliþmekte olan ülkeler ise 8 yýldýr dayak yediði için daha çabuk kalkabilirler bence.
USD faizi ve USD degeri yükselince ABD da karlýlýk zorlasacaktir bu nedenle bedava olan geliþmekte olan ülkelere para akisi baþlayacaktýr diye düþünüyorum. Bunun için FED'in ya faiz artýþý sonuna gelmese veya yaklaþmasý lazým. Benzeri durum dünyada 2001 ve sonrasý da yaþanmýþtý.
içki içenler mey diageo fiyatlarýný bir kontrol etsinler sürpriz var![]()
Yavrular eskiden yaþlý atalarýna insani gelenek üzerine bakardý..
Þimdi kanuni olarak çalýþarak bakacak...
Kaçýþ yok yani..
Çok yük olursa dispotik bir lidere bu iþi sonlandýrýrlar..
...
Sanýrým tarihtede çok olmuþ..
Adý Ýsveç..
Ama halký baþka yerden gelmiþ...
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
dow dipte..Ne çöküþü??
Bunu 36.000 de yazsan.. olur.. dow çökecek 28-29 görebilir dersin,tutar ve iyi olurdu..
HALKB'a bir yabancý kuruluþ sat ve 2.5 TL fiyat vermiþti..5.50 TL'de ..çökene çökecek demek..?boþ
sonuç? 16 civarý oldu..
9 sene önce 140 milyar USD eden bankalarýmýz,toplasan 21 milyar USD ediyor... iþ var buralarda iþ..
orta çaplý bir isviçre bankasýnýn 1/4'ü..
Yer Ýmleri