Þurada tavana 15 kademe var.. 31.04..
Çizmezsen, delikanlýlýðýndan þüphe ederim..
Ytd. deðildir.. Hele tahtacýya gaz asla deðildir..![]()
Þurada tavana 15 kademe var.. 31.04..
Çizmezsen, delikanlýlýðýndan þüphe ederim..
Ytd. deðildir.. Hele tahtacýya gaz asla deðildir..![]()
Seans kapandý bir maþallahý haketti.
Kap'i yorumlayabilecek var mi?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1086459
sen daha buralarda mýydýn hocam...sattýn gittin diye biliyordum...hocam tavana da gerek yok...tavanlar yatýrýmcýyý trade etmeye teþvik ediyor...tavandan sonra genelde sonraki gün gaplý açýlýþ yapar ,ardýndan o gapýný kapatmaya çalýþýr..tradecilere %2-3 lük marjlar yaratýr...zaten o yüzden þeker yatýrým hep tavanlardan alýyor ki ertesi gün aldýklarýný satsýn...
bize güvenmiþ saðlam yatýrýmcý lazým...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
ermaye Piyasasý Kurulu kararý uyarýnca devreye alýnan Volatilite Bazlý Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamýnda EUREN.E, MRGYO.E ve TKNSA.E paylarý 12/12/2022 tarihli iþlemlerden (seans baþýndan) 11/01/2023 tarihli iþlemlere (seans sonuna) kadar açýða satýþa ve kredili iþlemlere konu edilemeyecektir.
spk aþýrý volatilliteye uðrayan hisselere bu tedbiri getiriyor...amaç elinde hisse olmadýðý halde açýða satanlarý ve yine elinde nakit olmadýðý halde kredi ile hisse alanlarý engellemek...böylece hissenin köpüðünü alarak elinde sadece hisse olanlarýn alýþ -veriþini saðlamaktýr...bu tedbir geldiðinde hisse genelde iþlem hacmi biraz azalýr ve hisse netleþir...hisse gerçek alýcý ve satýcýlar arasýnda gider gelir...bu tedbir geldiðinde çýkacak olan hisse yine çýkmaya devam eder...düþecek hisse de düþmeye devam eder...ky nýn çoðu bunu ceza olarak algýladýðý için zaman zaman hisseler olumsuz etkilenebiliyor...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
bence sýkýntý yoktur bana her türlüsü uyar...aslýnda teknosada öyle büyük voalite yoktu...üç gün önce endeks sert düþtüðünde o hafif pozitif bir kapanýþ yapmýþ idi...sonraki gün de endeks nötr olunca teknosa %2 kadar düþmüþ idi...dün ise endeks çýkýþa geçti ve teknosa da sert tepki verdi...zaten dün bir çok hisse tavan yaptýlar...yani henüz göze batacak kadar hareketli deðildi...
bu tedbir teknosanýn da artýk ciddi olarak göze gelmeye baþladýðýný ve dikkatleri çekmeye baþladýðýný gösteriyor....teknosada artýk bilançolar çok güzelleþiyor ki son çeyrekten rekor bir ciro ve kar bekliyorum...biliyorsunuz yakýn zamanda bir inverter þirketi ile bir anlaþma yapmýþtý..ondan önce de kordsa dünyanýn önde gelen panel þirketi ile (toledo solars) lisans haklarý anlaþmasý yapmýþtý...
bir geste kaliteyi belirleyen en önemli iki unsur inverter ve paneldir...iþte sabancýlar iki tane saðlam ayaðý oluþturdular...geriye artýk bu GES iþlerine giriþmek kalýyor...yakýn zamanda teknosa 1 milyarlýk da tahvil kullandý...bu geliþmeler bir þeylerin gelmekte olduðunu iþaret ediyor....eðer toledo solarsýn ürünleri türkiyeye girerse hiç þüphesiz türkiyenin en kaliteli ürünü türkiyeye girmiþ olur bu ürünün de kullaným alaný çok yüksek...çok verimli,çok hafif ...piyasayý sallayacak cinsten bir geliþme olur..teknosada bunun ile ilgili bir geliþme olursa !! iþte siz o zaman görün voaliteyi...
teknosada iyileþen bilançolar (tuncay turþucuya göre son zamanlarýn en iyi bilançoya sahip þirkettir teknosa) artan e ticaret ve pazar yeri...yeni bir maðaza konseptine geçiþi büyümek için doðru adýmlarý atmasý...ve en son da ges ile ilgili geliþmeler teknosayý mükkemmel kýlýyor....bu beklentileri ile teknosa yavaþ yavaþ yýllýk cirosu kadar bir borsa deðerine ulaþmak isteyecektir...bu yýlki cirosu tahminen 16 milyar tl olacaktýr buda teknosanýn 80 tl yi kendine hedef belirleyeceðini gösteriyor....adým adým ve bazen de agresif olarak o hedefi gerçekleþtirme çabasýna gireceðini düþünüyorum...
tabi GES ile ilgili güçlü ve somut geliþmeler olursa ?? teknosa hedeflerine çok hýzlý gider...iþte o zaman da spk teknosanýn voaliteliðini durdurmak için tüm araçlarý kullanmak zorunda kalacaktýr...týpký smrtg ,gesan ,kontr, yeotk,sasa,hektaþ gibi hisseleri durdurmak için baþvurduðu tedbirleri teknosaya uygulayacaktýr...o günleri görmeyi çok istiyorum..
![]()
borsa daha çýkar mý ??
türkiyede paranýn borsadan baþka gidecek yeri kalmadý...eskisi gibi faiz yüksek deðil, altýn yatayda,kur korumalý hesap az kazandýrýyor, döviz yükselmiyor ama tüm bunlara karþýn enflasyon gayri resmi %170 lere varmýþ...yatýrýmcýlar da parasýnýn deðerini korumak için ya tüketim malý alýp ticaret yapacak (bir çok kiþi bunu yapamayacaðýna göre) yada bu ticareti yapan borsa þirketlerine yatýrým yapacak...bizim gibi çalýþanlar da ikinci iþ olarak nakitini borsada deðerlendiriyor...
borsa mevcut ortam devam ettiði sürece yatýrýmcý çekmeye devam edecektir...borsada zaman zaman kýsýtlý geri çekilmeler olsa bile bu borsaya girmek isteyen diðer yatýrýmcýlar için bir alým fýrsatý olacaktýr...ta ki seçim menziline varýncaya kadar...artýk seçimler ile de mevcut durum deðiþir mi ?? deðiþir ise yeni konjoktürden hangi þirketler olumlu etkilenecek bilemiyorum...bana göre seçimlerin ertelenme ihtimali bile var...yani diyeceðim endeksin pek düþmeyeceðini en kötüsü yatay olacaðýný ,borsanýn giderken dayandýðý þartlarýn en az 3 ay daha devam edeceðini düþünüyorum...
bu süreçte enerji hisseleri ve diðer ky nýn raðbet ettiði hisselerin yollarýna devam edeceklerini düþünüyorum...yine teknosanýn da artýk göze batmaya baþladýðýný ve yavaþ yavaþ dikkatleri üzerine çekeceðini düþünüyorum...teknosada yatýrým fonlarý ve yabancýlar son hýzla toplamaya devam etmeleri bu hissede yakýnda güzel geliþmelerin olacaðýný bana düþündürtüyor...GES ile ilgil geliþmelerin ortaya çýkmasý halinde teknosanýn da týpký enerji hisseleri gibi agresifleþebileceðini düþünüyorum...teknosanýn olumsuz veya yatay endekste çýkmak isteyiþini önemsiyorum..bu bana teknosanýn gidecek daha çok yolunun olduðunu düþündürtüyor...
Twiterde Teknosa ceo ' suna þirket ile alakali haberleri artýk kap tan duyurmasý yönünde paylaþýmlar baþlamýþ.Þirket þu KAP olayýný da bir rayýna oturtsa çok güzel olacak.
Yer Ýmleri