ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
gesana ilk girdiðimde de benzer bir potansiyel görmüþtüm...(gesan hala yolu çok uzun) þimdilik de benzer bir potansiyeli teknosada görüyorum...nasip nasip nasip....
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
buffet yatýrým sýkýcýdýr der....eðer sýkýlýyorsanýz demek ki doðru hissedesiniz...riskiniz minimum olur ki geçen günlerde endeks sert düþerken bile teknosa düþmedi...bunun yanýnda da zaman geçtikçe kazanma potansiyeliniz artar...piyasa yeni yeni keþif ederken siz trenin en lüks koltuðunda oturmuþ kahvenizi içerekten dýþarýdaki manzarayý seyrediyor olacaksýnýz...
gýda perakendeciliði ile teknoloji perakendeciliði ayný kefeye koyulmamalý...teknoloji perakendeciliði çok daha yüksekten deðer görmeli...çünkü gýdada bir sepet ürün alýyorsan tutarý 1000-2000 tl tutuyor...ama elektronikte bir cep telefonu alýyorsun ve cebine koyuyorsun 15-20 bin tl ödüyorsun...
ama buna raðmen örneðin bir migrosa baktýðýmýzda :
FK=23,3
PD=14,7
FD/FAVOK=4,8
PÝYASA DEÐERÝ =17 MÝLYAR TL...(hala da artma eðiliminde)
6 aylýk cirosu 28,3 milyar tl...
borsa fiyatý 93 tl...sermayesi 181 milyon
teknosanýn piyasa deðeri 2,7 milyar tl...FK =8,22.....PD=6,14 ...SERMAYESÝ =200 MÝLYON....6 aylýk cirosu 6,3 milyar tl..FD/FAVOK=2,7
gerçekten de çok garip kalmýþ teknosa...tabi bunun nedeni yýllardýr yatýrýmcýda oluþmuþ bir önyargýdýr....zarar eden bir teknosa beyinlere kazýnmýþ...
Kaldýðýmýz yerden devam insallah.
Yer Ýmleri