elektronik ürülerin en çok satıldığı çeyrekler yılın ilk ve son çeyrekleridir...çünkü bu çeyreklerde kış mevsimi etkilidir ,havalar soğuktur,vatandaş kolay kolay dışarı çıkmaz...çıkmayınca da kendini telefona,bilgisayara,tablete, oyuna vuruyor...buda bu çeyreklerde elektronik tüketimini maximum seviyeye çıkarıyor...
ikinci ve üçüncü çeyreklerde ise havalar ısınmaya başlıyor...insanlar daha çok gezmeye vakit ayırıyor...yaz aylarında da tatile çıkıyor...buda elektronik ürünlerine olan ihtiyacı azaltıyor...ihtiyaç olsa dahi erteliyor...bu yüzden de ikinci ve üçüncü çeyrekler nisbeten stabildir...
önümüzdeki 20-30 günde üçüncü çeyreğin bilançosunu göreceğiz ....normalde belki de stabil gelmesini beklenen bilanço ,teknosanın son yaptığı yapısal hamlelerden sonra çok iyi gelmesini bekliyorum...gelecek olan üçüncü çeyrek bilançolarında rekor ciro ve karlar görülecektir... bu ciro ve karların giderek artacağı çeyreklere şahit olacağız..
teknosa büyümek için her türlü adımı atıyor..ilginç ve yenilikçi fikirleri de uyguluyorlar...özelikle başka bir müşterinin önerisi ile gelen müşterinin yapacağı alış verişten önceki müşteriye belli bir komisyonun verilmesi çok başarılı bir pazarlama yöntemidir...bunun etkileri önümüzdeki çeyreklerde kendisini gösterecektir...
e-ticaret vede pazaryeri uygulaması zaten geleneksel ticaretten pay alarak büyüyordu..teknosa da bu sektörün büyüme oranından daha fazla büyüyordu..bu son hamleler ile büyüme hızı biraz daha ivmelenecektir....bilançoları sabırla görmek gerekiyor..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri