Originally Posted by
Sasa500
Arena ceosu tvd 1 mýlyar dolar ciro bekliyorum diyor, 2021 gore tl bazlý %200 dolar bazlý %50 artýþ beklýyorum dýyorsa teknosayý düþünemiyorum.
dipnot arenada 25 milyon dolar solar sistem satmýþ hedefi 2023 ýcýn 50 mýlyon dolarmýs!!!
arena dediðin þu arena bilgisayar mý ?? eðer o ise ve o ges satmaya baþlamýþ ise teknosa hayli hayli satar...o halde kordsanýn amerikalý toledo solar ile yaptýðý lisans anlaþmasýnda kurulumu ve satýþ iþ neredeyse garanti teknosada kalýr...geriye üretim kýsmý kalýr...bence üretim kýsmýný da teknosanýn yapma ihtimali yüksektir...böylece ges konusunda da komple bir þirket olacak..
dolarýn ülkemizde yatay gitmesi buna karþýlýk enflasyonun yýllýk gayri resmi olarak %150 leri bulduðu bir ortamda döviz ile satýlan ithal ürünler özelikle de elektronik ürünler çok ucuz kalýyor...bu yüzden de bunlarýn satýþýnda patlamalar olacaktýr...bu makro anlamda ülkemizde cari açýða neden olacak ve ihracatý azaltacaktýr...
yani ülkemiz adýna olumsuz ama teknosa adýna ise olumludur...teknosanýn da bu ortamda ciro ve karlarýný çok artýrmasýný bekliyorum...
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
Yer Ýmleri