Kabahat sizde dovis kazanmiyorsunuz.
Bakin Patrick'e adam kurmus tezgahi, catir catir dovis geliri elde ediyor yurtdisi hisselerden, TC hazinesi eurobondlarindan..
Ya ben?
Sirket calisacak kar edecek de, gelecek sene bu senenin karinin bir kismini temettu olarak dagitacak..
Peeeh
Daha elime gecmeden yaris enflasyon sayesinde eriyor temettumun..
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Bu dediklerine yeniden degerleme deger artis orani kadar zam gelir..
Muhterem ve musfik reyizimiz onu indirmeye ve artirmaya yetkilidir..
2022 yýlý üçüncü geçici vergi döneminde uygulanacak yeniden deðerleme oraný % 92,93 (yüzde doksaniki virgül doksanüç) olarak tespit edilmiþtir. 30 Eyl 2022
Yeniden deðerleme orani nasil hesaplanir?
YENÝDEN DEÐERLEME ORANI NASIL HESAPLANIR? Yýllýk olarak belirlenen yeniden deðerleme oraný; ilgili yýlýn Ekim ayýndan geriye doðru 12 aylýk dönemin endekslerinin aritmetik ortalamasýnýn, bir önceki yýlýn Ekim ayýndan geriye doðru 12 aylýk dönem endekslerinin aritmetik ortalamasýna bölünerek bulunmaktadýr.12 Eki 2022
Ben esas arac kasko policesi ve martta dolacak olan ozel saglik sigortasi policesinden endiseliyim.
Syg,
Ancaaaak muhterem ve musfik reyizimiz vergi dilimlerini bu oranda artiracak mi bakalim yoksa daha dusuk oranda artirip da daha cok vergi mi toplayacak?
2021 ve 2022 gelir vergisi dilimlerini yeniden degerleme deger artis orani ile bir karsilastirin bakalim.
Syg,
Enflasyon hedeflemesini %5 olarak yapýyoruz kira artýþ oranýný %25 yapýyoruz ama yeniden deðerleme oranýný %95 belirliyoruz. Vatandaþ hep kemer sýkýyor ama enflasyon mücadelesi tek taraflý olmaz. Verilen hedefler yýlýn ilk ayýnda boþa çýkýyor zaten. Enflasyonla mücadele için önce devletin öncü olmasý lazým.
Çoðunluðu hacý bayramda hayýr için bedava daðýtýlan lokma helva bazen tavuk pilav yada döner ekmek için iner ulusa öðle namazýna müteakip bedava daðýtýlan hayýrlar için birbirlrini ezerler yedikten sonra hava güzelse banklarda 2 saat lak lak eder güneþlinir giderler. Küçük gördüðümden hor gördüðümden deðil çoðu 65 yaþ üstü maaþý alan ve bedava kartla gezen insanlar aðýzlarýndan reisten baþka cümle çýkmaz. Ülkenin bu hale gelmesinin en büyük sebebi bunlardýr.
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri