Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
3-4 sene önce kar görmeye Ödemiþ’e gitmiþtik dönüþte oradan patates almýþtým. 2’þer kiloluk file þeklinde. 3 file. Alýrken de köylü kazansýn demiþtim.
2 gün sonra hepsi yumuþadý çürüdü, bir tane yiyemeden çöpe attýk. Öncesinde soðuktan dondu çözüldü, sonra bize sattý da hemen bozuldu diye düþünmüþtüm.
Þimdi bunlarý okuyunca, nur yüzlü dedenin bizi kuru kuru incittiðini düþünüyorum.
Evet herkes anlatsin icini doksun rahatlasin.
Yok mu baska?
Syg,
Kaynak: CSGB, TUIK En guncel Kasim 2022 verisi üzerinden hesaplanmýþtýr.
Son 6 yýldýr asgari ücret alan bir çalýþanýn Kasým 2022'de aldýðý maaþ reel olarak, Ocak 2017'de aldýðý maaþtan sadece 74 TL daha fazla.
Bu dunya ama ozellikle bu ulke guclunun gucsuze firsatini buldukca sigdirdigi bi yerdir.
Elimiz surekli totomuzda gezmemiz gerekir.
Syg,
yol kenarýndan portakal almýþtýk sýkalým içelim taze portakal suyu miss hesabý, portakaldan sogutmayayim sizi ama icinde 1cm boyunda ince beyaz ip gibi canli organizmalar vardi deniz ati misali süzülen.. portakalda yumusama, delik var mi diye ayrintili bakmadan almam o zamandan beri
Yol kenarýnda satýþ yapanlardan bir kere bile bir þey almadým. Prensip olarak bana ters.
Ayný þekilde semt pazarýndan hayatým boyunca alýþveriþ yapmadým. Bir kere hijyenik bir ortam deðil. Pakistan'ý andýran bir ortamý var. Saðdan soldan baðýranlar çaðýran abulaa abulaa 10 liraaa 5 liraaa gell aabuulaa geeeal öðk.
Ýþim olmaz.
Giderim 2 katý parayý veririm misgros'tan alýrým ne alacaksam. Kafam rahat. Steril ve nezih bir ortam.
Ayrýca, ucuz mal alacak kadar zengin deðilim.
Yer Ýmleri