þimdi halkbankasýndan geliyorum,1 milyon ve üstüne 30 oran verdiler,yarýn sabah kendilerini ziyaret edicegimi söyledim bende.yok kolay dý yok on du gerek yok.baglýcam 32 günlük kafam rahat.
þimdi halkbankasýndan geliyorum,1 milyon ve üstüne 30 oran verdiler,yarýn sabah kendilerini ziyaret edicegimi söyledim bende.yok kolay dý yok on du gerek yok.baglýcam 32 günlük kafam rahat.
https://bankadunyasi.com/bankalar-me...siniri-asildi/
Bankalarýn TL mevduat hesaplarý yarýþýnda rekabeti kýzýþtýracak faiz artýþý senaryosu devrede. Faizde sýnýr aþýldý, oran yüzde 30’un üzerine çýktý.
Türk lirasý mevduat hesaplarý için rekabet halinde olan bankalarýn yarýþý bir üst seviyeye çýkaracaðý senaryo devreye alýndý. Uzun vadeli TL mevduat hesaplarý için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasý’nýn (TCMB) teþvikte bulunacaðý kararýnýn ardýndan bankalarýn baþlattýðý mevduat faizi yarýþýnda yüzde 30 sýnýrý aþýldý.
Ýngiliz haber ajansý Reuters’a konuþan bankacýlardan edinilen bilgiye göre Merkez Bankasý’nýn üç aydan uzun vadeli TL mevduat için zorunlu karþýlýk oranlarýný sýfýrlamasý bankacýlýk sektöründe hareketlenme yaþattý.
Bankalar mevduat faizlerinde 1-2 puanlýk yükseliþe gitti. Gelinen noktada açýklanan kampanyalarla yüzde 30’luk mevduat faizinin de üzerine çýkýldý.
3 Ay için Yüzde 32-34 Faiz Verilecek
Yatýrýmcýlarýn TL mevduatlarýna çekilmesinde ana neden döviz yatýrýmlarýndan kaçýnýlmasýný saðlamak olurken, bir diðer neden de kur korumalý mevduat (KKM) hesaplarýndan çýkýþlarýn yaratacaðý tehdidi gidermek oldu.
Döviz kurlarýný zirve artýþtan geri çevirmek için 20 Aralýk 2021 gecesi getirilen KKM’nin kamuoyu nezdinde cazibesini kaybetmeye baþlamasý üzerine yatýrýmcýlarýn TL’den vazgeçmemesi için ardý ardýna TL mevduat hesaplarý için düzenlemeler getirildi.
Sektör yetkililerinin aktardýðýna göre bankalar, yarýsýný KKM’de tutmak þartýyla 3 aylýk TL mevduat hesaplarýna yüzde 32-34 faiz verme kararý aldý.
Merkez’in Ödül-Ceza Sistemi Bankalarý Rekabete Ýtti
Bankalara TL mevduat oraný karþýlýðýnda ek menkul kýymet tutma koþulu getiren Merkez Bankasý’nýn kararý bankalar için bir tür ödül-ceza sistemi olarak algýlanmýþtý.
Yeni yýlýn ilk yarýsý için mevduatta liralaþma hedefini yüzde 60 seviyesine çýkaran TCMB, bankalarý müþterilerini TL mevduat hesaplarýna çekme yarýþýna sokmuþ oldu.
Merkez Bankasý’ndan Uyarý Geldi
Bankalar TL mevduat faizlerinin yaný sýra yasaklayýcý düzenlemelere raðmen ticari kredi maliyetlerinde de artýþa gitmiþti. Bunun üzerine dün Merkez Bankasý’ndan bankalara uyarý yazýsý geldi.
Merkez Bankasý, ticari kredilerde maliyetleri artýrýcý uygulamalarýn tespit edildiðini açýkladý. Bankalarý uyararak, bu uygulamalara son verilmesi çaðrýsýnda bulundu.
“Sermaye piyasasý, sabýrsýz kiþiden sabýrlý kiþiye para aktaran bir araçtýr". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Mevduatlarý þu anda pazarlýklý 28,75 burutten baðlarsan 4 kerede döndürürsen net %30 un üzerine çýkýyor. Bu oranýnda çok rahat alýrsýn burgan da 91 güne 28,5 zaten veriyor.
Bu yaz Bozburun Okter balikcilik bir kg donmus ahtapota 1200 TL ister artik
Kahrolsun, gundiler ve Gidivanizm.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Beslenme ile Zeka iliþkisi
Osmanlý Devleti'nin son 200 yýlý dahil olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin gýda politikasýný Emperyalistler dizayn ettiðinden beri ülkemizde zihinsel olarak saðlam bir gençlik maalesef yetiþmiyor. Asýl sorunun kaynaðýna hiç inmedik, tartýþmadýk.
Japonya'da çocuklara 7 yaþýndan itibaren kahvaltý saati en az 2 yumurta yediriyorlar. Ekmek genellikle yok varsa da çok az.
Her akþam ise kesinlikle sofrada deniz ürünü yani balýk kesin oluyor.
Japonya ve Güney Kore'de ceviz ithalatý son 50 yýlda %140 artmýþ. Çocuklara durmadan ceviz yediriyorlar.
Günde en fazla iki öðün yemek yiyorlar. Tamamen protein odaklý bir beslenme var...
ABD'de teknolojik üretimin merkezi "Silikon Vadisi'nin" nasýl beslendiklerini anlattýlar,
þok oldum.
1950'lerdeki Alman Devleti'nin gýda politikasýný araþtýrýn. Güney Kore'de Japonya'yý örnek almaya baþladý. Bu ülkeler resmen çocuklara nasýl beslenmesi gerektiðini öðretiyor, hatta dayatýyor..
Þeker, ekmek(Tam buðday, kepek farketmez) odaklý beslenme beyin hücrelerini öldürüyor, beyin geliþimini yokediyor. Marketlerdeki karbonhidratlý paketli ürünler tamamen operasyon aracý olmuþ.
ABD halký da da gerizekalý, obezite olmuþ. Çünkü ayný beslenmenin esiri olmuþlar.
Sadece Beyin Göçü ile farký kapatýyor ya da
özel olarak seçtikleri bireylerin beslenmesine önem veriyorlar.
Buradan net olarak söylüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nde milli bir gýda politikasý olmadan kalkýnmasý imkansýzdýr.
Türkiye'de protein bazlý ürünler pahalý iken karbonhidratlý ürünler neden daha ucuz?
En önemli protein bazlý ürün olan kuzu etini Turkiye'de kaç kiþi yiyebiliyor?
Hayvancýlýk neden bitirildi?
Asýl milli mesele budur.
Ülkenin beka sorunu budur.
Matematik zekasý olmayan, kod yazmasýný bilmeyen gençliðin olduðu ülke yazýlýmda ilerleyemez.
Yapay zeka maalesef geliþtirilemez.
Annelere, babalara sesleniyorum. Çocuklarýnýzdan þekerli ürünleri, ekmeði uzak tutun. Bu ülkeye yazýk etmeyin.
Þahsen denedim. 1 aydýr ekmek, þeker yemiyorum, acýkmamaya baþladým.
6 kg verdim.
Geçen gün test ettim.
Bir kitapta bir sayfayý 32 saniyede okuyup anlarken þimdi 21 saniye de okuyup anlamaya baþladým.
Bu tesadüf olamaz!
(Alýntýdýr)
bir halt olacaðý yok.
Þu geçen içeri aldýklarý benim hemþerim fýrýncýlar odasý baþkaný haklý mý ne dersiniz.
bir halt olacaðý yok.
Yer Ýmleri