Sahibinden de takip ediyordum 2 aydýr lüks konut satýþý durmuþtu þimdi ise 5 ila 10 milyon arasý konutlarda yüzde 80 kredi çekme imkaný veriliyor bu inanýlmaz bir para pompalama
demek maaþlarýnda yükseldiðini göz önüne alýrsak kur sabit giderken hücum olacaktýr evlere evi satan da eline geçen tl yi altýna yeþile gömmeyeceðini düþünmek saflýk olur
DOVÝZ DÖNÜÞÜMLÜ kur korumalarda aldýðýn güne kur düþerse + %8.5 tl faizi alýyorsun
Doviz azda çýksa çok da çýksa düþse de fark etmez yatýrdýðýn doviz + %11 bileþik dolar faizi alýyorsunuz.
Euroda ise bu oran %6 larda.
Onun için size evrak filan vermezler.
Bazý bankalar bu faizi teþvik primi diye peþin öder.
Bazýsý ise vade sonunda usd veya euro olarak öder.
aa güvenirsin güvenmezsin ben bir senedir baðlýyordum .
Eskiden adý kur korumalý opsiyondu
ÝÞ ÝÞ YAPMAZ. ADAM ÝÞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
Sýfýr konut için bir cansuyu ancak bu daha çok gerçek satýþ deðerini gösterebilen sýfýr konut satýcýlarýna yönelik bir durum. 5 milyona satýlan bir konutta, enflasyon muhasebesi yapamayan yap-satçý müteahhitler sanýyorum ki 1 milyondan yukarý kredi kullandýramazlar.
2. el için bakarsak 2-5 milyon arasý konutlarda %50 kredi kullanýlabiliyor. Yani peþinat çok yüksek. A ve B enerji sýnýfý konutlar için kullanýlabilecek kredi oranlarý sýrasýyla %60 ve %55 ancak bu sýnýflara giren 2. el konut zor bulunur. Bulsanýz dahi peþinat yine yüksek.
2. el konutta geriye 1 milyona kadar olan konut kredileri kalýyor ki konut deðerinin %90'ýna kadar verilen krediler 1 milyona kadar olan ev fiyatlarýný artýrabilir. Burada umuyorum ki ilk ev olmasý vs. gibi sýnýrlamalar uygulanýr.
Kredi faiz oranlarý %1,99 olursa 1 milyon tl kredi için aylýk geri ödemenin 21.963 TL, kamu bankalarýndaki %1,29'luk oranda ise 16.429TL olacaðý gözden kaçýrýlmamalý.
Yukarýda yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ben bu iþlemi ocak ayýnda yapmýþtým , þu an yapýlýyor mu bilmiyorum.? Aðustos vadeli idi.
Bu gün kupon ödemem yapýldý MT ye alternatif ne var dediðimde KKM olayýný bahsetti.
Ben de çýkýþ özgürlüðü olduðu için DÝBS de kalmaya devam ediyorum.
Ýþlem sadece þubeden yapýlabiliyordu. Netden yada mobilden olmuyor.
Ayrýca alt limit 250K USD olarak yapýlabiliyordu.
Yer Ýmleri