Yüksek fiyatlý hisselerde kullanýlmayan rüçhan haklarýný yatýrýmcý tazmin fonu kullanmakta öncelik sahibi olsun , CÝMER'e yazayým diye düþündüm duvardan ses geldi.
Duvar haklý olabilir, ne rüçhan hakkýný kullanana, ne kullanmayana, ne þirkete çok faydasý yok ama beni yine de üzüyor. Genelde bedelsizler ve kar payý sonradan alýnabiliyor ama katýlýnmayan bedelliler yanýyor.
Bana göre bedelli diye bir þey olmamalý þirket gerektikçe yeni hisse çýkarýp piyasada satmalý, ya da rüçhn hakký kullaným bedeli piyasa fiyatýna yakýn belirlenmeli, bu þekilde unutma sorununa çare olabilir. Belki de yanýlýyorum, duvardan da ses geldi.
Belki birilerine unutturuyorlar ve onun varlýðý eritiliyor.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
Hissedarlarda güven ve inanç olur ise hisseler daha yüksek fiyatlanýr.
Sürekli benim hissemin baþýna bir þey gelir mi, haberim olmayan bir geliþme nedeni ile zarar edermiyim endiþesi ise sürekli hisse fiyatýný vs kontrol etmeyi gerektiriyor, ister istemez fiyat hareketlerinde alým satým iþtahý oluþuyor bence.
Sen hisseni al 5 yýl izleme diyebilmek için alt yapý olmasý lazým.
Tüm yorumlarým asla/zinhar alým veya satým tavsiyesi deðildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile deðildir."
4 hisse endeks için en büyük risk...tamam yerli alýyor ama mesela SASA da yabancýnýn 111 mil. lotu var(%10)
sadece 10 milyon lot satýþ koysa ,PANÝK BAÞLAR.
BÝRÝSÝ yazmýþtý.yabancýnýn maliyeti 30-35 tl diye..dolar bazlý %400 kazanç var...
Kötümserlik deðil..sadece olasý her ihtimali düþünmek lazým..
SASA ,70-80 iken ,ben almam dedim..þimdi %100 yaptý.O da var.
Ben sadece SASA-HEKTAÞ biliyordum..2 tane daha RALLÝCÝ HÝSSEMÝZ varmýþ..gesan,kontr.
Bunlarý þöhretini duymamýþtým.
Cryptocom kripto borsasýndan para çekilme iþlemlerinin gerçekleþmediði iddia ediliyor.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri