Artan

5,13 20.14 18:10
54,45 10 18:10
42,24 10 18:10
8,25 10 18:10
21,78 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

472,50 -10 18:10
92,90 -9.98 18:10
37,90 -9.98 18:10
7,14 -9.96 18:10
369,00 -7.75 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.903.462.356,50 18:10
15.057.342.936,90 18:10
14.507.442.511,50 18:10
10.238.317.122,40 18:10
8.110.753.678,10 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 706/990 İlkİlk ... 206606656696704705706707708716756806 ... SonSon
Arama sonucu : 8151 madde; 5,641 - 5,648 arası.

Konu: Viop XLV

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by ellocu Yazıyı Oku
    80 lerin sonu,tahta dönemi...rahmetlinin kurum için yazayım :ordino verirdik , limit fiyat sıkıntı ; emirler o da gerçekleşirse, alışlar hep tavan fiyattan satışlar hep taban fiyattan olurdu...90 lı yıllar :brokerların altın çağı...bir diğer kurumum için yazayım :satış yazdırırsın emir gerçekleşir fiyat düşerse satış gitmedi abi ;alış yazdırırsın emir gerçekleşir fiyat artarsa alış gelmedi abi...halbuki ekrandan görüyorsun,hiç fark etmez..anında brokerı yakalayıp ta teyit alamadıysan...o dönem 1 ayda araba 3 ayda ev almayan broker kalmamış olabilir...yine90 lar daha sonraları,artık direkt brokera bağlı değiliz dealer var;işlemler aracı kurum içerisinde dağıtılıyor,hesap bazında anında girilmiyor...karlı işlemler hop birilerinin cebine...teyit aldığım,gözümle tavan olduğunu gördüğüm tahta hemen sonrası taban olunca(zırt pırt olurdu böyle şeyler) öğlen arası hop kurumdan birilerinin hesabına cebine,abi senin mal gitmemiş yaa...zaten sürekli içte politik dışta bilmemne krizi çıkar.. hırsızlarla mı uğraşalım krizlerle mi ? spk desen bu günler o zamana kıyasla ingiltere borsası mübarek,patronların çoğu tarif ötesi arsız...şimdi borsa çocuk oyuncağı,en azından kayıplar senin kaybın kazanç senin kazandığın...darbe girişiminde bile satış fırsatı veren bir piyasa,gerçekten çocuk oyuncağı...3 tabandan önce satamadığınız bir piyasa düşünün...hissenin adı önemli değil...biliyorum yazdıklarıma hadi canım diyeceksiniz...daha neler var da yazmaya üşendim...o zamanlardan,yaşananlardan kalan izleri silebilen tüm oyuncular 2002- 2003 sonrası ciddi zengin oldu zaten...diğerleri ise ürkek tavşan pozisyonunda devam ettiler...en şanslı kesim ise o günleri hiç yaşamamış olup son 15 20 yılda bu işe başlayanlar...2008 krizi hariç kriz görmediler...
    Yaralarım depreşti,günlerce alıcı bulamazdık,gerçekleşen karlı işlemlerimizi brokerlar ve aracı kurum yöneticleri iç ederdi,az bile yazmışsın.120 bin dolarlık Kütpo hissemi 4600 den Emlakbanktan açılışta satış yazdım TKBden sayısı belli kendim aldım,teyidini de..maksadım alıcı getirip satmaktı,alış tarafı boş,4000e alıcı geldi TKBden verdim..2 gün sonra paramı almaya gittiğimde gerçekleşmedi dediler,tam 18 bin dolar fark iç edildi,başka defalarca yaşadım,defalarca battım,şimdi iyi günlerdeyiz,yine de korkularımız kaldı biraz.

2.  Alıntı Originally Posted by ellocu Yazıyı Oku
    80 lerin sonu,tahta dönemi...rahmetlinin kurum için yazayım :ordino verirdik , limit fiyat sıkıntı ; emirler o da gerçekleşirse, alışlar hep tavan fiyattan satışlar hep taban fiyattan olurdu...90 lı yıllar :brokerların altın çağı...bir diğer kurumum için yazayım :satış yazdırırsın emir gerçekleşir fiyat düşerse satış gitmedi abi ;alış yazdırırsın emir gerçekleşir fiyat artarsa alış gelmedi abi...halbuki ekrandan görüyorsun,hiç fark etmez..anında brokerı yakalayıp ta teyit alamadıysan...o dönem 1 ayda araba 3 ayda ev almayan broker kalmamış olabilir...yine90 lar daha sonraları,artık direkt brokera bağlı değiliz dealer var;işlemler aracı kurum içerisinde dağıtılıyor,hesap bazında anında girilmiyor...karlı işlemler hop birilerinin cebine...teyit aldığım,gözümle tavan olduğunu gördüğüm tahta hemen sonrası taban olunca(zırt pırt olurdu böyle şeyler) öğlen arası hop kurumdan birilerinin hesabına cebine,abi senin mal gitmemiş yaa...zaten sürekli içte politik dışta bilmemne krizi çıkar.. hırsızlarla mı uğraşalım krizlerle mi ? spk desen bu günler o zamana kıyasla ingiltere borsası mübarek,patronların çoğu tarif ötesi arsız...şimdi borsa çocuk oyuncağı,en azından kayıplar senin kaybın kazanç senin kazandığın...darbe girişiminde bile satış fırsatı veren bir piyasa,gerçekten çocuk oyuncağı...3 tabandan önce satamadığınız bir piyasa düşünün...hissenin adı önemli değil...biliyorum yazdıklarıma hadi canım diyeceksiniz...daha neler var da yazmaya üşendim...o zamanlardan,yaşananlardan kalan izleri silebilen tüm oyuncular 2002- 2003 sonrası ciddi zengin oldu zaten...diğerleri ise ürkek tavşan pozisyonunda devam ettiler...en şanslı kesim ise o günleri hiç yaşamamış olup son 15 20 yılda bu işe başlayanlar...2008 krizi hariç kriz görmediler...
    broker dönemine yetişemedim ama dealer dönemi- havuz bazında dağıtımları hatırlıyorum.. tabii, canlı olarak dealer yada brokere telefon bağlantısıyla işlem yapabilenler için geçerli değildi bu ali cengiz varyasyonları.. benim kastettiğim bunlar değil, tahtaların yapılış mantığı- fiyatın nasıl oluştuğunun mekaniği.. büyük oyuncuların aralarındaki anlaşmalara binaen oluşurdu fiyat.. ralli zamanları piyasaya yeni katılımlar olurdu, yani küçük yatırımcı girişi ralli boyunca devam eder, zirveye yakın yerlerde alım paniği oluşurdu, sonra bir kaç gün içinde mal devredilir, ve artık aylar süren ızdırap verici düzeltme sürecine girilirdi.. yükseliş kısa ve sert, düşüş uzun ve daha yatay eğimde

aslında günlük rutin bugün de aynı tahta yapma mekaniğiyle çalışıyor, malı götürmek istiyorsa seni dökmeye çalışıyor- malı satacaksa yukarı-yukarı tempoda seni gaza getirmeye çalışıyorlar.. tek fark, bugün artık işler yazılıma dökülmüş durumda, hata yapma ihtimalleri bile kalmamış..

3. Red face

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    broker dönemine yetişemedim ama dealer dönemi- havuz bazında dağıtımları hatırlıyorum.. tabii, canlı olarak dealer yada brokere telefon bağlantısıyla işlem yapabilenler için geçerli değildi bu ali cengiz varyasyonları.. benim kastettiğim bunlar değil, tahtaların yapılış mantığı- fiyatın nasıl oluştuğunun mekaniği.. büyük oyuncuların aralarındaki anlaşmalara binaen oluşurdu fiyat.. ralli zamanları piyasaya yeni katılımlar olurdu, yani küçük yatırımcı girişi ralli boyunca devam eder, zirveye yakın yerlerde alım paniği oluşurdu, sonra bir kaç gün içinde mal devredilir, ve artık aylar süren ızdırap verici düzeltme sürecine girilirdi.. yükseliş kısa ve sert, düşüş uzun ve daha yatay eğimde

aslında günlük rutin bugün de aynı tahta yapma mekaniğiyle çalışıyor, malı götürmek istiyorsa seni dökmeye çalışıyor- malı satacaksa yukarı-yukarı tempoda seni gaza getirmeye çalışıyorlar.. tek fark, bugün artık işler yazılıma dökülmüş durumda, hata yapma ihtimalleri bile kalmamış..
    hayır efendim, özel seansta dealer yanınızdayken oluyordu bu işler...mekanikte değişen bence şu: 1) sosyal medya vasıtasıyla organize olarak grup gücüne ulaşabilme ,dikkat çekme, yönlendirme ,talep oluşturabilme, mal pazarlayabilme kabiliyeti.ve bunu yaparken yüzlerce grup üyesinin farklı hesapları kullanmasının verdiği kamufle olma imkanı... 2) son bir iki yıl için durum benzer: yüksek enflasyon nedeniyle oluşan hisse fiyat kayıpları telafisi için dik açılı bir çıkış, genellikle sonbaharda,sonrası uzun süre düzeltme... 3) haklı olarak çok eleştirilen düzenleyici ve denetleyici kurumların
    o zamanlar daha da işlevsiz oluşandan kaynaklanan tahta yapıcı kıyıcılığının ve patron hegamonyasının,taleplerinin azalması...4)mevcut yönetimin ekonomik itibar araçlarından bir tanesi olarak borsaya önem vermesiyle de bağlantılı olarak bazı kişi ve kurumların etkisinin artması, özellikle aşağı yönlü oynaklığı azaltmaya karşı alınan önlemler ve tehdit dahi algılanabilecek söylemler... 5) fonların o döneme kıyasla biraz daha fazla katılımcılarını ön planda tutması. bazı dönemlerde fon yöneticileri tahta yapıcılarla fazla sıkı fıkı olmuştu,herkesin işi görülmüştü böylelikle...6)günümüzde robotların devrede olması ve tahta yapıcının robotu kendi yönünde kullanabilmeyi öğrenmiş olması,bir nevi robot desteği ,becerebilene...robotlar nedeniyle ivmenin artması işlemlerin hızlanması...7)viop vasıtasıyla hereketin yönüne ve şiddetine etki edebilme imkanı...8) belki de en önemlisi : insanların, özellikle gençlerin kolay para kazanma talep ve arayışının zirve yapmış olması,daha fazla riski göze almaları...
    Son düzenleme : ellocu; 24-11-2022 saat: 09:30.

4.  Alıntı Originally Posted by ellocu Yazıyı Oku
    hayır efendim, özel seansta dealer yanınızdayken oluyordu bu işler...mekanikte değişen bence şu: 1) sosyal medya vasıtasıyla organize olarak grup gücüne ulaşabilme ,dikkat çekme, yönlendirme ,talep oluşturabilme, mal pazarlayabilme kabiliyeti.ve bunu yaparken yüzlerce grup üyesinin farklı hesapları kullanmasının verdiği kamufle olma imkanı... 2) son bir iki yıl için durum benzer: yüksek enflasyon nedeniyle oluşan hisse fiyat kayıpları telafisi için dik açılı bir çıkış, genellikle sonbaharda,sonrası uzun süre düzeltme... 3) haklı olarak çok eleştirilen düzenleyici kurumların
    o zamanlar daha da işlevsiz oluşandan kaynaklanan tahta yapıcı kıyıcılığının ve patron hegamonyasının,taleplerinin azalması...4)mevcut yönetimin ekonomik itibar araçlarından bir tanesi olarak borsaya önem vermesiyle de bağlantılı olarak bazı kişi ve kurumların etkisinin artması, özellikle aşağı yönlü oynaklığı azaltmaya karşı alınan önlemler ve tehdit dahi algılanabilecek söylemler... 5) fonların o döneme kıyasla biraz daha fazla katılımcılarını ön planda tutması. bazı dönemlerde fon yöneticileri tahta yapıcılarla fazla sıkı fıkı olmuştu,herkesin işi görülmüştü böylelikle...6)günümüzde robotların devrede olması ve tahta yapıcının robotu kendi yönünde kullanabilmeyi öğrenmiş olması,bir nevi robot desteği ,becerebilene...robotlar nedeniyle ivmenin artması işlemlerin hızlanması...7)viop vasıtasıyla hereketin yönüne ve şiddetine etki edebilme imkanı...8) belki de en önemlisi : insanların, özellikle gençlerin kolay para kazanma talebinin zirveye ulaşmış olması,daha fazla riski göze almaları...
    Hocam çok güzel özetlemişsiniz bu dönemi. Elinize sağlık. Genel olarak geçmiş tecrübeleri okumak çok faydalı oluyor.

Sadece 5. maddeden emin değilim. Fon yöneticileri (hepsi değil elbette) çok daha etkili. Örnek Oyak'ın son HEKTS satışı.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

5. Akşam pazarı olur dedik, herif fiyatlara zam yabtı iyi mi
    Zalımsın pala ama bi gün elime düşersin. Yazdım bunu alıcaklı defterine
    Kurtlukta düşeni yemek kanundur
    Hamdım Piştim Yandım

Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Akşam pazarı olur dedik, herif fiyatlara zam yabtı iyi mi
    Zalımsın pala ama bi gün elime düşersin. Yazdım bunu alıcaklı defterine
    Ah bozgurt ah bankalara tikkat et dedik o kadar
    Neye niyet neye gısmet

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    Ah bozgurt ah bankalara tikkat et dedik o kadar
    Neye niyet neye gısmet

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    İyiki bankalara şort açmamışım, yoksa feci ütecekmiş
    Endekis şort devam, artık gademeli olarak şortluycaz, yabcak bişi yok
    Kurtlukta düşeni yemek kanundur
    Hamdım Piştim Yandım

8. Harunu şahsen tanımam ama şunu biliyorum. Twitter'da bir çok hesap birbiriyle bağlantılı gruptur. Ayrı ayrı gruplasmalar var.

Sayfa 706/990 İlkİlk ... 206606656696704705706707708716756806 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •