Bugün pozisyon azalttým anlamadýðým konu kendi fon adý altýnda emeklilik adý altýnda alým yapýp duruyor fon getirileri düþecek kimse tutup bunlarýn fonuna yatýrým yapmaz çünkü yürüyen ceset gibi firmaya yatýrým yapýyorlar.
Bugün pozisyon azalttým anlamadýðým konu kendi fon adý altýnda emeklilik adý altýnda alým yapýp duruyor fon getirileri düþecek kimse tutup bunlarýn fonuna yatýrým yapmaz çünkü yürüyen ceset gibi firmaya yatýrým yapýyorlar.
Fon çok konuþulan bit konu son zamanda ky ilgisi fazla iþbank fon ve emeklilik getirilerini takip edeceðim ne yapacaklar acaba bu kadar þiþe aldýlar...
zamanýnda çok konuþtuk viopu.iki ekran ve akd ler önünüzde açýk olmalý iþ spotta mal alýrken viopta shortluyor bofa mal satarken viopta longluyordu.artýk viop kontratlarý o kadar hacimli ki spotu yönlendirir hale geldi.
grafiði yine de iyi kýsa sürede 60lý rakamlara gelebilir bir cengaver sürerse arkasý gelir ama çoook gerilerde kaldý.þu an 100 lira olsa yine kimseye birþey kazandýrmamýþ olacak
amerika hikayesinin gazý bitti holding iþi zortladý kýrmancho gemiyi terk etti.ben neden burada bunlarý yazýyorum elimde 1000 lot bile yok ben bile artýk inanmýyorum bu yazdýklarýma takip etmek için yalandan biraz alýp attým kenara maksat zaman geçsin.yüklü taþýyanlara allah kolaylýk versin
Moza hc þirketin büyüklüðü tartýþýlmaz ama baþýndaki banka sahibesi..
Pabuçunu þimdilik dama atmýþlar bunun ya da bankalarýn pabucunu dama atmak için en azýndan faizlerin normalesmeye, indirmeye baþlanmasý dönemini bekliyor olabilirler. Ya da önceki birleþme hikayesi sebepli baþka bir þeylerde olabilir, bilemiyorum..
Ya da, ya da, ya da diye diye bir ömür gecirttiler..
Ytd
bunun kulvarýndaki sahol eregli sasa vs sanayiler hepsi bundan çok kazandýrdý.bankalarýn pabucu dama atýlýnca bu gidecekse güzel bir temenni
ben bu iþi çözemedim ama spottan daha fazla para kazanýyorlar viopta sonuçta 2 pozda da getirisi oluyor.olan da buradaki biz garibanlara oluyor.
ben vioptan 3-5 kazandým þansýma ama baþýnda durmak lazým ekran lazým takip lazým o da her zaman olmuyor.
bunu satýp baþka þeyler almakla çok iyi ettim tek bildiðim bu.þimdi ayný paraya çok daha fazla þiþe alabilirim ama yine de artýk elim gitmiyor beklemeye tahammulum kalmadý.üstelik 4 dolar artýk çok uzak 2 dolar olsa ona deðer mi zaten daha evvel 2.5 dolar oldu.bence beklemeye deðmez üstelik o kadar da hisse var piyasada sasa gibi gidemez takýr takýr.
Beklemeye tahammülüm kalmadý cümlesi bu zaman diliminde daha da zor. Çünkü Misliyle artmayan birsey kalmadý ev araba hayat pahalýlýðý vs. Bu konuda haklýsýn.
Bankalar konusunda öyle olur böyle olmaz diye bir temmennim yok ama dolar bazlý geçmiþ zirvelerinde bile deðiller. Zamaný gelen gidiyor iþte. Kirmanconun istifasý bile ilginç geldi insanýn aklýna türlü türlü seyler gelmesi normal olan ortamlardan geçtik, geçiyoruz, geçeceðiz.
Ereðli 2008 1 dolar yýllarca 1 dolar 60 cent arasý dolanmýþ o tarihten bu yana þuan 1.8 cent.
Þiþe 2010 1 dolar yýllarca 1 dolar 50 cent arasý dolanmýþ. Aslýnda dolara karþý mücadele edilmiþ fiyat aralýðýna baktýðýmýzda kaldý ki þiþe o zaman tek çatý altýnda bile deðildi.
Ereðli ile þiþeyi kýyaslamak bile bana komik geliyor ama aslinda komik olan bizim halimiz oluyor þiþenin bizi bu hale dusermesinden sebeble ( temettü verimliliði, hissenin performansý ) global çapta farklý olmamýz gerekirken, yerlerdeyiz ne yazýk ki.. ytd
yazdýklarýnýn her kelimesine katýlýyorum.þiþe birleþmeden önce o fiyatlarda dalgalanýyordu.soda aldýðýmda 2-3 dolar gibi birþey olmasý lazým.koskoca soda anadolu trakya paþabahçe eklendi ama 2 dolar etmiyor.
yönetimden biri çýkýp da biz bu iþte sinerji beklerken fýrýncý küreði bulduk hata bizim diyemiyor.
Evet yine açtýrdýn kutuyu söyletecen illa kötüyü😊
Soda da olduðum süreçte TL olarak Ereðli 5-6 civarýnda dolanýrken soda da 6-8 aralýðýnda sallabaþ olmuþuzdur. Þimdi birileri Ereðli sodadan fazla temettü veriyordu denilebilir ama temettüsü Ereðli kadar olmasa da bedelsizleri ile bile gerek þiþeden gerekse Ereðli den daha durumlar gördüðümüzü hatýrlarým yanlýþým yoksa. Yanlýþým varsa da soda harici gözüm bir þey görmemesinden kaynaklanmýþtýr.
Bak ayýp olmasa þiþenin diðer iþtirakleri trkcm, ancm falan filan Ereðli’nin kulvarý anca soda dýr.
Evet biraz abartmýþ olabilirim, bunun farkýndayým ama abd soda yatýrýmlarý ne oldu sahi 😊 ytd
Yer Ýmleri