Bu endekste 40 altýnda kalmak risk deðil mi tahtacý, son kararlarla borsaya biraz para gelebilir ona göre.
Bu endekste 40 altýnda kalmak risk deðil mi tahtacý, son kararlarla borsaya biraz para gelebilir ona göre.
Yatýrým Tavsiyesi Deðildir.!!!
viop ile ilgili birþeyler karalayalým.þimdi burada sadece viop ya da spota bakmak bizi yanýlgýya sürüklüyor.x þu kadar shortta y bu kadar longta falan anlamlý deðil.
spotta malý olan da fiyatý sabitlemek için short açýyor.aracý kurumun spotta ne kadar þiþe saklýyor viopta ne kadar net hangi iþlemi açmýþ takip etmesi karmaþýk.
activex31 burada olduðu zamanlar genelde elinde sakladýðýndan fazla viopta iþlem açan TEB belirleyivi oluyor ve aldýðý poziyonlar karlý kapanýyordu.
þu an vaziyet ne alemde vioptan uzak kaldým riske edilecek para da az viop için ancak ilgilenenler TEB i takip etsin genelde shortta ise spota düþecek demektir.yaþ tahtaya basmýyorlar
Biz kucuk yatirimcilar pastalara bakarkende kucuk yatirimci gozu ile bakiyoruz
spot vadeli birde opsiyon ayagi var
arbitraj yapanlar yada arbitraj fonlari yuksek faizi buldugu zaman kolay kolay affetmez
sisenin bugun fiyati 40 diyelim vadelisi 43u gordu o nesnada spot alir vadeli satar aylik kazanci %7.5
aylik %5 ile borclanma imkani var diyelim al sana risksiz mis gibi %2.5 kazanc
vade sonu gelmeden vadeli teorik fiyatin altina gelirse ay sonunu beklemeden spot hisseleri sat vadeliden sattiklarini yerine koy balli kaymak
spot pastasina bakarken vadeli ve opsiyonlardaki islemleri ve sahiplerini bilmedigimiz icin tek spot pastasina bakmanin pek bir anlami yok
yanlis hatirlamiyorsam normal vadeli faizleri %30-40 larda seyrederken Sisede %70-80 leri bazi gunlerde gordum
Sisenin 11. ay vadelisinin suan teorik fiyati 40.83
kapanisi 40.58
yani teorik fiyatin 0.70 asagisinda islem goruyor
daha once sise de arbitraj yapan bir fon spotda elinde olanlari satar vadeliyi kapatir teorik fiyatin uzerinde olan baska bir hissede pozisyon alir 4 gun icin %0.70 guzel kazanc
...
aslýnda vadeli ve spot pastalarý akd belli ancak mesela ben spottayým vadeli açmýyorum baþka biri sadece vadelide spota bulaþmýyor bir de ikisinde de iþlem yapanlar var.
þimdi teb örneðinden yola çýkarsak tebin elinde ne kadar mal var ne kadar kontrat var.neden teb hem ilk yazýmda dediðim gibi bir korelasyon vardý geçmiþte hem de bofa ya da iþ yatýrýma bakarsak yanýlýrýz onlarýn spota mallarýnýn maliyeti 1 lira bile olmayabilir.yani vadelide zorda kalýrsa spottan vadeliye yön verecek kadar mallarý var güçleri var.
buradaki çok fonksiyonlu denklemi sürekli takip edip günlük para kazanmak ky için çok zor.üstelik viopta yüklü kontrat alýp sattýðýnýzda sizi sýfýrlayabilecek bir yapý var spotta bir hissede en fazla %10 çarparlar sizi de viopta donunuza kadar alýrlar.
çok fazla kafa yoruyoruz diyorum bazen.bilinçli yatýrýmcýsýn masa sandalye þirketi almamýþsýn bilançolar bizim gibi üçüncü dünya ülkeleri için fena gelmiyor.en azýndan bist 30 un diðerlerinden ayrýþýp enflasyon kadar gelir getirmesini beklemek çok mu þey istemek oluyor anlamadým ki.
valla artýk kafayý takmýyorum maliyetlendik buralardan 2-2,5 dolardan önce al-sat çok yaparým ama komple çýkmam.
Moza hc dediðin gibi adamlar herkesin elini görüyor. Kasým Aralýk Ocak vadeli yapani mý dersin, diðerlerini mý dersin. Çoðunluk yükseliþe oynamissa tersini yapýyorlar, her zaman kasa kazaniyor. Spotta fazla mal mý alan oldu satan mý oldu. BBG evi gibi, adamlar kim ne yapmýþ gördükleri için, yapacaklarý hamleler çokta zor olmasa gerek.. endeksi kontrolünde ana tahtacý zaten herþeyi görüyordur.. ytd
Yer Ýmleri