Doðalgaz Ticareti
Þiþecam Enerji A.Þ., Enerji Piyasasý Düzenleme Kurumu’ndan almýþ olduðu 03/09/2014 tarihli ve DTS/5196-7/364 sayýlý “Toptan Satýþ Lisansý” kapsamýnda, toptan ve perakende doðalgaz satýþ faaliyetini gerçekleþtirmektedir.
Þiþecam bünyesinde faaliyet gösteren yurt içi tesislerindeki doðalgaz tüketimi, yýlda 1,5 milyar m³’e ulaþmaktadýr. Söz konusu tüketim miktarý Türkiye genelinin %3’ünü oluþturmaktadýr. Þiþecam Enerji, Þiþecam'ýn üretim tesislerinin yüksek doðalgaz tüketimini karþýlamanýn yaný sýra, doðalgaz piyasasýna da yüksek hacimli enerji ticareti gerçekleþtirmektedir.
Þirketimizin ticaretini yapmakta olduðu doðalgaz miktarý, yýlda 600 milyon m³’ün üzerindedir.
(Doðalgaz harici soda külü için ayrýca buhar kömürü ile de üretim söz konusu Mersin'de)
Elektrik Ticareti
Þiþecam Enerji, Enerji Piyasasý Düzenleme Kurumu tarafýndan tanýmlanmýþ olan "Serbest Tüketici" kapsamýndaki sanayii ve/veya sanayii sektörü dýþýndaki firmalarýn enerji ihtiyaçlarýný karþýlamaktadýr.
Hem nihai tüketicilere hem de ikili anlaþmalar yoluyla diðer elektrik piyasasý katýlýmcýlarýna yüksek hacimlerde elektrik enerjisi satýþý gerçekleþtirilmektedir.
Þiþecam Enerji, yurt içindeki faaliyetlerine ek olarak, komþu ülkelerle elektrik ithalat ve ihracatýný da sürdürmektedir.
Yýlda 2 milyar kwh boyutunda elektrik enerjisi ticareti gerçekleþtirilmektedir.
https://www.sisecam.com.tr/tr/faaliy...larimiz/enerji
Faaliyet alanlarý enerji kýsmý.. ytd
Yer Ýmleri