43.70-44.14
2.7 ml daha aldý.. ytd
43.70-44.14
2.7 ml daha aldý.. ytd
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Tabi bu ortamda almayýnca ne olur demek istedim.. ytd
sürünüyoruz da fýrtýnalý hava çýkarsa bu sürünmemizi ararýz
bugün de aldýklarýna göre kesin muhasebesel bir mevzu var.yýlsonuna kadar kotayý tamamlamaya uðraþýyorlar.ocaktan sonra gaz kesilince endeks de zortlarsa vay halimize.
ama ben yine pozitif düþünmeye çalýþýyorum.45 ten verdim 46 dan vereceðim sonra 50 ye kadar bekler yarý malý 50-52 arasý verip stresi azaltalým enflasyona yenilmiþ de olsa kar kardýr cebimize atalým inþallah yakýnda böyle bir hareket yapar da pozitif düþünmelere devam ederiz.
bu arada geçen turþucu bloomberg te asgari ücreti konuþuyordu.enteresan bi þey söyledi.ücretlerin giderlerdeki payý þiþede %30 civarý imiþ bim mgrosta %8-10 civarý þok ta ise %4 imiþ.
bana enteresan geldi
[QUOTE=moza80;6952007]sürünüyoruz da fýrtýnalý hava çýkarsa bu sürünmemizi ararýz
bugün de aldýklarýna göre kesin muhasebesel bir mevzu var.yýlsonuna kadar kotayý tamamlamaya uðraþýyorlar.ocaktan sonra gaz kesilince endeks de zortlarsa vay halimize.
ama ben yine pozitif düþünmeye çalýþýyorum.45 ten verdim 46 dan vereceðim sonra 50 ye kadar bekler yarý malý 50-52 arasý verip stresi azaltalým enflasyona yenilmiþ de olsa kar kardýr cebimize atalým inþallah yakýnda böyle bir hareket yapar da pozitif düþünmelere devam ederiz.
bu arada geçen turþucu bloomberg te asgari ücreti konuþuyordu.enteresan bi þey söyledi.ücretlerin giderlerdeki payý þiþede %30 civarý imiþ bim mgrosta %8-10 civarý þok ta ise %4 imiþ.
bana enteresan geldi[/QUOTE
Ücretlerin oranýný bilmek zordur; ya varsa dipnotlardan, yada direkt içerden bilgi almasý lazým. Ama genel yönetim giderlerinin toplam satýþlara oraný derseniz %30 civarýnda ve bana göre çok yüksek!.
Oraný nedir bilmem ama, genel yönetim giderleri içinde ücret giderlerinin yüksek olduðu kanaatindeyim.
Bir fiil üretimde çalýþanlarýn ücret giderleri doðrudan üretilen mamül maliyetine, oradan da satýlan malýn maliyetine atýlmaktadýr.
Yani bizi esas rahatsýz eden, yönetim kadrosunun astronomik ücret ve benzeri giderleridir.
Bu konu, üzerinde durulmaya deðer bulduðum ve beni son derece rahatsýz eden konularýn baþýnda gelmektedir.
Al-sat tut deðildir.
Yer Ýmleri