Artan
Azalan
Ýþlem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) Düþük / Yüksek
5,83 10% 1,06 Mr 5,49 / 5,83
11,99 10% 336,27 Mn 10,90 / 11,99
124,30 10% 112,66 Mn 116,00 / 124,30
35,42 10% 122,32 Mn 32,38 / 35,42
6,93 10% 401,38 Mn 5,67 / 6,93
1.170,00 -10% 101,24 Mn 1.170,00 / 1.290,00
481,50 -10% 434,72 Mn 481,50 / 532,00
43,74 -10% 96,29 Mn 43,74 / 48,36
6,48 -10% 126,65 Mn 6,48 / 7,28
17,10 -10% 1,93 Mr 17,10 / 19,25
121,30 -5.53% 24,17 Mr 121,30 / 136,30
3,20 1.27% 16,88 Mr 3,16 / 3,29
425,50 2.65% 16,34 Mr 415,50 / 434,25
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
314,50 -0.4% 9,53 Mr 313,00 / 317,75
18,61 -1.27% 555,50 Mn 18,41 / 19,11
73,70 -2.96% 8,42 Mr 73,65 / 76,90
264,00 3.63% 10,28 Mr 252,00 / 264,00
727,00 -0.41% 2,16 Mr 721,50 / 739,00
97,15 1.09% 607,34 Mn 95,70 / 98,05
112,30 -2.43% 247,63 Mn 111,80 / 115,70
30,92 2.59% 121,66 Mn 30,22 / 30,98
10,22 -0.68% 218,42 Mn 10,22 / 10,44
83,15 0.12% 582,64 Mn 82,70 / 85,15

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 468/531 ÝlkÝlk ... 368418458466467468469470478518 ... SonSon
Arama sonucu : 4398 madde; 3,737 - 3,744 arasý.

Konu: SISE - Þiþe Cam

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post

🤔

Aþaðýdaki sorularýmýn cevaplandýrýlmasýný rica ediyorum;

Þiþecam tarafýndan KAP'a yapýlan bildirim þu þekilde:

"Þirketimiz Yönetim Kurulu tarafýndan, 31/05/2024 tarihinde Borsa Ýstanbul'da halka açýk paylarýmýzda görülen iþlemler ve deðerli þirket yatýrýmcýlarýmýzýn þikâyetleri sebebiyle, 6362 Sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunu ilgili hükümleri uyarýnca, þirketimizi ve þirket yatýrýmcýlarýmýzý zarara uðratan, Þirketimizin sermaye piyasasý araçlarýnýn fiyatlarýna, fiyat deðiþimlerine, arz ve taleplerine iliþkin olarak yanlýþ veya yanýltýcý izlenim uyandýrmak amacýyla alým veya satým yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir deðiþtirenler veya hesap hareketleri gerçekleþtirenler hakkýnda gerekli tahkikatýn gerçekleþebilmesi ve haklarýnda yasal yaptýrýmýn saðlanabilmesi maksadýyla Sermaye Piyasasý Kurulu'na baþvurulmasýna karar verilmiþtir. Bu karar doðrultusunda Sermaye Piyasasý Kurulu'na ilgili baþvuru 10/06/2024 tarihinde yapýlmýþtýr."

Yukarýdaki baþvurunuz ile ilgili olarak SPK kurulunca bir tahkikat yapýlmýþ mýdýr?
    Varsa neticeleri hakkýnda detaylý bilgi verirseniz memnun olurum.
    Þirketimizin pazarlama satýþ daðýtým giderleri ile genel yönetim giderleri kalemlerinin, toplam satýþlara oraný yaklaþýk %30'lar mertebesinde olduðunu görüyorum ve bu oranýn çok yüksek olduðunu düþünüyorum; bu konuda neler söylersiniz?
    Ekonominin en temel kurallarýndan sayýlan ''Gelirlerinizi artýramýyorsanýz, giderlerinizi düþürmelisiniz'' sözünün SÝÞECAM için de geçerli olduðunu düþünüyor musunuz?

Cevaplarýnýz için, þimdiden teþekkür ederim.

Yatýrýmcý iliþkilerine 25/06/2025 tarihinde mail attým, bakalým lütfedip cevap verecekler mi?

Dik tuttu bugün kuyruðu.. ytd
    "Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.

Sayýn……………..
    *
    Öncelikle Þiþecam’a olan ilginiz için teþekkür ederiz.
    *
    Yanýtlarýmýz, iletmiþ olduðunuz sorulara iliþkin numaralandýrmaya uygun þekilde, aþaðýda yer almaktadýr.
    *
    1. Hisse senedi fiyatýmýz, tüm yönetimimiz tarafýndan yakýndan takip edilmekle birlikte, tüm dünya borsalarýnda olduðu gibi Borsa Ýstanbul piyasasýnýn da baðýmsýz iþleyiþi ve doðasý gereði bu piyasadaki fiyatlamalara bir müdahalemiz bulunamamaktadýr. Önemle vurgulamak isteriz ki hisse senedi fiyatýmýza yönelik size olumlu/olumsuz herhangi bir analizde, yönlendirmede ve/veya yorumda bulunmamýz, görüþ belirtmemiz ya da yatýrým kararýnýza yön vermemiz mevzuat açýsýndan yasaktýr.
    *
    Bununla birlikte, hisse senedimizde yapýlan iþlemleri deðerlendirmemize olanak tanýyacak bilgilere eriþmemiz mümkün olamamaktadýr. Hatýrlanacaðý üzere siz saygýdeðer hissedarlarýmýzdan gelen þikayetler doðrultusunda T. Þiþe ve Cam Fabrikalarý A.Þ. Yönetim Kurulu’nca, 10 Haziran 2024 tarihinde, Sermaye Piyasalarý Kurulu tarafýndan kapsamlý bir incelemenin baþlatýlmasý yönünde karar alýnmýþ ve bu karar doðrultusunda ayný tarihte Kurul’a baþvuru yapýlmýþtýr. Karara iliþkin bildirim 10 Haziran 2024 tarihinde KAP’ta yayýna alýnmýþtýr (https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1296960). Sermaye Piyasa Kurulu’nca, T. Þiþe ve Cam Fabrikalarý A.Þ. tarafýndan yapýlan baþvurunun kabul edilerek kayda alýndýðýna dair iletilen resmi yazý 20 Haziran 2024 tarihinde KAP’ta yayýna alýnarak yatýrýmcýlarýmýzýn bilgisine sunulmuþtur (https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1300272). T.C. Sermaye Piyasasý Kurulu Baþkanlýðý Piyasa Gözetim ve Denetim Dairesi Baþkanlýðý’nca iletilen baþvuru cevap yazýsýnda, yapýlan incelemeler sonucunda mevzuata aykýrý bir durum tespit edilmesi halinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçlarýnýn Kurul’un Bültenleri aracýlýðýyla kamuya duyurulduðu ifadesine yer verilmiþtir.
    *
    1. Ýlgili inceleme süreci SPK tarafýndan yürütülmektedir. Ýncelemeler sonucunda mevzuata aykýrý bir durum tespit edilmesi halinde incelemelerin kamuyu ilgilendiren sonuçlarýnýn Kurul’un Bültenleri aracýlýðýyla kamuya duyurulacaðý tarafýmýza teblið edilmiþtir. SPK tarafýndan yayýnlanan bültenleri bizler https://spk.gov.tr/spk-bultenleri linkinden takip etmekteyiz, dilerseniz siz de bizimle eþanlý þekilde bu bültenlerden takip edebilirsiniz.
    *
    Kurumsal web sitemizde yer alan Yatýrýmcý Ýliþkileri bölümünde, finansal tablolarýmýz ve operasyonlarýmýz hakkýnda yatýrýmcýlarýmýzý bilgilendirmek amacýyla düzenli olarak sunum ve bültenler yayýnlamaktayýz. 2025 1. Çeyrek finansal gerçekleþmelerimize iliþkin bilgilendirmelerimiz, web sitemizde tüm yatýrýmcýlarýmýzýn bilgisine sunulmuþ durumdadýr. Ýnceleyebilmeniz ve kolaylýk saðlamak açýsýndan ilgili linkleri aþaðýda paylaþýyoruz. Ayrýca Þiþecam Yönetimi tarafýndan, yarý yýl ve yýl sonu finansal tablolarýnýn yayýnlanmasýný takip eden ilk iþ gününde, finansal ve operasyonel sonuçlara iliþkin web yayýnlarý düzenlenmektir.
    *
    Yukarýda da belirtmiþ olduðumuz doðrultuda 31 Mart 2025 finansal sonuçlarýna iliþkin web sitemizde yayýmlanan dökümanlarý aþaðýda bilginize sunarýz. Sonraki dönem analizleriniz için de bu kaynaktan faydalanabileceðinizi belirtmek isteriz.
    * “Þiþecam 1Ç 2025 Finansal Sonuçlarý” (https://www.sisecam.com/tr/s-investo...alar%C4%B1.pdf)
    * “2025 1. Çeyrek Yatýrýmcý Sunumu” (https://www.sisecam.com/tr/s-investo...mci-sunumu.pdf)
    *
    1. Operasyonel giderler sorunuza istinaden, *Operasyonel Giderlerimizin detayýna iliþkin, önemle belirtmek isteriz ki, finansal raporlarýmýzýn hazýrlanmasýnda Uluslararasý Muhasebe Standartlarý ve Türkiye Finansal Raporlama Standartlarý uygulanmaktadýr. “Yönetim ve Pazarlama Giderleri” kalemlerin içeriklerine Kamu Gözetim Kurumu’nun (https://kgk.gov.tr/Portalv2Uploads/f...1%20(PDF).pdf) linkinde yer alan “Finansal Raporlama Standartlarýna Uygun Hesap Planý”nýndan ulaþabilirsiniz. Seçili kalemlere iliþkin bilgileri aþaðýda size kolaylýk saðlamak açýsýndan paylaþýyoruz.
    *
    631 - Pazarlama Giderleri:
    Bu hesap mal ve hizmetlerin pazarlanmasý, satýþý ve daðýtýmý faaliyetleriyle ilgili olarak yapýlan endirekt malzeme giderleri, endirekt iþçilik giderleri, personel giderleri, dýþarýdan saðlanan fayda ve hizmetlere iliþkin giderler, çeþitli giderler, vergi resim ve harçlara iliþkin giderler ile amortisman ve tükenme paylarýnýn izlenmesinde kullanýlýr
    *
    632 - Genel Yönetim Giderleri:
    Bu hesap, iþletmenin yönetim fonksiyonuyla ilgili giderler ile genel iþletme giderlerinin izlenmesinde kullanýlýr. Bu giderler; üretim, araþtýrma ve geliþtirme, pazarlama, satýþ ve daðýtým faaliyetiyle doðrudan iliþkisi kurulamayan, yönetim faaliyetiyle ilgili endirekt malzeme giderleri, endirekt iþçilik giderleri, personel giderleri, dýþarýdan saðlanan fayda ve hizmetlere iliþkin giderler, çeþitli giderler, vergi resim ve harçlara iliþkin giderler ile amortisman ve tükenme paylarýndan oluþur.
    *
    31 Mart 2025 tarihi itibarýyla Þiþecam “Genel Yönetim ve Pazarlama Giderleri”ne iliþkin detayý aþaðýdaki tabloda https://www.sisecam.com/tr/s-investo....pdf*linkinden ulaþabileceðiniz Baðýmsýz Denetim Raporu’nun 22. Dipnotunda bulabilirsiniz.
    *

*
    Ýlaveten, yukarýda da belirtmiþ olduðumuz doðrultuda 31 Mart 2025 finansal sonuçlarýna iliþkin web sitemizde yayýmlanan “Þiþecam 1Ç 2025 Finansal Sonuçlarý” (https://www.sisecam.com/tr/s-investo...alar%C4%B1.pdf) dokümanýnda, operasyonel giderlerimize iliþkin aþaðýdaki açýklama yer almakta olup, sonraki dönem analizleriniz için de bu kaynaktan faydalanabileceðinizi belirtmek isteriz.
    *
    Operasyonel giderlerin gelire oraný; i) döviz kuru dalgalanmalarý, akaryakýt fiyatlarýndaki artýþlar ve doðal soda külü satýþlarýndaki ihracatýn payýnýn artmasý nedeniyle artan nakliye giderleri ve ii) enflasyon nedeniyle artan endirekt iþçilik maliyetlerinin sonucunda, 350 baz puan artarak %27'ye yükselmiþtir.
    *
    1. Þirketin Gelecek performansý sorunuza istinaden, önemle vurgulamak isteriz ki, Þirketimizin kurumsal yönetim ve bilgilendirme politikasý uyarýnca Þirketimizce geleceðe yönelik bir bilgi/beklenti/aksiyon paylaþýmý yapýlmamaktadýr. Ýleride bu politikada herhangi bir deðiþiklik olmasý durumunda ise, bu açýklamalar KAP üzerinden ilgili þablondan tüm yatýrýmcýlarýmýzýn eþanlý bilgisine sunulabilecektir.
    *
    Finansal sonuçlarýmýza iliþkin bir sorunuz olmasý durumunda her zaman memnuniyetle yardýmcý olmak isteriz.
    *
    Bilginize sunar, iyi günler dileriz.
    Saygýlarýmýzla,
    Þiþecam Yatýrýmcý Ýliþkileri
    *
    *

Sent: Wednesday, June 25, 2025 5:38 PM
To: Þiþecam Yatýrýmcý Ýliþkileri <YATIRIMCI@sisecam.com>
Subject: Bilgi talebi
    *

*

*
    Aþaðýdaki sorularýmýn cevaplandýrýlmasýný rica ediyorum;
    *
    *
    Þiþecam tarafýndan KAP'a yapýlan bildirim þu þekilde:
    *
    "Þirketimiz Yönetim Kurulu tarafýndan, 31/05/2024 tarihinde Borsa Ýstanbul'da halka açýk paylarýmýzda görülen iþlemler ve deðerli þirket yatýrýmcýlarýmýzýn þikâyetleri sebebiyle, 6362 Sayýlý Sermaye Piyasasý Kanunu ilgili hükümleri uyarýnca, þirketimizi ve þirket yatýrýmcýlarýmýzý zarara uðratan, Þirketimizin sermaye piyasasý araçlarýnýn fiyatlarýna, fiyat deðiþimlerine, arz ve taleplerine iliþkin olarakyanlýþ*veya yanýltýcý*izlenim uyandýrmak amacýyla alým veya satým yapanlar, emir verenler, emir iptal edenler, emir deðiþtirenler veya hesap hareketleri gerçekleþtirenler hakkýnda gerekli tahkikatýn gerçekleþebilmesi ve haklarýnda yasal yaptýrýmýn saðlanabilmesi maksadýyla Sermaye Piyasasý Kurulu'na baþvurulmasýna* karar verilmiþtir. Bu karar doðrultusunda Sermaye Piyasasý Kurulu'na ilgili baþvuru 10/06/2024 tarihinde yapýlmýþtýr."
    *
    1.********************* Yukarýdaki baþvurunuz ile ilgili olarak SPK kurulunca bir tahkikat yapýlmýþ mýdýr?*
    2.********************* Varsa neticeleri hakkýnda detaylý bilgi verirseniz memnun olurum.
    3.********************* Þirketimizin pazarlama satýþ daðýtým giderleri ile genel yönetim giderleri kalemlerinin, toplam satýþlara oraný yaklaþýk %30'lar mertebesinde olduðunu görüyorum ve bu oranýn çok yüksek olduðunu düþünüyorum; bu konuda neler söylersiniz?
    4.********************* Ekonominin en temel kurallarýndan sayýlan ''Gelirlerinizi artýramýyorsanýz, giderlerinizi düþürmelisiniz''* sözünün SÝÞECAM için de geçerli olduðunu düþünüyor musunuz?
    *
    *
    *Cevaplarýnýz için, þimdiden teþekkür ederim.

Þiþecam Yatýrýmcý iliþkilerinden cevaben gelen yazý.

Sorularýmý tam olarak karþýlamasa da, verdikleri emek ve çalýþmalar için kendilerine çok teþekkür ederim.

Al-sat tut deðildir

4. Haziran ayý verileri geldi;

Deðerli Üyemiz,

Birliðimiz iþtigal alaný itibarýyla cam sektörü; düz cam, cam ambalaj, cam ev eþyasý, cam lifi-cam yünü, aynalar, çok katlý yalýtým camlarý, emniyet camlarýnýn bir kýsmý, iþlenmiþ cam, cam süs eþyasý ürün gruplarýný kapsamaktadýr.

Birliðimiz iþtigal alanýnda bulunan cam sektörü GTÝP’leri itibariyle ihracat verileri; Haziran ayýnda geçen senenin ayný ayýna göre deðer bazýnda %1 azalýþ ile 94 milyon dolar olurken miktar bazýnda da %1 oranýnda azalýþ gerçekleþmiþtir.

Ocak-Haziran dönemi deðerlendirildiðinde ise; Birlik iþtigal alanýmýza göre cam ihracatý; geçen senenin ayný dönemine göre deðer bazýnda %5 azalýþ ile 577 milyon dolar olurken, miktar bazýnda %3 oranýnda azalýþ gerçekleþmiþtir.

Birliðimiz iþtigal alanýnda bulunmayan GTÝP’lerin de toplamý itibarýyla, toplam cam sektörü (GTÝP:70) ihracatý ise Haziran ayýnda geçen senenin ayný ayýna göre deðer bazýnda %1 artýþ ile 119 milyon dolar olurken, miktar bazýnda da %1 oranýnda azalýþ ile 112 bin ton olmuþtur.

Toplam cam sektörü ihracatý (GTÝP:70) Ocak-Haziran dönemi ise geçen senenin ayný döneminin ihracat verilerine göre deðer bazýnda %3 azalma ile 741 milyon dolar seviyesine gelirken, miktar bazýnda %3’lük bir azalýþla 650 bin ton kaydedilmiþtir.

DÜZCAM (GTÝP: 7003+7004+7005)

Düzcam ihracatý Haziran ayýnda;

• Yaklaþýk %9 azalýþ ile 10 milyon dolar gerçekleþmiþtir. Miktar bazýnda da ihracat %23 azalarak 24 bin ton olmuþ, ortalama birim fiyat 418 ($/ton) olarak gerçekleþmiþtir.

Düzcam ihracatý, 2025 yýlý Ocak-Haziran verilerine göre;

• 58 milyon dolar ihracat gerçekleþmiþtir. Ortalama birim fiyat ise geçen yýlýn ayný dönemine göre 370 $’dan ($/ton), 397 $’a ($/ton) yükselmiþtir.

• Bulgaristan 9 milyon dolarlýk ihracat ile en çok ihracat gerçekleþtirilen ülke olarak listenin baþýnda yer alýrken; Bulgaristan’ý sýrasý ile 5 milyon dolar ile Romanya, 4,8 milyon dolar ile Lübnan, 4,2 milyon dolar ile ABD ve 3,7 milyon dolar ile BAE takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapýlan ihracat, tüm düz cam ihracatýnýn deðer bazýnda yaklaþýk %48’ini oluþturmaktadýr.

• Geçen yýlýn ayný dönemine göre en fazla ihracat yapýlan ilk 20 ülke içerisinde Lübnan, Suudi Arabistan ve Suriye’deki artýþ dikkat çekmektedir.

CAM EV EÞYASI (GTÝP:7013)

Cam Ev Eþyasý Haziran ayý ihracatý;

• Geçen yýlýn ayný ayýna oranla %13 azalarak 21 milyon dolar seviyesinde gerçekleþirken ortalama birim fiyat ise geçen yýlýn ayný dönemine göre 2.242 $’dan ($/ton), 2.248 $’a ($/ton) yükselmiþtir.

Cam Ev Eþyasý ihracatý 2025 yýlý Ocak-Haziran verilerine göre;

• Toplam ihracat geçen yýla göre yaklaþýk %15 azalarak 137 milyon dolar olarak gerçekleþmiþ, ortalama birim fiyat ise geçen yýlýn ayný dönemine göre 2.241 $’dan ($/ton), 2.250 $’a ($/ton) yükselmiþtir.

• 14 milyon dolar ile Almanya en fazla ihracat yapýlan ülke olarak listenin baþýnda yer alýrken, onu sýrasý ile 10 milyon dolar ile Ýngiltere, 9,7 milyon dolar ile Ýtalya, 7,4 milyon dolar ile Ýspanya ve 6,9 milyon dolar ile ABD takip etmektedir. Söz konusu 5 ülkeye yapýlan ihracat, tüm cam ev eþyasý ihracatýnýn %35’ini oluþturmaktadýr.

• Geçen yýlýn ayný dönemine göre en fazla ihracat yapýlan ilk 20 ülke içerisinde Brezilya ve Suriye’deki artýþ dikkat çekmektedir.

CAM AMBALAJ (GTÝP: 7010)

Cam Ambalaj Haziran ayý ihracatý;

• Geçen yýlýn ayný ayýna oranla %17 artýþ ile 22 milyon dolar seviyelerine gelirken ortalama birim fiyat ise geçen yýlýn ayný dönemine göre 475 $’dan ($/ton) 496 $’a ($/ton) yükselmiþtir.

Cam Ambalaj ihracatý 2025 yýlý Ocak-Haziran verilerine göre;

• Toplam ihracat geçen yýla göre %1 artarak 113 milyon dolar olarak gerçekleþmiþ, ortalama birim fiyat ise geçen yýlýn ayný dönemine göre 498 $’dan ($/ton) 483 $’a ($/ton) gerilemiþtir.

• 35 milyon dolar ile Ýtalya en fazla ihracat yapýlan ülke olarak listenin baþýnda yer alýrken, onu sýrasý ile 12 milyon dolar ile Ýngiltere, 11 milyon dolar ile Irak, 9,6 milyon dolar ile Fransa ve 6,4 milyon dolar ile Yunanistan takip etmektedir. Söz konusu ülkelere yapýlan ihracat, tüm cam ambalaj ihracatýnýn %66’sýný oluþturmaktadýr.

• Geçen yýlýn ayný dönemine göre en fazla ihracat yapýlan ilk 20 ülke içerisinde ABD ve Kosova’daki artýþ dikkat çekmektedir.

5. o kadar ciddi açýklamalar varki sonuç sebep cevabý yok. bu kadar yönetim ve pazarlama gideri neden diðer firmalarda yok , böyle bir giderle nasýl kar edecek bu þirket . kaç sene önceki fiyatlama ile devam eden bir hisse pay bedeli.düzelecekmi hayýr tabi .alýþkanlýk olmuþ gibi .yönetim ve pazarlama giderlerini rvize etmeliler kendi içinde yönetim ve pazarlama asýl giderleri ayýrmalýlar.insanlar bilmeli bu derece yönetim ve pazarlama gideri olamaz. ve anlatamazlarda zaten

Rahmetli Süleyman Demirel’in sevdiðim bir sözü vardýr; “meseleleri, mesele etmezseniz, ortada mesele kalmaz”
    Bizim meseleler o kadar çok birikti ki, adeta kilitlendi, kilidin anahtarý bellidir😊
    Bi umut🫣

Al-sat tut deðildir

Ýþ Bankasý Yönetim Kurulunu göreve çaðýrýyorum!.
    Þiþe ve Cam Fabrikalarýnýn tepe yöneticilerinin hepsini görevden alýn.
    Saðlam, baðýmsýz bir denetim firmasýndan da denetim yaptýrýn lütfen..

Al-sat tut deðildir

Alýntý Originally Posted by beski Yazýyý Oku
    Ýþ Bankasý Yönetim Kurulunu göreve çaðýrýyorum!.
    Þiþe ve Cam Fabrikalarýnýn tepe yöneticilerinin hepsini görevden alýn.
    Saðlam, baðýmsýz bir denetim firmasýndan da denetim yaptýrýn lütfen..

Al-sat tut deðildir
    Sayin beski,

Bu dediginizi yakin zamanda yaptilar zaten. Kaplardan takip ettigim kadariyla once Kirmanco gitti. Yakin zamanda da ismini hatirlamadigim Ceo ayrildi. Yerine de Bankadan birisini atadilar hatta yeni bir GMY de Bankadan atandi.

Sayfa 468/531 ÝlkÝlk ... 368418458466467468469470478518 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •