ben 10-11 yýldýr buradayým. Soda'da baþlayan macerama Þiþe olarak devam ediyorum. ancak þirketle veya sektörle ilgili yeni bir olmadýðý sürece sadece yazýlanlarý okumakla kalýyorum.
ben 10-11 yýldýr buradayým. Soda'da baþlayan macerama Þiþe olarak devam ediyorum. ancak þirketle veya sektörle ilgili yeni bir olmadýðý sürece sadece yazýlanlarý okumakla kalýyorum.
Sn spenc gülegüle kullan yeni arabaný,hayýrlý olsun.
bir bakayým dedim harbiden bizim ringo ringo þiþeler uçmuþ mu diye.
3 ocak 2022 kapanýþýnda sise/xu100=0,007054 imiþ.
bugünkü kapanýþý sise/xu100= 0,007889
bist100 endeksine göre %10 fazla getiri vermiþ. (temettüler dahil) ama endeks hesaplamasýnda sasa-hektaþ vb gibi süper þirketler, eregli gibi endeksin çok gerisinde kalmýþ aðýr hisseler dahil olduðundan endekse göre getiri bakmak mantýklý deðil gibi.
daha deðiþik bir örneðe bakalým,
3 ocak 2022de 1 þiþe hissesi 3,624385 vakýfbank hissesi ediyormuþ.
bugün kapanýþta 1 þiþe hissesi 3,660656 vakýfbank hissesi ediyor.
bir de isctr'ye bakalým.
3 ocak 2022'de 1 þiþe hissesi 4,246961 isctr hissesine denk geliyormuþ. (bölünmüþ fiyattan hesaplýyoruz tabiki.)
bugün kapanýþta 1 þiþe hissesi 3,419602 isctr hissesine denkmiþ. piyasa bu rasyoyu sevmiþ olacak ki geçen sene 25 mart 2021-15 kasým 2021 arasýnda hep bu rasyo(+/- 5 diyelim) ile iþlem görmüþ iki senet.
son 1 senede %24 isctr altý getiriseneye þiþe isctr'yi döver heralde
uzun vadede sise'nin endeks üstü getirisinden (sermaye kontrolü gelmezse tabi) þüphe yok belki ama uçan þey sadece þiþe deðil bence, bir kaç þirket hariç genel olarak bist uçmuþ. bu sene gerçekten istisnai bir seneydi.
neyse, bu rasyolara tamamen eglencesine baktým. boþ muhabbet iþte.
Hayýrlý olsun Spenc Dostum. Kasasýz belasýz inþallah.
Yýl sonu devir iþlemleri dolayýsyla çok yoðunum bende foruma giremedim fazla. Akþamda uyuya kalmýþým. mesajýný geç gordum kusura bakma.![]()
Bofa saðolsun dün bayaðý mal aldý ama bugun vermeyeceðinin garantisi yok. ama genelde kendi mallarýný daðýtýyor.
çerezlik mal kaldý boþta maliyet 34 lerde þu anki kar gayet iyi hayýrlýsý diyelim bu hafta da yoðunluk devam eder bensiz idare edin.
Yazdýklarým Yatýrým Tavsiyesi Asla Deðildir. Kendime öylesine Notlar ...
Fortis Fortuna Adiuvat
Yer Ýmleri