Artan

198,00 10 13:26
18,07 9.98 13:28
38,80 9.98 13:28
23,94 9.92 13:28
20,98 9.9 13:27
Artan Hisseler

Azalan

47,88 -10 13:28
455,50 -9.98 13:27
165,20 -9.97 13:24
13,94 -9.95 13:27
4,18 -9.91 13:28
Azalan Hisseler

Ýþlem

10.389.926.015,75 13:28
7.011.470.410,00 13:28
5.466.347.593,87 13:28
4.898.212.591,50 13:27
4.129.662.397,30 13:27
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 4160 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: SISE - Þiþe Cam

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by moza80 Yazýyý Oku
    kývranýp duruyor yukarý gitmek için.haftaya 40 üzerine atmasýný bekliyorum 38.80-39.50 arasý bir kaç defa al ver yaptým bu hafta bundan sonra 42.50 de yine vermeye baþlarým.

faiz indirimi kasým olmazsa aralýk olur kanýmca.bu yýl içinde indirim yapmalarý lazým dolarý biraz yukarý sürmeleri gerek.zira dolar seneyi 38 liradan kapatsa bile %10 artmasý lazým 2 ayda.

38 lira olsa asgari ücreti 22 bin lira yaparlarsa 600 dolara yakýn bir asgari ücret olur ki bu iþverenlerin hiç hoþuna gitmez.

dolayýsý ile aralýk büyük olasýlýk ama kasýmda olursa da benim için süpriz olmayan bir indirim bekliyorum.dövizde hareket olur biraz da borsaya yansýr.o gazla biz de 50 liralara yolcu oluruz inþallah

bunlarýn hepsii fikir jimnastiði olup YTD diye de ekleyeyim
    Moza Hc fikirler için teþekkürler! Evet bir kývranma var, ay sonu yaklaþýyor kývranmasý deðilse veya beklenti üstü bir bilançoda olabilir gönlümüz tabi beklenti üstü bilanço.
    Fitch 30 Eylül 2024 raporundan alýntýladým.
    Average US dollar-Turkish lira rates of 33.52 in 2024, 38.17 in 2025, 42.17 in 2026-2027
    Tabi istedikleri ile olacaklar diye bakmak lazým, faizler içinde 2025 ilk çeyrek için düþürülmeye baþlanmasý beklentisi de vardý.
    Fikirlerine ilave olsun diye paylaþtým.

Bugün akþama doðru biraz ortam þenlendi Hazine ve Maliye Bakaný Mehmet Þimþek, "BIST 50'deki açýða satýþ yasaðýný kaldýrmayý deðerlendiriyoruz" dedi.*Muhtemelen bunun etkisi ile de önce bir yukarý alalým demiþ olabilirler. Ama bu faizlerle eðer açýða satýsý baþlanýrsa kim riske girer ki!
    Çok sopa oldu biraz nefes olur artýk diye düþünüyorum, bir itnelik olmazsa tabi.. ytd

Döviz konusu hem iç piyasa için hem de ihracaat yapan þirketlerin rekabeti için biraz ýkýntýlý. Yukarý tükürsen býyýk aþaðý tükürsen yine býyýk olmuþ.
    Turizmle ilgili geçen sene rezervasyon yaptýrmýþlar yurtdýþýndan ülkeye avroyu 40 olur diye hesap yapmýþ otelciler mi yoksa organizasyoncu mu ne ama olmadýðý için biraz bu sene o kýsým sýkýntý yaþamýþ zarar açýsýndan.
    Önümüzdeki sene için kasým ayýnda rezervasyon doluluk oranlarý belirginleþmeye baþlayacak fiyatlar yine abarmalý sanýrým þimdiden! Lakin döviz artmazsa tatile gelirler mi kýsmý var düþündürülen! Adam daha uygun coðrafyalarý seçebilir daha ucuza daha uzun kalacaðý yerlere gidebilir. Kaldý ki içerde artan maliyetler, personel giderleri vs ninde yükseltilmemesi gerek!
    Bu iþler nasýl olacak! Bunca faiz yüksek tutuldu enflasyon sebepli eee düþürünce döviz yine sert yükselmeye baþlarsa ne anladým ben bu iþten!

Don kilot gibi pardon kiþot gibi olduk.. ytd

Moza hc bu kýsmý yazmýþsýn ya evet bu ilk etapta baktýðýmýzda doðru
    (38 lira olsa asgari ücreti 22 bin lira yaparlarsa 600 dolara yakýn bir asgari ücret olur ki bu iþverenlerin hiç hoþuna gitmez.)
    Fakat bu yapýlmasý planlanan zam 2025 ilk yarýyý ilgilendiriyor! Yani önümüzdeki senenin bilançolarýni ilgilendirecek. Bu seneki kurlarýn içeriðinde olmayacak.
    Son çeyreði petrolün düþüþü ile enerji fiyatlarý tolere eder dolar stabil kalsa da!
    2025 ilk çeyreðinde asgari ücret zam gerçeklestinde personel maliyet giderleri artarken akbinde petrol ve enerji yine 2024 ilk çeyreðine kýyasla 2025 ilk çeyreði tolere eder kanýmca.
    Þirketlerin kendi sektörlerindeki kullandýðý emtia ve sektöründe canlanma var mi diye takibine geçeriz sonrasýnda..

Yani çeyreði kurtarma, ilk yarýyý kurtarma, yýlý kurtama derkene günü kurtarmaya çalýþýyoruz..

Yukarýda rezervasyon ile ilgili cümleler kurmusum ya þiþe forumunda ne alaka denilebilir. Konunun akýþý ile ilgili olaraktan yazdým. Döviz acisindan.
    Öyle ki konumuzla alakasý yok gibi gorunsede turizm gelirlerinin dýþ borç katkýsý için ekonomimiz açýsýndan aslýnda oldukça onemi söz konusu. Dovizin ülkeye giriþi sadece borsa ile olmuyor maalesef, bu sebeple de seneye turizm bizim için biraz önemli olacak.. ya enflasyonu düþürüp fiyatlarda abarmanin önüne geçilecek, ya da döviz yukarý alýnacak. Döviz yukarý alýnmasý kulaða hiç hoþ gelmeyen konudur maalesef..

Maliyetleri kýsmak domatesi biber ucuzlatmak, balýðý soðaný bollastirmak, ucuzdan insan gücü çalýþtýrmak bu personeli barýnma ortamýný hazýrlamak, refah seviyesini arttýrmak, enerjiyi yenilebilirden kullanmak, zamaný tasarruflu ve akýlcý kullanmak, suyu boþa harcamamak, eðitimli personel yetiþtirmek veya eðitimli personel bulmak/kullanmak, liyakatlý, adil ve dürüst olmak.

Hangisi daha kolay, dövizi mý yukseltmek yoksa bu saydýklarým mý. Oooo bu konu çýkmaz sokaða çýkar... ytd

Sonra da diyorlar ki bana adam sürekli klip paylaþýyor. Ben paylasmayimda kim paylaþsýn.
    Daha hak' tan hukuktan girmedim sadece liyakata kadar yazabildim..

Bu yüzden HAKtan dan itirazým var, gelsin.. ne diyim. Ytd
    https://youtu.be/rr-7kItvva4

Hep HAKtan bahsedilmiþ, hiç gelen KAPtan bahaedilmemis. Finansal varlýk edinimi tamamlanmýþ icron. Ytd

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •