Adamlar yonetmekte zorluk cektigini soyluyor gibi….
Adamlar yonetmekte zorluk cektigini soyluyor gibi….
google doðru bilgi verir ama tüm istediklerinizi vermeyebilir.
pazarlama gideri neden yüksek? camý taþýma maliyetinden olabilir mi acaba? 760 ta takip edilir nakliye giderleri.
öküz altýnda buzaðý aramayýn bu ekonomik koþullarda en azýndan seneyi kar ile kapatmýþ.kaldý ki pazarlama giderleri yarýsý kadar olsa bilanço çok iyi gelse hisse 70 liradan mý fiyatlanacak? haftaya bilançonun etkisi bile kalmaz...yarýn ola hayrola
þiþe nin ucuz olmasýndan gocunmuyorum ..alabildikçe toplarým . bir gün ederine gelir
Burdaki tüm yorumlarým yatýrým tavsiyesi deðildir.
Nakliye gideri 760 diyirsunuzda , nakliye bildigim kadariyla baska firmalara yapturiliyor cogu yerde dorzeler sisenin kendisinin, belliki bu operasyonda zarar yada baska ortaklik var bilancoda 29 milyar yaziyor pazarlama , domates isi yapsa anlarimda ,anlasildi karadelik nakliye ve yonetim giderleri
Taþýmacýlýktan bahsedelim birazda.
En ucuz taþýmacýlýk denizyoludur. (Gabari, aðýrlýk, miktar, çeþitlilik bakýmýndanda uygundur. Zaman bakimindan süre uzar. Ýndisi bindisi aktarmasý vs ekstra alýr. Navlun fiyatlarý dikkate alýnýr.
Sonra; demiryolu gelir tabi 500 km den uzak mesafelere . koþuluyla. Fakat onda da gabari ve karayolu ya da suyolu baðlantý yerlerinden nihai noktalara ulaþtýrma önemli olur. Beklenilen yerlerde zaman planlamasi yapýlmazsa gecikmeden dolayý somaj uygulanir bir nevi yer ücreti alýnýr..
Karayolu taþýmacýlýðý yukarýda saydiklarima göre daha hýzlý, miktar olarak daha az ve daha pahalýdýr.
Ve son olarak özellikle son yillarda pandemiden sonra çok önem kazanan havayolu taþýmacýlýðýdir ve istenilen herþey taþýnmasýna raðmen en hýzlý ve bir o kadar da en pahalý olanýdýr..
Bütün bu taþýmacýlýklarin birleþme noktalarý veya genel toplanma merkezleri ve bu ulasimlari birbirine baðlayan sistemlerde hub adý verilmektedir.. ytd
Þiþecam faaliyetlerini; rekabet koþullarý bu saydýðým taþýmacýlýk yöntemlerini, 14 ülkede üretim faaliyeti göstermesi ile yarattýðý avantaj ile satýþlarýný 150 ülkeye yaparken bu hub sistemi yapay zeka hesaplamasiyla en uygun maliyetlenmeyle yaptýðýnida düþünmeden edemiyorum..
Zaten bu kadar ülke de konumlanmakta nihai tüketiciye ulaþmanýn en ucuz yolu olsa gerek..
Yoksa nasýl liderlik söz konusu olurdu.
Taþýmacýlýk muhabbeti dönünce aktarmak istedim.. ytd
yönetim giderleri ne peki (pazarlamaya kýlýf aranýyo bakýyoruz.)15 milyar yönetim gideri .diðer büyük firmalarla karþýlaþtýrýn bakalým pazarlama gideri 30 milyar bunun neresiþne kýlýf aranýyor manyak bi para.toplam 45 milyar kafadan gitmiþ nasýl kar eder bu þirket.esas faailet karýný konuþan yok eksi 2 milyar .yani þirket zarar etmiþ aslýnda .
þiþe cam acil araþtýrýlacak durumda þirketi fena bitiriyor bi grup.
patron yok olmayýnca böyle çalýþan maaþlý elemanlarýn yönetiminde böyle oluyorda halk adýna denetleyen yöneten partimiz atamalarý ne iþ .onlar enteresan ?.iþ grubda yaþanan bu ikinci .ilk iþfinansta yaþandý .þirket paylarý % 35 borsada toplanmýþtý .ne iþ grup nede halk adýna denetleyen yöneten partimizden týsss ses çýkmadý enteresan bi olaydý dünyada eþi, yoktu.bir þirketin % 35 payý nominal altý bi kýsmýda yönetimin ödediði temettülerle toplandý o dönem .sonraa daha komedisi bi gecede o % 35 pay isme tescilli iken halka açýk oldu.þu an hala halka açýk da öylemi bilinmiyor.o zaten zamaný geldiðinde herhalde araþtýrýlacaktýr.þimdi ayný grup ayný kiþiler þiþecam da þiþeleme yapýyor.15 milyar yönetim +30 milyar pazarlama gideri dünyada yok .aleni hýrslý bi þekilde komewdi gibi .birileri izliyordur muhakkak zamaný geldiðinde sorulacaktýr muhakkak.bu masraflarla þiþe cam zarar dan çýkmasý imkansýz.5 milyar kar ettiði falan da yok 2 milyar esas faailet zararda ?acil incelenmeli araiþtýrýlmalý kim bu ekip. týss yok .iþgrubdan partimizden
Yer Ýmleri