Originally Posted by
beski
Garanti Yatýrýmýn Gelir Tablosu Analizinde özetle diyor ki;
1- Faaliyette 2.691 Milyar TL Zarar ( bu þu demek; faaliyet gelirlerinden düþ satýlan malýn maliyetini, ulaþýrsýn brüt satýþ karý/veya zararýna; ordan da düþ faaliyet giderlerini ve ordan da faaliyet karý veya zararýna ulaþýrsýn) yani iþletme faaliyet karý üretemediði gibi, üstüne bir de zarar ediyor. Yani kesin olarak faaliyet giderlerinin düþürülmesi gerekir.( pazarlama satýþ daðýtým ve genel yönetim giderleri.)
2- Brüt kar marjýnda yýllýk %2,3 puanlýk bir daralma, yýllýk %6 artan faaliyet giderlerinin, konsolide gelirlerinin %27,4’üne ulaþmasý, FAVÖK marjýnda daralmaya neden olmuþtur.
Yani, moza80 kardeþimin söylediðini deðil, benim söylediðimi destekliyor.
Yani; Gelirleri ve bütün marjlarý daralýrken, þirket faaliyet giderlerini kýsmamýþ, tam tersi %6 artýrmýþtýr.
Aslýnda benim için tüm bu sonuçlar sürpriz de deðil; yine söylüyorum ve söylediklerimin arkasýndayým; bu þirket iyi yönetilmiyor, nokta!.
Elbette bu þirket bir gün iyi para kazandýrabilir; ben de uzun vadeli girdim bu þirkete, minimum 2028
Ama ortaðý olduðum þirketin iyi yönetilmesini istemek de, beklemek de hakkýmýzdýr diye düþünüyorum.
Bunda þaþýlacak veya kýzacak bir þey olmamalýdýr.
Ben bu þirketin geleceðine inanýyorum, inanmasam burda ne iþim var dimi?
Bu vesile ile; herkese hayýrlý ramazanlar diliyorum.
Selametle
Al-sat tut deðildir.
Yer Ýmleri