Sayfa 458 Ciner' e dair notlar important..
Sonra bulamýyorum diye yazdým..
Sayfa 458 Ciner' e dair notlar important..
Sonra bulamýyorum diye yazdým..
Diðer notlarýmiz neydi? 2021 de Dünya soda külü talebi 60 milyon ton, 2023 de 66 ml ton, 2030 yýlýnda 83 ml ton olmasý bekleniyor.
Þiþenin cinerdeki paylarý satinalmalarla birlikte 10 ml ton a çýkacaktý. Bunun 5 ml tonu doðal soda külü.
2021 yýlýndaki paylaþýmda planlar neydi?
https://www.aa.com.tr/tr/isdunyasi/s...%20%C3%BCretim
Kýrman, ABD’de Wyoming’de gerçekleþtirecekleri söz konusu yatýrýmlar sonucunda, yýllýk 8 milyon ton soda külü üretim kapasitesine sahip, entegre bir üretim üssü kurulmasýný saðlayacaklarýný ve bu yeni tesisin, tek lokasyonda dünyanýn en büyük entegre üretim üssü olacaðýný belirterek, 'Özetle, bilgi birimimiz ve üretim kabiliyetimizi maliyet avantajlarý ile destekleyecek bu gibi unsurlar sayesinde, Amerika’yý yeniden keþfetmeden, ABD’de ek doðal soda külü kapasitesi yaratýp, yöneteceðiz.' deðerlendirmesinde bulundu.
'Atlantic ve Pacific Tesislerinin 2027 yýlýnda tam kapasiteye ulaþmasýný bekliyoruz'
Kýsaca Cinerin bugünkü söyleþisi ile o zamanki planlanan tarihler yaklaþýk olarak örtüþüyor. 2026-2027 tam kapasite.. ytd
Yine videoda Ciner; Bu yýlýn nisan mayýs aylarýnda cam ambalajda 3 ncü fýrýný atesleyeceklermis. Ayrýca çin ile kazan sodadaki kül kapasite artýþý icin kredi kullanýmý imzalayacaklarmis.
Ýþler iyilesiyor sanýrým bu yýlýn ikincinci yarýsindan itibaren ta ki tam kapasiteli tarihe kadar.. ytd
https://youtu.be/rkSogX9RoRg
Kamuran akkor dan gelsin.
Bir teselli ver.. ytd
Eyvallah hc. Geçen seneki ilk çeyreðe göre tonajlar bakýmýndan kýyaslamak onemli olacak. Kaldý ki yine geçen seneki ilk çeyreðe göre kur farký Yüzde 20 üstünde seyrediyoruz. Ýlk çeyreði ve ikinci çeyreðin paylaþýmlarý bizim için deðerli olacak zahmet olmazsa..
Ciner Nisan mayista cam ambalaj fýrýnýn 3 cusunu atesleyecekse bu yýlýn ikinci yarýsýnda toparlanma olasý görünüyor. Teþekkürler. Ytd
Kur farkýndan kastým, tonajlardan önde deðil. Tabiki öncelik tonajlar ama sektörün toparlanmasý ikinci yarýyý bulacaksa kur farký, eldeki nakit ile kambiyo karý yazdýrma en azýndan faizlerin düþüþüne kadar ikinci yarýyýla ayakta durabilmek adýna. Tonajlar artarsa yemiþim kambiyosunu olur.. umarým tabi diye de ekliyim. Ytd
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Ve pek tabi hisse fiyatýnýn tekniðin konsolidasyonu! Nezaman döner, döner mi dönmez mý kýsýmlarý var. Gerek TL bazlý gerek dolar bazlý. Neredeyse 200 haftaliga yakýnýz.
Öpemde geçsinle olmuyor tabi bu iþler bir anda . Ytd
"Yaþam kendini tecrube edemeyecegin kadar kýsa ise baþkalarýnýn tecrübelerini deneyebilecegin kadar uzun" Yazdýklarým söylediklerim ve düþüncelerim yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri