Býkmadan usanmadan yazýyorum. Yine özetle toparlayalým:
Gesan'ýn rezalet fiaytlarda sürünmesine kendinece "akýlcý gerekçeler" sunan arkadaþlara reddiyemdir😀
(Gerçi bu arkadaþlarýn samimi olduklarý konusunda kuvvetli þüphelerim olup benim amacým bunlarý ikna etmek degil sessizce forumu takip eden ama pek yazmayan hakikaten samimi arkadaþlarla "dayanýþma" içinde olmak,bazý "maske"leri fark etmelerini saðlamaktýr)
Reddiyeme baþlýyorum:
1) P.Capital rapor hazýrlamis ve þirkete iliskin karlilýk beklentisi tutmadýðý için þirket hem itibar kaybetti hem de bilanço sonrasý cezalandýrýldi(?)
CEVAP: U.lan nerde görülmüþ net kâr begenilmedi diye þirketin üst üste 3 TABAN yediði! Üstelik sektöeünde hem de EM zýrvaligi da varken herkes çatýr çatýr zarar yaziyorken! Ve üstelik net kâr kýsmýna kadar da 5 milyarlýk brüt kâr,esas faaliyet karý ve artan ciro gibi muhtesem kalemler de varken..
AMA EN ÖNEMLÝ ÝTIRAZIM bunlar da degil!
E sevgili "bilanco begenilmedi,P.Capitalci" arkadaþým,
Peki ayný raporda gecen ve Gesan kadar bile bilanco performansi olmayam ve hatta %53'ü Gesan'a ait EUPWR niye bu tabanlarý yemedi?
2) Eregl ile ESCO anlasmasinin üzerine "Daha kredisi bitmedi.." dedikleri KAP yine güvensizlik,zart zurt yaratti(?)
CEVAP: Yahu anlasma haberi gelince sadece malzemeleri tedarik edecek eupwr daha yüksek tepki vermiþti. Sonra ortaligi bulandiran KAP'a ise nerdeyse olumsuz sayilabilecek tepkiai bile olmadý,cok sýnýrlý kaldi ve sonra yine uçuþa devam etti.
Ula.n zaten KAP'ta iþ iptal falan da yazmiyo ki daha süreci sonlandirmadik diye "ya.v.þak.ça" bir detay vardý zaten.
3) Gesan gelecegi fiyatliyor,teknikte dirençleri aþamýyor,genel itibar kaybý var..
(Geri kalanlarý topluca yazdým)
CEVAP: Tek tek detaya girmeden þu yeterli bence:
U.lan. madem öyle %53'ü zaten benim olan,ayný patronaja sahip EUPWR niye böyle roketliyor o zaman!!
.....
VARILAN SONUÇ:
Daha önce size uzun uzun Gesan'a ait gelecek perapektifimi,þirkete dair gözlemlerimi kýsaca "GLOBAL ENERJÝ HOLDINGÝ" olmaya gidecegini düsündügümü sayisiz örneklerle ve ayrýntilariyla anlatmistim. Buradan hareketle diyorum ki son iki gündür %53'üme sahip oldugumuz þirket tavan tavan giderkne bizim mal mal hareketlere devam etmemizi de reddiyelerime ekleyerek:
ASIL YILDIZ GESANDIR! ONU PERDELEMEK ÝÇÝN ÞU AN EUPWR SAHNELENMEKTEDÝR! GESAN'IN ESCO,MÜHENDÝSLÝK GÝBÝ EKSTRALARÝ DÝGER ÝÞTIRAKLARDE OLMAYIP GERI KALAN BÜTÜN ÜRETÝMÝN DE ZATEN DOÐRUDAN YARISI YÝNE KENDINE AÝTTÝR. AMA SANTRAL KURMAKTAN TUTUN VE SON OLARAK YILDA YÜZ MÝLYONLARCA DOLAR SABÝT GELÝR YAZDIRACAK ESCO MODELÝ TAMAMEN GESANA AÝTTÝR. DÝÐER ÞIRKWTLEE UZAYA GÝDEN IÞLWR YAPSA ZATEN YARISI GESANINDIR. AMA HICBIRNNDE MUHENDISLIK VE YILLIK YÜZ MÝLYON DOLARLARI BULACAK SABÝT GETIRILI ESCO OLMAYACAKTIR! O YÜZDEN GESANDA TEZGAH DEVAM EDIYOR ÇÜNKÜ ASIL TARTIÞMASIZ GESANDIR!!
Saygýlarýmla...😎

Alýntý yaparak yanýtla
sana birþey olmasýn bosver
kedi ciðer meselesine döndü...ciðer buysa kedi nerede ??

Yer Ýmleri