Evet foruma giriþ yapamadýðým için mesajlara cvp veremedim. Gesan da bugün 64 de kar satýþý yapmayý düþündüm fakat hacimli yükseliþ devam edince vazgeçtim. Bugünde nerdeyse 1.3 milyar hacim yaptý. Daha önce dediðim gibi bu attýðý kaplar bilançoya yansýmadýðý sürece ben piyasanýn gesaný götüreceðini düþünmüyorum.
Düþtükçe destek atacaðým forum sayfalarý açýlmýyor gesan da fýrýl fýrýl
dün akþam atatp nin gelen bilançosunu gördüm..kabaca geçen yýlýn ayný çeyreðine göre 4 katlýk bir kar artýþý var...çok muthiþ...alýnýr mý ?? dostum ben hisseleri dipte iken alýnmasý taraftarýyým...çok geç kalýndý bence...artýk peþine vermek bana anlamsýz geliyor...daha da gitme ihtimali var ama ben þahsen çekinirim..yine de karar sizindir..geçmiþte o hisseye çok yorum yapmýþtým..geleceðini çok anlatmýþtým..benim kýsmetim 35 lerden 128 lere kadardý..elinde bulunduranlar hayrýný görsün diyorum..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
gesan geçen bilanço döneminde bilanço beðenilmedi diye 61 den ta 44 lere kadar soluksuz düþtü..dün 64 leri de görmesine raðmen son bilanço günü olduðu için yatýrýmcýlar korktular..ayný þey olabilir mi diye...bence o yüzden gevþedi..dün attýðý kap ile 1 hazirana kadar süre istemiþ..iþler demek ki çok yoðun olmuþ....paralarý saymalarý zorlaþmýþ...bir yandan kendi gelirleri bir yandan da europower iþtiraklerinin gelirleri derken kafalarý karýþmýþ olmalý...![]()
gesan çok geri kaldý benim tahminlerime göre 1 hazirana kadar çýkýþta iþtahlý olacak...eðer bilanço iyi gelirse ?? (sektör hisselerinin çoðu iyi açýkladý ) yoluna devam ederek ilk etapta 75 leri test etmek isteyebilir...orayý da geçerse 100 psikolojik seviye hedef olabilir..bu ihtimal var arkadaþlar...ama bilanço kötü de gelirse ve beðenilmez ise de geçen sefer gibi de gevþeyebilir...bu ihtimal de sonuçta vardýr...herkesin kendine göre bir riski vardýr..herkesin kararý kendinedir...sonuçta karý da zararý da kendi kararýnýn karþýlýðý olarak alacaktýr...kendim de dün satmadým...1 hazirana kadar da satar mýyým ?? emin olun ben de henüz bir karar vermedim...bir yaným bu patrona güvenilmez sat derken diðer yaným ise gesan çok geri kaldý iþleri iyidir tut diyor...ben de çok kararsýz kaldým...dediðim gibi dün satmamýþtým..
ALLAH ým bana doðruyu doðru, yanlýþý da yanlýþ olarak göster ve bana doðru ile amel etmeyi nasip et
gesan eðer varlýklarýný bankaya yatýrýr ve oradan gelir elde etmeye baþlarsa ?? o zaman enflasyon muhasebesinin tutulan varlýklardan dolayý yazýlan zararlar olmayacaðýndan veya çok azalacaðýndan kar çok gelir...hatýrlarsanýz geçen yýl tam 1,5 milyar bu kalemden zarar yazarak karý törpülemiþlerdi...bu törpülenme olmaz ise ciro olarak da net kar olarak da aslýnda astordan çok da geri deðildi...bilemedin en fazla iki kat idi...oysa þu anda astor gesanýn 12 katýnda...
eðer patron hisseyi gizli olarak toplamýþ ise ???vede artýk gesanýn çýkmasýna karar vermiþ ise ??? enflasyon muhasebesinin etkilerini sýfýrlayarak gerçek karý gösterir o vakit de 2-3 katlýk bir kar artýþý görülür ve o zaman da gesan 150-200 aralýklarýna kadar gidebilir...patronun kafasýndaki düþünce nedir bilemiyoruz...dediðim gibi isterse öyle bir süpriz de yapabilir...
Yer Ýmleri