Çok sýkýntýda yým. RTE yi AKP yi tahmin etmek kolaydý iyicene alýþmýþýk. Þimdi eðer deðiþim olursa zikzaklar olur.
Çok sýkýntýda yým. RTE yi AKP yi tahmin etmek kolaydý iyicene alýþmýþýk. Þimdi eðer deðiþim olursa zikzaklar olur.
Sayýn hocam durumun kötü olmasý artýk önemli deðil, öngörülür olmasý dahi ülke insaný Ýçin yeterli olacaktýr. Tersini düþünün, 2023-2018 arasý bunu yapan, 2023-2028 arasý neler yapar. Önce bir koalisyon, 2 sene sonra millet ittifakýnýn ayrý ayrý gireceði bir seçimle ülke düzene girer.
Marketler artýk çiftçiyi kendi sahibi olduðu tarlada iþçi olarak çalýþtýrýyor, hasat baþlamadan gelip parayý basýp tüm ürünü alýyor. Fazlasý çýkarsa fazlasýný da alýyor...
ABD'de mobil telefon fiyatlarý aþaðýdaki linkteki gibi:
https://shopping.myus.com/search/?se...es&prodsrc=wlm
Yeni çýkan bir modelden bahsediyorum.
https://shopping.myus.com/productpag...JjPXdsbQ%3D%3D
bu iyiymiþ, türkiyede üretilen türk malý almanyada 9 TL satýlýyor, ayný mal türkiyede 90 TL.. sonra yok efendim serbest piyasa, yok efendim üretici maliyetleri falan filan..
tamam, diyelim tüik enflasyonu düþük ölçüyor, okey kabul.. sonra bu düþük enflasyon rakamý üzerinden ücretlere, maaþlara, emeklilere falan yapýlan artýþ düþük kalýyor, yani ahali hem yüksek fiyat artýþlarýndan muzdarip, hem gelir artýþýnýn düþük kalmasýndan ayrýca bi tur daha maðdur.. yani alým gücü x kadar deðil, 2x kadar erimiþ.. þimdi bu vatandaþ gidip iktidar partisine bi daha oy verir mi ?? vermez.. daha önce de vermemiþtir, bundan sonra da vermeyecektir.. ekonomik durum en güçlü faktördür oy verme tercihleri üzerine, mutfakta yangýn varsa fatura mutlaka iktidara kesilir.. nitekim 2001 krizi sonrasý yapýlan seçimde iktidardaki üçlü ittifakýn 3 sene evvel yüzde 56 olan oyu yüzde 14e düþmüþtür
ilan edilen enflasyon oranlarý üzerinden- teknik nakavt gibi bi durum oluþmaz, fiyatlar 3 kat arttýðý halde hükümet enflasyonu yüzde 50 açýkladý diye milletin görüþü deðiþmez -aaa, enflasyon sadece yüzde 50 imiþ, öyleyse iktidara oy vereyim demez kimse.. herkes kendi alým gücüne bakar- daha iyiye gittiyse yine iktidara verebilir, ama alým gücü net biçimde eridiyse asla iktidara oy vermez
hal böyleyken cehape kitlenin þu an keyfinin yerinde olmasý gerekir, çok yüksek bi enflasyon var, üstelik iktidar gerçeðin altýnda rakamlar açýklayarak ücretli/maaþlý kesimin alým gücünü daha da eritiyorsa, seçimi kazanacak olan cehape olur, bu nerdeyse matematik bi kesinliktir.. ekonomik tablo cehapelilerin tasvir ettiði gibiyse seçimi kazanacak olan cehapedir, açýk ve net.. öyleyse cehape kitlenin rahat ve keyifli olmasý gerekir, hatta þenliklere þimdiden baþlayabilirler bile, 6 aydan az zaman kaldý, bu saatten sonra hangi tavþaný çýkaracak da, sonucu çevirebilecek iktidar ? dünyanýn en yüksek enflasyonu, orta sýnýfýn alým gücü iyice yýpranmýþ, rezervler eksi kasa tam takýr kuru bakýr, millet çöplükte yiyecek arýyo, þirketler açýklýyor ama enf.muh. yapsan hepsinin özsermayesi erimiþ yok olmuþ.. seçimin sonucu belli, 20 yýldan sonra nihayet aydýnlýk, atatürkçü, çaðdaþ, modern, bilimi kendine ilke almýþ, her yönüyle mükemmel bi hükümet geliyor, niye þenlikler baþlamadý hala ??
Ürününü devlete satan
O ne ala kapitalizm..
Ürünü satýnca ya kadar imaný gevreyen..
Yada þirketler e satan tukaka....
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Yer Ýmleri