Az bulunan ilaçlara ihracat yasaðý gelmiþ. Borsada bulunan ilaç þirketleri taban olur mu?
Az bulunan ilaçlara ihracat yasaðý gelmiþ. Borsada bulunan ilaç þirketleri taban olur mu?
Psikolojik YAS süreci
1.Ýnkâr 2.Kýzgýnlýk/öfke 3.Pazarlýk 4.Depresyon 5.Kabullenme
arjantine açýlan kredi zaten bi önceki ödeyemediði kredinin re-finansmaný olarak açýlmýþtý büyük ölçüde.. imf ekonomi bakaný olarak bi kemal derviþ yollamýþtý, derviþ bi kaç ay idare etti, ama koalisyon hükümeti daha fazla kaldýramadý derviþin isteklerini, zira istekler tamamen orta ve alt sýnýflarý aç býrakmaya ve ezmeye yönelik
imf programlarý standarttýr, iki temel unsuru vardýr
i. yüksek faiz, alabildiðine yüksek faiz
ii. sýký bütçe- devlet yatýrým yapmasýn, ücretleri kýssýn, maaþlarý düþürsün, sadece borçlarý çevirmeye odaklansýn
ülkeye özel ek þartlar da olabiliyor, mesela 2009 imzalanmayan standby görüþmelerinde imf þartlarýndan biri -doðan holdinge kesilen vergi cezasýnýn kaldýrýlmasýydý.. geçen seneki kur saldýrýnda malum tayfa hemen imf ile anlaþýlsýn, imf kredisinin hem faizi uygun, hem de global piyasalara mesaj vermiþ olursun diye tempo tutmuþtular, ama hiç biri kamu harcamalarýnýn hangi ölçüde kesilmesi gerektiðinden bahsetmemiþti.. yani sadece memur/emekli maaþlarýnda kesinti deðil, savunma sanayi yatýrýmlarýnýn- altyapý projelerinin falan tamamen durdurulmasý gerekecekti
Turkiye arjantin ne alakasi var da kýyaslanýyor ben anlamýyorum.
Turkiye üreten ve dünyanýn en refah yaþayanlarindan olan abye siniri olan bir ülkedir.
ülkede üretim var.
katma deðerli üretim çok az var.
arkadaþ savunma sanayisi diyor. doðrudur oraya önem verildi ve somut ürünlere dönüþtü.
fakat dünya çapýnda bilinen yazýlým firmasý?
web sitesi?
ilâç firmasý?
cyber security? mesela israil in nso þirketini tüm dünya bilir.
bu kýsýmlara bakacaksýnýz.
yoksa onu indirdim bunu bindirdiye donuyor iþ.
ve sonuç hep ayni.
Abi gerçekten imf ile adam olan yok..
Ýmf siz saðlam bir ekonomi modelini yapabiliriz..
Þu batý kafasýný hiç anlamadým.
Batý haricinde fikirleri yok..
Þu doðu kafasýný da anlamadým..
Geleneði göreneði.kendi hakikatlerinin tek doðru olduðuna inanan, ortak görüþe deðer vermeyen,sorumlularýn sorumsuz olduðu, sürekli hain arayan bir insan öncesi varlýk.
Baþka bir çýkýþ olmalý
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Arjantin IMF programýný uygulamadýðý için sýkýntý yaþadý. Ýyi takip etmemiþsin.
Derviþ programý bizzat Babacan tarafýndan 2008 yýlýna kadar uygulandý. Babacanýn kendi sözleridir.
Akp bir nevi Derviþ in programýnýn kaymaðýný yedi. Kaymak bitince ekonomi bu hale geldi...
Burada yer alan yorumlar, kiþisel görüþlere dayanmaktadýr. Bu nedenle, yatýrým veya al/sat tavsiyesi olarak deðerlendirilmemelidir.
Borç al avm yap
Borçlanma dan baþka çözüm yok mu..
Ne yaptýk bu borç ile..
Sürekli ayný döngü.
Baþka batý ülkesi niye ayný döngüye girmiyor...
SNE-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlýðýn basit temel taþýyým.
beni yýkan kendi saltanatýný yýkar.(þahanþahna)
Gübre kokuyorsa pisliktendir, ya süt saðdýðý kabý yada süt saðma makinasýný güzelce yýkamamýþtýr, bizde akrabalarda yýllarca hayvan baktýk, saðdýk, ne sütünde ne peynirinde ne yoðurtta koku vardý, þuan piyasadan süt alýyoruz ve bazý yerlerin sütü kokuyor pislikten, hatta bazýlarýna süt sipariþi verirken, süt saðma makinasýný güzelce yýka diye özellikle söylüyor komþular... Tabi bu yazdýklarým inek sütü için geçerli, koyun keçi için bir þey söyleyemem, ama iyi saðýlan koyun sütlerinde çok az koku oluyor, bu kýsmý pislikten deðil cinsten ve beslenmeden oluyor sanýrým, ayrýntýlý bilmiyorum
hissE alMAdan ÖNCE; Aylýk, HafTalýK, sonra günlüK grafiðe bakýn...
operasyon yemiþ yada fiyatý katlamýþ hissede MaCeRa ararsanýz, Paranýzdan OlurSUNUz....
Yer Ýmleri