Originally Posted by
ABKA
Daha önce de yazdým...Bu forumda 2 tane mükemmel yöntem var...birisi seninki diðeri sn. ikigözümün yöntemidir..
ilerde bu 2 yöntemi kullanmayý düþünürüm.Baþaran haklýdýr.
Hayatýný da esir almýyorsa,mükemmel sistemdir.Daha ne olsun.
Zaten hedge amaçlý vob derken senin yöntemi muaf tutmuþtum..benim çekincem yalýn short..
Kiþilik itibariyle eleþtiri yaparým (NEFÝ þair gibi kelle gitmese iyi olur

..)ama baþarýlý sistemleri taktir etmek ve diðer arkadaþlara örnek olsun diye de göstermek lazým.
Anlaþtýk..ama hep vob yapmayýn diyorsun, bu çekinceleri de koymak lazým...yoksa yanlýþ anlaþýlabilir. Bu arada bugün halk pazar günümüz mahallede, 3-5 de üç harfli markete uðradým...kýþýn gecikmesi fiyatlara yansýmýþ.
karnabahar, ýspanak, çarli 10 tl...bunlarý tarladan kaça alýyorlar acaba...ben düþük fiyat görünce ekip biçen çiftçiye üzülüyorum....meyve de 15 tl civarlarýnda...mandalin, portakal, elma, yerli muz sadece 20 tl.
abka bizim burada fiyatlar böyleyse, sizin orda üste para alýyorsunuzdur siz
Þaka bir yana, emeklilik sonrasý evin a dan ziyade alýþ veriþini ben yaparým...göreceli olarak fiyatlarýn en uygun olduðu kýþ, bu kýþ sanýrým, dediðim gibi hava durumunun etkisi vardýr.
þimdi tam anlamadan atlamasýn kimse diye açayým..göreceli derken, mesela dýþarýda bir öðlen yemeði ile kýyaslýyoum...100 tl ye 4 kiþilik bir aile akþam yemeði çýkar...orta halli diyelim. menüde kýymalý karnabahar, makarna ve mercimek çorbasý var, yanýnda da ayran
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri