KAP: CCOLA [ ] COCA-COLA ÝÇECEK A.Þ. Finansal Duran Varlýk Edinimi
Orjinal Link:
https://www.kap.org.tr/Bildirim/1089946
Coca-Cola Icecek A.Þ. (CCI) %100 iþtiraki olan CCI International Holland B.V. ("CCIHBV") ve The Coca-Cola Company ("TCCC") %100 iþtiraki olan Atlantic Industries Co. ("AI") bugün AI'nýn The Coca-Cola Beverages Pakistan Limited'da ("CCBPL") sahip olduðu %49,67 hissesinin CCIHBV tarafýndan satýn alýnmasýna ("Ýþlem") iliþkin olarak pay devir sözleþmesi ("Anlaþma") imzalamýþlardýr. CCI, CCBPL'nin halihazýrda %49,67 hissedarý olup, kalan hisseler yerli bir hissedara ait bulunmaktadýr.
CCI Yönetim Kurulu, 20 Aralýk 2022 tarihli toplantýsýnda CCBPL'nin %49,67 oranýnda hissesinin 300 milyon ABD Dolarý ("Tutar") karþýlýðýnda CCIHBV tarafýndan satýn alýnmasýný onaylamýþtýr. Ýþlem bedeli, TCCC ile yürütülen ve baðýmsýz bir deðerleme raporunu referans alacak þekilde ikili müzakereler sonucunda belirlenmiþtir. Buna göre, CCBPL'nin firma deðeri, 635 Milyon ABD Dolarý olarak tespit edilmiþtir.
Ýþlemin tamamlanmasý ile CCI'nýn CCBPL'daki doðrudan ve dolaylý sahipliði %99,34 olacaktýr.
Anlaþmanýn, devlet ve diðer ilgili kurumlarýn onayýnýn alýnmasý sonrasýnda 2023'ün ilk yarýsýnda tamamlanmasý beklenmektedir.
CCI CEO'su Burak Baþarýr'ýn deðerlendirmesi: "Coca-Cola Beverages Pakistan'ýn önemli ölçüde nihai sahibi olmaktan mutluyuz. Geçtiðimiz on yýllýk dönemde, Pakistan hem CCI hem de Coca-Cola Sistemi içindeki en hýzlý büyüyen operasyonlardan biri oldu. 2008 yýlýnda Pakistan pazarýna giriþimizden bu yana önemli pek çok adým attýk. Yýllar içerisinde Pakistan'a yüklü miktarda yatýrým yaparken 2022 yýlý itibariyle ülkedeki üretim kapasitemizi 5 kat arttýrmýþ olduk. Ayný dönemde, üstün icra kabiliyetimiz ile nokta eriþimimizi arttýrýrken, hacimlerimizi yaklaþýk 6 kat büyüttük ve gazlý içecekler pazarýnda liderlik pozisyonuna ulaþtýk. Faaliyet gösterdiðimiz coðrafyalarda hýzlý tüketim ürünleri sektörünün en iyi oyuncusu olma vizyonumuza paralel olarak Pakistan'daki büyüme fýrsatlarýndan yararlanmak adýna yatýrýmlarýmýza devam edeceðiz. Pakistan'ýn operasyonlarýmýz içinde en iyi örneklerden biri olacaðýna inancým tam. Bu yatýrýmýn ayný zamanda ülkeye olan baðlýlýðýmýza ve pazarýn sahip olduðu büyüme potansiyeline olan inancýmýza bir ispat niteliðinde olduðunu düþünüyorum".
![]()
Her seçim öncesi, bu sefer akp gider ve sonrasý senaryolar konuþuluyor. Ben piyasa ongirulerinizi mevcut baþkanýn ve iktidarýn devamýna göre yapýn. Millet durup düþünüp yine ayný yere oy verir. Bu seçimde karþýlarýnda muhalefet bile yok. Herkes yine son seçimde nereye oy verdiyse oraya verir. AKP oy verenlerden baþka bir partiye hele CHP ye oy vermesini beklemek gerçekten komik. Malesef realite bu.
Yer Ýmleri