06 Aralýk Salý 09:11
TÜRKÝYE VARLIK FONU, 13,05 TL BEDELLE KARDEMÝR HÝSSESÝ ALMAK ÝÇÝN ANLAÞMAYA VARDI
Dünkü Kardemir d tavanýnýn nedeni anlaþýldý.
06 Aralýk Salý 09:11
TÜRKÝYE VARLIK FONU, 13,05 TL BEDELLE KARDEMÝR HÝSSESÝ ALMAK ÝÇÝN ANLAÞMAYA VARDI
Dünkü Kardemir d tavanýnýn nedeni anlaþýldý.
Türk Hava Yollarý'nýn (THY) piyasa deðeri toplamda 191,3 milyar TL'ye (cari kurla 9,78 milyar avro) ulaþarak Alman havayolu þirketi Lufthansa'nýn piyasa deðerini aþtý.
Türkiye'nin bayrak taþýyýcý hava yolu þirketi THY’nin piyasa deðeri, Almanya’nýn bayrak taþýyýcý hava yolu þirketi Lufthansa'nýn piyasa deðerinin üstüne çýktý.
Borsa Ýstanbul'da iþlem gören THY'nin piyasa deðeri, dün hisse senedi fiyatýnýn yüzde 8 artarak 138,60 liraya çýkmasýyla 191,3 milyar TL'ye ulaþtý. Þirketin 31 Aralýk 2021'de 20,02 TL olan hisse fiyatý, yýlbaþýndan bu yana rekor üzerine rekor kýrarak yüzde 592,3 arttý.
Böylece cari kurla (19,56 lira) 9,78 milyar avroya ulaþan THY’nin toplam piyasa deðeri, Alman bayrak taþýyýcý hava yolu Lufthansa'nýn 9,28 milyar avro olan piyasa deðerini geride býraktý.
THY'nin hisse fiyatý ayrýca dün 141 TL ile tarihi zirveyi gördü.
Lufthansa'nýn hisse fiyatý ise yýlbaþýndan bu yana yüzde 25,7 artarak 6,18 avrodan 7,77 avroya çýktý.
-Lufthansa Grubu, Kovid-19 nedeniyle iflas etme noktasýna gelmiþti
THY, Kovid-19 salgýnýnýn olumsuz finansal koþullarýný hýzlýca atlatýp küresel ölçekte yaptýðý atýlýmlarla 2022’de karýný çok güçlü bir þekilde artýrýrken, Lufthansa’nýn salgýn sonrasý toparlanmasý çok kolay olmadý.
Yýlýn 3. çeyreði itibarýyla THY'nin toplam gelirleri, 6,1 milyar dolar ile 2019'un ayný dönemindeki toplam gelirlerini yüzde 52 aþarken, kargo gelirleri, ayný dönemde yüzde 110 artýþla yaklaþýk 880 milyon dolar olarak gerçekleþti.
Son açýklanan finansal sonuçlara göre THY'nin 3 çeyrekteki net dönem karý ise 1,5 milyar dolar oldu.
Kovid-19 salgýný, küresel havacýlýk sektörünü büyük bir krize girmesine sebep olurken, Eurowings, Swiss, Brussels ve Austrian Airlines'ýn da sahibi olan Lufthansa Grubu, söz konusu salgýn nedeniyle iflas etme noktasýna gelmiþti.
Baþta Alman hükümeti olmak üzere Ýsviçre, Avusturya ve Belçika hükümetleri 2020’de 9 milyar avroluk kurtarma paketi saðlayarak þirketi iflastan kurtarmýþtý. Þirket, bu kurtarma paketinin sadece bir kýsmýný kullanmak zorunda kalmýþtý.
Salgýnda yolcu talebinin çok düþmesi nedeniyle, hava yolu þirketlerinin sermaye artýrýmý yoluyla fon toplamasý zorlaþmýþtý. Yolcu talebinin toparlanmasýyla Lufthansa Grubu, kamu kurtarma paketinin bir kýsmýný geri ödemek için Ekim 2020’de 2,14 milyar avroluk sermaye artýrýmýna gitmiþti.
Öte yandan, Lufthansa Grubu, Kovid-19 salgýnýnda küresel seyahat kýsýtlamalarýnýn kaldýrýlmasýnýn yazýn uçuþ talebini artýrmasýyla, 2021'in üçüncü çeyreðinde "Kovid-19 krizinde ilk kez" faaliyet karý açýklamýþtý.
Kaynak : Anadolu Ajansý
HÝSSE DEÐERLENDÝRMESÝ-Ýnfo Yatýrým, DGNMO-Doðanlar Mobilya için tavsiyesini 17,24 TL hedef fiyat ile "al" olarak baþlattý
adamlar benden sonra davrandý) su an kagýt 7,65
borsa dýþý bir alým bu.
hem kýzý kocaya vermiyorlar hem de dünürcüyü küstürmüyorlar.
biste para giriþi varmýþ gibi hissettiriyorlar.
Yer Ýmleri