Þu ereðli bi taban olsa da komple rahatlasak alüminyum. Kim yazmýþtý alaný da sataný da piþman eder diye. Aldim piþmaným satýp piþman olmak istemiyorum![]()
Þu ereðli bi taban olsa da komple rahatlasak alüminyum. Kim yazmýþtý alaný da sataný da piþman eder diye. Aldim piþmaným satýp piþman olmak istemiyorum![]()
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Son düzenleme : KNUCK; 03-01-2023 saat: 20:59.
" Bir Cüzdaný Doldurmak, Boþ Olanýna Katlanmaktan Daha Kolaydýr "
Bugün gerçekleþen açýða satýþ iþlemlerinde artýþlar olmuþ,7 hisse 1 mlyr tl nýn üzerinde, 2 hisse de 2 mlyr tl civarý hacim yapmýþ, gene açýða satýþ iþlemleri toplam hisse hacminin %20-25 lerine ulaþmýþ, EREGL de bu oran %21 EKGYO da %23 olarak gerçekleþmiþ, bu pozisyonlarýn alýmla kapandýðýný düþünürsek açýk kaynaklý iþlem hacmi toplamýn %45 oranýna ulaþýyor, trader al-sat kadar sat-al ý da fazlasýyla kullanýyor!
![]()
3 aracý kurumdan iþlem yapýyorum.
1 )A aracý kurumdan açýða satýþ yapsam ,ertesi günde B aracý kurumundan A aracý kurumuna virman yapsam misal , bu tabloda açýða satýþ yapmýþ olarak yerimi alýyormuyum ?
2 ) A Kurumundan açýða satýþ yaptým ve A aracý kurumundan vobda ayný miktarda long yaptým misal.bu tabloda açýða satýþ yapmýþ olarak yerimi alýyor muyum ?
Bu tablolar tam olarak nasýl hazýrlanýyor bilginiz var mý sn Bercimcans dostum ?
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
@pisyedili
bu iþlemler bugün gerçekleþen açýða satýþ iþlemleri, muhtemelen tamamýna yakýný kapanmýþ pek azý da yarýna taþýnmýþtýr, 1) de: açýða satýþ yapýp pozisyonu kapatmayýp taþýmýþsýnýz, baþka kurumdaki malýnýzla kapatmýþsýnýz, burada görülür, ödünç pay piyasasýnda görünür, ertesi gün görünmez, 2) de ise : bu tabloda görünür, ama pay vadelide hadge yapmýþsýnýz, pozisyon nötr oldu, ne anlamý kaldý ki açýk yapmanýn![]()
Öncelikle vermiþ olduðunuz ayrýntýlý cevap için çok teþekkür ederim.
Bazen adet olarak çok iþlem yapýyorum.Sonra seans kapanýnca birde bakýyorum elimde acaip istemediðim kadar x hissesi doluþmuþ.
Zararýna karýna bakmadan vobda mümkünse kapatýyorum.misal bugün gereksiz yere bir senetde boyumu aþan alýmým oldu.seans sonu verebildim.veremeseydim viopda verirdim.
viopda kontratý olmayan senet oldumu da endex30 veriyorum (korkudan zarara kara bakmaksýzýn ).
not:itibar puaný kotamý doldurmuþum ,itibar puaný veremedim cevabýnýza .
Yatýrým uzmaný deðilim .Aracý kurumlarda bolca uzman ve uzman görüþleri var.
Yer Ýmleri