Originally Posted by
palmet
AN itibarıyla kuyumcu önünden geçerken(buyuk bır kuyumcu ankarada) 24 ayar has altının fiyatını sordum. 1 gr altına 1145 tl fıyat verdı. ziraattekı altın s1 11.8x cıvarındaydı..fızıkı has altın, 24 ayar kyumcudan nakıt fiyatı 1145 tl..ekranda aynı ozellıklerdekı altıns1 gr 1180 cıvarı arada grda 40 tl gibi fatk var. ben bu marjın bundan sonra cok yukselecegını zanettmıyorum.
Herkes bir marj dır tutturmuş gidiyor ama herkesin marjı kendine
Biri Darphane altın sertifikasının alım satım aralığına marj diyor
Biri Darphane altın sertifikası ile banka fiyatı aralığına marj diyor
Biri Darphane altın sertifikası ile fiziki altın fiyatı aralığına marj diyor.
Bence en büyük problem: Darphane altını ile fiziki altın arasındaki büyük fark. Eğer kısa vadelerde trade amaçlı darphane altını alıp satarsan sorun yok, fizikiye göre hem spread avantajı var hem de saklama problemi yok.
Ama darphane altınını uzun vadeli tasarruf amaçlı alırsan riski yüksek. Nedeni: Şu anda Kuyumcuda 1 gram altın 1133 TL , Darphane altını 11,83 (1183 TL) . 6 ay sonra borsa ile piyasa arasındaki bu fark kapanırsa büyük zarar yazar.
Darphane altının fiziki teslim almayı tartışmak bile saçma. Sıfır komisyonla bile fiziki teslimat yapsalar aynı paraya piyasada 100 gram alacağın yerde borsadan 95 gram altın almış olursun.
Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri