(Volkan Bahçekapýlý'nýn savcýlýða verdiði ifadenin tamamý)
Emre Belözoðlu benim halamýn oðludur yani öz kuzenimdir. Seçil Erzan'ý ise yaklaþýk 3 yýldýr tanýrým. Kendisi Denizbank Þube Müdürüdür, bir samimiyetim olmamakla birlikte genelde ailemden bazý kiþiler ile bankacýlýk hususunda ilgilendiði için ben de kendisine bu anlamda güveniyordum. Yaklaþýk 6-8 ay önce Seçil Erzan beni aradý. Sonrasýnda aramalarýna devam etti, her aradýðýnda þahsýmdan para istedi. Bana telefonda 22 kiþilik bankaya ait özel bir fon var, bu fonu Hakan Ateþ'in ve Mehmet Aydoðdu'nun oluþturduðunu ve yüksek getiriye sahip olduðunu söyledi ve hatta eþim Buse Terim ile Fatih Terim'in de bu fona para yatýrdýklarýný söyledi. Ben öncesinde Seçil Erzan'ýn beni defalarca kez aramasý sebebiyle konu hakkýnda eþim Buseye danýþmýþtým, o da bana fonda parasý olduðunu söylemiþti.
Benim nakit param olmadýðý için ben de Emre Belözoðlu'na fondan bahsettim. Hatta seçil Erzan'a Emre Belözoðlu ile irtibata geçmesini söyledim. Emre Belözoðlu ile Seçil Erzan aralarýnda telefon görüþmesi yapmýþlar. Ýlk olarak 17 Martta Emre Belözoðlu bana 1.492.000 USD parayý nakit olarak verdi. Ben bizzat bu parayý Seçil Erzan'a Denizbank Levent Þubesinde odasýnda teslim ettim. Parayý verdiðim esnada Seçil Erzanýn kapýsý açýktý zaten o katta çalýþan herkes ne konuþtuðumuzu duyabilecek konumdaydý. Ayný gün Emre Belözoðlu tarafýndan tekrar elden 1.400.000 USD para gönderildi. Bu kez bu parayý Seçil Erzan gelip bizzat Levent'teki ofisimden teslim aldý. Toplamda ben 2.892.000 USD parayý (Emre Belözoðlu'na ait olan para) Seçil Erzan'a teslim ettim. Emre Belözoðlu'ndan duyduðum kadarýyla 18 Mart'ta 400.000 USD parayý Emre Belözoðlu'nun þoförü Alpaslan Akyüz Denizbank Genel Müdürlük binasýnýn hemen önünden elden teslim etmiþtir.
Bir gün sonra Emre Belözoðlu bana verdiðimiz paralara iliþkin herhangi bir dekont alýp almadýðýmý sordu, ben de almadýðýmý söyledim. Sonrasýnda Seçil Erzan'ýn yanýna gittim. Bana ayný gün belge veremeyeceðini fakat bir gün sonra hazýrlayabileceðini söyledi. 19 Mart tarihinde de Denizbank Levent Þubesi'ne gittim. Seçil Erzan bana 3 tane üzerinde Denizbank A.Þ.'ye ait kaþe basýlý olan Seçil Erzan ýslak imzalý belgeleri verdi. Bu belgelerde ayrýca Asiye Öztürk isimli müdür yardýmcýsýnýn da ýslak imzasý bulunmaktadýr. Ayrýca 27 Mart tarihinde de fonun getirisine iliþkin bir belge daha Seçil Erzan ve Asiye Öztürk trafýndan imzalanarak þahsýma teslim edilmiþtir.
Hatýrladýðým kadarýyla yaklaþýk 10 gün sonra Seçil Erzan Emre Belözoðlu'nu arayýp fonu 5.000.000 USD paraya tamamlamak istediðini söylemiþ ancak Emre Belözoðlu bu kadar nakit parasý olmadýðýný, 1.000.000 USD daha para verebileceðini söylemiþtir. Bunun üzerine 1.000.000 USD parayý Emre Belözoðlu arkadaþlarýndan toparlayýp bana EFT yoluyla göndermiþtir.
Sonrasýnda ben de bu parayý Nur Erkasap isimli aile dostumuz olan þahsa EFT yoluyla gönderdim. Nur Abla da akabinde 1.000.000 USD parayý elden çekip Seçil Erzan'a elden teslim etmiþtir. Baþýndan itibaren ben Seçil Erzan'ýn Hakan Ateþ ve Mehmet Aydoðdu isimli Denizbank Genel Müdür ve Genel Müdür Yardýmcýsýnýn ismini kullanarak fona para yatýrarak Emre Belözoðlu'nun kar elde edeceðine iliþkin vaatlerine kandým. Ben bu paranýn büyük bir kýsmýný bizzat Seçil Erzan'a bankanýn içerisinde verdim. Seçil Erzan bu parayý zimmetine geçirerek hem beni hem Emre Belözoðlu'nu dolandýrmýþtýr. Seçil Erzan, Hakan Ateþ, Mehmet Aydoðdu, Asiye Öztürk ve bu iþlemlerden sorumlu tüm yetkililerden þikayetçiyim."
(Emre Belözoðlu'nun savcýlýða verdiði ifadenin tamamý)
"Volkan Bahçekapýlý benim dayýmýn oðludur. Seçil Erzan'ý ise 17 Mart'ta tanýdým. Daha doðrusu Denizbank Þube Müdürü olduðunu ve yatýrým fonuyla ilgilendiðini kuzenim Volkan Bahçekapýlý sayesinde öðrendim. Kendisi beni 17 Mart'ta aradý. Denizbank'ta Hakan Ateþ ve Mehmet Aydoðdu tarafýndan oluþturulmuþ fon bulunduðunu ve yüksek getiriye sahip olduðunu söyledi. Sadece deðerli müþterilerini fona dahil ettiðini dile getirdi. Ben de yatýrým amacýyla ve Hakan Ateþ'e güvenerek bu fona dahil olabileceðimi söyledim. Ayný gün önce 1.492.000 USD parayý ve 1.400.000 USD olmak üzere 2.892.000 USD parayý kuzenim Volkan'a gönderdim. Kendisi de Seçil Erzan'a bizzat teslim etmiþtir. Akabinde 18 Mart tarihinde tekrar 400.000 USD parayý fona yatýrmasý için Volkan'ýn yönlendirmesiyle þoförüm Seçil Erzan'a elden teslim etmiþtir. Yaklaþýk 10 gün sonra Seçil Erzan beni telefonla arayarak toplam paramý 5.000.000 UDS'ye tamamlarsam daha yüksek bir kazancým olacaðýný söyleyerek beni kandýrmýþtýr. Ancak ben 1.000.000 USD daha verebileceðimi söyledim. Arkadaþlarýmdan borç harç toplam 1.000.000 USD daha temin edip parayý temin edip Volkan'a teslim ettim. Volkan da bu parayý aile dostumuz olan Nur Erkasap'a Seçil Erzan'a vermesi için göndermiþtir.
Ýlk olarak 17 Mart tarihinde Seçil Erzan'a verdiðim paralara iliþkin elimde herhangi bir belge bulunmuyordu. Volkan'ý arayýp para verdiðimize iliþkin bize Seçil Erzan'ýn dekont vermesini söyledim. Volkan, Seçil Erzan'ýn yanýna gidip belge istediðinde bir gün sonra hazýr edebileceðini söylemiþ. Sonrasýnda da Volkan'a tüm verdiðim paraya iliþkin olarak 3.300.000 USD fonda alacaðým olduðuna iliþkin bir belge hazýrlayýp vermiþtir. Hatta bu belgede Denizbank kaþesini basýp hem kendisi hem de Asiye Göktürk isimli banka görevlisinin ýslak imzalarý mevcuttur. Bu belgeyi aldýðým için içim bir nebze olsun rahattý. Ben baþýndan itibaren Seçil Erzan'ýn "Hakan Ateþ bu fonu kurdu, Mehmet Erdoðdu bizzat baþýndaki kiþidir. Çok yüksek getirisi var ve sonunda para kazanmak garanti." þeklinde sözler söyleyerek beni kandýrmýþtýr. Beni Hakan Ateþ ve Mehmet Erdoðdu isimleri üzerinden Denizbank güvencesi ile aldatmýþtýr.
Bu zamana kadar vermiþ olduðum hiçbir parayý geri alamadým. Seçil Erzan bana yatýrdýðým paralarýn 03/05/2023 tarihinde vadesinin dolacaðýný ve vade sonunda 3.892.980 USD olarak tarafýma iade edileceðini söyledi. Buna iliþkin de yine Denizbank A.Þ kaþesini basarak hem kendisi hem de Asiye Öztürk'ün ýslak imzasý bulunan belgeyi Volkan Bahçekapýlý'ya teslim etmiþtir. Seçil Erzan beni dolandýrarak zimmetine para geçirmiþtir. Ben 23 yýldýr futbolcuyum, 2 senedir teknik direktörüm. 13 yaþýmdan beri aileme bakýyorum. Tüm birikimimi beni kandýrarak zimmetine geçirmiþtir. Seçil Erzan, Asiye Göktürk, Hakan Ateþ, Mehmet Erdoðdu ve tüm iþlemlerden sorumlu kiþilerden þikayetçiyim."
*********************************
Þüpheli Seçil Erzan, 11 Nisan 2023 tarihinde Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’nca alýnan ifadesinde Bahçekapýlý ve Belözoðlu hakkýnda þunlarý kaydetti:
“Bir gün Volkan Bahçekapýlý'yý telefondan aradým, çok kýsa süreliðine yüksek getirisi olan bir fon var, aman bu husus duyulmasýn, Fatih Terim hocanýn da fondan haberi var. Sen de girmek ister misin, dedim. Volkan Bahçekapýlý da bana biliyorum, Buse'nin de var hatta, dedi. Bir sabah saat 7'de bana Volkan Bahçekapýlý "bu fon hala duruyor mu, Emre Belezoðlu senden haber bekliyor" diye mesaj attý. Sonrasýnda ben Emre Belezoðlu'nu aradým. Konuyu çok kýsaca anlattým. Hem Volkan Bahçekapýlý hem de Emre Belezoðlu bana nakit para bulup Volkan Bahçekapýlý'nýn Levent'teki ofisinde teslim ettiler. Toplamda 2 gün boyunca ben önce 1.400.000 Dolar, sonra 1.492.000 dolar ve son olarak 400.000 dolar parayý 2023 senesi Mart ayý içerisinde elden teslim aldým. Fakat bu zamana kadar Volkan Bahçekapýlý'ya herhangi bir ödeme yapmadým. Yine ayný þekilde bana dosya kapsamýnda Denizbank Teftiþ Kurulu Baþkanlýðý tarafýndan sunulan 10/04/2023 tarih ve 23ISG041 sayýlý Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Þubesi ön inceleme raporunun 10. Sayfasýndaki belgeyi bizzat kendim hazýrlayýp, imzalayýp teslim ettim. Aslýnda Volkan Bahçekapýlý'dan aldýðým parayý Emre Belezoðlu ile beraber teslim etmiþlerdir.
Þüpheli Seçil Erzan, 03 Mayýs 2023 tarihinde Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’nca alýnan ikinci ifadesinde de; "...Emre Belözoðlu da fon vaad ettiðim kiþilerdendir. Kendisinden 4.200.000 USD tutarýnda parça parça olacak þekilde para aldým ancak bu zamana kadar herhangi bir ödeme yapmadým. Emre Belözoðlu'nun gönderdiði paralarý bazen þubede odamda teslim adlým ve bir kez de Volkan Bahçekapýlý'nýn ofisinde teslim aldým..." þeklinde beyanda bulundu.
*************************
Denizbank Ýnceleme Raporunda Bahçekapýlý deðerlendirmesi:
28/04/2023 tarih ve 23ISG044 numaralý Denizbank Ýnceleme Raporunda yer alan Müþteki Volkan Bahçekapýlý hakkýnda düzenlenen raporda "Volkan Bahçekapýlý Seçil Erzan’ýn 46 gün vadede dolar bazýnda %253 getiri vaadine inanmýþ olsa bile, yatýrým yapma düþüncesinde olduðu paralarý kendi hesabýndan çýkarmasý ve buna karþýlýk Seçil Erzan’ýn kendisine verdiðini iddia ettiði dokümanlardan þüphelenmemesi, Seçil Erzan’a verilmek üzere elden ve üçüncü kiþi hesabý üzerinden para verme iradesi ortalama zekaya sahip herhangi bir kiþiden beklenmeyecek bir davranýþtýr. Nitekim iddia sahibi, kendisine söylenen vadede parasýný alamamasýna karþýn yine þüpheye düþmemiþ, kendisini oyalamak amacýyla verilmiþ olma ihtimali olan bir yazýyý daha kabul etmiþtir. Ýddia sahibinin, Seçil Erzan’a teslim ettiðini iddia ettiði tutarý adý geçenin oluþturduðu Banka dýþýndaki sisteme duyduðu þahsi güven sonucunda teslim ettiði anlaþýlmýþtýr. Kiþi, ilk ihbarýn geldiði 07.04.2023 tarihine kadar Bankamýza bu konuda hiçbir bildirimde bulunmamýþtýr. Diðer yandan, iddia sahibinin yatýrým yapmak niyetinde olduðu paralarý kasýtlý olarak hesabýndan çýkarmýþ olmasý tutarlarýn esasen fahiþ faiz beklentisiyle bankacýlýk sistemi dýþýnda deðerlendirildiðini bildiðine de iþaret etmektedir." þeklinde olduðu anlaþýlmýþtýr.
*******************************
Savcýlýk deðerlendirmesi:
“Þüpheli Seçil Erzan'ýn Denizbank'ta Hakan Ateþ ve Mehmet Aydoðdu tarafýndan oluþturulmuþ fon bulunduðunu ve yüksek getiriye sahip olduðunu söyleyerek müþteki Volkan Bahçekapýlý ve Emre Belezoðlu'nu kandýrdýðý, müþteki Emre Belezoðlu'nun bu fona para yatýrmasý için bir kýsmýný Volkan Bahçekapýlý ile göndermek suretiyle toplamda 4.292.000 USD parayý þüpheliye teslim ettiði, akabinde þüpheli Seçil Erzan'ýn üzerinde Denizbank kaþesi ve kendi ýslak imzasý bulunan sahte belgeleri oluþturup müþtekilere verdiði, bununla birlikte müþtekilere verilen belgeye yine Denizbank bünyesinde müdür yardýmcýsý olarak çalýþan Asiye Öztürk'ünde ýslak imzasýný attýðý, þüpheli Seçil Erzan'ýn alýnan ifadesinde müþteki beyanlarýný doðruladýðý ve 4.200.000 USD dolar parayý aldýðýný ikrar ettiði, bu haliyle þüpheliler Seçil Erzan ve Asiye Öztürk’ün baþýndan itibaren fikir ve eylem birliði içerisinde hareket etmek suretiyle müþtekileri 4.292.000 USD alarak dolandýrdýðý ve özel belgede sahtecilik suçlarýný iþlediði anlaþýlmýþtýr.”
Kaynak: https://t24.com.tr/haber/secil-erzan...tamami,1141102


Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri