Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 6/10 ÝlkÝlk ... 45678 ... SonSon
Arama sonucu : 76 madde; 41 - 48 arasý.

Konu: Saadet Zinciri, Ponzi ve Dolandýrýcýlýk haberleri bilgi paylasim..

1. (Volkan Bahçekapýlý'nýn savcýlýða verdiði ifadenin tamamý)

Emre Belözoðlu benim halamýn oðludur yani öz kuzenimdir. Seçil Erzan'ý ise yaklaþýk 3 yýldýr tanýrým. Kendisi Denizbank Þube Müdürüdür, bir samimiyetim olmamakla birlikte genelde ailemden bazý kiþiler ile bankacýlýk hususunda ilgilendiði için ben de kendisine bu anlamda güveniyordum. Yaklaþýk 6-8 ay önce Seçil Erzan beni aradý. Sonrasýnda aramalarýna devam etti, her aradýðýnda þahsýmdan para istedi. Bana telefonda 22 kiþilik bankaya ait özel bir fon var, bu fonu Hakan Ateþ'in ve Mehmet Aydoðdu'nun oluþturduðunu ve yüksek getiriye sahip olduðunu söyledi ve hatta eþim Buse Terim ile Fatih Terim'in de bu fona para yatýrdýklarýný söyledi. Ben öncesinde Seçil Erzan'ýn beni defalarca kez aramasý sebebiyle konu hakkýnda eþim Buseye danýþmýþtým, o da bana fonda parasý olduðunu söylemiþti.

Benim nakit param olmadýðý için ben de Emre Belözoðlu'na fondan bahsettim. Hatta seçil Erzan'a Emre Belözoðlu ile irtibata geçmesini söyledim. Emre Belözoðlu ile Seçil Erzan aralarýnda telefon görüþmesi yapmýþlar. Ýlk olarak 17 Martta Emre Belözoðlu bana 1.492.000 USD parayý nakit olarak verdi. Ben bizzat bu parayý Seçil Erzan'a Denizbank Levent Þubesinde odasýnda teslim ettim. Parayý verdiðim esnada Seçil Erzanýn kapýsý açýktý zaten o katta çalýþan herkes ne konuþtuðumuzu duyabilecek konumdaydý. Ayný gün Emre Belözoðlu tarafýndan tekrar elden 1.400.000 USD para gönderildi. Bu kez bu parayý Seçil Erzan gelip bizzat Levent'teki ofisimden teslim aldý. Toplamda ben 2.892.000 USD parayý (Emre Belözoðlu'na ait olan para) Seçil Erzan'a teslim ettim. Emre Belözoðlu'ndan duyduðum kadarýyla 18 Mart'ta 400.000 USD parayý Emre Belözoðlu'nun þoförü Alpaslan Akyüz Denizbank Genel Müdürlük binasýnýn hemen önünden elden teslim etmiþtir.

Bir gün sonra Emre Belözoðlu bana verdiðimiz paralara iliþkin herhangi bir dekont alýp almadýðýmý sordu, ben de almadýðýmý söyledim. Sonrasýnda Seçil Erzan'ýn yanýna gittim. Bana ayný gün belge veremeyeceðini fakat bir gün sonra hazýrlayabileceðini söyledi. 19 Mart tarihinde de Denizbank Levent Þubesi'ne gittim. Seçil Erzan bana 3 tane üzerinde Denizbank A.Þ.'ye ait kaþe basýlý olan Seçil Erzan ýslak imzalý belgeleri verdi. Bu belgelerde ayrýca Asiye Öztürk isimli müdür yardýmcýsýnýn da ýslak imzasý bulunmaktadýr. Ayrýca 27 Mart tarihinde de fonun getirisine iliþkin bir belge daha Seçil Erzan ve Asiye Öztürk trafýndan imzalanarak þahsýma teslim edilmiþtir.

Hatýrladýðým kadarýyla yaklaþýk 10 gün sonra Seçil Erzan Emre Belözoðlu'nu arayýp fonu 5.000.000 USD paraya tamamlamak istediðini söylemiþ ancak Emre Belözoðlu bu kadar nakit parasý olmadýðýný, 1.000.000 USD daha para verebileceðini söylemiþtir. Bunun üzerine 1.000.000 USD parayý Emre Belözoðlu arkadaþlarýndan toparlayýp bana EFT yoluyla göndermiþtir.

Sonrasýnda ben de bu parayý Nur Erkasap isimli aile dostumuz olan þahsa EFT yoluyla gönderdim. Nur Abla da akabinde 1.000.000 USD parayý elden çekip Seçil Erzan'a elden teslim etmiþtir. Baþýndan itibaren ben Seçil Erzan'ýn Hakan Ateþ ve Mehmet Aydoðdu isimli Denizbank Genel Müdür ve Genel Müdür Yardýmcýsýnýn ismini kullanarak fona para yatýrarak Emre Belözoðlu'nun kar elde edeceðine iliþkin vaatlerine kandým. Ben bu paranýn büyük bir kýsmýný bizzat Seçil Erzan'a bankanýn içerisinde verdim. Seçil Erzan bu parayý zimmetine geçirerek hem beni hem Emre Belözoðlu'nu dolandýrmýþtýr. Seçil Erzan, Hakan Ateþ, Mehmet Aydoðdu, Asiye Öztürk ve bu iþlemlerden sorumlu tüm yetkililerden þikayetçiyim."

(Emre Belözoðlu'nun savcýlýða verdiði ifadenin tamamý)

"Volkan Bahçekapýlý benim dayýmýn oðludur. Seçil Erzan'ý ise 17 Mart'ta tanýdým. Daha doðrusu Denizbank Þube Müdürü olduðunu ve yatýrým fonuyla ilgilendiðini kuzenim Volkan Bahçekapýlý sayesinde öðrendim. Kendisi beni 17 Mart'ta aradý. Denizbank'ta Hakan Ateþ ve Mehmet Aydoðdu tarafýndan oluþturulmuþ fon bulunduðunu ve yüksek getiriye sahip olduðunu söyledi. Sadece deðerli müþterilerini fona dahil ettiðini dile getirdi. Ben de yatýrým amacýyla ve Hakan Ateþ'e güvenerek bu fona dahil olabileceðimi söyledim. Ayný gün önce 1.492.000 USD parayý ve 1.400.000 USD olmak üzere 2.892.000 USD parayý kuzenim Volkan'a gönderdim. Kendisi de Seçil Erzan'a bizzat teslim etmiþtir. Akabinde 18 Mart tarihinde tekrar 400.000 USD parayý fona yatýrmasý için Volkan'ýn yönlendirmesiyle þoförüm Seçil Erzan'a elden teslim etmiþtir. Yaklaþýk 10 gün sonra Seçil Erzan beni telefonla arayarak toplam paramý 5.000.000 UDS'ye tamamlarsam daha yüksek bir kazancým olacaðýný söyleyerek beni kandýrmýþtýr. Ancak ben 1.000.000 USD daha verebileceðimi söyledim. Arkadaþlarýmdan borç harç toplam 1.000.000 USD daha temin edip parayý temin edip Volkan'a teslim ettim. Volkan da bu parayý aile dostumuz olan Nur Erkasap'a Seçil Erzan'a vermesi için göndermiþtir.

Ýlk olarak 17 Mart tarihinde Seçil Erzan'a verdiðim paralara iliþkin elimde herhangi bir belge bulunmuyordu. Volkan'ý arayýp para verdiðimize iliþkin bize Seçil Erzan'ýn dekont vermesini söyledim. Volkan, Seçil Erzan'ýn yanýna gidip belge istediðinde bir gün sonra hazýr edebileceðini söylemiþ. Sonrasýnda da Volkan'a tüm verdiðim paraya iliþkin olarak 3.300.000 USD fonda alacaðým olduðuna iliþkin bir belge hazýrlayýp vermiþtir. Hatta bu belgede Denizbank kaþesini basýp hem kendisi hem de Asiye Göktürk isimli banka görevlisinin ýslak imzalarý mevcuttur. Bu belgeyi aldýðým için içim bir nebze olsun rahattý. Ben baþýndan itibaren Seçil Erzan'ýn "Hakan Ateþ bu fonu kurdu, Mehmet Erdoðdu bizzat baþýndaki kiþidir. Çok yüksek getirisi var ve sonunda para kazanmak garanti." þeklinde sözler söyleyerek beni kandýrmýþtýr. Beni Hakan Ateþ ve Mehmet Erdoðdu isimleri üzerinden Denizbank güvencesi ile aldatmýþtýr.

Bu zamana kadar vermiþ olduðum hiçbir parayý geri alamadým. Seçil Erzan bana yatýrdýðým paralarýn 03/05/2023 tarihinde vadesinin dolacaðýný ve vade sonunda 3.892.980 USD olarak tarafýma iade edileceðini söyledi. Buna iliþkin de yine Denizbank A.Þ kaþesini basarak hem kendisi hem de Asiye Öztürk'ün ýslak imzasý bulunan belgeyi Volkan Bahçekapýlý'ya teslim etmiþtir. Seçil Erzan beni dolandýrarak zimmetine para geçirmiþtir. Ben 23 yýldýr futbolcuyum, 2 senedir teknik direktörüm. 13 yaþýmdan beri aileme bakýyorum. Tüm birikimimi beni kandýrarak zimmetine geçirmiþtir. Seçil Erzan, Asiye Göktürk, Hakan Ateþ, Mehmet Erdoðdu ve tüm iþlemlerden sorumlu kiþilerden þikayetçiyim."

Þüpheli Seçil Erzan, 11 Nisan 2023 tarihinde Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’nca alýnan ifadesinde Bahçekapýlý ve Belözoðlu hakkýnda þunlarý kaydetti:

“Bir gün Volkan Bahçekapýlý'yý telefondan aradým, çok kýsa süreliðine yüksek getirisi olan bir fon var, aman bu husus duyulmasýn, Fatih Terim hocanýn da fondan haberi var. Sen de girmek ister misin, dedim. Volkan Bahçekapýlý da bana biliyorum, Buse'nin de var hatta, dedi. Bir sabah saat 7'de bana Volkan Bahçekapýlý "bu fon hala duruyor mu, Emre Belezoðlu senden haber bekliyor" diye mesaj attý. Sonrasýnda ben Emre Belezoðlu'nu aradým. Konuyu çok kýsaca anlattým. Hem Volkan Bahçekapýlý hem de Emre Belezoðlu bana nakit para bulup Volkan Bahçekapýlý'nýn Levent'teki ofisinde teslim ettiler. Toplamda 2 gün boyunca ben önce 1.400.000 Dolar, sonra 1.492.000 dolar ve son olarak 400.000 dolar parayý 2023 senesi Mart ayý içerisinde elden teslim aldým. Fakat bu zamana kadar Volkan Bahçekapýlý'ya herhangi bir ödeme yapmadým. Yine ayný þekilde bana dosya kapsamýnda Denizbank Teftiþ Kurulu Baþkanlýðý tarafýndan sunulan 10/04/2023 tarih ve 23ISG041 sayýlý Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Þubesi ön inceleme raporunun 10. Sayfasýndaki belgeyi bizzat kendim hazýrlayýp, imzalayýp teslim ettim. Aslýnda Volkan Bahçekapýlý'dan aldýðým parayý Emre Belezoðlu ile beraber teslim etmiþlerdir.

Þüpheli Seçil Erzan, 03 Mayýs 2023 tarihinde Cumhuriyet Baþsavcýlýðý’nca alýnan ikinci ifadesinde de; "...Emre Belözoðlu da fon vaad ettiðim kiþilerdendir. Kendisinden 4.200.000 USD tutarýnda parça parça olacak þekilde para aldým ancak bu zamana kadar herhangi bir ödeme yapmadým. Emre Belözoðlu'nun gönderdiði paralarý bazen þubede odamda teslim adlým ve bir kez de Volkan Bahçekapýlý'nýn ofisinde teslim aldým..." þeklinde beyanda bulundu.

Denizbank Ýnceleme Raporunda Bahçekapýlý deðerlendirmesi:

28/04/2023 tarih ve 23ISG044 numaralý Denizbank Ýnceleme Raporunda yer alan Müþteki Volkan Bahçekapýlý hakkýnda düzenlenen raporda "Volkan Bahçekapýlý Seçil Erzan’ýn 46 gün vadede dolar bazýnda %253 getiri vaadine inanmýþ olsa bile, yatýrým yapma düþüncesinde olduðu paralarý kendi hesabýndan çýkarmasý ve buna karþýlýk Seçil Erzan’ýn kendisine verdiðini iddia ettiði dokümanlardan þüphelenmemesi, Seçil Erzan’a verilmek üzere elden ve üçüncü kiþi hesabý üzerinden para verme iradesi ortalama zekaya sahip herhangi bir kiþiden beklenmeyecek bir davranýþtýr. Nitekim iddia sahibi, kendisine söylenen vadede parasýný alamamasýna karþýn yine þüpheye düþmemiþ, kendisini oyalamak amacýyla verilmiþ olma ihtimali olan bir yazýyý daha kabul etmiþtir. Ýddia sahibinin, Seçil Erzan’a teslim ettiðini iddia ettiði tutarý adý geçenin oluþturduðu Banka dýþýndaki sisteme duyduðu þahsi güven sonucunda teslim ettiði anlaþýlmýþtýr. Kiþi, ilk ihbarýn geldiði 07.04.2023 tarihine kadar Bankamýza bu konuda hiçbir bildirimde bulunmamýþtýr. Diðer yandan, iddia sahibinin yatýrým yapmak niyetinde olduðu paralarý kasýtlý olarak hesabýndan çýkarmýþ olmasý tutarlarýn esasen fahiþ faiz beklentisiyle bankacýlýk sistemi dýþýnda deðerlendirildiðini bildiðine de iþaret etmektedir." þeklinde olduðu anlaþýlmýþtýr.

Savcýlýk deðerlendirmesi:

“Þüpheli Seçil Erzan'ýn Denizbank'ta Hakan Ateþ ve Mehmet Aydoðdu tarafýndan oluþturulmuþ fon bulunduðunu ve yüksek getiriye sahip olduðunu söyleyerek müþteki Volkan Bahçekapýlý ve Emre Belezoðlu'nu kandýrdýðý, müþteki Emre Belezoðlu'nun bu fona para yatýrmasý için bir kýsmýný Volkan Bahçekapýlý ile göndermek suretiyle toplamda 4.292.000 USD parayý þüpheliye teslim ettiði, akabinde þüpheli Seçil Erzan'ýn üzerinde Denizbank kaþesi ve kendi ýslak imzasý bulunan sahte belgeleri oluþturup müþtekilere verdiði, bununla birlikte müþtekilere verilen belgeye yine Denizbank bünyesinde müdür yardýmcýsý olarak çalýþan Asiye Öztürk'ünde ýslak imzasýný attýðý, þüpheli Seçil Erzan'ýn alýnan ifadesinde müþteki beyanlarýný doðruladýðý ve 4.200.000 USD dolar parayý aldýðýný ikrar ettiði, bu haliyle þüpheliler Seçil Erzan ve Asiye Öztürk’ün baþýndan itibaren fikir ve eylem birliði içerisinde hareket etmek suretiyle müþtekileri 4.292.000 USD alarak dolandýrdýðý ve özel belgede sahtecilik suçlarýný iþlediði anlaþýlmýþtýr.”

Kaynak: https://t24.com.tr/haber/secil-erzan...tamami,1141102

2. Ýþte Ali Yörük'ün savcýlýk ifadesinin tamamý:

"Seçil Erzan isimli þahsý 17 yýl önce kredi kullanmak için gittiðim Denizbank Tekirdað Ýli Çorlu Ýlçesi Orion Þubesinde giþe memuruydu. Ben kredi çekmek içiri gittiðimde bu þahýs bana yardýmcý oldu...Akabinde çalýþtýðým iþten ayrýlma kararý aldým. Ben buradan bütün haklarýmý alarak ayrýldým. Daha sonrasýnda Seçil Erzan benim ayrýlacaðýmý duyarak bana ulaþtý. Seçil bana “ne iþ yapacaksýn” diye sordu, bende araç alým satýmý yapacaðýmý söyledim. Kendisi bu defa bana “ne kadar paran var, paran var mý” diye sordu, bende ufak tefek birikimim olduðunu, çýkýþ paramý da aldýðýmý, borsada da bir miktar paramýn olduðunu söyledim. Daha sonrasýnda Seçil Erzan bu paralarý bozdurarak kendisine vermemi ve bana fazla para kazandýracaðýný söyledi.

Bu tarihlerde kardeþim Atilla Yörük de iþten ayrýlmýþtý. Ben bu þahsa bulabileceðim miktarý söyledim. Nasýl bir yapacaðýmýzý sorduðumda araba iþi gibi düþün kar edeceðiz diyerek cevap verdi. Akbank'tan tüketici kredisi çektim, Yapýkredi bankasýndan krediler kullandým, tanýdýklarýmda da borç alarak toplamda 5.000.000 TL parayý kendisine Ýstanbul ilinde Florya civarýnda bir yerde elden tam tarihini hatýrlamadýðým dönemde yaklaþýk olarak 1,5 sene öncesinde teslim ettim. Ben kendisine hesabýna göndermek istediðimi söylesem de bana hesaba göndermememi parayý elden teslim etmemi isteyerek elden teslim ettirdi. Bende þahsýn banka müdürü olmasýndan, Çorludan da uzun yýllardýr tanýmamdan dolayý kendisine güvenerek parayý teslim elden herhangi bir evrak almadan teslim ettim.

Kendisi bana 1 aylýk süre içerisinde parayý karý ile birlikte vereceðini söyledi. Ben bir ay kadar sonra parayý istediðimde bana haber edeceðini söyleyerek oyalamaya baþladý. Ben paraya ihtiyacým olduðunu, sýkýþýk durumda olduðumu söyledim. Aradan 3-4 ay kadar süre geçti. Ben bu süreç içerisinde sürekli paramý istemekteydim Kendisi bana bu öyle hemen paraný çekebileceðin bir fon deðil, çekersen zarar edersin, ihtiyacý olan parayý baþka yerden bul bu parayý öyle çekemezsin diyerek oyaladý. Bu süreçte Ukrayna - Rusya ülkeleri arasýnda savaþ çýktý, Seçil Erzan isimli þahýsta bu durumu bahane ederek savaþ olduðunu ve paranýn takýlý kaldýðýný bu sebeple parayý þu anda veremeyeceðini söyledi.

Ben de anlamadýðým için herhangi bir tepki veremedim. Daha sonraki süreçte ise Seçil Erzan isimli þahýs hesaplara bloke geldiðini söyledi. Bana beklememi söyledi. Aradan bir yýl kadar süre geçti, ben de bu süreçte sürekli paramý istemeye devam ettim, bana 5.000.000 TL olarak teslim ettiðim paranýn 100.000:000-TL olduðunu söyledi. Ben kendisine böyle bir parayý istemediðimi sadece kendisine teslim ettiðim parayý vermesini istediðimi söyledim.

Hatta bu bahsettiði parayý teslim almam için çaðýrmasý durumunda korkarak gelemeyeceðimi de söyledim. Ýlerleyen süreçlerde Seçil Erzan isimli þahýs bana “bu fonda kimler var, senin paran bu fondakilerin parasýnýn yanýnda hiçbir þey” diyerek dalga geçer gibi konuþtu ve fonda ünlü isimlerinde olduðunu söyledi. Bu ünlü isimlerin baþýnda Fatih TERÝM gibi ünlü isimlerin olduðunu söyledi. Daha sonraki süreçlerde ben bu þahsa eþimle aramýn bozulduðunu bana paramý vermesini söylemem üzerine bana 5.000.000 TL bedelli senet verdi. Ben senedi almam üzerine paramýn gelmesini bekledim.

Daha sonraki süreçte ise Seçil Erzan bu dosya kapsamýnda tutuklandý. Ben suç duyurusunda bulunmadým. Bunun sebebi ise bana verdiði senet ile paramý tahsil edebileceðimi düþünmemden dolayýdýr. Hatta avukatým da senedi icraya koymuþtur. Seçil Erzan isimli þahýs ile aramdaki iliþki yukarýda anlattýðým gibidir...

Ben kendimi Ali BÖZÜGÖZ olarak tanýtmadým. Kurulan yüksek kar vaadli sistem nedir bilgim yoktur. Yukarýda da Seçil ile tanýþmamý detaylýca anlattým. Ben herhangi bir þekilde kendimi Ali BÖCÜGÖZ olarak tanýtmadým. Ali BÖCÜGÖZ isimli þahýs kimdir bilgim yoktur. Seçil Erzan isimli þahsa yardýmcý olmadým. Kendisine eni fazla çantamý arabaya koy dediðinde yardýmcý olmuþumdur.

Onun dýþýnda Seçil Erzan ile ortak hiçbir fiilim olmadý. Çorlu'dan Ýstanbul'a gelirken buradan bir ihtiyacýn var mý þeklinde de yardýmcý olmuþluðum vardýr. Ben Seçil Erzan”a güvenmekten baþka bir þey yapmadým. Herhangi bir þekilde suç iþlemedim. Seçil'den paramý almak için kendisi ile görüþmeye devam ettim. Parayý teslim ettiðime dair herhangi bir evrak vermediði için de evrak alamadým. Ben kimseyi dolandýrmadým. Suçsuzum. Tarafýma isnat edilen suçlamalarý kabul etmiyorum. Ali BÖCÜGÖZ olarak kendimi hiçbir þekilde tanýtmadým."

Þüpheli Atilla Yörük'ün ifadesinin tamamý:

"Seçil ERZAN'ý 2006 yýlýnda Tekirdağ Çorlu da bulunan Denizbank Orion şubesinde çalýştýğý dönemden tanýdýğýný, kendisine ve ağabeyi Ali YÖRÜK'e Denizbank ýn kapalý bir fonu olduğunu buraya yatýrým yapmamýz durumunda daha yüksek paralar kazanabileceğimizi söyleyerek 5.000.000 TL (beş milyon) parayý kendisine gidip elden teslim ettiklerini, daha sonra belli dönemlerde kendisinden parayý istediklerini ama paranýn içerde çoğaldýğýný başka hiçbir yerde böyle bir para kazanamayacağýmýzý bizim bu işte çok küçük olduğumuzu daha büyüklerin olduğunu çok paralý insanlarýn olduğunu söyleyerek korkmamamýz gerektiğini paramýzýn Denizbankta kapalý bir fonda olduğunu fonda Galatasaraylý futbolcularýn hatta Fatih TERİM ve eşinin de bulunduğunu söyleyerek sürekli olarak geçiştirdiğini, para olmadýğýný ancak parayý ödeyeceğine dair ağabeyime senet verdi, bizde paramýzý alamayacağýmýzý anlayýp , oyuna geldiğimizin farkýna varmamýzdan dolayý senedi yaklaşýk 1 ay önce icraya vererek icra takibine başladýk, bu süreç halen devam etmektedir, Nazlý CAN isimli şahsý Seçil hanýmýn yanýnda gördüm kendisi ile bu şekilde tanýştým, Biz ağabeyimle ara ara Seçil hanýmýn yanýna gittiğimiz dönemlerde Seçil hanýmýn yanýnda birkaç kez Nazlý CAN isimli şahsý da gördük, ..."

Seçil Erzan'ýn ifadesindeki Atilla Yörük hakkýndaki sözleri:
    "Atilla Yörük Ali Yörük'ün öz kardeşidir. Atilla Yörük'ten bu zamana kadar hiç para almadým. Zaten kendisinin bu olayla alakasý yoktur. Her işi Ali Yörük yapmaktadýr. Atilla Yörük Ali Yörük'e adeta şoförlüğünü yapmaktadýr. Bu zamana kadar Ali Yörük'e çok fazla para verdim. Özellikle Ali Yörük'e 2021-2022 yýllarýnda çok fazla para ödemesi yaptým."

Bülent Çeviker, savcýlýk ifadesinde çantayý Ali Böcügöz isimli birine teslim ettiðini belirterek "Ben de aramýzdaki güvene dayanarak ve parayý bankaya teslim ettiğimi düşünerek hesapta bulunan daha doğrusu Denizbank Florya Şubesinde bulunan parayý nakit olarak Eşim ve oğlum çekti. Bu para toplam 2.198.000 Amerikan dolarýdýr. Eşim ve oğlum parayý Ali Böcügöz isimli Seçil Erzan'ýn yönlendirdiği bir kişiye teslim ettim" dedi.

Seçil Erzan ise Bülent Çeviker'den para dolu çantayý Ali Yörük'ün aldýðýný söyleyerek "Ben tam olarak yatýrým vaadinde bulundum. Bülent Bey'de kabul etti. Daha doğrusu ben "bizim çok büyük özel müşterilerimize yaptýğýmýz işlemler var. Bunlarý banka içerisinde yapmýyorum. Bankanýn ayrý özel bir bölümü olup sadece çok zengin müşteriler ile yaptýğýmýz işlemlerdir. Bu sebeple parayý hesabýnýzdan çekin ve banka dýşýnda bana teslim edin." diyerek Bülent Bey'i kandýrdým. Bu görüşme hatýrladýğým kadarýyla 2023 yýlýnýn Şubat sonunda gerçekleşti. Daha sonra Bülent Bey hesabýndaki 2.118.000 Amerikan dolarýný çekmiş ve eşi İnci Çeviker ve oğlu aracýlýğý ile yine bana güvenen Ali Yörük isimli konuyla hiç ilgisiz biri ile parayý teslim aldýrdým. Ben bu parayý alýr almaz 5 dakika dahi beklemeden daha önce ödeme bekleyen bana güvenip daha önce para veren kişilere ödeme yaptým." ifadelerini kullandý.

Seçil Erzan’ýn ikinci ifadesindeki Ali Yörük iddialarý:

Ali Yörük'ten fon adý altýnda herhangi bir para almadým. Bana zaman zaman para getirir fakat bu getirdiği paralarý faiziyle birlikte geri alýrdý. Hatta Ali Yörük başka tefecilerden de para bulup bana getirirdi. Sonrasýnda bu parayý faiziyle geri alýrdý. Ali Yörük benden boş senet alýp imzamý da almýştýr. Hatta hali hazýrda bana 14 Nisan'da İstanbul 19. İcra Mahkemesinde 5.708.000 TL'lik başlattýğý takip ile ilgili kendisi hakkýnda suç duyurusunda bulunacağým. Ali Yörük bana verdiği her parayý katbekat fazlasýyla, faiziyle geri almýştýr. Benim tuttuğum not kağýtlarýnda yer alan ibareler doğrudur. Ayrýca Ali Yörük istediği paralarý vermezsem borcumun daha da artacağýný ve bu durumun beni daha da sýkýntýya sokacağýný söyledi. Ayrýca benden Ali Yörük daha önce zorla ipotekte aldý. Bunlarý daha sonra suç duyurumca belirteceğim.

Ayýrca Ali Yörük zaman zaman benim fon vadettiðim insanlardan alacağým parayý teslim alan kişidir. Ali Yörük bu paralarý teslim alýp içinden kafasýna göre belirlediği bedeli kendisi için alýrdý. Sonra da bana bu parayý tefeciye vereceğim şeklinde sözler söylerdi. Örneğin Bülent Çeviker'den teslim aldýğýmýz 2.200.000 USD parayý Ali Yörük Florya'da elden 2 çanta şeklinde teslim almýştýr. Sonrasýnda içinden 400.000 USD parayý kendisine aldý kalanýný bana getirip verdi. Atilla Yörük Ali Yörük'ün öz kardeşidir. Atilla Yörük'ten bu zamana kadar hiç para almadým. Zaten kendisinin bu olayla alakasý yoktur. Her işi Ali Yörük yapmaktadýr. Atilla Yörük Ali Yörük'e adeta şoförlüğünü yapmaktadýr. Bu zamana kadar Ali Yörük'e çok fazla para verdim. Özellikle Ali Yörük'e 2021-2022 yýllarýnda çok fazla para ödemesi yaptým.

Semih Kaya'dan ilk olarak fon vaadiyle para aldýğým doğrudur. Kendisinde 3.200.000 USD para aldým. Bu parayý parça parça bazen odamda bazen dýşarýda olacak şekilde teslim aldým. Bir seferinde Semih Kaya'dan Ali Yörük teslim almýştýr. Fakat 5.700.000 USD şeklinde geri ödememe rağmen Semih Kaya'dan yakamý kurtaramadým. Semih Kaya bana bu parayý vermek zorundasýn dedi. Senden bu parayý her ne olursa olsun alacağým. Ben o dönem Semih Kaya'ya fazladan ödediğim bu parayý Emre Belözoğlu ve Arda Turan'dan aldým.

Semih Kaya'ya zaman zaman ödemiş olduğum paralarý Ali Yörük hesabýndan göndermiştir. Bunun dýşýnda her ikisinin doğrudan bir tanýşýklýğý yoktur"

Emre Çolak da fon vadettiğim kişilerdendir. Kendisinden 3.200.000 USD tutarýnda para aldým ancak bu zamana kadar herhangi bir ödeme yapmadým. Bu parayý kardeşi Emrah Çolak Emre'nin hesabýndan çekip Ali Yörük'e şubede teslim etti. Ali Yörük bu parayý Levent'teki Denizbank içerisinde gişelerin önünde herkesin görebileceği şekilde teslim aldý. Sonra ben de Ali Yörük'ten teslim aldým. Yani birilerinden teslim aldýğýmýz para tamamen alenidir. Daha doğrusu banka tarafýndan bilinmektedir.

"Ben İspanya futbol oynayan milli futbolcu Emre Çolak'ýn kardeşiyim, abim Emre beni arayarak Denizbank fonuna para yatýrmamý söyledi. Ben de şüpheli Seçil Erzan'a toplamda 3.212.000 USD'yi 1 seferde odasýnda verdim. Paralarý Denizbank hesabýmdan çektim. Bu paralarý banka şube müdürünün Seçil Erzan'ýn odasýnda Ali isimli şahsa verdim. Tamamen bankanýn içerisinde teslim ettim

Emre Çolak da fon vaad ettiğim kişilerdendir. Kendisinden 3.200.000 USD tutarýnda para aldým ancak bu zamana kadar herhangi bir ödeme yapmadým. Bu parayý kardeşi Emrah Çolak Emre'nin hesabýndan çekip Ali Yörük'e şubede teslim etti. Ali Yörük bu parayý Levent'teki Denizbank içerisinde gişelerin önünde herkesin görebileceği şekilde teslim aldý. Sonra ben de Ali Yörük'ten teslim aldým. Yani birilerinden teslim aldýğýmýz para tamamen alenidir. Daha doğrusu banka tarafýndan bilinmektedir.

"Þüpheli Seçil Erzan'ýn sadece özel müşterilerin dahil edildiği, yüksek getirisi bulunan bir fon olduğunu, bu fona Fatih Terim gibi kamuoyunda tanýnmýş isimlerinde dahil olduğunu söyleyerek müşteki Bülent Çeviker'i bu fona para yatýrmasý için ikna ederek kandýrdýğý, Bülent Çeviker'in Denizbank hesabýnda bulunan 2.198.000 Amerikan dolarý paraya eşi müşteki İnci Çeviker'in çekerek ayný gün şüpheli Seçil Erzan'a teslim etmesi için şüpheli Ali Yörük'e teslim ettiği, akabinde şüpheli Seçil Erzan'ýn sahte olarak üç adet Denizbank kaşesi ve kendi ýslak imzasý bulunan sahte belgeleri oluşturup müştekilere verdiği, Resim-3 te yer alan müştekilere verilen belgeye ise yine Denizbank bünyesinde müdür yardýmcýsý olarak çalýşan Asiye Öztürk'ünde ýslak imzasýný attýğý, Seçil Erzan'ýn alýnan her iki ifadesinde de müşteki Bülent Çeviker'i kandýrdýğýný ve kendisine teslim edilmek üzere Ali Yörük'e somut olaya konu parayý aldýrdýğýný, Atilla Yörük'ün de kardeşi Ali Yörük'ün şoförlüğünü yaptýğýný ikrar ettiği, Denizbank Teftiş Kurulu Ön İnceleme Kurulu Raporunda süpheli Seçil Erzan'ýn Ali Yörük ve Atilla Yörük'e zaman zaman müştekilerden elde ettiği paralarý taşýmada yardým ettiğini ve hatta paraya ihtiyacý olduğu zaman tefecilerden para bulma konusunda yardýmcý olduklarýný içeren beyanlarý ile Ali Yörük'ün alýnan ifadelerinde bu hususu doğruladýğý, yine şüpheli Seçil Erzan'ýn beyaz renkli Apple marka İphone 14 model cep telefonu üzerinde yapýlan incelemede şüpheli Ali Yörük ile yazýşmalarýnýn bulunduğu, Ali Yörük'ün "Müdür napýyoruz", şeklinde söylemde bulunduğu, Seçil'in "bekleyin ali", şeklinde cevap verdiği,"benden haber bekleyin" şeklinde yazýşmalarýnýn tespiti ile birlikte şüpheli Asiye Öztürk'ün alýnan ifadesinde bilmediği belgeleri imzaladýğýný ikrar ettiği hususlarý birlikte değerlendirildiğinde şüpheliler Seçil Erzan, Asiye Öztürk, Atilla Öztürk ve Ali Yörük'ün başýndan itibaren fikir ve eylem birliği içerisinde hareket etmek suretiyle iştirak halinde müştekileri 2.198.000 USD alarak dolandýrdýğý ve özel belgede sahtecilik suçlarýný işlediği anlaşýlmýştýr."

Kaynak: https://t24.com.tr/haber/secil-erzan...tamami,1141197

3. Semih Kaya Açýklamalarý: https://www.youtube.com/watch?v=JmKU_w2nKPA

4. (Müþteki Evrim Pýnar Güzel'in ifadesinin tamamý)

"Ben 2012 yýlýnda Denizbank GYO ünvanlý þirketin kiracýsý olarak Bahçeþehir'de kendi iþ yerimi açtým. Halen daha Denizbank GYO ünvanlý þirketin kiracýsýyým. 2014 Yýlýnda Seçil Erzan isimli þahýs bana hasta olarak baþvurdu. Ben bahse konu þahýs ile seanslardan dolayý samimi olmaya baþladým. Ben þahsýn Denizbank Florya Þube Müdürü olduðunu öðrendim. Bir süre sonra arkadaþlýk iliþkilerimiz baþlamaya baþladý. 2015-2016 yýlý içerisinde ben Seçil Erzan isimli þahsa “benim elimde 400.000 TL kadar birikmiþ param var ben bu parayý nasýl deðerlendirebilirim” diye sorduðumda kendisi bana “bu tutar çok düþük tutarlar” dedi. Ancak kuzeni Tanýn isimli þahsýn da dahil olduðu Özel Müþteriler için açýlmýþ olan Özel Fon olarak adlandýrdýðý bir yatýrýmdan bahsetti. Benim yatýrdýðým tutarýn düþük olduðu için kendi aile hesaplarýnýn toparlandýðý bir hesabýnýn içinde deðerlendireceðini söyledi.

Ben Seçil Erzan isimli þahsa parayý elden vermedim ancak gönderdiðimi hatýrlamýyorum. 2015-2016 yýllarý arasýnda herhangi bir evrak almadým. Ben evrak istediðimde ise bana bu evraklarýn çok eskilerde kaldýðýný gerek olmadýðýný söyledi. Bana bahse konu yatýrmýþ olduðum para ile ilgili ilk 01.10.2020 tarihinde “Menkul Kýymet Ekstresi” baþlýklý kendi ýslak imzasýnýn bulunduðu ve yatýrmýþ olduðum tutarýn toplamda 9.998.043 TL olduðunu belirtir bir evrak verdi. Seçil Erzan isimli þahýs 2022 yýlýnýn Mayýs ayýnda kullanmýþ olduðum telefon numarasýný 0532-318-**** numaralý kullanmýþ olduðu telefondan aradý. Bana “Bankanýn Özel Müþterilerinin hesaplarýnýn toplandýðý özel bankacýlýk sisteminde Özel Bir Fonda Kur Korumalý olarak, yüksek getirisi olan alternatif bir yatýrým hesabý” olduðunu söyledi.

Seçil Erzan benim iþ dýþýnda da samimi olduðum, dönem dönem beraber tatile gittiðim, özel anlarýmda yanýmda olan, bana duygusal olarak da destek veren bir arkadaþýmdý, bu sebeple ben kendisine çok güveniyordum. Söylediklerine inandým ve Denizbank hesabýmdaki parayý çektim. Dolar kuruna çevirerek Seçil Erzan'ýn müdürlüðünü yaptýðý Denizbank Florya þubesine 26.04.2022 tarihinde 78.360 Dolar, 28.04.2022 tarihinde 67.670 Dolarý Seçil Erzan'ýn Denizbank Florya Müdür odasýnda bizzat elden verdim. Bu paranýn Genel Müdürlüðe kendisi tarafýndan götürüleceðini söyledi. Parayý bizzat verdiðime dair Seçil Erzan'ýn kendi el yazýsý ile doldurduðu evraklar mevcuttur. Daha sonrasýnda 6 Haziran 2022 tarihinde 224.550 Dolarý Denizbank Levent Büyükdere Þubesi Müdür Odasýnda Seçil Erzan'a teslim ettim. Seçil Erzan bana kendi el yazýsý ile doldurduðu ýslak imzasýnýn bulunduðu evraklarý verdi. Ben Seçil Erzan'a farklý tarihlerde farklý tutarlarda olmak üzere toplam 218.000 Dolar tutarý babam Burhan TAÞPOLAT aracýlýðý ile gönderdim.

21.12.2022 tarihinde ben Seçil Erzan dan ýsrarla hesap özetimin olduðu bir evrak istedim. Seçil Erzan bana Denizbank kaþesinin ve kendi ýslak imzasýnýn bulunduðu üzerinde toplam yatýrmýþ olduðum tutarýn 94.000.000 TL olduðunu gösterir bir evrak verdi. Ben bu esnada toplam 640.000 Dolar kadar para çekmek istedim ancak Seçil Erzan bu paranýn bir anda çekilemeyeceðini söyledi. Bana 4 taksit þekline çekebileceðim bir ödeme yöntemin yazdýðý bir ýslak imzalý evrak verdi. Ancak herhangi bir para ödemesi alamadým.

Son olarak 16.02.2023 tarihinde babam Burhan TAÞPOLAT ile birlikte Denizbank Levent Büyükdere Þubesine gittik. Seçil Erzan dan para istemek için gitmiþtik. Ancak Seçil Erzan haftalýk süre ile yeni bir pozisyonun açýldýðýný ve çok yüksek kar olduðunu, benim geleceðim için bu paranýn çok iyi olacaðýný, hayatýn zor olduðunu, çocuðumun olduðunu, kendimin ve çocuðumun hayatýný garanti altýna alabileceðimi söyledi. Bende Seçil Erzan'a güvenerek Garanti Bankasý hesabýmda bulunan 1.550.000 TL lik tutarý çekmek için kendi telefonumdan Garanti Bankasýnda ki Müþteri Danýþmanýmý aradým. Hatta Müþteri danýþmaným telefonda bana “sesiniz kötü geliyor, baský altýnda mýsýn, çekmek istediðinize emin misiniz” þeklinde konuþtu. Ben eminim dedim ve 17.02.2023 tarihinde Garanti Bankasý Bahçeþehir Þubesinden 1.550.000 TL para çektim ve evimde bulunan 38.000 Dolar parayý da elden 17.02.2023 günü Denizbank Levent Büyükdere Þubesinde Müdür odasýnda 1.500.000 TL ve 38.000 Dolar tutarýnda ki paralarý nakit olarak elden teslim ettim.

Daha sonrasýnda hesabýmýzdan babam ile ayrý ayrý para çekmek istedik. Seçil Erzan bizi yaklaþýk 2.5 ay oyaladý. En son Seçil Erzan babama ve bana 07.04.2023 günü saat 16:30'a randevu vererek çekmek istediðimiz paralarý hazýr ettiðini söyledi. Ben ayný gün Seçil Erzan'ý telefonumda kayýtlý numarasýný aradým. ancak ulaþýlamýyordu. Biz babam ile beraber saat 16:30 sýralarýnda Levent Büyükdere Þubesine gittik Þubeye gittiðimizde Seçil Erzan'ýn odasýnda 2 kadýn þahýs ve 1 erkek þahýs vardý. Ben aþaðýda ki memura Seçil Erzan 1 sorduðumda Seçil Erzan'ýn 2 gün izinli olduðunu söyledi.

Ýsmini olay sebebi ile öðrendiðim Sermin TEKÝN ve Giray BAYBURTLU isimli þahýslar bize neden geldiðimizi sordu, biz randevumuz olduðunu ve bankaya teslim ettiðimiz paralardan para çekmek istediðimizi söyledik ancak bize bankada bu paralarýn görünmediði, evraklarýn sahte olduðunu ve istersek dilekçe yazabileceðimizi söylediler. Ben olaylarý anlayamadýðým için Nazlý CAN isimli Seçilin akrabasý olduðunu bildiðim þahsý 0538-204-**** sayýlý numarasýndan aradým Nazlý bana “Seçile ulaþamadýðýný ve Seçilin intihar edebileceðini söyledi” bende korktum.

Pýnar Güzel, Seçil Erzan'ýn kuzeniyle konuþmasýný anlattý: "Annemle bir gece daha geçirmek istiyorum"
    Daha sonrasýnda biz babamla oradan çýktýk ve Seçilin kuzeni olan Tanýn isimli þahsýn Göktürk'teki evine gittik. Tanýn bize Seçilin Çorlu'daki evine gittiðini söyledi. Tanýn Seçile “Neden teslim olmuyorsun” þeklinde telefon hoparlöründen konuþtu. Seçil annesi ile bir gece daha geçirmek istediðini söyledi.

Daha sonrasýnda Seçil Erzan 1 Güvenlik eþliðinde Denizbank Genel Müdürlüðüne götürdüklerini biliyorum. Seçil bizi 09.04.2023 günü aradý ve ben sizden toplam ne kadar almýþtým dedi. Bende kendisine kabaca net rakamý o anda bilmediðim için 500.000 Dolar ve son getirdiðim 1.550.000 TL'yi ve 38.000 Dolarý söyledim. Seçilin banka tarafýndan sorgulandýðýný Tanýnýn eþi Whatsapp üzerinden söyledi. Seçilin Denizbank Genel Müdürlüðü tarafýndan sorgulandýðýna dair Whatsapp mesajlarýný “FONCUZEDELER” ortak grubuna attý. Daha sonra 11.04.2023 tarihinde Seçil Erzan'ýn tutuklandýðý haberini aldým.

12.04.2023 tarihinde ben Denizbank Genel Müdürü Hakan ATEÞ'e Seçil Erzan isimli þahsýn bahse konu olaylarýn yaþandýðý tarihlerde Denizbank'ýn üst düzey yöneticilerinden olan O.Ö ile Seçil Erzan isimli þahsýn aralarýndaki duygusal iliþkisi hakkýnda mail attým. O.Ö. isimli þahýs hakkýnda mal varlýðý araþtýrmasý yapýlmasýný istediðim hususlarýnda mail attým. 2023 Yýlýnýn Mayýs aylarýnda Denizbank Florya Þubesinde ismini Merve olarak bildiðim þahýs aradý ve bana “kredi numaralandýrmasýnda yeni bir tanýmlama getirildiðini ve bir belgeye imza atmam gerektiðini” söyledi. Evraklarý hazýrlayacaðýný ve benim istersem Florya þubesine istersem bana en yakýn þubede imza atabileceðimi söyledi. Ben de iþinde bulunduðumuz durumlarýn sonuçlanana kadar imza atmak istemediðimi söyledim. Banka çalýþaný kadýn þahýsta söylediðim þekilde not aldýðýný söyledi. Ben zararýmýn Seçil Erzan isimli þahsýn Denizbank'ýn 15 yýllýk Þube Müdürü olmasý nedeni ile Denizbank tarafýndan karþýlanmasýný istiyorum. Ben bahse konu olaylarda maddi ve manevi olarak zarara uðramam sebebi ile Denizbank, Denizbank yönetim kurulu üyeleri, Levent Büyükdere Þube çalýþanlarý ve Seçil Erzan'dan davacý ve þikâyetçiyim."

(Müþteki Burhan Taþpolat'ýn ifadesinin tamamý)

Þüpheli Seçil Erzan'ý kýzým Evrim Pýnar GÜZEL'in hastasý olmasý sebebi ile 2017 yýlýnda tanýþtým. Ben Seçil Erzan ile tanýþtýktan sonra bankacý olduðu öðrendim ve þahsi ve ticari banka iþlerimi kendisi ile yürütmeye baþladým. Seçil Erzan aracýlýðý ile çek, teminat mektubu ve kredi tarzý tüm bankacýlýk hizmetlerini kendisinden almaktaydým. Halen daha Denizbank'ta 110 ayrý kredi ödemelerim devam etmektedir.

Kýzým 2022 yýlýnýn haziran aylarýnda bana “baba özel bir fon hesabý var” dedi kýsa bir süre sonra kýzým ile birlikte Seçil Erzan iþ yeri adresimde bulunan ofisime geldi bana Özel Fon hakkýnda açýklamalar yaptý bana “büyük tutarlý özel fon hesaplarý var, büyük tutarlar yatýrýyoruz, paralarý bu özel fonda deðerlendiriyoruz, siz benim babam sayýlýrsýnýz” þeklinde konuþtu, bana “özel fonda bir açýk var bu fonun giriþ çýkýþlarý tamamen benim elimden geçiyor” dedi, ben param olsa Kur Korumalý Vadeli hesaba atarým dedim. Seçil Erzan ise bana “Burhan amca bu ondan dahi iyi, o bunun yanýnda hikaye kalýr” dedi, bende kendisine þuanda paramýn olmadýðý param olursa yatýrabileceðimi söyledim.

022 yýlý Aðustos ayýnda Esenyurt ilçesinde bulunan dairemi sattým ve Seçil Erzan'ýn müdürlüðünü yaptýðý Denizbank Levent þubesine 26.08.2022 tarihinde giderek Seçil Erzan'ýn kendi odasýnda Seçil Erzan a 100.000 Dolar parayý elden nakit olarak teslim ettim. Ben bahse konu parayý Denizbank Levent Þubesinde teslim edeceðim için Seçil'e güvendim. Ben Denizbank ismine markasýna güvendim. 100.000 Dolarý teslim ettikten sonra bana Seçil Erzan kendi el yazýsý ile yazdýðý evraký bana teslim etti. Bana “getirisinin çok yüksek olacaðýný söyledi. Seçil Erzan isimli þahýs Denizbank Florya Þubesinin 14 yýl müdürlüðünü yapmýþ, banka içerisinde kariyerli ve sözü geçen bir müdürdü. Seçil Erzan isimli þahýs Denizbank'ýn Genel Müdürü ve Müdür Yardýmcýlarý ile çok samimi, doðrudan iletiþim kurabilen, sürekli beraber olan bir þahýstýr.

07.12.2022 tarihinde bu seferde 136.000 Dolar yine Seçil Erzan a Denizbank Levent Þubesinde Müdür Odasýnda teslim ettim. Büyükçekmece Tepekent Bað Köþkleri Kooperatifi 41 numaradaki Villamý 336.500 dolara sattým. Satýþýndan elde ettiðim parayý olduðu gibi 10.11.2022 tarihinde Seçil Erzan isimli þahsa Denizbank Levent Þubesi Müdür Odasýnda teslim ettim. 3 Seferde para teslim ettiðimde de Seçil Erzan bana ISIN Kodu adý altýnda farklý farklý kodlar verdi. Ben paralarý teslim ettiðimde “Fatin” isimli bir þahýs ile birkaç dakika görüþerek bu kodlarý alýyordu. Ayný þahýstan paranýn getiri tarihlerini, stopaj ve faiz oranlarýný hesaplayarak tarafýma yazýlý olarak veriyordu. Yatýrdýðým bu paralarýn getirileri ile ilgili olarak 01.12.2022 tarihinde 504.750 Dolar, 31.01.2023 tarihinde 1.000.000 Dolar, 24.03.2023 tarihinde de 1.500.000 Dolar para getirisi saðlayacaðým ýslak imzalý yazýlý evraklarý tarafýma verdi.

Bahse konu evraklarý Seçil Erzan isimli þahýs Denizbank Levent Þubesi Müdür Odasýnda evrak tarihlerine benim gözümün önünde kendi el yazýsý ile tanzim ederek tarafýma vermiþtir. Ben bahse konu paralarý teslim ederken bahse konu Özel Fon olarak adlandýrýlan fona para yatýran isimlerin hiç birisinden haberim yoktu. Ben 07.04.2023 tarihine kadar yaklaþýk 2.5 ay kadar süre boyunca Seçil Erzan isimli þahýs kýzýmý ve beni dolar iþlemleri ile ilgili devletin bankalarý sýkýntýya soktuðunu ve iþlemlerin zor olduðunu söyleyerek oyaladý en sonunda parayý çektiðini ve 07.04.2023 tarihinde parayý teslim edeceðini söyledi.

Ben bahse konu tarihte saat 16.30 sýralarýnda Denizbank Levent Þubesine kýzým ile beraber gittim Þubeye gittiðime Seçil Erzan isimli þahsýn odasýnda Denizbank Bölge Müdürü ve Bölge Müdür Yardýmcý vardý, bölge müdürü Sermin haným bize az sonra görüþeceðini söyledi ve bizimle yapmýþ olduðu görüþmelerde “Seçil Erzan isimli þahsýn 2 gün izinde olduðunu” söyledi. Ben izinde olmadýðýný söyledim. Sermin haným bize hitaben “siz de mi paranýzý kaptýrdýnýz” dedi. Ben de kendisine bilgi vermeyeceðimi söyledim. Ancak o anda bir problem olduðunu anladým.

Biz daha sonra kýzým ile beraber Seçil Erzan'ýn kuzeni Tanýn'ýn yanýna gittik. Kuzeni Seçil Erzan'ýn Çorluda ki evinde olduðunu söyledi. Daha sonra Tanýn isimli þahýs 07.03.2023 Cuma günü bizim yanýmýzda Seçil Erzan'ý aradý Seçil “Cumartesi sabahý teslim olacaðým” þekliden konuþtu. Ancak daha sonra konuþtuðumuzda kuzeni bize Seçilin evine Denizbank tarafýndan tutulduðunu söyledi. Denizbank Müfettiþlerinin Seçil Erzan'ýn ifadesini aldýklarýný. Pazartesi günüde Denizbank Genel Müdürlüðü tarafýndan Þubeye götürüldüðü ve bilgisayarýnda iþlemlerin yapýldýðý söylendi.

Bahse konu olaylar ile ilgili Whatsapp konuþmalarýný da dosyaya sundum. Ben tüm paralarý Þubede diðer personellerin gözü önünde teslim ettim. Personelin uzun vadede þüphelenmesi gerektiðini düþünüyorum. Ben Denizbank A.Þ. tarafýndan yatýrmýþ olduðum paranýn yasal faizi ile birlikte ödemesini talep ediyorum. Ben bahse konu olaylar ile ilgili Seçil Erzan dan, Deniz Bankasýndan, Denizbank Genel Kurul Üyelerinden ve Genel Müdür Hakan ATEÞ den de davacý ve þikâyetçiyim."

Seçil Erzan'ýn Burhan Taþpolat ve Evrim Pýnar Güzel hakkýndaki ifadeleri:

(Ýlk ifadesi)

"Evrim Pýnar Güzel benim yakýn arkadaşýmdýr. Dermatologtur. Yukarýda anlattýğým şekilde Burhan Taşpolat'tan hatýrladýğým kadarýyla 200.000 dolar aldým. Evrim Pýnar'dan da hatýrladýğým kadarýyla 400-500.000 dolar para almýştým. Ayný şekilde onlarý da daha fazla para vereceğim vaadiyle kandýrmýştým. Şu anda bu durumu anlatýrken çok utanýyorum.

Burhan Amca'yý çok severdim. Onlarý kandýrdýğým için çok pişmaným. Amacým başkasýndan alýp önceki borcumu ödeyip kurtulmaktý ama daha da bir çýkmaza girdim. Geçen hafta Cuma günü inanýn intihar etmeyi düşündüm ama onu da beceremedim."

(Ýkinci ifadesi)

"Burhan amca fon adý altýnda ikna ettiğim şahýslardandýr. Ondan aldýğým parayý ilk başta küçük bir ödeme yaparak fon getirisi diye vermiştim. Sonrasýnda hiçbir ödeme yapmadým hali hazýrda tam olarak Burhan Taşpolat'a 250.000 USD borcum bulunmaktadýr. Getirdiği parayý banka içerisinde teslim aldým. Bana kendisi çanta ile getirip odamda teslim etmiştir. Sonrasýnda da boş çanta ile gitmiştir.

Evrim Pýnar Güzel'den de yatýrým amacýyla para almýştým. Aldýğým paranýn bir kýsmýný ödedim ancak 200.000 UDS daha alacağý var. Evrim Pýnar Güzel'den elde ettiğim parayý şubede elden teslim aldým."

Denizbank İnceleme Raporu:

"Sonuç olarak; Burhan Taşpolat ve kýzý Evrim Pýnar Güzel ile Seçil Erzan arasýnda banka-müşteri ilişkisinden ziyade tamamen banka dýşýnda gelişen ve kişisel güvene dayanan çok yakýn bir bağ kurulmuş olduğu anlaşýlmýştýr. Şahýslarýn iddialarý, kendilerinin bu ilişkiye dayanarak birikimlerinin fahiş faiz beklentisiyle Seçil Erzan tarafýndan banka sistemine dahil edilmeden değerlendirilmesine uzun zaman boyunca rýza gösterdiklerini ortaya koymaktadýr. Nitekim iddia sahipleri, banka bünyesinde bir varlýklarý olup olmadýğýna dair hiçbir sorgulama ihtiyacý duymamýşlardýr. Seçil Erzan’a ulaşýlamayan 07.04.2023 tarihine kadar Bankamýza hiçbir bildirimde bulunmamýş olmalarý ise muhatap olarak bankayý değil, Seçil Erzan’ý gördüklerini göstermektedir. Bu durum bankadan çekmiş olduklarý nakit değerlerin banka dýşýnda değerlendirildiğini bildiklerine de işaret etmektedir. İddia sahibi şahýslar, Seçil Erzan hakkýnda şikâyetleri bulunmadýğýný ýsrarla vurgulamýşlardýr. İddia sahibinin hesaplarý incelendiğinde, Bankamýz sistemi içinde gerçekten kaydý bulunan fon alým satým işlemlerinin olduğu, dolayýsýyla kişinin bankacýlýk sistemi içerisinde fon alým satýmýnýn nasýl yapýldýğýna dair bilgisi ve tecrübesinin olduğu anlaşýlmýştýr."

"Şüpheli Seçil Erzan'ýn baba kýz olan müştekiler Evrim Pýnar Güzel'i ve Burhan Taşpolat'ý Özel Bir Fonda Kur Korumalý olarak, yüksek getirisi olan alternatif bir yatýrým hesabý olduğuna ikna ederek kandýrdýğý, bu fona yatýrmalarý için müştekilerden defalarca kez para aldýğý, akabinde şüpheli Seçil Erzan'ýn sahte olarak oluşturduğu belgeleri müştekilere verdiği, Seçil Erzan'ýn alýnan ifadesinde müştekileri kandýrdýğýný ikrar ettiği, bu haliyle şüpheli Seçil Erzan'ýn müşteki Burhan Taşpolat'tan 572.500 USD'ný, müşteki Evrim Pýnar Güzel'den 844.958 USD ve 1.500.000 TL'yi alarak dolandýrýcýlýk ve özel belgede sahtecilik suçlarýný işlediği anlaşýlmýştýr."

Kaynak: https://t24.com.tr/haber/secil-erzan...si-var,1141406

5. Ömer Kahraman Ýfadesi:

"Ben bana anlatmýþ olduðunuz olayý tam olarak anladým, ben Çorlu'da yaklaþýk 30 yýldýr kuyumculuk iþiyle uðraþmaktayým, hali hazýrda Çorlu Orion alýþveriþ merkezinde "Pýrlanta Kuyumculuk" isimli yeri iþletmekteyim, Seçil ERZAN isimli Denizbank Þube Müdürünü ise yaklaþýk 25 yýldýr tanýmaktayým, þöyle ki; yýllar önce Seçil Orion AVM'nin içinde bulunan Denizbank'ta yine bankacý olarak görev yapmaktaydý, bu sebeple de hem ticari bir iliþkim olup, ayný zamanda tanýþýklýðým bulunmaktaydý, bu zamana kadar Seçil ERZAN'ýn iþletmeme gelip gitmiþliði yoktur, daha doðrusu en son 20 yýl önce görmüþlüðüm var desem yeridir, fakat 2023 yýlýnda yýl baþýndan hemen sonra Seçil ERZAN hem beni telefonla arayarak hem de bizzat iþletmeme gelerek bana yüksek getirisi olan bir fondan bahsetti.

þöyle ki; Denizbank bünyesinde Mehmet AYDOÐDU, Hakan ATEÞ gibi isimlerin yöneticiliðinde kurulmuþ ve ayný zamanda bu isimlerin de dahil olduðu bir fon bulunduðunu dile getirdiði, þöyle ki bu fonun yaklaþýk 30 - 35 günlük bir vadesi olduðunu ve yüzde 20-30 arasýnda bir getirisinin olduðunu söyledi, hatta Fatih TERÝM'in de bu fona yatýrým yaptýðýný ayrýca bir çok futbolcunun da bu fonda olduðunu, bu fona her isteyenin giremeyeceðini, arada boþluklar bulunduðu zaman deðerli müþterileri dahil ettiðini söyledi, ayrýca bu hususu sürekli telefonla bana dile getirdi, ben de yatýrým yapacaðýný düþünerek fona girmeye karar verdim.

Þöyle ki ilk olarak 09/01/2023 tarihinde 300.000 Dolar'ý bizzat Seçil ERZAN'a Denizbank Levent Þubesindeki odasýnda ben teslim ettim, Þubat ayýnda ise iki kere Nazlýcan isimli þahýs Çorlu'daki iþletmeme gelerek benden elden iki kez 400.000 ve 300.000 Dolar olmak üzere iki kere elden teslim ettim, ayrýca Seçil yine iþletmeme gençten bir þahýs gönderdi, bu þahsýn Nazlýcan'ýn kardeþi Kerem olduðunu söyledi, ben gönderdiði bu þahsýn kimlik fotokopisini aldým(Kimlik fotokopisine ait görsel alýndý) bu gönderdiði kiþiye de 200.000 Dolar parayý elden teslim ettim, devam eden günlerde Nazlýcan bir kez daha iþletmeme gelerek son kez 90.000 Dolar daha parayý benden elden teslim almýþtýr, Nazlýcan'a para verirken paralarýn ve Nazlýcan'ýn içinde yer aldýðý kareyi fotoðraflayarak Seçil'in telefonuna bu görseli yolladým.

Son olarak Seçil ERZAN bana Nur ERKASAP isimli þahsýn hesabýna hala fonda açýklýk bulunduðunu ve para yatýrmam gerektiðini söyleyerek göndermemi istedi, bu kez ben de verilen Nur ERKASAP'ýn IBAN numarasýna 5.884.000 TL parayý gönderdim, sonra buna iliþkin dekontu da Seçil'e gönderdim, Bu zamana kadar sadece bir keresinde 100.000 Dolar'ý Orion alýþveriþ merkezindeki iþletmeme Seçil ERZAN bizzat gelerek fon getirisi adý altýnda bana bir kez teslim etti, bunun dýþýnda bana ýsrarla aramama ve ýsrarla ofisinde ziyaret edip fonla ilgili bilgi almam sebebiyle iki parça da 100.000 ve 150.000 Dolar toplam 250.000 dolar olmak üzere Göktürk'teki Starbucks isimli cafede bana elden teslim etti, ancak bu zamana kadar ana paramý dahil geri iade etmemiþtir, hatta kendisiyle telefonla konuþtuðumda bana Denizbank ekranýnda fona iliþkin görseller gösterip bankaya yurt dýþýndan para geldiðine iliþkin sözler söyleyip beni ikna etmiþti.

Beni bu þekilde oyalayýp dolandýran Seçil ERZAN, Nur ERKASAP ve Denizbank yetkililerinden þikayetçiyim Secil ERZAN dediðimiz kiþi bir bankanýn þube müdürüdür, kendisi baþýndan itibaren yatýrým vaat ettiði için ve kendisi uzun yýllardýr þube müdürü olduðu için inanmamak mümkün deðildi, diyeceklerim bundan ibarettir."

Sanýk Seçil Erzan'ýn müþteki Ömer Kahraman hakkýndaki savunmasý:

"Çorlu'da pýrlantacýdýr. Ömer de fon vaad ettiðim kiþilerdendir. Hatta Ömer Kahraman bana teslim edeceði paralarý Nazlý'ya teslim etmiþytir. Buna iliþkin görsel benim telefonumda yer almaktadýr. Nazlý da tam hatýrlamamakla birlikte Ömer'den aldýðý 750.000 USD tutarýndaki parayý bana getirmiþtir. Fakat bu paranýn yarýsýný ödedim, yarýsýný ödeyemedim."

Sanýk Nazlý Can'ýn müþteki Ömer Kahraman hakkýndaki savunmasý

"Zaman zaman birilerinden para almýþlýðým bu þekilde olmuþtur. Daha doðrusu tek baþýma sadece bir kez Çorlu Orion AVM'de Ömer Pýrlanta isimli pýrlantacýdan para alýp Seçil'e teslim ettim. Bunun dýþýnda tek baþýma kimseden para almadým. Seçil ile birlikte gittiðimizde de parayý her zaman Seçil teslim almýþtýr. Seçil'in kime ne vaatte bulunduðunu bilmiyorum. Ben kimseyi dolandýrmadým."

Savcýlýk deðerlendirmesi

"Þüpheli Seçil Erzan'ýn, müþteki Ömer Kahraman'a yüksek getirisi olan Denizbank bünyesinde Mehmet AYDOÐDU, Hakan ATEÞ gibi isimlerin yöneticiliðinde kurulmuþ ve ayný zamanda bu isimlerin de dahil olduðu bir fon bulunduðunu, Fatih Teriminde bu fonda olduðunu söyleyerek müþtekiyi bu fona dahil etmeye ikna ettiði, akabinde müþtekiden þüpheli Seçil Erzan'ýn defalarca kez para aldýðý, bu paralarý iki kez þüpheli Nazlý Can'ýn, bir kez de þüpheli Kerem Can'ýn müþtekiye ait iþyerine giderek teslim aldýklarý, Seçil Erzan'ýn alýnan ifadesinde müþtekinin beyanlarýný doðrular nitelikte ikrarda bulunduðu, þüpheli Nazlý Can'ýn kullanýmýnda bulunan cep telefonunda Çorlu 2. Sulh Ceza Hakimliðinin 26/04/2023 tarih ve 2023/1639 D.Ýþ sayýlý kararý sonucu yapýlan incelemede somut olayla alakalý gönderilmesi gereken paralarla iliþkin görüþme kayýtlarýnýn bulunduðu, 28/04/2023 tarihli Seçil Erzan'ýn kullanýmýnda bulunan Apple Marka Ýphone 14 Model cep telefonu üzerinde yapýlan incelemede çok sayýda Amerikan Dolarý ve Türk Lirasýnýn bulunduðu görsellerin olduðu, Seçil Erzan'ýn telefon incelemeleri sonucu somut olaya konu hakkýnda Nazlý Can ile tespit edilen whatsap yazýþmalarýn dikkat çektiði, Nazlý Can'ýn alýnan ifadelerinde yer alan çeliþkiler ile zaman zaman Seçil Erzan ile birlikte tanýmadýðý kiþilerden para aldýðýný içeren ikrarý ile þüpheli Kerem Can'ýn somut olaya konu parayý müþtekiden bir kez iþ yerinde teslim aldýðýný içeren ikrarý birlikte deðerlendirildiðinde þüpheli Seçil Erzan'ýn þüpheliler Nazlý Can ve Kerem Can ile birlikte baþýndan itibaren fikir ve eylem birliði içerisinde hareket etmek suretiyle müþteki Ömer Kahraman'dan bu zamana kadar 1.290.000 USD ve 5.884.000 TL para aldýðý, paranýn sadece 350.000 USD'lik tutarýný iade ettiði, sonuç itibariyle 940.000 USD ve 5.884.000 TL dolandýrdýklarý anlaþýlmýþtýr"

Kaynak: https://t24.com.tr/haber/para-transf...-etmis,1141466

6. Seçil Erzan'ýn Ses Kaydý: https://www.tv100.com/secil-erzanin-...i-haber-715843

Bankacý Seçil Erzan’ýn yüksek faizli fon vurgunuyla ilgili her gün yeni bir detay ortaya dökülüyor.

46 yaþýndaki jeoloji mezunu Erzan 11 Nisan 2023’te verdiði ifadesinde suça baþlama sürecini þöyle anlatýyor:

“Yaklaþýk 10 sene Çorlu'da yine þube müdürü olarak çalýþtýktan sonra 2010 yýlýnda Denizbank Bahçeþehir Þube Müdürlüðü'ne atandým. O dönemden hiçbir sýkýntým yoktu. 2011 yýlýnda teyzemin oðlunun yatýrým söylemleri üzerine Hatek isminde spekülatif bir kaðýt alýp borsaya girdim. Aldýðým bu kaðýt 3 günde battý ve 1.000.000 TL zarar ettim. Ben her fýrsatta bu zararý nasýl karþýlarým diye düþünmeye baþladým. 15 ay sonra Florya Denizbank Þubesine Þube Müdürü olarak atandým. Bu benim için büyük mutluluk vericiydi. Her þey yolundaydý. Ýþimi de çok seviyordum. Fakat önceki zararýmý kapatmak adýna tekrar hisse senedi satýn aldým. Aldýðým bu kaðýt da batýnca zararým iyice büyüdü. O zamandan bu zamana kadar tanýdýðým, güvendiðim insanlardan yatýrým vaadinde bulunarak para aldým…”

Erzan 1 milyon lira zarar ettim dediði tarihte henüz 10 yýllýk bankacý ve 30’lu yaþlarýnýn baþýndaydý!

Erzan’ý ý batýran hisse senedi, borsada HATEK koduyla iþlem þirket Hatay Tekstil Ýþletmeleri A.Þ. (HATEKS).

1973 yýlýnda kurulan HATEKS 7 Ocak 2011 tarihinde ÝMKB Birincil Piyasa’da HATEK.BY koduyla halka arz edildi. 2011’in ilk halka arzýný gerçekleþtiren Hateks sermayesinin %15’ini halka arz etti. Halka arzda bir dakika 41 saniye gibi kýsa bir sürede talep geldi, toplam iki kat talep topladý.

4.25 TL’DEN HALKA ARZ OLDU

Hateks’in 3 TL 86 Kuruþ baz fiyattan çýktýðý halka arzda, talebin tamamý 4 TL 25 kuruþtan gerçekleþti. Halka arzda 3 milyon 250 bin lot hisseye karþýlýk yaklaþýk 6 milyon 500 bin lot talep toplandý.

HATEK borsada iþlem görmeye baþladýktan sonra 13 Mayýs 2011’de hisse fiyatý 5.58 TL’ydi. Hisse 9 Haziran 2011’de ise zirvesini yapýp 11.51 TL’ye kadar çýktý.

80 KURUÞA KADAR DÜÞTÜ

Ancak ne olduysa bu zirveden sonra oldu.

Sadece 2 ay sonra yani 9 Haziran’da hissenin deðeri 1.74 TL’ye düþtü. Sonraki tarihlerde 0.8 TL’ye kadar düþtü. 2012 Ocak yani halka arz olalý bir yýl olmuþtu ki hissenin deðeri 1.5 TL bandýndaydý.

YATIRIMCISINI YILLARCA SÜRÜNDÜRDÜ

HATEK 2019 Mayýs ayýna kadar yani 7 yýl boyunca 0.8-1.15 bandýnda takýldý kaldý. 6 Mayýs 2019’da 1.12 TL olan fiyat bu tarih itibariyle yükseliþe geçti.

ÞÝMDÝ HATEK 13.75 TL, ERZAN 226 YILLA YARGILANIYOR

12 Aralýk 2022’de 13.15 TL olan kaðýt sadece 7 ay sonra 8 Mayýs 2023’e gelindiðinde 6.55’e düþtü. Ardýndan bugüne geldiðimizde HATEK’ÝN cuma günkü kapanýþ fiyatý 13.75 TL.

Erzan ise 226 yýla kadar hapis cezasýyla yargýlanýyor.

DOLARDA TUTSAYDI 19 MÝLYON TL OLACAKTI

Erzan’ýn ettiði zarar 1 milyon TL yani o zamanki dolar kuru üzerinden zararý 666.666 dolardý. Bugünkü kur üzerinden hesaplarsak yaklaþýk 19 milyon TL. Erzan parasýný hiç iþletmeyip dolarda tutsaydý 19 milyon TL’si olacaktý.

Kaynak: https://www.patronlardunyasi.com/hab...aniyor-/298745

7. Terim’in avukatý Tufan Karataþ, sorularýmý yanýtladý.

BELGE: https://i.sozcu.com.tr/wp-content/up.../12/01/444.jpg

Seçil Erzan’la Fatih Terim nereden tanýþýyor?

Seçil, Florya’ya atandýktan sonra oluyor. Bir iki yýl sonra banka ile kulüp arasýnda sponsorluk sözleþmesi imzalanýyor, hesaplar aktarýlýyor. Herkesle yakýn iliþki kuruyor. Bu kadar insaný toplayabilmiþse ciddi manipülasyon gücü olduðunu gösterir. Bütün futbolcular orada, kadýn her gün kulüpte.

Florya Þubesi’nde kalmasý için Terim’in ricasý olmuþ mu?

Hiçbir ricasý yok. Sen bankacýlýk mevzuatýna aykýrý bir uygulamayla kadýný 11 yýl orada tutarsan müþterilerle iliþkinin derinleþmesine neden olursun.

Erzan, diyor ki “Terim’in finansal danýþmanýydým.”

Bu finansal danýþmanlýk deðil. Her þube müdürünün belli bir kalibrasyon üzerindeki müþteriye verdiði temel hizmet.

Tam olarak ne yapmýþ?

Mesela hocaya diyor ki “Þu kaðýt var, alýnýp kâr edilebilir.” “Þu hazine bonosu var, girelim mi?” Bu þekilde banka hesaplarý üzerinden yatýrýmlar yapýyor.

Terim, kadýnla dostluk geliþtiriyor. Nasýl oluyor?

Erzan, yapýsý itibariyle samimiyet kurabilen bir insan. Bu samimiyeti sadece hocayla deðil.Sosyal medyada bütün müþterileri ile fotoðraflarý var. Düðününe, cenazesine gitmiþ-gelmiþ.

Candaþ Gürol’la sevgili olmasý Terim’in çabasýyla mý oldu?

Candaþ’ýn Seçil’le niþanlanmasýna kesinlikle çekince koydu. Günün sonunda diyor ki ‘Bunlar koskoca insanlar. Bir yere kadar çekince koyabilirim.”

Erzan “Terim 300 bin dolar verdi. Kat kat geri aldý” dedi. Verdi mi, vermedi mi?

Fon adý altýnda para vermedi. Tüm yatýrýmlarý hesaplar üzerinden iþletiliyordu.

Mahkeme salonundaydýnýz, neden itiraz etmediniz?

Ýtiraz etmem. Hoca o dosyada müþteki, sanýk deðil.

Yani para alýþveriþi olmadý.

Erzan’la yok. Banka ile var. Hesaplarýnda yatan para üzerinden Seçil yatýrýmlarda deðerlendirdi.

Elden mi gönderiyor? Hesaptan mý?

Seçil’in kontrolünde olan ve istediði gibi girip çýktýðý bir hesap. “Hocam þu kaðýdý alacaðýz” diyor. Saha kenarýnda topluca oldu bittiyle evraký imzalatýyor.

Terim’in “Hesabýmda 3.000.000 dolar var” dediði para bu para mý?

Geçmiþten beri olduðunu zannettiði para, bu para.

Nerede bu para?

Bize göre hesapta 3-3,5 milyon dolar olmasý lazým.

Terim diyor ki, “3.000.000 dolarým var.”

Doðru.

Banka “Öyle bir para yok” diyor.

Hesaba yatanlar var.

Erzan, parayý çekmiþ mi?

Seçil’in “Kaðýt, hazine, fon aldým” diye bir hikayesi var. Bu yatýrýmlardan sonra meblaðlar hesaba geri gelmiþ. Ama bakýyoruz ki hesaplarda anlamsýz eksilmeler var.

Para mý çalmýþ?

Dikkat çekmeyecek þekilde eksiltilmiþ.

Fon alýyorum diye.

Gerçekten alýp satmýþ. Ama olmasý gereken 3-3.5 milyon dolar ortada yok.

Hesaptan çekse Terim’e mesaj gelir.

Gelmez. Eksilen parayla alakalý kaþla göz arasýnda evrak imzalatýyor.

Elinizde dekont var mý?

Bir sürü var.

Bir çizelge var. Resmi evrak deðil, herkes düzenleyebilir.

Geçmiþten zinciri kurduðu zaman excel anlam kazanýyor. Salt excel’e bakýlýyor. “Böyle bir þey olur mu?” Olmaz. Ama 12 yýllýk süreç biliniyor mu?

Ne kadar parasý kayboldu hocanýn?

Minimum 3-3.5 milyon dolar.

Erzan, bugüne kadar paranýn var olduðuna dair bir hesap göstermiþ mi?

12 yýl boyunca yatýrýlan paralar üzerinden yatýrým yapmýþ.

Hangi hesaptan? Dolar ve Euro hesabý var.

Baþka hesaplar da vardýr. Muhtemelen yatýrým hesabý açýldýðý zaman hususi yatýrým hesabý açýlýr. Ýþlem bittiði zaman kapatýlýr

Üç hesabý var. Birinde dolar, birinde Euro, üçüncüsünde 3 milyon dolar var.

Yatýrým yapýlmýþsa hoca adýna çokça hesap açýlýr, kapanýr. Fakat bugün bir excel dosyasý üzerinden hocanýn bütün geçmiþi vasýflandýrýlmaya çalýþýlýyor.

27 Eylül’de banka ile mutabakat imzaladýnýz. Kayýp parayý neden gündeme getirmediniz?

Getirdik.

Fatih Terim, ‘Fatih Terim Fonu’nu duymadý mý?

Fatih Terim Fonu ibaresi Erzan gözaltýna alýndýktan sonra çýktý. Öncesinde yok. Erzan’ýn þöyle bir hikayesi var, “Þu kiþi Terim’in ismini duyarsa sorgusuz ve sualsiz gelir.”

Fatih Terim Fonu ibaresini kullanan maðdurlar var. Ýsmail Ýbrahim Çaðlar ve Bülent Çeviker. Bir bölümüne de Terim’in içinde bulunduðu fon diye pazarlanmýþ. Bunu hiç duymamýþ mý?

Evet. Fatih hocanýn ismi ön plana çýkarýlýyor. Ondan da öte bir unsur daha var: Hakan Ateþ. Ateþ, bankanýn genel müdürü. Yardýmcýsý Mehmet Aydoðdu da var.

Candaþ Gürol, “Terim’in ‘Ben yatýrýmcýyým. Hatta Buse, Volkan ve Terim de katký koydu” dediðini söylüyor. Kastettiði o fon deðil mi?

Bahsettiði fon bu. Candaþ’ýn kaynaðý Seçil. Hocadan duyarak, dekont görerek söylemedi. Seçil’den duydu.

Buse Terim’in para verdiðinden Terim’in haberi yok mu?

Olmaz. Aile yapýlarýný bilmek lazým. Fatih Terim olgusu baba-kýz iliþkisinin duygusal refleksle yürüdüðü, ihtiyaç varken onlara sýnýrsýz desteðin verildiði, diðer olgulara karýþýlmadýðý bir saygý alaný var.

Bahçekapýlý, Emre Belözoðlu’ndan 4.2 milyon dolar alýp veriyor. Terim’e söylemiyor mu?

Terim’in haberi olma ihtimali yok. Para konularý ayrýdýr.

Arda Turan “Terim kârda mý?” diye soruyor.

Þöyle düþünün: Bir bomba patlamýþ. Enkaz altýnda kalmýþsýn. Oluþan þablon þu: Hocanýn orada olma ihtimali olur mu?

Kýzý, damadý, yakýn arkadaþý, damadýnýn kuzeni, yeðeni, herkes sisteme girmiþ. Bunun nasýl haberi olmaz?

Fatih hocayla o evin içerisine girdiðinde dersin ki “olmaz abi.” Ýliþki bambaþka.

“Fatih hoca kârda mýymýþ?” diye soruyor. O da “Normalde kârdaydý diyor. Ne anlamalýyým?

“Kârda” demiyor. Söyleyen Seçil ya. Kafasýnýn arkasýnda neler var kimse bilemez.

Terim’in ilgisi yoksa ertesi gün neden onlarla bankaya gidiyor?

Baba gibi yanlarýnda istiyorlar. Güçlü bir profille gidelim.

Terim neden gidiyor?

Tamamen destek. Yalnýz býrakmamak adýna gidiyor.

Bankanýn açýklamasýna göre Seçil için demiþ ki “Kýzým gibi sevdiðim. Evime girip-çýkan bir insanýn neden böyle yaptýðýný anlamadým. Benim zararým var. Ama miktarýný bilemiyorum.”

Doðru. Hesaba giriyorlar, paralar görünmüyor. Bir kýsým para var, bir kýsým para yok...

Ýsmi kullanýlarak veya parasý alýnarak maðdur edilen biri olduðu halde neden dosyada deðil?.

Çünkü onun þikayeti baþka bir soruþturma numarasý ile tefrik edildi. Hesabýndan çekilen bir para olduðu için zimmet olarak seyretme ihtimali var.

Tekrar sorayým: Bu fonla ilgisi yoksa neden bankaya gitti?

Babalarý gibi yani “ben yanýnýzdayým, buradayým” diyor. Zaten sonra baktý ki hukuki boyutlarý var. Ondan sonra zaten yargý süreci devam ediyor.

Kaynak: https://www.sozcu.com.tr/terimin-avu...ayip-wp7877669

8. Ýþte müþteki Nuray Þengüller'in ifadesinin tamamý:

Ben 32 yýldýr Florya'da ikamet etmekteyim. Ben tam tarih hatýrlamamakla birlikte yaklaşýk 15 yýldýr Denizbank bankasýnýn müşterisiyim. Uzun yýllardýr ayný yerde ikamet etmem sebebiyle ikametimin yakýnýnda bulunan Denizbank Florya Şubesine sýk sýk banka işlemlerimi yapmak için gidip gelmekteydim. Seçil ERZAN isimli şahsý Denizbank Florya Şubesine müdür olarak atandýğýndan beridir tanýrým. Yani yaklaşýk 10 yýldýr kendisini tanýmaktayým. Eşim eczacýlýk işleriyle uğraşmaktaydý. Bu sebeple bir miktar birikimimiz vardý. Bu paramýz Denizbank bankasýydý. Seçil ERZAN isimli şahýs banka müdürü olmasý sebebiyle bankada yüklü miktarda param olduğunu biliyordu. Eşim hastalýğý sebebiyle yatalak vaziyettedir. 2022 yýlýnýn Ocak aylarýnda eşimin hastalýğý ile uğraşýyordum. Sýk sýk hastanelere gidiyordum. Tabi maddi anlamda masraflar oluşuyordu. Tam tarih hatýrlamamakla birlikte 2022 yýlýnýn Ocak aylarýnda hastane masraflarý için para çekmek üzere bankaya gittiğimde Seçil ERZAN ile görüştüm.

Kendisi bana "Nuray Abla çok hastane masrafýn oluyor, paran hesabýnda eriyor, gel paraný Denizbank'ýn özel ve gizli fonuna yatýralým, bu fona sadece özel müşteriler giriyor, giriş için 100-150 Milyon TL gerekli ancak ben müdür olduğum için seni bu fona sokmaya çalýşacağým” dedi. Bende kendisine devamlý hastane masraflarým olduğunu, paraya sýkýştýğýmý, para çekmem gerekeceğini söyledim. Kendisi bana "Ben stopaj ayarlamalarýný yapacağým, gerekirse ben kendim sana borç para veririm, hiç kafana takma” dedi. Bunun üzerine bende Seçil ERZAN'ýn teklifini kabul ettim. Denizbank Florya Şubesinde bulunan 5 Milyon paramý çektim. "4” olarak numaralandýrýlan çektiğim 5 Milyon TL'ye dair banka dekontunu ifademin ekine sunuyorum. Ayný zamanda bankada bulunmayan evimde sakladýğým 56.600 Dolar paramý da yanýma aldým.

5 Milyon TL ve 56.600 Dolar paramý Denizbank Florya Şubesi içerisinde Şube Müdürü Seçil ERZAN'a elden teslim ettim. Seçil ERZAN bana vermiş olduğum paralara karşýlýk kendi el yazýsýyla yazmýş olduğu "1” olarak numaralandýrýlan kağýdý verdi. Bana stopaj ücreti olmadýğýný, 13.06.2022 tarihinde yüzde 30 kar ile paramý geri alacağýmý söyledi. Ayrýca yine ayný kâğýt üzerinde yazýlý bana özel bir kod tanýmlandýğýný söyledi. Ben oradan ayrýlarak paranýn vade gününü beklemeye başladým. Seçil ERZAN tarafýndan bana söylenilen 2022 yýlýnýn Temmuz aylarýnda Seçil'in yanýna Denizbank Florya Şubesine gittim. Kendisine paramý sorduğumda bana anlamadýğým bankacýlýk terimleri kullanmaya başladý. Ayrýca paramý 15 Temmuz 2022' de kar payý ile birlikte alabileceğimi söyledi. Ben kendisine Denizbank Şube Müdürü olmasý sebebiyle güveniyordum ve söylediklerini inanýyordum.

O tarihlerde eşimin ailesinde miras kalan Gedikpaşa'da bulunan İş Hanýnýn satýlma süreci vardý. Seçil ERZAN ile muhabbetimiz olduğu için kendisi de bu süreçten haberdardý. Bana "O iş hanýný satmadýnýz mý, hemen satýn, fonda açýk var, fon yeniden düzenleniyor, satýp parayý fona yatýrým, daha yüksek kar edersiniz, bütün param alýrsýn” şeklinde inandýrýcý söylemlerde bulundu. Daha sonra iş haný satýldý. Payýmýza 5 Milyon TL düştü. Ben bu 5 Milyon TL'yi hiçbir bankaya yatýrmadan elden Denizbank Levent Şubesine götürdüm. Çünkü o dönemde Seçil ERZAN' ýn Levent Şubesine atamasý çýkmýştý. 5 Milyon TL'yi Denizbank Levent Şubesi içerisinde Seçil ERZAN'a fona yatýrmak üzere elden teslim ettim. Bu kez bana "2” olarak numaralandýrýlan Denizbank kaşeli ve kendisi tarafýndan İmzalanan kâğýdý doldurup verdi. Bana bu kez ilk verdiğim para ve son verdiğim parayý toplu bir şekilde 40 Milyon TL olarak geri alacağýmý söyledi. Bana bu 40 Milyon TL'yi 31 Ağustos 2022'de alacağýmý söyledi. Ben yine Seçil ERZAN'ýn Denizbank'ta bulunan mevkisine güvendiğim için parama alacağým günü beklemeye başladým. 31.08.2022 tarihi geldiğinde Seçil ERZAN ile telefonla görüştüm. Kendisine paramý sorduğumda yýlbaşýnda toplu olarak ödeme yapýlacağýný ve hesabýmýn kapatýlacağýný söyledi.

Ben devam eden süreçte paraya sýkýşmaya başladým. Paramýn durumunu öğrenmek için evimin yakýnýnda bulunan Denizbank Florya Şubesine gidip gelmeye başladým. Orada çalýşanlara paramý sorduğumda kendileri bana "Abla sen paraný nereye yatýrdýn, kime” diye soruyorlardý. Bende kendilerine "Şuan da söyleyemiyorum gizli” diyordum. Onlarda bana yardýmcý olamýyordu. Kimse paranýn akýbetini sorgulamýyordu. O tarihlerde Denizbank tarafýndan paramýn akýbeti hakkýnda herhangi denetim yapýlmýyordu. Yýlbaşý gelmeden o süreç içerisinde ben sürekli olarak Seçil ERZAN'dan paramý istiyordum. O süreçte memleketim Samsun Vezirköprüdeydim. Bu sebeple Seçil ERZAN kardeşim Hacer ERGİNSOY'un Denizbank hesabýna 165 Bin Dolar para gönderdi. Ancak parayý gönderen şahsýn İsmi farklýydý. Yanlýş hatýrlamýyorsam "TAN” soyisimli biriydi. Gerek duyulmasý halinde dekontu soruşturma dosyasýna sunabilirim. Ardýndan ben İstanbul'a geldikten sonra bana elden 147.600 Dolar daha parayý elden Denizbank Levent Şubesi içerisinde verdi. Bu şekilde Seçil ERZAN tarafýndan bana 312.600,00 Dolar para verilmiş oldu.

Bir süre sonra Seçil ERZAN yine benimle iletişime geçti. Bana 400 Bin dolarýmýn olup olmadýğýný sordu. Fonun tekrar açýldýğýný, tekrar para toplanacağýný söyledi. Bende o kadar olmadýğýný sadece 312.600,00 Dolar param olduğunu söyledim. Bunun üzerine Seçil "sen hepsini bana ver ben gerisini tamamlarým” dedi. Kendisi bizzat evime gelerek benden 312.600,00 Dolar parayý elden teslim aldý. Bu paraya ilişkin 5 olarak numaralandýrýlan dekont görüntüsünü dosyanýn ekine sunuyorum. Bu kez bana herhangi bir kağýt, belge vermedi. Yýlbaşýnda bütün paramý geri alacağýmý söyledi. Yýlbaşý geldiğinde yine ödeme alamadým. Artýk beni oyalamaya başladý. Bana "hallediyorum” şeklinde konuşmaya başladý. Daha sonra ben huzursuzlanmaya başladý. Çünkü tüm malvarlýğýmýzý bu şahsa teslim etmiştim. Eşim yatalaktý ve paraya ihtiyacýmýz oluyordu. 2023 yýlýnýn Şubat ayýnda Florya'da bulunan ikametine Seçil ERZAN geldi.

Ben çok zor durumda olduğumu paraya ihtiyacým olduğunu ve bankaya gidip paramý çekeceğimi söyledim. Kendisi bana paramý çekebileceğimi ancak faizi alamayacağýmý söyledi. Ben kendisine faiz istemediğimi söyledim. Yine beni ikna edici bankacýlýk kelimeleri kullandý ve "3” olarak numaralandýrýlan kâğýdý bana yazarak oradan ayrýldý. Devam eden süreçte ben sürekli olarak Seçil ERZAN'I aramaya başladým. Kendisi yine oyalayýcý konuştu. Beni sürekli olarak erteliyordu. 06.04.2023 tarihinde Seçil ERZAN beni aradý. Bana bir sonraki yani 07.04.2023 tarihinde evime gelerek paramý ödemeyeceğini söyledi. Bende "tamam” dedim ve kendisini başladým. Bir sonraki gün yani 07.04.2023 günü gün boyunca kendisini bekledim ancak gelmedi. Telefonlarýma da cevap vermiyordu. 08.04.2023 günü internetten bulduğum Denizbank'ýn numarasýný aradým. Genel Müdürlükten telefonu cevaplayan kadýn şahsa Seçil ERZAN'a ulaşamadýğýmý söyledim. Kendisi de bana not aldýğýný ve bana geri dönüş yapacaklarýný söyledi. 08.04.2023 günü saat 13:00 sýralarýnda Denizbank Genel Müdürlüğünden kendisini "Giray” olarak tanýtan bir şahýs beni aradý. Bana "şikayetiniz varmýş dinliyorum” dedi. Ben kendisine şikayetim olmadýğýný, Seçil ERZAN'I ulaşamadýğým için merak ettiğimi söyledim.

Bunun üzerine Giray isimli şahýs "sizde mi banka dýşýnda işlem yaptýnýz” dedi. Bende "ne dediğinizi anlamadým, avukatým olmadan cevap veremem” dedim. 10.04.2023 günü Seçil ERZAN beni aradý bana "Genel Müdürlüğe toplantýya gidiyorum, beni çok arayan var, senin önceliğin olduğu için ilk sana döndüm, toplantý sonrasý arayacağým” dedi. Akşamüstü Denizbank Florya Şubesinden beni aradýlar. Bana nasýl olduğumu sordular. Bende iyi olmadýğýmý söyleyince

"Nuray Abla, hep gelip sorduğumuz ama anlatmadýğýn parayý sende mi Seçil'e verdin” dediler. Bende bunun üzerine Denizbank Florya Şubesine gittim. Orada beni şuanda Denizbank Florya Şube Müdürü Dilek Haným karşýladý. Bana Seçil ERZAN'ýn genel müdürlükte ifadesinin alýndýğýný, benimde ne biliyorsam anlatmam gerektiğini, Seçil'in ifadesi ile benim ifademin ters düşmesi halinde 5 kuruş para almayacağýmý” söyledi. Ayný gün akşam 20:00 sýralarýnda Seçil ERZAN beni aradý. Bana "ben genel müdürlükteyim, her şeyi sorguluyorlar” dedi. Bende kendisine "beni de çağýrdýlar” dedim. O da bana "Nuray Abla ne biliyorsan açýk açýk anlat, parayý dýşarýda aldýğýmý söyle” dedi ve telefonu kapattý. Bir sonraki gün yani 11.04.2023 günü Denizbank Genel Müdürlüğüne gittim. Orada beni bölge müdürü olduğunu söyleyen bir kadýn şahýs ve ismini "Cenk İZGİ” olarak bildiğim iki kişi karşýladý. Tabi olaylarýn ne olduğunu o esnada halen bilmiyordum. Bana sorduklarý sorulara Seçil ERZAN'ýn yönlendirmesiyle cevap verdim. Seçil ERZAN bana parayý dýşarýda verdim dememi söylediği için bende genel müdürlükte öyle cevap verdim. Tam olarak ne dediğimi hatýrlamýyorum çünkü halihazýrda ağýr ilaçlar kullanýyorum. Bir daha Seçil ERZAN' dan haber alamadým. Banka hesap hareketlerime dair çýktýlarý ifademi ekine kendi rýzam ile sunuyorum. Toplamda 10 Milyon TL ve 56.600,00 Dolar paramý Seçil ERZAN'a verdiğim için mağduriyetim vardýr. Denizbank bankasý ve Seçil ERZAN'dan Davacý ve Şikayetçiyim."

Seçil Erzan'ýn Nuray Þengüler hakkýndaki ifadesi:

Şüpheli Seçil Erzan'ýn 03/05/2023 tarihinde müşteki Nuray Şengüler hakkýndaki ifadesinde özetle; "...Fon vaadi ile gerçekten mağdur ettiğim insanlardandýr. Kendisinden 10.000.000 TL + 55.000 USD para aldým. Yani o dönem ki hesaplarýma göre 550.000 USD para almýştým. Bunun 150.000 USD'yi kýz kardeşine ödedim ancak halihazýrda 400.000 USD borcum bulunmaktadýr. Bu parayý parça parça olacak şekilde teslim aldým." şeklinde beyanda bulunduğu,

Denizbank raporu:

28/04/2023 tarih ve 23ISG044 numaralý Denizbank İnceleme Raporunda yer alan Müşteki Nuray Şengüller hakkýnda yapýlan incelemede özetle; "Sonuç olarak; Bankamýz kayýtlarýnda Nuray Şengüler’in şikâyetinde belirtmiş olduğu şekilde gerçekleşen 12 milyon TL tutarlý bir fon satýş işlemi bulunmamaktadýr. Müşterinin Seçil Erzan’a verdiğini belirttiği parayý adý geçene yüksek kazanç vaadiyle ve tamamen aralarýndaki çok yakýn şahsi ilişkilere dayanarak elden verdiği anlaşýlmýştýr. Adý geçen her ne kadar iddialarýnda Seçil Erzan’dan uzun süredir parasýný alamadýğýný beyan etse de 08.04.2023 tarihine kadar Bankamýza bu konuda hiçbir bildirimde bulunmamýştýr. İddia sahibinin, Seçil Erzan’a teslim ettiğini iddia ettiği tutarý adý geçenin oluşturduğu Banka dýşýndaki sisteme duyduğu şahsi güven sonucunda teslim ettiği anlaşýlmýştýr." şeklinde yer verilmiştir.

Şüpheli Seçil Erzan'ýn, müşteki Nuray Şengüller'e Denizbank bünyesinde özel ve gizli bir fon olduğunu, sadece özel müşterilerin katýlabileceğini söyleyerek kandýrdýğý ve bu fona para yatýrmaya ikna ederek defalarca kez para aldýğý akabinde şüpheli Seçil Erzan'ýn müştekiye sahte oluşturduğu belgeleri verdiği, Seçil Erzan'ýn alýnan ifadesinde müştekiye fon vaadinde bulunduğunu ikrar ettiği, bu haliyle şüpheli Seçil Erzan'ýn müştekiden 312.000 USD alarak dolandýrdýğý ve özel belgede sahtecilik suçlarýný işlediği anlaşýlmýştýr.

Kaynak: https://t24.com.tr/haber/secil-erzan...tamami,1141989

Sayfa 6/10 ÝlkÝlk ... 45678 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •