Diken adlý internet sitesinde Canan Coþkun'un haberi:
Denizbank’ýn bir þube müdürünün tutuklanmasý üzerine patlak veren ‘skandal dolandýrýcýlýk’ soruþturmasý kapsamýnda hazýrlanan iddianamede müþtekilerin ifadelerine de yer verildi.
Bugün mahkemece kabul edilen iddianamede þube müdürü Seçil Erzan’ýn ‘nitelikli dolandýrýcýlýk’ ve ‘özel belgede sahtecilik’ suçlarýndan toplamda 216 yýla kadar, ‘iþbirlikçi’ altý þüphelinin de üç yýldan 65 yýla kadar hapsi isteniyor. Bu isimler þunlar: Ali Yörük, Atilla Yörük ve Nazlý Can (tutuklu), Kerem Can, Hüseyin Eligül ve Asiye Öztürk (tutuksuz). Beþ isim Erzan’ýn tanýdýklarý. Öztürk ise Erzan’ýn döneminde Denizbank Levent Büyükdere Þubesi’nde operasyon müdürü olarak görev yapýyordu.
Savcý Ebru Baran Celep’in hazýrladýðý iddianamede soruþturma kapsamýnda adý sýkça zikredilen Fatih Terim’in kýzý Buse Terim, damadý Volkan Bahçekapýlý ve Buse Terim’in kuzeni Terim Arýcan, eski Galatasaraylý futbolcular Arda Turan, Emre Belözoðlu, Selçuk Ýnan ve Emre Çolak, eski kulüp tercümaný Musa Mert Çetin ve Emre Çolak’ýn kardeþi Emrah Çolak, halen Galatasaray’ýn kalesini koruyan futbolcu Fernando Muslera dahil 18 kiþi müþteki olarak yer aldý.
Ýddianameye göre 18 müþteki toplamda 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 bin lira dolandýrýldý.
Müþtekilerin ifadelerinden öne çýkan kýsýmlar þöyle:
Bülent Çeviker: Seçil Erzan Kasým 2022’de Baðlar Mahallesi’ndeki iþyerime geldi. Özel müþterilerin yararlanabileceði özel bir fon olduðunu söyledi. Büyük meblaðlarda para yatýrýp yüzde 27 kar ile geri ödeyeceðini vadetti. O dönem Denizbank’ý temsilen bu fonu satýn alacaklarýný belirtmiþti, fakat en az 3 milyon dolar teslim edilmesi gerektiðini söylemiþti. O dönem o kadar nakit param olmadýðý için teklifi kabul edememiþtim. Þubat 2023’te evimize geldi. Daha önce vadettiði þekilde bir fondan bahsetti, fakat bu sefer Fatih Terim gibi tanýnmýþ ünlü kiþilerin de bu fona yatýrým yaptýðýný söyledi. Fatih Terim’in fonunun altýnda daha küçük meblaðlý yani minimum 2 milyon dolar boþluk oluþtuðunu ve bu fonlarý satýn alabileceðimi söyledi. Bu imkândan sadece nakit olarak özel müþterilerin yararlanabileceðini ve bu paranýn Denizbank’ýn fonuna gönderileceðini, genel müdürlüðün bundan haberi olduðunu ve onlar tarafýndan saklamaya teslim edileceðini söyledi. Aramýzdaki güvene dayanarak ve parayý bankaya teslim ettiðimi düþünerek hesapta bulunan parayý nakit olarak Erzan’ýn yönlendirdiði Ali Böcügöz’e teslim ettik. Bu para karþýlýðýnda Seçil Erzan’dan bu zamana kadar üç adet belge teslim aldým. Bu belgeler hem Denizbank kaþeli hem de Seçil Erzan’ýn bizzat ýslak imzasýný içermektedir.
Bülent Çeviker’in eþi Ýnci Çeviker’in anlatýmýna göreyse, Erzan, sözünü ettiði yatýrým fonunda ‘GS eski teknik direktörü Fatih Terim’in de yüklü miktarda parasý olduðunu’ söylemiþti.
Fatih Terim’in damadý Volkan Bahçekapýlý’nýn ifadesine göre Erzan telefonda bankaya ait 22 kiþilik özel bir fon olduðunu, fonu Hakan Ateþ’in ve Mehmet Aydoðdu’nun oluþturduðunu ve yüksek getiriye sahip olduðunu söyledi. Erzan, Buse Terim ve Fatih Terim’in de bu fona para yatýrdýðýný söyledi. Bahçekapýlý, bu konuda eþi Buse Terim’e danýþtý, o da fonda parasý olduðunu söyledi.
Emre Belözoðlu, Erzan’ýn sözünü ettiði fonun Hakan Ateþ ve Mehmet Erdoðdu tarafýndan kurulduðunu söyleyerek kendisini kandýrdýðýný söyledi. Belözoðlu, Erzan’a toplamda 4 milyon 292 bin dolar verdiðini aktardý.
Buse Terim’in kuzeni ve çalýþaný Terim Arýcan’ýn ifadesine göre Erzan bir gün kendisini arayarak ‘Hakan Ateþ’in ve çok daha fazla güvenilir kiþinin içerisinde olduðu bir hazine fonu olduðunu’ söyledi. Buse Terim’in de Denizbank’ta mevduat hesabý olduðunu, parasýný bu fonda çok iyi deðerlendirebileceðini söyleyen Erzan, bu konuyla ilgili Buse Terim’le konuþmasýný rica etti. Arýcan, bu teklifi deðerlendirdikten sonra 3 milyon 600 bin TL’yi Erzan’a þubedeki odasýnda teslim ettiðini aktardý.
Arda Turan da, Erzan’ýn kendisine Hakan Ateþ’e ait bir fon olduðunu söylediðini aktardý. Turan, Erzan’a elden parça parça toplam 13 milyon 900 bin dolar verdiðini, 6 milyon 400 bin dolar ödeme aldýðýný söyledi.
Dolandýrýlan kiþilerden Nurettin Gözaçan’sa ifadesinde, Erzan’ýn oðluyla kendisini Levent þubesindeki odasýnda aðýrladýðýný söyleyerek þunlarý aktardý: “Bize fondan bahsetmeye baþladý. Tabii biz yanýmýzda 292 bin dolar götürmüþtük. Bize fon içerisinde çok ünlü þahýslar olduðunu söyledi. Örnek olarak Fatih Terim, Arda Turan gibi isimleri söyledi. Hatta masasýnýn üzerinde görünür þekilde Fatih Terim imzalý evraklarý vardý.”
Ýddianamedeki anlatýma göre Erzan müþteki Bülent Çeviker’den ‘kiþisel güven iliþkisine dayanarak’ deðerlendirme amacýyla 31 Mart’ta elden 2 milyon dolar aldý. Bunu yaparken 3 Nisan’da 3 milyon dolar olarak iade edeceðini söylemiþti, bunun karþýlýðýnda da Çeviker’e yazýlý bir evrak vermiþti. Çeviker, Erzan’a ulaþamayýnca durumu bankaya bildirdi. Banka da araþtýrmaya yapmaya ve Erzan’a ulaþmaya çalýþtý, ancak baþarýlý olamayýnca savcýlýða suç duyurusunda bulundu. Ýstanbul 1’inci Sulh Ceza Hakimliði de kaçma ihtimali bulunmasý sebebiyle 7 Nisan’da Erzan’ýn yurt dýþýna çýkýþýný yasakladý. Ayný hakimlik, ‘suçlarýn niteliði ve dosyadaki mevcut bulgular sebebiyle’ 10 Nisan’da dosyaya kýsýtlýlýk getirdi.
Erzan da 11 Nisan’da Tekirdað’ýn Çorlu ilçesinde yakalanarak gözaltýna alýndý.
Ýddianamede Erzan’ýn cep telefonunda soruþturma konusu eylemlerle ilgili yazýþmalarýn bulunduðu, özellikle Whatsapp yazýþmalarýnýn çoðunun silindiði belirtildi. Elde edilen yazýþmalarda Erzan, karþý taraftan süre istemiþ, onlarý oyalamýþtý. Erzan’a ait diðer telefonda da el çok sayýda isim ve tutarýn yazýldýðý ajanda sayfalarýnýn fotoðraflarý bulundu.
Erzan, ilk ifadesinde müþtekilerin kendisine inanmalarý için ‘bankayla tamamen alakasýz bir þekilde belge hazýrladýðýný, kaþelediðini ve imzalayarak teslim ettiðini’ söylemiþti. Bu ifadesinden sonra 3 Mayýs’ta ek bir ifade daha vermiþ ve etkin piþmanlýktan yararlanmak istediðini aktarmýþtý.
Ýddianamede Erzan’ýn ek ifadesine de yer verildi. Erzan’ýn ifadesi þöyle:
“8 Nisan Cumartesi günü Denizbank Avrupa-1 Bölge Müdürü Sermin Haným Çorlu’daki evime beni görmeye geldi. Daha öncesinde beni telefonla arayýp halimi hatýrýmý sormuþtu. Bana ‘Burada kalmayabilirsin, otelde ya da istersen benim evimde de kalabilirsin’ dedi. Yanýnda koruma gibi birileri vardý. Daha doðrusu evimin önünde dört beþ tane adamýn beklediðini gördüm. Geldikleri araçlar bankanýn araçlarýydý.”
“Sermin haným benimle görüþtükten sonra gitti. Bir gün sonra beni korumalar eþliðinde Zincirlikuyu’daki Denizbank Genel Müdürlüðü’ne götürdüler. Koluma serumlar takýlarak bana ‘Bu iþi banka dýþýnda yaptýn’ diye söylettirdiler. Tam olarak Sermin Tekin, Ali Murat Dizdar, Cenk Ýzgi (Teftiþ Kurulu Bölüm Müdürü), Tanju Kaya (Ýnsan Kaynaklarý Genel Müdür Yardýmcýsý) vardý. Bu þahýslar 8 Nisan Cumartesi günü sabahtan akþama kadar benim yanýmdaydýlar. Bana sürekli ‘Olayda zimmet yok. Evet, senin bankacýlýk hayatýn biter belki, ama hayatýna bir þekilde devam edersin. Bu olay zimmet deðil’ þeklinde sözler söyleyip baský kurdular.”
“9 Nisan Pazar günü akþam saatlerinde bu sefer Hakan Ateþ bankaya geldi. Bulunduðumuz toplantý salonuna girerek ‘Kýzým biz zaten insanlarýn parasýný vereceðiz, ama ortada bir enkaz var. Kimden ne aldýysan söyle. Zaten bu bir zimmet deðil. Zimmet olsa yýllarca içeride çürürdün, bu sebeple de kendin banka dýþýnda ne aldýysan onlarý söyle. Sen bizi koru, biz de seni koruruz. Seçil’e hemen bir avukat tutalým, avukatýný ben tutacaðým, saðlýk sigortaný iptal etmeyelim, annenin hastalýðýyla da ilgileneceðim’ dedi. Orada bulunan herkes olayýn zimmet olmadýðýný söyledi.”
“Sonra ayný gün beni Ýstanbul Göktürk’teki ikametime yolladýlar. Sermin Tekin de benimle birlikte geldi. Sermin Tekin bana ‘Evde detaylý arama yap. Beni seni üç dört saat de olsa beklerim. Bütün notlarýný, kaðýtlarýný bana getir’ dedi. Ben de evde her yeri arayýp ajandamý ve notlarýmý bulup Sermin hanýma verdim. Ayný gün beni korumalar eþliðinde Çorlu’ya gönderdiler. Korumalar beni her yerde takip ediyordu. O sýrada arkamda Güvenlik Bölüm müdürü dahil isimlerini tam olarak hatýrlayamadýðým üç kiþi vardý.”
“Beni 10 Nisan Pazartesi günü korumalar eþliðinde Zincirlikuyu’daki genel müdürlüðe getirdiler. Hem 9 Nisan Pazar günü hem de 10 Nisan Pazartesi günü Denizbank’ta Sermin Tekin, Ali Murat Dizdar, Cenk Ýzgi (Teftiþ Kurulu Bölüm Müdürü), Tanju Kaya ile birlikte (Ýnsan Kaynaklarý Genel Müdür Yardýmcýsý) bir liste oluþturduk. Bu listede kimin ne kadar para verip ne kadarýný geri aldýðýný yazdým. O esnada yanýmda bulunan þahýslar zaten sürekli birileriyle iletiþim halinde olup benimle konuþup durumu baþkalarýna aktarýyorlardý.”
“Ayrýca 8 Nisan Cumartesi günü Sermin Tekin Çorlu’daki evime geldiðinde benden zorla ses kaydý oluþturmamý istedi. Þahsi telefonunu konuþma sýrasýnda açarak sesimi kaydetti. Bana ‘Seçilcim ben senin uzun zamandýr böyle sorunlar yaþadýðýný biliyordum. Keþke daha önce söyleseydin. Sen bize yardýmcý ol ki biz de sana yardýmcý olalým. Bankada para almadýðýný, senin yaptýðýn eylemlerin bankada olmadýðýný söylemen gerek. Bu adamlar nasýl olur da hala bankadan para istiyorlar. Eðer sen bu eylemleri sadece banka dýþýnda yaptýðýný söylersen bu güveni kötüye kullanma olur. Bankada olduðunu söylersen zimmet olur, ömrün çürür’ dedi. Ayný gün bankada Ali Murat Dizdar da bana ‘Olay kesinlikle zimmet deðil, sen bu olaylarý banka dýþýnda yaptýn. Sana en iyi avukatý tutuyoruz. Sana iki tavsiyem var, bir avukatýn sözünden asla çýkmayacaksýn, o ne derse onu yapacaksýn, iki tutuklanmayacaksýn. Fakat olur da tutuklanýrsan itirazýný biz yapacaðýz’ dedi. Hatta Ali Murat bunlarý unutmamam için bir kaðýda yazdýrdý. Bu ses kaydýný bana karþý ellerinde sakladýklarýný düþünüyorum. Bu ses kaydý alýndýðý sýrada evimde akrabalarým da vardý.”
“Çorlu’daki evde bulunan tablolarý ben hazýrlamadým. Kimden ne kadar para aldýysam bunu kaðýtlara not almýþtým. 9 Nisan Cumartesi günü isimlerini saydýðým þahýslar beni alýp bankaya götürdüklerinde not kaðýtlarýmý da almýþlardý. Sermin Tekin, Ali Murat Dizdar, Cenk Ýzgi ve Tanju Kaya kaðýtlarla bu tablolarý oluþturdu. Bu tabloda aslýnda banka tam olarak alacakla vereceði eþitleyip borcu minimuma indirmek istedi. Tablolarý bana da verdiler, ben de alýp evime götürmüþtüm.”
Erzan, banka yetkililerinin önceki telefonunu kýrýp atmasýný, içindeki tüm yazýþmalarý silmesini söylediðini öne sürdü. “Ben her þeyi ortada yaptým, hiçbir þeyi gizlemedim” diyen Erzan, bankayla ilgili þunlarý söyledi:
“50 bin dolar üstü döviz iþlemleri bankadan çekildiðinde bu teftiþe tabidir. Bankanýn bu durumu atlamasý mümkün deðil. 50 bin dolar üstü olan her efektif iþlemde açýklamasýný dekontun arkasýna yazmak zorundayýz. Aksi halde kara para aklama hususlarý gündeme gelmektedir. Banka bu durumu tabii ki de biliyordu, ancak bu kadar yüksek meblaðlar çekilmesine raðmen hiçbir zaman sorgulamadý. Ancak ben yine de yaþattýðým maðduriyet sebebiyle çok piþmaným.”
Erzan, ifadesinde ayný soruþturma kapsamýnda tutuklu bulunan Ali Yörük’le ilgili þunlarý söyledi:
“Ali Yörük’ten fon adý altýnda herhangi bir para almadým. Bana zaman zaman para getirir, fakat getirdiði paralarý faiziyle birlikte geri alýrdý. Hatta Ali Yörük baþka tefecilerden de para bulup bana getirirdi. Sonrasýnda bu parayý faiziyle geri alýrdý. Ali Yörük benden boþ senet alýp imzamý da aldý. Ali Yörük bana verdiði her parayý katbekat fazlasýyla, faiziyle geri almýþtýr. Tuttuðum not kaðýtlarýnda yer alan ibareler doðrudur. Ayrýca Ali Yörük istediði paralarý vermezsem borcumun daha da artacaðýný ve bu durumun beni daha da sýkýntýya sokacaðýný söyledi. Ali Yörük benden daha önce zorla ipotek de aldý. Ali Yörük zaman zaman benim fon vadettiðim insanlardan alacaðým parayý teslim alan kiþidir. Ali Yörük bu paralarý teslim alýp içinden kafasýna göre belirlediði bedeli kendisi için alýrdý. Sonra da bana bu parayý tefeciye vereceðini söylerdi. Örneðin Bülent Çeviker’den teslim aldýðýmýz 2 milyon 200 bin dolarý Ali Yörük Florya’da elden iki çanta þeklinde teslim almýþtýr. Sonrasýnda içinden 400 bin dolar parayý kendisine aldý, kalanýný bana getirip verdi.”
Erzan, ifadesinde Arda Turan’ý fona son dönemde ikna ettiðini belirterek þunlarý söyledi:
“Kendisi bana bu süreçte en insanca davranan kiþilerdendir. Arda Turan bana toplamda 13 milyon 900 bin dolar parayý parça parça teslim etti. Ben de kendisine 6 milyon 400 bin dolarý geri ödedim, ancak geri kalan parayý ödemedim. Arda Turan’dan aldýðým bu paralarýn bir kýsmýný dýþarýda bir kýsmýný da bankada elden teslim aldým. Odamýn içerisinde kamera bulunmamaktadýr, fakat merdivenlerden çýkýnca odamý gören kamera mevcuttur. Bana para teslim etmeye gelen kiþiler elinde çantayla gelirler, parayý teslim ettikten sonra boþ çantayla giderler.”
Erzan, dolandýrdýðý iddia edilen kiþilerden Atilla Baltaþ ile ilgili ilginç bir olay da aktardý. Erzan’ýn anlatýmýna göre, Baltaþ da verdiði parayý katbekat faiziyle geri almýþtý. Erzan þunlarý anlattý:
“Atilla Baltaþ’a 1 milyon dolar ödedim. Ondan kesinlikle fon adý altýnda para almadým. Baltaþ’tan faiziyle para satýn aldým, çünkü fon adý altýnda ikna ettiðim insanlara para ödemek zorundaydým. Fakat Atilla Baltaþ bana verdiði parayý yüzde 50 faiziyle geri aldý. Kesinlikle beni maðdur etti. Ayrýca son günlerde bankada üzerimde baský kurarak evrak yazmamý istedi. Borçlu olduðuma iliþkin benden senet aldý. Ona verdiðim belgelerin hiçbiri gerçeði yansýtmýyor. Mart ayý içinde beni kaçýrmak için Þýrnak Cizre’ye uçak bileti almýþtý. Daha doðrusu bana zorla telefonla uçak bileti aldýrdý. Ben o sýrada müþtekilerden para da toplamýþtým. Baltaþ o paralarla beni yurt dýþýna kaçýrmak istemiþti”.
Erzan, futbolcu Semih Kaya’nýn da kendisini tehdit ettiðini öne sürerek þunlarý anlattý:
“Semih Kaya ve menajeri Fýrat Özdemir bana sürekli ‘Senin sonun iyi deðil. Neden kaçmýyorsun? Rezil olursun, sen kötü kalplisin, Hakan Ateþ’e çýkarýz, seni iþten attýrýrým. Sen annenin yüzüne nasýl bakýyorsun? Annen bu saatten sonra yaþamaz, seni Türkiye’de yaþatmazlar, benim çok tanýdýðým var. MÝT baþkanýný tanýyorum, Türkiye’de herkesi tanýyorum’ dedi. Hatta ikisi Göktürk’teki evime þubat ve mart ayýnda farklý farklý zamanlarda gelerek ‘Burada yaþayamazsýn, biz her þeyi yaparýz, seni yaþatmayýz’ þeklinde sözler söylediler. Fýrat Özdemir ‘Türkiye’deki bütün usulsüzlükler benden sorulur, basýn öðrenirse rezil olursun’ dedi.”
Erzan, Semih Kaya’dan yakasýný kurtaramadýðýný öne sürerek menajerini de Kaya’nýn kendisine yönlendirdiðini, Kaya’nýn fon faizinden kazandýðý parayla 4 milyon 200 bin dolara Bodrum ID Konaklarý’nda villa ve Mercedes marka araba aldýðýný söyledi.
Erzan, Emre Belözoðlu’ndan 4 milyon 200 bin dolar, Emre Çolak’tan 3 milyon 200 bin dolar, Muslera’dan 1 milyon 200 bin dolar, Selçuk Ýnan’dan 3 milyon dolar, Terim’in aile dostu Nur Erkasap’tan 75 bin dolar aldýðýný aktardý.
Fatih Terim’den fon adý altýnda para almadýðýný aktaran Erzan, þunlarý söyledi:
“2012 yýlýndan itibaren tüm bankacýlýk iþlemleriyle ilgilenirdim. Tam olarak Fatih Terim’in finansal danýþmaný bendim. Fatih Terim ile ilgili bu zamana kadar çok sayýda finansal iþlem yaptým, ancak bu zamana kadar hukuka aykýrý hiçbir iþlem yapmadým. Eðer 2012 yýlýndan itibaren Fatih Terim ile ilgili herhangi bir usulsüz iþlem yaptýðým iddia edilirse bu konuda her iþlemi detaylý olarak her zaman açýklarým. Kesinlikle Fatih Terim ile ilgili herhangi bir usulsüzlük yapmadým. Fatih Terim beni kýzý gibi sever, sayardý.”
Erzan, kuzeninden de 200 bin lira aldýðýný, bu nedenle kuzeninin eþinin Mart 2023’te þubedeki odasýnda kendisine saldýrdýðýný ve hakaret ettiðini, þubedeki herkesin bunu duyduðunu söyledi. Kuzeninin eþinin kolundaki Rolex saatini zorla aldýðýný söyleyen Erzan, þöyle devam etti:
“Bu zamana kadar üç tane Rolex saatim olmuþtu. Birini kuzenim ve eþi hediye etmiþti, çünkü onlara o kadar çok para kazandýrmýþtým ki onlar da bana saat hediye etmiþti. Ýkincisini Arda Turan niþan hediyesi olarak vermiþti. Üçüncüsünü de 20 yýllýk birikimimle almýþtým.”
Þüpheliler arasýndaki Erzan’ýn mesai arkadaþý Asiye Öztürk þunlarý söyledi:
“Seçil Erzan’ýn fon vaadiyle insanlarý kandýrdýðýndan kesinlikle haberdar deðilim. Odasýna kim gelir kim gider onu da bilmiyorum, çünkü bizim þubemiz iki katlýdýr, ben alt katta çalýþýrým. Odamdaki kamerayla bankanýn gerek birinci gerekse ikinci katýný görebiliyorum, fakat Erzan’ýn odasýnýn içini görmüyorum. Seçil þubemize tayin olduktan sonra özellikle Galatasaraylý futbolcularýn yanýna gelip gittiðini biliyorum, ancak kim ne kadar para yatýrýyor ya da kim ne kadar iþlem yaptýrýyor bilmiyorum. 7 Nisan 2023’te Emre Belözoðlu’nun Seçil müdürün yanýna geldiðini biliyorum. Arda Turan da zaman zaman yanýna geliyordu. Ayrýca Semih Kaya, Selçuk Ýnan, Emre Çolak da ayný þekilde yanýna gelip gitmiþtir. Semih Kaya ve Selçuk Ýnan ile zaman zaman bankacýlýk iþlemi gerçekleþtirdim. Fakat fonla ilgili herhangi bir iþlem yapmadým. Kimseden de bu zamana kadar Fatih Terim fonu ya da Hakan Ateþ fonu ya da baþka bir fon adý altýnda hiçbir söz duymadým. Seçil müdür bana zaman zaman bir takým belgelere imza attýrdý, ancak müdürüm olduðu için ve kendisine güvendiðim için bilmeden bir takým evraklarý imzalamýþ olabilirim. Bu zamana kadar hatýrladýðým kadarýyla dört beþ adet bilmediðim ve içeriðinden haberdar olmadýðým belgeler mzaladým. Üst kýsmýnda baþka belgeler bulunduðu için neye imza attýðýmý dahi açýkçasý bilmiyordum. Sadece alt kýsýmda Denizbank kaþesini gördüm. Üzerinde Seçil Erzan’ýn da imzasý vardý. Buna güvenerek yanýna imza attým.”
Þüphelilerden Ali Yörük de Erzan tarafýndan dolandýrýldýðýný öne sürdü.
Yörük, hatýrlamadýðý bir tarihte elden 5 milyon lira verdiðini söylediði Erzan’ýn Ukrayna-Rusya savaþýný bahane ederek ödemediðini öne sürdü. Erzan’ý ilk olarak 17 yýl önce Denizbank’ýn Çorlu Orion þubesinde giþe memuru olarak tanýdýðýný aktaran Ali Yörük’ün ifadesi özetle þöyle:
“Daha sonra Seçil Erzan hesaplara bloke geldiðini söyledi. Bana beklememi söyledi. Aradan bir yýl kadar süre geçti, ben de bu süreçte sürekli paramý istemeye devam ettim, 5 milyon TL olarak teslim ettiðim paranýn 100 milyon TL olduðunu söyledi. Kendisine böyle bir parayý istemediðimi, sadece kendisine teslim ettiðim parayý vermesini söyledim. Hatta bu bahsettiði parayý teslim almam için çaðýrmasý durumunda korkarak gelemeyeceðimi de söyledim. Ýlerleyen süreçlerde Seçil Erzan bana bu fonda Fatih Terim gibi ünlü isimlerin olduðunu söyledi. Eþimle aramýn bozulduðunu, paramý vermesini söylemem üzerine bana 5 milyon TL bedelli senet verdi. Ben senedi alarak paramýn gelmesini bekledim. Daha sonra Seçil Erzan tutuklandý. Ben suç duyurusunda bulunmadým, çünkü bana verdiði senetle paramý tahsil edebileceðimi düþündüm. Hatta avukatým da senedi icraya koydu.”

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri