Seçil Erzan - Arda Turan Konuþmasý Tam Metin:
Arda Turan: Benim saydýklarým dýþýnda ben sana dünya para getirdim Seçil, bütün servetim sendeydi ya. Ya þimdi þöyle diyorum, bu parayý eðer birine aldýysan biyere verdiysen kime verdin onlarý söyle, bizim nerde yedibuçuk milyon dolarým, Emre abinin...
Seçil Erzan: Arda iþte dýþarda verilen yok iþte birbirlerinin içerisinde öyle bir þey oldu onun faizi bunun faizi...
Arda Turan: Muslera'nýn 500'ü var, Emre, Emre Çolak'ýn üç ikiyüzü var Emre abinin dört buçuðu var, Selçuk'un üçü var. Ya Seçilcim 15-20 milyon dolar para. Sana þunu söylüyorum: Faize mi gitti bu para?
Seçil Erzan: Yok faize gitmedi Arda, ben onlarýn hepsini tek tek oturup çýkaracaðým bu akþam.
Arda Turan: Ya bana þunu... Seçilcim bana þunu, bak insanlar beni arýyor çok zor durumdayým yani. Bir þey diyeceðim toplamda kaç kiþi var Seçil, tahmin. Ya çünkü biz bankayla bi konuþmaya gideceðiz bankaya anlatacaðýz derdimizi.
Seçil Erzan: Ýþte ben bu akþam þöyle yapacaðým Arda, hepsini bu akþam...
Arda Turan: Ya Seçilcim bu akþam senin akþamýn da, bizim de akþamýmýz. Uyku uyuyamýyoruz. Bir kafamýzý...
Seçil Erzan: Hayýr hayýr, ben þeyi çýkaracaðým bu akþam, yani kime ne olduyu hepsini detaylý çýkaracaðým.
Arda Turan: Tahmini kaç kiþi var? Mesela 100 kiþi mi?
Seçil Erzan: Hayýr Arda ya o kadar yok ne 100 kiþisi. Ýþte hepsini tek tek çýkaracaðým bu akþam ve siz gitmeden bunlarýn hepsini söyleyeceðim yani sana hepsini detaylý anlatýrým.
Arda Turan: Var mý hepsinin kayýtlarý peki?
Seçil Erzan: Ben biliyorum yani þimdi ama kafamý toplamam lazým yani beynimden çýkaramýyorum. Sen þu an bana adýný sor.
Arda Turan: Bak Seçil, sana en insani þekilde yaklaþtým her zaman. Anlattým da, benim gözümün içine baka baka çoluðumun çocuðumun rýzkýna, yalan söyledin. Denizbank kisvesi altýnda, Hakan Ateþ'i kullanarak, Fatih Hocayý kullanarak. Bak hiç hala sana insani davranýyorum. Sen bize yardýmcý ol ki biz de bu iþten çýkalým. Çoluðumuzun çocuðumuzun...
Seçil Erzan: Tabii ki olacaðým Arda ben size yardýmcý olmaz mýyým, ben size yardýmcý olacaðým.
Arda Turan: Sana þunu söylüyorum, atýyorum kaç para var mesela toplamda, ortada 50 milyon dolar mý var 100 mü? Aklýnda bir fiyat vardýr sen zeki kadýnsýn biliyorsundur.
Seçil Erzan: Semih fazla aldý.
Arda Turan: Semih Kaya mý?
Seçil Erzan: Hii o fazla aldý, iki buçuk falan fazla aldý. Hatýrladýklarýmý söylüyorum þu an. Fýrat fazla aldý.
Arda Turan: Ne kadar Fýrat fazla aldý?
Seçil Erzan: Fýrat'ýn çok fazla deðildir de yani benim hesabýma göre Fýrat'ýn 500-600 fazla. Eee, ondan sonra þey fazla aldý... Ben hepsini çýkaracaðým Arda inan.
Arda Turan: Ya Seçilcim bir þey diycem ben senin çýkaracaðýný... bi konuþalým sakin ol. Gözünü seveyim kýzým bak kalp krizi geçireceðiz. Çoluðumuzun çocuðumuzun rýzký. Ben sana diyorum ki ya Seçil þunu anlamaya çalýþýyorum. Biz. Biz senden... ben senden 50 bin 100 bin dolara ihtiyacýn varken, bitmiþken paran bitmiþken bunlarý nasýl bu kadar paralarý böyle veriyorsun bizim paralarýmýzý...
Seçil Erzan: Hayýr, onlar önceden alýnmýþtý.
Arda Turan: Peki benim sana merak ettiðim baþka bir þey var. Bi sakin ol konuþalým. Bunu neden yaptýn?
Seçil Erzan: Ben hiçbir þey bilmiyorum... hiç... Kendime de 1 kuruþ bir þeyim yok biliyor musun? 1 lira bile yok. 1 lira yok derken kendime 1 lira boðazýmdan geçmedi yani üzerine borçla kaldým ve bu hayatýmý bitirdi.
Arda Turan: Mesela Emre abiden dört ikiyüz aldýn, nereye gitti o para abi, dört üçyüz almýþsýn.
Seçil Erzan: Bak onlarýn, þey hatýrladýklarým yani þu an hatýrlamýyorum. Hepsini yazacaðým. Nereye ne gittiðini kime ne kadar. Üçyüz ona mi beþyüz ona mý hepsini yazacaðým. Tek tek.
Arda Turan: Seçilcim bak þimdi bak þimdi sana bir þey soracaðým bana iyi cevap ver. Bir þey söyleyeceðim. Hayýr þu... Bak bu iþte 100 kiþi olmasý bam baþka bir þey, 30-40 kiþi olmasý bam baþka bir þey. Ýnan bana.
Seçil Erzan: 100 kiþi yok.
Arda Turan: Kaç kiþi var? 500 diye söyleyen var.
Seçil Erzan: Yok yaa, yok öyle bir þey Allah aþkýna.
Arda Turan: Kaç kiþi var 20-25? Ya Seçil gözünü seveyim bize artýk yalan söyleme çoluðumuz çocuðumuz zor durumda.
Seçil Erzan: Arda 100 kiþi falan yoktur.
Arda Turan: Kaç kiþi var tahmini? Bir düþün bakayým...
Seçil Erzan: Bi dakika... eee... 10 tane futbolcu var.
Arda Turan: Evet...
Seçil Erzan: Eee... Ýþte 10 da benim yandan yani... 10 da benim yakýn çevremden...
Arda Turan: E Terim var, Fatih Hocanýn þeyi ondan sonra...
Seçil Erzan: Toplam o kadar... Hepsi o kadar, hani 21-22...
Arda Turan: Bak Seçil. Sana diyeceklerimi iyi dinle bak. Þu anda bu savcýlýk iþlerini de, polisi de her þeyi biz tutuyoruz. Kimseyi bir yere göndermiyoruz. Eðer sen bunlarý, doðruyu söyleyeceksin ki, biz bu iþi bankayla çözmeye çalýþalým. 20 kiþiyse gidip bankayla bunu çözmeye çalýþýrýz. Ama dersen ki Arda 100 kiþi var, bu iþ olmaz... Bak o ib...
Seçil Erzan: Hani maksimum olsun 23 kiþi, yani 25 olsun. O kadar bile yoktur.
Arda Turan: Yani Seçil eðer 25 kiþiyse gidip oturulur konuþulur. Peki bizim hepimizin zararlarýmýzý biliyor musun?
Seçil Erzan: Biliyorum, yani zararda olanlarý biliyorum. yani zararda... Mesela emre almadý, sen ana paraný tamamlamadýn, faizini almadýn.
Arda Turan: Ya ben faizi falan geçtim. Ben sana sayýcam zaten. Þeyleri falan, 8 250'leri falan onlarý geçtim hepsini öyle elden aldý. Ben tam ana param 7 650'ye falan geliyor. Ben hepsini saydým. Anladýn mý? Vermediðiniz, ödemediðiniz.
Seçil Erzan: Ödenenlerden nasýl senin...
Arda Turan: Yok ödenenler... Ya Seçil darmadaðýným ben biliyorsun. Emre...
Seçil Erzan: Ýþte bende onlarýn hepsi bir yerde yazýyordu, çýkarýcam onlarý iþte.
Arda Turan: Peki Fatih Hoca? Fatih Hoca karda mý bu iþten?
Seçil Erzan: Valla Arda biþey söyleyeceðim, normal þartlarda Hoca kârdaydý, yani çünkü hocanýn.... Sen yalnýzsýn di mi?
Arda Turan: Yalnýzým yalnýzým, hoca kârdaydý di mi?
Seçil Erzan: Hi hi... Hi hi...
Arda Turan: E hocanýn da krediler çýkmýþ. O adamcaðýz da oradan darmadaðýn.
Seçil Erzan: .... yolu kapatýyorlar öyle. Onlarý da tek tek çýkaracaðým.
Arda Turan: Peki bir þey diyeceðim. Bu Hakan abi. Hakan Ateþ bunu duydu bugün, Mehmet Aydoðdu duydu. Bunlarýn hiç haberi yok muydu hiçbir þeyden ya.
Seçil Erzan: Yok. Mahvedecekler beni onlar. Ama ne yaparlar...
Arda Turan: Sen, sen bankayý falan düþünme Seçil. Sen, þu anda biz, yani biz yani seni, insanlarý savcýlýða vermesinler diye tutuyoruz herkesi. Ya seni, sen bize doðrularý söyle ki bi bir çözüm yoluna gidip bu iþi bir an önce toparlayalým. Yoksa savcýlýk bilmem ne biri bin para olur yani bu iþin, yok yýllarca yatarsýn.
Seçil Erzan: Ay Arda... Ama zaten banka öyle biþeyi yapar ki...
Arda Turan: Sen bana þunu söyle, bu Bülent bilmem ne varmýþ, Ýbrahim beyden almýþsýn. Onlar var. Yakýn çevrem diyorsun.
Seçil Erzan: Hepsi içinde hepsi içinde. Maksimum o kadar.
Arda Turan: Ben sana biþey daha soracaðým. Bu Süleyman Amca kim abi.
Seçil Erzan: Süleyman amca benim Florya'dan müþterimdi.
Arda Turan: Bak Süleyman Amca var, Barýþ Tari var Malatyalý.
Seçil Erzan: Bak Süleyman Amca... Süleyman Amca... Süleyman a... Barýþ Tari aldý parasýný ya
Arda Turan: Onlar da fazla mý aldý?
Seçil Erzan: Yok... O fazla almadý, tam ana parasýný aldý. Süleyman Amca fazla aldý.
Arda Turan: Atilla Baltaþ?
Seçil Erzan: O o adamcaðýz ana parasýnýn yarýsýný dörtte üçünü falan almýþtýr.
Arda Turan: Peki bunlar sistemden çýktýlar mý þu anda? Sistemdeler miydi?
Seçil Erzan: Çýktýlar.
Arda Turan: Seçil benim merak ettiðim sen bu iþe neden girdin abi, bizi niye çektin buraya?
Seçil Erzan: Ne bileyim Arda ya... Bilmiyorum inan þu an hiçbir þey bilmiyorum. Ben hiçbir þey... Böyle saçma sapan bir durum oldu.
Arda Turan: Benim merak ettiðim peki, bu fon yalan mýydý her þey.
Seçil Erzan: Ya ben baþtan kendi kendime bir þeyler kurmaya çalýþtým da ilerlemedi, ondan sonra osu busu gitti...
Arda Turan: Hayýr, bir yerlerde bu paranýn bi kýsmý battý mý? Onu sormaya çalýþýyorum. Yani bize, bana biz seni arýyoruz, anlatmýyorsun. Anlat ki Seçilcim yardýmcý olalým. Yav Seçil þunu anlamýyorsun, 10 sene yatacaðýn, 10 sene yatacaðýn yerde 5 sene, 5 sene yatacaðýn yerde 3 sene yatarsýn, 3 sene yatacaðýn yerde 1 sene yatarsýn. Anladýn mý?
Seçil Erzan:... zaten. Anlatayým ben þu an onlarý kesinlikle þey yapamýyorum, yapamayacaðým yani bugün de yapamadým. Anlatmak için...
Arda Turan: Seçil ben sana hala yardýmcý olmaya çalýþýyorum bak. Benim 2 evladýmýn çoluðumun çocuðumun rýzkýný verdik. Hayatýmýz boyunca çalýþtýk týrnaklarýmýzla. Bakýyoruz 100 kiþi. Sana defalarca anlattým.
Seçil Erzan: 100 kiþi yok, 100 kiþi falan yok. Ben bunu zaten...
Arda Turan: Seçil ya sen bunu benim paramý alýp baþkasýna mý götürdün Seçil ya?
Seçil Erzan: Yani, arada öyle oldu.
Arda Turan: Yani biz senin annen için dua ettik ya.
Seçil Erzan: (Yanýnda olan baþka bir þahsa hitaben) ... konuþuyorum, konuþuyorum, telefondayým.
Arda Turan: Biþey diycem, biþey diycem Seçil. Þimdi biz bu iþi nasýl çözebiliriz? Bize bi yol göster. Bu yani bu paralarýn birinde olma ihtimali falan böyle þeyler var mý?
Seçil Erzan: Yok yok yok birinde yani bu paralardan dediðim gibi yani kesinlikle yok.
Arda Turan: Bizim bütün paralarýmýz gitti mi yani þu anda?
Seçil Erzan: Efendim?
Arda Turan: Bizim paralarýmýzýn hepsi gitti mi?
Seçil Erzan: Ya sizin paralarýnýzý Arda banka ödemek zorunda. Öder. Yani kapatacak bu iþi. Ödeyecek zaten. Ödemek zorunda yani.
Arda Turan: Nasýl ödeyecek abi?
Seçil Erzan: Banka, bu iþi duyulmasýn diye kapatacak.
Arda Turan: Seçil zaten biz bu paralarý Denizbank'a getirdik fona. Sen ilk baþta fon bile söylemedin.
Seçil Erzan: Aynen. Benim orda, benim orda imzam olduðu için sizin garantiniz o. Banka her koþulda ödemek zorunda.
Arda Turan: Seçilcim biz banka, banka bi banka müdürünün ne kadarlýk imzasýna karþýlýk verebilir ki? Ama ben sana Seçil ben sana ilk gün getirdiðimde ben sana hesabýna getirmedim mi parayý? Sen yoo sonra Arda fon var, Ardacým hiç sýfýr risk demedin mi Seçil bana ya?
Seçil Erzan: Dedim dedim.
Arda Turan: Sonra bana sana evrak vereceðim... Olur mu ya, Denizbank'ta Fatih Hoca da yapýyor, Hakan Ateþ, Mehmet Aydoðdu bunlarýn hepsi daha önce bunlarý yaptý demedin mi Seçilcim ya? Ben sana yalvarmadým mý, bak aman bi risk olmasýn. Yanlýþ yunluþ iþ yapmayalým. Bizde olmaz bu iþler demedin mi Seçilcim ya. Sana 15-20 gün önce de geldim Seçil, varsa bi sýkýntý kurtaralým seni. Sana yardýmcý olalým, var mý bir þeye ihtiyacýn diye evine geldim ya... Neler... Gözümün içine baka baka nasýl dedin bunu? Bu ISIN kodlarý ne peki?
Seçil Erzan: Onlar doðru deðil.
Arda Turan: Onlarý kendi kafandan mý uydurdun?
Seçil Erzan: Bir kýsmý doðru, bir kýsmý doðru deðil.
Arda Turan: Ya bunu neden yapýyorsun mesela. Neden yaptýn? Günlerce, Seçil beni 4 ay oyaladýn ya. 4 ay. Sana, kibarlýðýmdan uzaklaþmamak için, yardýmcý olabilmek için... Annen hastaydý. Ya diyorum Seçilcim bir þeye ihtiyacýn var mý? Doktor bulalým, bilmem ne bulalým. Bunlarý hiç düþünmedin mi ya? Bak o kadar insanlar maðdur oldu ki... Neden yaptýn bunu yani... Bu iþten... Ben þunu anlamýyorum Seçil. 20 milyon dolar para.
Seçil Erzan: Bu iþten benim kârým da yok.
Arda Turan: E peki 20 milyon dolar para da yok. Kim fazla aldý? Bi Semih Kaya aldý diyorsun, bi Fýrat aldý diyosun. Fýrat mý Fazýl mý? E þimdi baþka kim aldý Seçilim fazla parayý?
Seçil Erzan: Arda bunlarýn hepsini iþte çýkaracaðým kim ne aldý yani... Aklýmdan inan ezbere bilmiyorum þu anda.
Arda Turan: Ben þunu sana söylemeye çalýþýyorum. Þunu söylemeye çalýþýyorum. Þimdi 15 kiþi zararda. Sen bana 2 kiþi söylüyorsun. Þimdi böyle söyleyince hikaye oturmuyor yerine.
Seçil Erzan: Doðru söylüyorsun, doðru söylüyorsun. Ýþte o fazla para alanlarý çýkaracaðým ben. Þeye de gitti iþte.......
Arda Turan: Hayýr, mesela kim fazla aldý onu sormaya çalýþýyorum sana.
Seçil Erzan: Çýkaracaðým hepsini. Ya hatýrlamýyorum Arda gerçekten þu anda hatýrlamýyorum, kim ne verdiðini. Beynim dondu.
Arda Turan: Ya Seçilcim bizim hayatýmýz bitmiþ, senin hatýrlamýyorum, bu kadar basit mi? Sende hiç bir makul olma, bir utanma hali olmayacak mý? Demeyecek misin ki Arda bu, aldýlar, parayý bunlar aldý. Para buraya kayboldu demeyecek misin?
Seçil Erzan: Arda... Þu anda kimin ne aldýðýný... Yani utanmaz olur muyum? Utancýmdan konuþamýyorum zaten.
Arda Turan: Ya bizden bu parayý almak için kaç kere aradýn bizi, günlerce aylarca Seçil ya. Ya çoluðumuzun çocuðumuzun rýzkýný aldýn ya. Þimdi sen bana söyle. Bizim çözümümüz ne?
Seçil Erzan: Þimdi þöyle ben detaylý...
Arda Turan: Benim þimdi, benim þimdi 20 bin dolarým kaldý. Benim borçlarýmý ben sana saydým. Hepsini, borçlarýmý biliyorsun. Sende kredim var. Ne yapacaðým ben?
Seçil Erzan: Þimdi bi kere onlarýn hepsini bankanýn ödeyeceðini biliyorum ben, yani öder. Öyle olmasý için muhtemelen þey yapacaklar, yani bu konu kapansin, duyulmasýn, bankanýn itibarý diye. Eee, ben liste çýkaracaðým. Sana söyleyeceðim þu þu kadar, bu bu kadar diye. Kim ne aldý onlarý çýkaracaðým. Siz yarýn akþam mý toplantý yapacaksýnýz?
Arda Turan: Biz sabah toplantý yapacaðýz. Senin bu listeyi bu akþam çýkarman lazým, sabah 6'ya kadar.
Seçil Erzan: Bu akþam... aklým durdu... yani siz kaçta gireceksiniz toplantýya?
Arda Turan: Biz sabah 9'da 10'da çýkartacaðýz. Kim varsa benim bu listeyi bilmem lazým.
Seçil Erzan: Benim 9'da 10'da çýkarmam uygun mu?
Arda Turan: Hayýr uygun deðil. Biz... Geç.. Bizim 9'da, 10'da... Biz o saatte...
Seçil Erzan: Ama Arda ben þu saatte þu anda yani hatýrlamýyorum. Çok þey yapmam lazým. Toparlayayým. Yanlýþ... yani sana net listeyi her þeyi atarým sana. Ya sabah 9'da 10'da atayým. Kaçta olacaksýnýz?
Arda Turan: Seçilcim Biz sabah 8'de Hakan Ateþ'i arayacaðýz. Yarým saat sonra da buluþacaðýz. Benim 6'da 7'de bu listeyi elimde olmam lazým. ya Seçil bu duruma gelmiþsin. Senden liste istiyoruz. Bize dünya... 20 milyon dolar...
Seçil Erzan: Hayýr ben listeyi tabii ki de veriyorum Arda. Yanlýþ bir þey söylemek istemiyorum.
Arda Turan: 20 milyon dolar, 20 milyon dolar vermiþsiz sana. Sana bizim... Sana bizim iyilikten baþka neyimiz dokundu ya...
Seçil Erzan: Tabii ki öyle. Tamam ben sabah eee... O zaman yedi yedibuçuk gibi listeyi çýkarayým göndereyim sana. Saðlam.
Arda Turan: Ama Seçil tam gönder. O ee kim varsa. O sizin ailenizde, Nazlý'nýn yanýndaki akrabalarýnda, kim varsa.
Seçil Erzan: Hi h...
Arda Turan: Bana eksik biriyle gelme. Çünkü biz oraya mücadele etmeye gideceðiz. Adama anlatacaðýz durumu. Denizbank formasýyla Seçil bize bunlarý yaptý diyeceðiz.
Seçil Erzan: Siz sekiz buçukta Hakan Ateþ'le mi buluþacaksýnýz?
Arda Turan: Evet...
Seçil Erzan: Kim kim?
Arda Turan: Ben, Emre Belözoðlu, Fatih Hoca. Yani benim oraya gitmem lazým elimde bir þeyle. Bize bunlarý, bunlarý... bak bunlar bunlar... bu kadar paramýz var. Böyle böyle maðduruz Hakan abi. Biz Denizbank'a inanýp geldik. Bizim maðduriyetimizi gider, bu olay kapansin, basýna yansýmadan diye. Çünkü eðer sen listeyi vermezsen, adamlar bu maðduriyeti kabul etmezse herkes savcýlýða gidecek. 1 saat sonra tutuklanýrsýn. Herkesi biz tutuyoruz. O Nazlýlarý aradýk. Orayý aradýk. Senin akrabalarýný aradýk. Durun bir sakin olun konuþalým diye. Sen önce listeyi vereceksin, anladýn mý? Ondan sonra. Ondan sonra biz bi konuþacaðýz. Bu basýna oraya buraya çýkmasýn diye. Denizbank'ýn güvenirliði ne olacak o zaman?
Seçil Erzan: Deðil mi? O yüzden erkenden liste çýkarmam lazým.
Arda Turan: O... ya Seçilcim... o akrabalarýna, o Nazlýlara, onlara falan ne yapmýþsýn ya...
Seçil Erzan: Arda, baþtan alýndý, sonra tekrar verildi, fazla verildi, eksik verildi, her þey birbirine girdi. Ýþte onlarýn hepsini þey çýkarmam lazým.
Arda Turan: Seçil, sabah 8 olmasýn. 6'ya kadar o listeyi bize gönder.
Seçil Erzan: Arda 7-8... yani 8... 7'de göndereyim. Yedi yedi buçukta adam akýllý düþüneyim. Þu anda gerçekten yanlýþ þeyler yazýcak bilmiyorum... aklým almýyor.
Arda Turan: Þimdi sen bana son kez þunu teyit et. Burda kaç kiþi var aklýnda, tahmini. 25 kiþi mi?
Seçil Erzan: Bir dakika dur...
Arda Turan: Nur Abla var, Terim var.
Seçil Erzan: Yazýyorum dur þimdi
Arda Turan: Mert var.
Seçil Erzan: Yazdým. Þimdi... ee... 18-19-20-21-22-23... yazdým.
Arda Turan: Tanýn var, Tanýn'la Merve var.
(Üçüncü þahsýn sesi duyuluyor): Saysýn isimleri
Arda Turan: Bi saysana bana isimleri.
Seçil Erzan: Ayhan, Semih, Selçuk, Arda, Muslera, emre Çolak, emre Belözoðlu, Fýrat Mert, Nur, Terim, Fulya, Hoca, Tanýn... eee Nilgün Nazlý Ömer, Cüneyt, Erkan, Bülent, Ýbrahim, Nuray...
Arda Turan: Bu kadar mý?
Seçil Erzan: Bu kadar. Bu kadar.
Arda Turan: O Florya'daki adam vardý son parasýný almayan. O seni aramýyor mu? Batmanlý
Seçil Erzan: Ha pardon o yok... Maksimum 25 tane. Bir kiþi de hatýrlamadýðým var mý? Yok.
Arda Turan: Peki üç aþaðý beþ yukarý ne kadar var zarar?
Seçil Erzan: Bak þimdi, Ayhan fazla aldý.
Arda Turan: Ayhan kim?
Seçil Erzan: Ayhan Akman girmiþti geçen sene. O fazla fazla aldý. O fazlasý mesela... Semih fazla aldý... Eeee.... fazla aldý... Ya bi de hesap da çýkarmak lazým Arda. Mesela Tanýn diyor ki ben eksideyim diyor ama bence deðil yani.
Arda Turan: Tanýn mý?
Seçil Erzan: Yani iþte benim onlarý bir toparlamam lazým nedir ne deðildir diye...
Arda Turan: Sen bana tahmini zararý söylesene.
Seçil Erzan: Arda onu yarýn söyleyeyim mi net bi þekilde.
Arda Turan: Hayýr hayýr Seçil, bu þimdi artýk senin zamanýn deðil. Artýk bizim zamanýmýz. Ben sana soru soracaðým kibarca, sen de bana kibarca... Ben sana demiyorum ki þu kadar, þu kadar demiyorum, demiyorum ki sana otuz milyon dört yüz kýrkbeþ bin Euro. Tahmini ne kadardýr diyorum.
Seçil Erzan: Ýþte onu tam þimdi kimin ne olduðunu inan kafamda bilmiyorum ki.
Arda Turan: Ya ben sana sayayým. Ben zaten sayýyorum. Yedi buçuk bende, dört buçuk Emre'de.
Seçil Erzan: Þey mi? Çolak'ý mý diyorsun?
Arda Turan: Hayýr Belözoðlu'nu diyorum. Dört iki yüz, üç iki yüz onlar. Yedi dörtyüz. Bana yedibuçuk desen onbeþ.
Seçil Erzan: Onbeþ.
Arda Turan: Muslera beþyüz mü?
Seçil Erzan: Beþyüz.
Arda Turan: Selçuk üç ikiyüz.
Seçil Erzan: Yok Selçuk üç ikiyüzden az.
Arda Turan: Niye?
Seçil Erzan: Selçuk bir üçyüzelli aldý, bir altýyüzelli aldý Selçuk.
Arda Turan: Ne zaman aldý?
Seçil Erzan: Çok önceden almýþtý. Bir kere bir aldý, bir kere üçyüzelli aldý, bir kere de üçyüz aldý. Üç ikiyüzden bir altýyüz elli çýkýnca bir altýyüz kalýyor de mi?
Arda Turan: Bir altý yüz. E burda en çok maðdur benim.
Seçil Erzan: Tabii sensin. En çok sen girdin çýktýn çünkü.
Arda Turan: Ya ne istediysen getirdim sana ya.
Seçil Erzan: Evet. Arda senin o giriþ çýkýþlar... Ben yanýmda kaðýt biþey falan olmadýðý için bilmiyorum. Sen hani benden iyi biliyorsun þu anda. Yirmi milyon falan çýkar burdan maksimum. Yani çýkmaz bile o kadar.
Arda Turan: Ha, 20 milyon dolara bu konu kapanýr mý?
Seçil Erzan: Kapanýr.
Arda Turan: Peki o akrabalarýn falan.
Seçil Erzan: Arda kapanýr. Rahat kapanýr.
Arda Turan: Seçilcim, bu konu nasýl kapanýr biliyor musun, sen, son taþýn bile, son yani son adamýn bile son insanýn bile parasýný verip kapanýr. Þimdi Tanýnlar, þimdi Tanýn'lar diyor ki bir yüz bizim içerde paramýz var diyorlar.
Seçil Erzan: Nerde e ama hesap kitap yapmýyorlar ki Arda. Bak sen ne güzel söylüyorsun hesabýný. Onlarý bak þimdi hani herkes o taraftan bakýyor. Benim faizim böyleydi diyor. Onlarýn hepsinin çýkarýlmasý lazým verilenler edilerler. Bi de mesela faiz de söyleniyor. Sen faizli bakiyeni söylemiyorsun ki...
Arda Turan: Yok ne faizi ya... Ya biz anaparacýyýz. Ya Seçilcim biz sana biz sana, ya ben arsami sattýrdýn sen bana ya... Seçil ben ne yapýcam? Karýma þimdi ne dicem Seçil ya?
Seçil Erzan: Ya Arda hani banka bunu kapatmak zorunda. Ben de cezasýný çekmek zorundayým.
Arda Turan: Emre abi, Emre abi ne zorluklarla verdi biliyorsun. Bir lira, adamýn çocuðun parasý kalmamýþ koskoca Emre Belözoðlu'nun ya... Ya Seçil sana getiriyor, sana dört milyon ikiyüzbin dolar para veriyor ya. Adam maaþýný baðýþlamýþ depremzedelere. Ya Seçil senden para istedim Seçil ya. Bana bir yüzbin euro ver de baðýþ yapayým diye ya. Millet beþyüzbin TL baðýþ yaptýk diye dalga geçiyor. Sana yalvardým para ver insanlar zor durumda, deprem bölgesine yardým yapalým diye ya. Ah be Seçil be. Ya biz sana ne yaptýk da bize bunu yaptýn yani. Ne dedin de yapmadýk ya. Bankaya ekraný göster diyorum bana ekraný göstermiyorsun Seçil. Sana bana kaðýt ver diyorum, yok Hakan Ateþ de orda hepsi yapýyor diyorsun. Telefon açýyorsun.
Seçil Erzan: Arda bunu... (anlaþýlmadý)
Arda Turan: Neye?
Seçil Erzan: Hakan Ateþ'e böyle söylemeyelim.
Arda Turan: Ya Seçil sen þimdi ya Seçil sen bizi dolandýrmýþsýn. Hakan Ateþ'i mi düþünüyorsun ya. Ya Seçil arýyorum seni, Çorlu'dayým diyorsun. Annen geçmiþ olsun ah kadýncaðýz iyi misin diyorum. Meðerse Fatih Hocanýn yanýna gelmiþsin ya. Fatih hocanýn yanýndaymýþsýn, bize yalan söylüyorsun Ýstanbul'dayken.
Seçil Erzan: Arda o gün ben gelmiþtim hocanýn yanýna. Sonra Çorlu'ya döndüm. O gün ven o hafta sonuydu. Hafta sonu muydu benim izinli olduðum haftaydý. Hoca acil gel demiþti.
Arda Turan: Þimdi biz yarýn Hakan Ateþ'e gidicez Seçil. Bak sana durumu anlatýyorum. diyeceðiz ki yirmi, yirmi üç kiþi, yirmi dört kiþi böyle bir liste var, böyle bir enkaz var abi. Burda Muslera var, Arda Turan var, Emre Belözoðlu var, Fatih hoca var. Sen bu enkazý kaldýrman lazým. Biz bunlarý temizleyeceðiz. Ondan sonra. (dýþarýdan sesi duyulan bir 3. kiþi) Fatih Hocanýn alacaðý var mý de.
Arda Turan: Hi
(3. kiþi) Fatih hocanýn...
Arda Turan, 3. þahsa hitaben: Ses kaydýný sonra silebilir misin?
Arda Turan: Peki Fatih hocanýn alacaðý var mý bu durumda?
Seçil Erzan: Ona bakmam lazým.
Arda Turan: Hayýr hayýr, Buse Terim'in de parasý varmýþ. Beraber mi girdiler onlar?
Seçil Erzan: Yazdým onlarý yazdým.
Arda Turan: Yazdýn mý?
Seçil Erzan: Hi hi
Arda Turan: Kýzcaðýz son parasýný vermiþ.
Seçil Erzan: Off.
Arda Turan: Bak þimdi. Ben sana olanlarý anlatýyorum. Sana ne baðýrýyorum ne küfür ediyorum. Farkýnda mýsýn. Sana son son insani olarak yaklaþan insan benimdir belki. Bak Seçilcim biz yarýn Hakan Ateþ'e gidicez. Dicez ki abi bak böyle böyle bir liste var. Sen bana þimdi bu listeyi atacaksýn. Böyle böyle paralar var. Dicem ki ben zaten en büyük maðdur, benle Emre Belözoðlu þu anda. Dicem ki abi böyle böyle durumumuz var. Dicez ki bu durum büyümeden Denizbank'a da yakýþan, çünkü biz Denizbank'a güvenerek, sizin bize gönderdiðiniz personel hata yaptý. Biz bunu en iyi þekilde halletmeye çalýþacaz. En düzgün þekilde. Ama bizim bunun için neye ihtiyacýmýz var Seçil? Senin listene.
Seçil Erzan: Yardýmýma.
Arda Turan: Ya anladýn mý? Listene ve yardýmýna. Diyeceksin ki Arda Turan yedi buçuk milyon dolar. O þeyleri aradakileri falån da geçiyorum, he gelmeyenleri falan faizi. Hiç faiz falan ana para. Emre Belözoðlu dört iki yüz. Bunlarý karþýsýna yazýp bana bir liste vereceksin. Ama senden ne ricam var biliyor musun? Bir kiþiyi bile eksik yaparsan Seçil. Þimdi biz oradan 23 kiþinin listesini temizlediðin zaman bir kiþi çýkýp dava açarsa bankanýn imajý falan o iþ bozulur. Bana bozulmayacaðý þekilde gelmen lazým.
Seçil Erzan: Anladým.
Arda Turan: Sana sabah 6-7'ye kadar süre. Sana rica ediyorum. telefonuma bu listeyi at. Biz gidelim namuslu þerefli insanlar gibi sonra özelim. Sonra artýk ondan sonra yapýlacak artýk haline tavrýna gelip konuþup ben sana söz veriyorum senin kötü olmaman için elimden gelen her þeyi yapacam. Bak bizi dolandýrdýn, benim hayatýmý bütün paramý aldýn, nakit parami. Sana diyorum ki bana yardýmcý ol çocuðumun rýzký için, biz de sana yardýmcý olacaz.
Seçil Erzan: Öyle tabii ki Arda.
Arda Turan: Rica ediyorum bak. Beni tanýyorsun. Rica ediyorum iþleri çirkinleþtirmeyelim. Ýnsan gibi. Anladýn mý? Girmiþsin bir yola ne yaptýðýn belli deðil. Anladýn mý? Yani Seçil bak her þeye bakýlacak. Telefonlarýndan bilmem ne giriþ çýkýþlara kadar her þey çýkacak ama bu olayýn insan gibi kapanmasý için...
Seçil Erzan: Nasýl giriþ çýkýþlar, anlamadým.
Arda Turan: Her þeyine bakýlacak Seçil. Bankada giriþ çýkýþlar, o telefonlarýn. Ben sana söylüyorum. Her þeyine bakýlacak. Banka çünkü banka bi zarara uðradý. Ýmaj zararýna da uðradý. Her þeye bakmak isteyecekler haklý olarak. Ben bi insan böyle bir þeyi nasýl yapar? Seçil sen o gözümüzün içine bakarak o yalanlarý nasýl attýn ya.
Seçil Erzan: (Anlaþýlmadý)
Arda Turan: Sana insan olarak soruyorum, nasýl yaparsýn böyle bir þey ya...
Seçil Erzan: Ya çok kötüyüm çok çok inan kendimi yerden yere atýyorum. Ölmek istiyorum.
Arda Turan: Seçilcim senden ricam listeyi gönder tamam mý?
Seçil Erzan: Tamam.
Arda Turan: Arýcam sabah 7'de tekrar.
Seçil Erzan: Yedi buçukta sende olmuþ olur Arda.
Arda Turan: Ýnþallah hayatýnda verdiðin bir sözde durursun. Bekliyorum.
Kaynak: https://10haber.net/2023/11/27/secil...esinde-302125/

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri