Seçil Erzan Ýfadesi:
(Seçil Erzan'ýn ilk duruþmadaki ifadeleri)
"Her þey gereksiz 'ben yaparým' özgüveniyle baþladý. Benim görmezden geldiðim küçük küçük þeyler meðer çok çok büyük þeylermiþ. Bu hayat banka müdürü Seçil Erzan olmaktan daha zormuþ. Genel müdürümüz bize, 'Benim þube müdürlerim kaptanlarýmdýr. Çýplak ayakla kor üstünde yürür' derdi. Ben Þubat ayýna kadar korlarýn üstünde yürüdüm. Hiçbir yanlýþým olmadý. Ben batmak üzere olan bir geminin kaptanýydým. Dolandýrýcý olsam gemi batar ben kurtulurdum. Suça konu olan bakiyenin bende olmadýðý, bu bakiyeyi bir yerde saklamadýðýmý, bununla bir þeyler almadýðýmý salondakilerin bildiðini çok iyi biliyorum. Bakiyenin 45 milyon olmadýðýný bildiklerini de biliyorum. Ýddianamede adý geçenlerle paradan para kazanma konusunda ortak noktamýz vardý. Çok iyi çalýþandým, çok iyi iþ yapardým bu yüzden o camiada bilinirliðim oldu. Ben dolandýrýcý deðilim. Beni ben dolandýrdým. Son dönemde bir þeyler ortaya çýktý. Ben Galatasaray kulübüne yakýn olduðum için oyuncularýn parasýný deðerlendirme konusunda elimden geleni yapýyordum. Ben insanlarýn parasýný üzerime almadým. Birileri beni dolandýrdý. Dýþarýda parayý deðerlendireceðimi düþündüm ve evimi defalarca ipotek ettim. Arabamý sattým her þeyi mi sattým"
"Faiz adý altýnda bu insanlarýn aza tamah etmemeleri, çok kazanmak istemeleri beni bu hale soktu. Þubat ayýndan sonra ben baský altýna girdim. Bu insanlar 7/24 beni rahatsýz ettiler. Çok kötü olaylar yaþadým, evimi bastýlar, silahla tehdit ettiler, mermi gösterdiler, iþten attýracaðýz diye tehditler ettiler. Ýnsanlarýn hepsi kâðýt parçasý istiyorlardý çünkü o kâðýtlar 'ben size borçluyum' demekti. Amacým orada ben size parayý ödeyeceðim demekti. Ben hesap kitap yapamadýðým da bana yardýmcý olmalarýný istediðim insanlar oldu. Bana dolandýrýcý dedirtmeyin. Ben dolandýrýcý olsaydým kimseye senet vermezdim. Ben canýmla buradayým. Nisan ayýndan beri saðlýklý düþünemiyorum. Ben çok korkak biriyim. Ben 45 milyon dolar deðil bin dolar bile kaçýramam. 11 Nisan'da biz bunlarýn hesap kitabýný yapmaya baþlamýþtýk. Evime gelerek beni darp ettiler. Çok özür dilerim, çok üzgünüm. Ben banka dolandýrýcýlýðý yapsaydým cebimde para olurdu. Bu salondaki herkes benim etimden sütümden faydalandýlar. Ben sadece canýmla kaldým. Ben bankadan para alýp vermesem de kendi malýmý satýp onlara para verdim. Ben kaçmadým, gitmedim. Amacým kimseyi dolandýrmak deðildi. Basiretli bir bankacýydým. Ben dolandýrýldým. Ýnsanlar benim sayemde mülk sahibi oldu"
"2011 yýlýnda Florya þube müdürü oldum. 2020 yýlýna kadar kimseye borcum yoktu. Bu dönemde yakýnlarým bana para verir deðerlendirirdim. O dönem halka arza filan giriyordum kendi hesabýmdan. Bu insanlarda saygýn insanlardý. Paramýn yetmediði yerde kredi çekiyordum. Bakiyenin birilerinin evlerinde arabasýnda kolundaki saatlerinde yazlýklarýnda, birilerinin cebinde olduðunu biliyorum ben. Adý geçen herkesle ortak paydamýz paradan para kazanmaktý. Bu iþlemlerden komisyonda almýyordum. 2020 yýlýnda Galatasaray camiasýnda saygýn biri 300 bin dolar para vermiþti. Sonrasýnda o dönemde kulüpten ayrýldý. O kiþi kendisi elden parasýný teslim etti, o parayý deðerlendiriyordum. Bana verdiði paradan çok çok fazla istemeye baþlayýnca hayýr diyemedim. Ýstediði zaman 50-100 bin gibi ona geri gönderiyordum" dedi. Mahkeme baþkanýnýn 300 bin dolar veren kiþinin kim olduðunu sormasý üzerine Erzan, Fatih Terim cevabýný verdi.
Seçil Erzan, "Fon adý altýnda kimseden para almadým. Bana herkes çok para kazanmak için ikna olmuþ þekilde geldi. Fon adý altýnda para aldýðým kiþiler oldu. Emre Belözoðlu bana Volkan Bahçekapýlý'nýn referansý ile geldi" dedi. Volkan Bahçekapýlý'nýn avukatý, Bahçekapýlý'nýn kendisine nasýl ulaþtýðýný sordu. Erzan, "Volkan Bahçekapýlý'nýn ailesi beni tanýr, çok severdi. Oradan bildiði için geldi" dedi. Bunun üzerine Bahçekapýlý'nýn avukatý tekrar, "Ailesinden kim?" diye sordu. Bunun üzerine Seçil Erzan, "Fatih Terim" þeklinde konuþtu. Savunmasýnýn sonunda Erzan, "Kazandýrýrken Seçil'dim, kazandýramayýnca dolandýrýcý oldum" ifadelerini kullandý. Duruþma diðer sanýklarýn savunmasýyla devam ediyor.
2011-2012 yýllarýnda borsada aldýðý kâðýtlarla battýðýný söyleyen Erzan, güvendiði isimlerden yatýrým vaadinde bulunarak para almýþ ve zararýný kapamaya baþlamýþ
(Seçil Erzan'ýn, savcýlýk tarafýndan alýnan ilk ifadesi)
"Ben yakýn zamana kadar Levent Denizbank Þube Müdürü olarak çalýþmaktaydým ancak hali hazýrda iþten el çektirildim. Þöyle ki yaklaþýk 10 sene Çorlu'da yine þube müdürü olarak çalýþtýktan sonra 2010 yýlýnda Denizbank Bahçeþehir Þube Müdürlüðü'ne atandým. O dönemden hiçbir sýkýntým yoktu. 2011 yýlýnda teyzemin oðlunun yatýrým söylemleri üzerine Hatek isminde spekülatif bir kâðýt alýp borsaya girdim. Aldýðým bu kâðýt 3 günde battý ve 1.000.000 TL zarar ettim. Ben her fýrsatta bu zararý nasýl karþýlarým diye düþünmeye baþladým. 15 ay sonra Florya Denizbank Þubesine Þube Müdürü olarak atandým. Bu benim için büyük mutluluk vericiydi. Her þey yolundaydý. Ýþimi de çok seviyordum. Fakat önceki zararýmý kapatmak adýna tekrar hisse senedi satýn aldým. Aldýðým bu kâðýt da batýnca zararým iyice büyüdü. O zamandan bu zamana kadar tanýdýðým, güvendiðim insanlardan yatýrým vaadinde bulunarak para aldým. Geriye dönük oluþan zararlarý kapatmaya baþladým fakat þöyle ki 2023 yýlýnda olaylar ters gitti. Daha doðrusu 2021 yýlýndan sonra iyice çýkmaza girdim.
Bana sormuþ olduðunuz Bülent Çeviker Florya þubesinden uzun yýllardýr tanýdýðým, sevdiðim bir kiþiydi. Benim borcum git gide yükseldiði için çýkýþ yolu olarak Bülent Çeviker'den para almayý düþündüm. Þöyle ki kendisine bir fona gireceðimi ancak küçük meblaðlar ile bunun mümkün olmadýðýný, çok büyük müþterilerden topladýðým parayý bir araya getirip bu fonu satýn alabileceðimi söyledim. Ýlk baþta 3.000.000 Dolarý istedim fakat Bülent bey bana 2.118.000 Amerikan dolarý verebileceðini söyledi. Ben tam olarak yatýrým vaadinde bulundum. Bülent Bey'de kabul etti. Daha doðrusu ben "bizim çok büyük özel müþterilerimize yaptýðýmýz iþlemler var. Bunlarý banka içerisinde yapmýyorum. Bankanýn ayrý özel bir bölümü olup sadece çok zengin müþteriler ile yaptýðýmýz iþlemlerdir. Bu sebeple parayý hesabýnýzdan çekin ve banka dýþýnda bana teslim edin." diyerek Bülent Bey'i kandýrdým. Bu görüþme hatýrladýðým kadarýyla 2023 yýlýnýn Þubat sonunda gerçekleþti. Daha sonra Bülent Bey hesabýndaki 2.118.000Amerikan dolarýný çekmiþ ve eþi Ýnci Çeviker ve oðlu aracýlýðý ile yine bana güvenen Ali Yörük isimli konuyla hiç ilgisiz biri ile parayý teslim aldýrdým.
Ben bu parayý alýr almaz 5 dakika dahi beklemeden daha önce ödeme bekleyen bana güvenip daha önce para veren kiþilere ödeme yaptým. Kime ne kadar ödeme yaptýðýma iliþkin liste elimde mevcut ancak kime ne kadar ödeme yaptýðýmý hatýrlamýyorum.
Bana göstermiþ olduðunuz belgelerden -13/02/2023 tarihli üzerinde Denizbank A.Þ Levent Büyükdere Þubesi Seçil Erzan kaþesi basýlý imzalý 2.195.000 Amerikan Dolarý yazýlý olan, Bülent Çeviker isimli müþteri hesabýndan fon satýþý yapýldýðýný içerir yine Denizbank A.Þ Levent Büyükdere Þubesi Seçil Erzan kaþesi basýlý imzalý, 31/03/2023 tarihli 3.000.000 Amerikan Dolarý havale iþlemi yapýldýðýna iliþkin üzerinde imza bulunan bu belgeleri ben hazýrladým, üzerindeki kaþeleri ben bastým ve ben imzaladým. Bana inanmalarý için bir belge istiyorlardý ben de bu belgeleri banka ile tamamen alakasýz bir þekilde kendim hazýrladým, kaþeledim, imzalayarak teslim ettim.
Volkan Bahçekapýlý'yý evet tanýrým. Kendisi Buse Terim'in eþidir. Kendisini Fatih Terim'in damadý olmasý aracýlýðý ile tanýrým. Çok bir samimiyetim yoktur. Bir gün Volkan Bahçekapýlý'yý telefondan aradým, çok kýsa süreliðine yüksek getirisi olan bir fon var, aman bu husus duyulmasýn, Fatih Terim hocanýn da fondan haberi var. Sen de girmek ister misin, dedim. Volkan Bahçekapýlý da bana biliyorum, Buse'nin de var hatta, dedi.
Bir sabah saat 7'de bana Volkan Bahçekapýlý "bu fon hala duruyor mu, Emre Belezoðlu senden haber bekliyor" diye mesaj attý. Sonrasýnda ben Emre Belezoðlu'nu aradým. Konuyu çok kýsaca anlattým. Hem Volkan Bahçekapýlý hem de Emre Belezoðlu bana nakit para bulup Volkan Bahçekapýlý'nýn Levent'teki ofisinde teslim ettiler. Toplamda 2 gün boyunca ben önce 1.400.000 Dolar, sonra 1.492.000 dolar ve son olarak 400.000 dolar parayý 2023 senesi Mart ayý içerisinde elden teslim aldým. Fakat bu zamana kadar Volkan Bahçekapýlý'ya herhangi bir ödeme yapmadým. Yine ayný þekilde bana dosya kapsamýnda Denizbank Teftiþ Kurulu Baþkanlýðý tarafýndan sunulan 10/04/2023 tarih ve 23ISG041 sayýlý Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Þubesi ön inceleme raporunun 10. Sayfasýndaki belgeyi bizzat kendim hazýrlayýp, imzalayýp teslim ettim. Aslýnda Volkan Bahçekapýlý'dan aldýðým parayý Emre Belezoðlu ile beraber teslim etmiþlerdir.
Buse Terim'den de 150-200.000 dolar aldým ancak ondan da aldýðým parayý ödeyemedim. Yine Buse Terim'in ofisinin olduðu Levent'ten ofisinden elden teslim aldým ancak onlara herhangi bir belge vermedim. Bana sormuþ olduðunuz 10/04/2023 tarih ve 23ISG041 sayýlý Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Þubesi ön inceleme raporunun 13. Sayfasýnda yer alan Emrah Türkekula isimli þahsa Volkan Bahçekapýlý tarafýndan 17.000.000 TL yapýlan iþlem tamamen gerçek bir iþlemdir. Benimle bir ilgisi yoktur.
Evrim Pýnar Güzel benim yakýn arkadaþýmdýr. Dermatologtur. Yukarýda anlattýðým þekilde Burhan Taþpolat'tan hatýrladýðým kadarýyla 200.000 dolar aldým. Evrim Pýnar'dan da hatýrladýðým kadarýyla 400-500.000 dolar para almýþtým. Ayný þekilde onlarý da daha fazla para vereceðim vaadiyle kandýrmýþtým. Þu anda bu durumu anlatýrken çok utanýyorum. Burhan Amca'yý çok severdim. Onlarý kandýrdýðým için çok piþmaným. Amacým baþkasýndan alýp önceki borcumu ödeyip kurtulmaktý ama daha da bir çýkmaza girdim. Geçen hafta Cuma günü inanýn intihar etmeyi düþündüm ama onu da beceremedim. Nuray Þengüler'i tanýrým. Nuray Abla benim Florya Þubesinden eski müþterimdir. Toplamda yine fonda hisse senedi alýp satacaðýmý ve daha fazla para ödeyeceðimi vadederek ondan 12.000.000 TL'ye yakýn para aldým ancak ödeyemedim. Kesinlikle Nuray Abla'nýn parasýný ödeyeceðim. Benim yüzümden çok maðdur oldu. Ýbrahim Kocabaldýr isimli þahsý tanýrým. Benim Bozcaada'daki babadan kalma evimin mimarýdýr. Yine onu da fon vaadi ile ikna edip 140-150.000 dolar parayý elden aldým ancak bu zamana kadar ona da bir ödeme yapamadým. 10/04/2023 tarih ve 23ISG041 sayýlý Denizbank Levent Büyükdere Caddesi Þubesi Ön inceleme raporunun 20. Sayfasýnda tarafýma göstermiþ olduðunuz dökümaný bizzat ben hazýrlayýp Ýbrahim Kocabaldýr'a verdim. Bu dökümanýn þube ile bir alakasý yoktur. Nazlýcan isimli þahýs benim uzun yýllardýr dostumdur. Ben onu kandýrdým. Toplamda 600.000 dolar para aldým. Daha doðrusu zaman zaman aldýðým paralarý da geri ödedim ancak þu anda halihazýrda borcum bulunmaktadýr. Nazlýcan bana bu parayý yakýn çevresinden bulup getirmiþtir. Çok piþmaným. Nurettin Gözaçan ve Uður Gözaçan isimli þahýslarý tanýrým. Baba-oðul olmaktadýrlar. Her ikisi de benim Bahçeþehir Þube'sinden müþterimdir. Onlara da para alýp daha fazla vereceðim vaadinde bulundum. Her ne kadar ön raporda tüm þahýslar ile ilgili bir takým bedeller yazýlmýþ ise de bazýlarýna geri ödemeyi elden yaptým. Bana sormuþ olduðunuz kiþilere ne kadar ödeme yaptýðýmý daha sonra dosyanýza sunacaðým.
Nurettin ve Uður Gözaçan'lara 200-250.000 dolar borcum bulunmaktadýr. Melis Öztürk Þenel isimli þahýs bir yakýnýmýn arkadaþýdýr. 2022 yýlýnda bir gün o kadar çok paraya sýkýþmýþtým ki kendisinden elden 80.000 dolar nakit para aldým. Ertesi gün benden 160.000 dolar olarak geri aldý. Aslýnda iliþkimiz burada bitmiþti fakat sonrasýnda ben yine sýkýþtýðým için yaklaþýk bir ay sonra 160.000 dolarý tekrar teslim aldým fakat bu zamana kadar ödeyemedim.
Arda Turan'ý Florya Þube müdürü olduðum dönemde Galatasaray Spor Kulübü ile birlikte çalýþýyorduk. Bütün futbolcularý da müþterimiz olsun ya da olmasýn hepsini tanýrdým. Bir gün Arda Turan'ý aradým ve þubeye davet ettim. Kendisine " bir fon var, 5 koyup 10 alýyorsun ancak acil para gerekli" þeklinde sözler sarf ettim. Arda Turan bana çok yardýmcý oldu. Yurt dýþýndan para getirdi. Evini satýp bana para getirdi. Hatýrladýðým kadarýyla 6.000.000 TL para almýþtým. Ancak bu zamana kadar ödeme yaptým. Ana parayý kesinlikle Arda Turan'a geri ödedim. Sadece vadettiðim fazladan parayý ödeyemedim.
Ben annemin babamýn tek evladýydým. Hep varlýk içerisinde büyüdüm. 2010 yýlýnda almýþ olduðum bir hisse senedi sebebiyle düþtüðüm borç bataðýndan kurtulmak için çok hatalar ettim. Ancak kendilerinden para aldýðým çoðu insan ana parayý ödememe raðmen fazladan vadettiðim parayý alamadýklarýndan dolayý beni daha da sýkýþtýrdýlar. Çok piþmaným, insanlarý kandýrdýðým için çok üzgünüm. Ýnsanlardan para alýp sanki geri çok büyük bedeller ile ödeyeceðimi vadederek onlarý kandýrdým ancak kendimi kandýrdým. Ayrýca bu olaylar sebebiyle benden zorla senet alan þahýslar bulunmaktadýr. Ancak þu anda isimlerini bildirmek istemiyorum. Fakat çok para alýp ödediðim insanlarda bulunmaktadýr. Çok zengin ettiðim insanlar da olmuþtur. Fakat bu aþamada kendi mesleðime, kendime çok zarar verdim. Ben halihazýrda koruma talebinde bulunmuyorum. Diyeceklerim bundan ibarettir"
(Seçil Erzan'ýn savcýlýða verdiði ikinci ifadesi)
"11/04/2023 tarihinde Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnda vermiþ olduðum ifademi aynen tekrar ederim fakat bu ifadeye eklemek istediðim hususlar bulunmaktadýr. Bunlarý teker teker açýklayacaðým. Öncelikle evimde çýkan not kâðýtlarý benim tarafýmdan tutulmuþtur. Bu not kâðýtlarýný yazan meblaðlar doðrudur ancak detaylarýný sormanýz halinde teker teker açýklarým. Fakat þu hususlarý da belirtmek isterim ki bu not kâðýtlarýndan bizzat benim yazdýklarým doðrudur. 8 Nisan Cumartesi günü Denizbank Avrupa-1 Bölge Müdürü Sermin Haným Çorlu'daki evime beni görmeye geldi. Daha öncesinde beni telefonla arayýp halimi hatrýmý sormuþtu. Bana burada kalmayabilirsin, otelde ya da istersen benim evimde de kalabilirsin dedi. Yanýnda koruma gibi birileri vardý. Daha doðrusu evimin önünde 4-5 tane adamýn beklediðini gördüm. Geldikleri araçlar bankanýn araçlarýydý. 8 Nisan günü Çorlu'daki evimde Sermin haným benimle görüþtükten sonra gitti. Bir sonraki gün 9 Nisan'da beni korumalar eþliðinde Zincirlikuyu'daki Denizbank Genel Müdürlüðü'ne götürdüler.
Koluma serumlar takýlarak bana bu iþi banka dýþýnda yaptýn diye söylettirdiler. Tam olarak Sermin Tekin, Ali Murat Dizdar, Cenk Ýzgi (Teftiþ Kurulu Bölüm Müdürü), Tanju Kaya (Ýnsan Kaynaklarý Genel Müdür Yardýmcýsý) vardý. Bu þahsýlar 8 Nisan Cumartesi günü sabahtan akþama kadar benim yanýmdaydýlar. Bu þahýslar bana sürekli " olayda zimmet yok, evet senin bankacýlýk hayatýn biter belki ama hayatýna bir þekilde devam edersin, bu olay zimmet deðil" þeklinde sözler söyleyip bana baský kurdular. Hatta bana o kadar iyi davranýyorlardý ki tam olarak durumun ne olduðunu dahi anlayamamýþtým.
9 Nisan Pazar günü akþam saatlerinde bu sefer Hakan Ateþ bankaya geldi. Bulunduðumuz toplantý salonuna girerek "kýzým biz zaten insanlarýn parasýný vereceðiz ama ortada bir enkaz var, kimden ne aldýysan söyle zaten bu bir zimmet deðil, zimmet olsa sen yýllarca içeride çürürdün, bu sebeple de kendin banka dýþýnda ne aldýysan onlarý söyle, sen bizi koru biz de seni koruruz, Seçil'e hemen bir avukat tutalým, avukatýný ben tutacaðým, Saðlýk Sigortaný iptal etmeyelim, annenin hastalýðý ile de ilgileceðim" dedi. Zaten orada bulunan herkes ayný sözleri söyleyip olayýn zimmet olmadýðýný bana söylediler. Sonra ayný gün benim Ýstanbul Göktürk'teki ikametime beni yolladýlar. O sýrada Sermin Tekin de benimle birlikte geldi.
Sermin Tekin bana evde detaylý arama yap, beni seni 3-4 saatte olsa beklerim. Bütün notlarýný, kâðýtlarýný bana getir dedi. Ben de evde her yeri arayýp evde ajandamý ve notlarýmý bulup Sermin Haným'a verdim. Sonra tekrar akabinde ayný gün beni Çorlu'ya korumalar eþliðinde tekrar gönderdiler. Korumalar beni her yerde takip ediyordu. O sýrada arkamda Güvenlik Bölüm müdürü dahil isimlerini tam olarak hatýrlayamadýðým 3 kiþi vardý. 10 Nisan Pazartesi günü ben tekrar korumalar eþliðinde tekrar beni Zincirlikuyu'daki Genel Müdürlüðe getirdiler. Hem 9 Nisan Pazar günü hem de 10 Nisan Pazartesi günü Denizbank'ta benimle birlikte Sermin Tekin, Ali Murat Dizdar, Cenk Ýzgi (Teftiþ Kurulu Bölüm Müdürü), Tanju Kaya (Ýnsan Kaynaklarý Genel Müdür Yardýmcýsý) bir liste oluþturduk. Bu listede kimin ne kadar para verip ne kadarýný geri aldýðýný yazdým. O esnada yanýmda bulunan þahýslar zaten sürekli birileriyle iletiþim halinde olup benimle konuþup durumu baþkalarýna aktarýyorlardý.
Ayrýca özellikle þunu belirtmek isterim ki 8 Nisan Cumartesi günü Sermin tekin Çorlu'daki evime yanýma geldiðinde zorla benden ses kaydý oluþturmamý istedi. Bana þahsi telefonunu konuþma sýrasýnda açarak sesimi kaydetti. Benden o esnada "Seçilcim ben senin uzun zamandýr böyle sorunlar yaþadýðýný biliyordum. Keþke daha önce söyleseydin. Sen bize yardýmcý ol ki biz de sana yardýmcý olalým. Bankada para almadýðýný, senin yaptýðýn eylemlerin bankada olmadýðýný söylemen gerek. Bu adamlar nasýl olur da hala bankadan para istiyorlar." þeklinde sözler söyledi. "eðer sen sadece banka dýþýnda bu eylemleri yaptýðýný söylersen bu güveni kötüye kullanma þeklinde olur, bankada olduðunu söylersen zimmet olur, ömrün çürür" dedi.
Ayný gün bankada Ali Murat Dizdar da bana "olay kesinlikle zimmet deðil, sen bu olaylarý banka dýþýnda yaptýn, sana en iyi avukatý tutuyoruz, sana iki tavsiyem var, bir avukatýn sözünden asla çýkmayacaksýn, o ne derse onu yapacaksýn, iki tutuklanmayacaksýn fakat olur da tutuklanýrsan itirazýný biz yapacaðýz" dedi. Hatta Ali Murat bana bunlarý unutmamam için bir kaðýda bana yazdýrdý. Bu olay güveni kötüye kullanma olursa cezasý küçük ama zimmet olursa cezasý büyür. Bu ses kaydýný bana karþý ellerinde sakladýklarýný düþünüyorum. Bu ses kaydý alýndýðý sýrada benim evimde Nilgün Arabacý, Gül Sanal Bayýrova, akrabamýz olan Sermin Eligül de yanýmýzda bulunuyordu. Bu olaya tanýklardýr.
Tablolarý ben yapmadým. Þöyle ki ben kimden ne kadar para aldýysam bunu kâðýtlara not almýþtým. 9 Nisan Cumartesi günü yukarýda isimlerini saydýðým þahýslar beni alýp bankaya götürdüklerinde benim not kâðýtlarýmý da aldýklarýný yine yukarýda söylemiþtim. Bu kâðýtlarý alýp sonrasýnda bu tablolarý Sermin Tekin, Ali Murat Dizdar, Cenk Ýzgi (Teftiþ Kurulu Bölüm Müdürü), Tanju Kaya (Ýnsan Kaynaklarý Genel Müdür Yardýmcýsý) isimli þahýslar oluþturmuþtur. Sonrasýnda da bana verdiler. Bende bunlarý alýp evime götürmüþtüm. Ýstanbul Cumhuriyet Baþsavcýlýðýnca 10 Nisan Pazartesi günü Çorlu'daki ikametim arandýðýnda bankanýn oluþturduðu bu tablolar ikametimde eve geçirilmiþtir. Yani bu tablolar aslýnda banka tarafýndan oluþturulmuþ tablolardýr. Bu tabloda aslýnda banka tam olarak þunu yapmak istiyordu; alacak ile vereceði eþitleyip borcu minimuma indirmek istediler.
Ali Yörük'ten fon adý altýnda herhangi bir para almadým. Bana zaman zaman para getirir fakat bu getirdiði paralarý faiziyle birlikte geri alýrdý. Hatta Ali Yörük baþka tefecilerden de para bulup bana getirirdi. Sonrasýnda bu parayý faiziyle geri alýrdý. Ali Yörük benden boþ senet alýp imzamý da almýþtýr. Hatta hali hazýrda bana 14 Nisan'da Ýstanbul 19. Ýcra Mahkemesinde 5.708.000 TL'lik baþlattýðý takip ile ilgili kendisi hakkýnda suç duyurusunda bulunacaðým. Ali Yörük bana verdiði her parayý katbekat fazlasýyla, faiziyle geri almýþtýr. Benim tuttuðum not kâðýtlarýnda yer alan ibareler doðrudur. Ayrýca Ali Yörük istediði paralarý vermezsem borcumun daha da artacaðýný ve bu durumun beni daha da sýkýntýya sokacaðýný söyledi. Ayrýca benden Ali Yörük daha önce zorla ipotekte aldý. Bunlarý daha sonra suç duyurumca belirteceðim. Ayrýca Ali Yörük zaman zaman benim fon vadettiðim insanlardan alacaðým parayý teslim alan kiþidir.
Ali Yörük bu paralarý teslim alýp içinden kafasýna göre belirlediði bedeli kendisi için alýrdý. Sonra da bana bu parayý tefeciye vereceðim þeklinde sözler söylerdi. Örneðin Bülent Çeviker'den teslim aldýðýmýz 2.200.000 USD parayý Ali Yörük Florya'da elden 2 çanta þeklinde teslim almýþtýr. Sonrasýnda içinden 400.000 USD parayý kendisine aldý kalanýný bana getirip verdi. Atilla Yörük Ali Yörük'ün öz kardeþidir. Atilla Yörük'ten bu zamana kadar hiç para almadým. Zaten kendisinin bu olayla alakasý yoktur. Her iþi Ali Yörük yapmaktadýr. Atilla Yörük Ali Yörük'e adeta þoförlüðünü yapmaktadýr. Bu zamana kadar Ali Yörük'e çok fazla para verdim. Özellikle Ali Yörük'e 2021-2022 yýllarýnda çok fazla para ödemesi yaptým.
Arda Turan benim son dönemde fon alacaðým þeklinde ikna ettiðim kiþilerdendir. Kendisi bana bu süreçte en insanca davranan kiþilerdendir. Arda Turan toplamda bana 13.900.000 USD parayý parça parça olacak þekilde teslim etmiþtir. Ben kendisine 6.400.000 USD parayý geri ödedim ancak geri kalan parayý ödemedim. Arda Turan'dan aldýðým bu paralarýn bir kýsmýný dýþarýda bir kýsmýný da bankada elden teslim aldým. Odamýn içerisinde kamera bulunmamaktadýr fakat merdivenlerden çýkýnca benim odamý gören kamera mevcuttur. Bana para teslim etmeye gelen kiþiler elinde çanta ile gelirler, parayý teslim ettikten sonra boþ çanta ile giderler.
Atilla Baltaþ benden verdiði paralarý katbekat faizle almýþtýr. Ben Atilla Baltaþ'ýn bana verdiði paranýn çok üzerinde 1.000.000 USD parayý kendisine ödedim. Ayrýca Atilla Baltaþ'tan kesinlikle fon adý altýnda para almadým. Tam olarak Atilla Baltaþ'tan faiziyle para satýn aldým. Çünkü fon adý altýnda ikna ettiðim insanlara para ödemek zorundaydým. Fakat Atilla Baltaþ bana verdiði parayý %50 faiziyle geri almýþtýr. Kesinlikle beni maðdur etmiþtir. Ayrýca son günlerde zorla benden Bankada bana baský kurarak evrak yazmamý istedi. Benden bankada birtakým borçlu olduðuma iliþkin senetler aldý. Atilla Baltaþ'a verdiðim belgelerin hiçbiri gerçeði yansýtmamaktadýr. Þýrnak Cizre'ye Mart ayý içerisinde beni kaçýrmak için uçak bileti almýþtý. Daha doðrusu bana zorla Þýrnak Cizre'ye telefonla uçak bileti aldýrmýþtýr. Ben o sýrada müþtekilerden para da toplamýþtým. Atilla Baltaþ o paralar ile beni yurt dýþýna kaçýrmak istemiþti.
Ayhan Akman verdiðinden fazlasýný almýþtýr. Þöyle ki ayný Atilla Baltaþ gibi Ayhan Akman'a da fon vaadinde bulunmadým. Kendisinden faizle para satýn aldým ancak kendisi çok daha fazla faizle verdiði parayý geri aldý. Kesinlikle Ayhan Akman'a hiçbir borcum bulunmamaktadýr. Aksine kendisinden yüklü miktarda alacaðým vardý. Barýþ Tari isimli þahýstan aldýðým tüm parayý geri ödedim ancak zamanýnda ona verdiðim belgeler onda kaldýr. Halihazýrda ona ödemiþ olduðum para iliþkin senetleri icraya koyarak beni maðdur etmek istemektedir. Barýþ Tari ile Ayhan Akman vasýtasý ile tanýþmýþtým. Kendisine fon vaadinde bulunmadým. Para satýn aldým, aldýðýmý da geri ödedim.
Özellikle þunu belirtmek isterim ki biraz sonra Semih Kaya, Merve Yýlmaz, Tanýn Yýlmaz, Fýrat Özdemir hakkýnda detaylý bilgi vereceðim. Bu þahýslar benden belge aldýlar. Sonra bu aldýklarý belgeler benim çevremde duyulunca akabinde Atilla Baltaþ, Ayhan Akman, Barýþ Tari de benden sürekli baskýyla borçlu olduðuma iliþkin belgeler aldýlar. Atilla Baltaþ, Ayhan Akman, Barýþ Tari'nin sunduðu belgeler gerçeði yansýtmamaktadýr. Bu belgeler bu þahýslar para verirken oluþturulmamýþtýr. Bu belgeler benim parayý ödeyemediðim dedikodusu duyulunca 2023 yýlýnýn ilk aylarýnda benden alýnmýþ, gerçeði yansýtmayan belgelerdir.
Burhan amca fon adý altýnda ikna ettiðim þahýslardandýr. Ondan aldýðým parayý ilk baþta küçük bir ödeme yaparak fon getirisi diye vermiþtim. Sonrasýnda hiçbir ödeme yapmadým hali hazýrda tam olarak Burhan Taþpolat'a 250.000 USD borcum bulunmaktadýr. Getirdiði parayý banka içerisinde teslim aldým. Bana kendisi çanta ile getirip odamda teslim etmiþtir. Sonrasýnda da boþ çanta ile gitmiþtir. Buse Terim ile bu zamana kadar para konusunda hiç görüþmedik. Kendisi ile kuzeni Terim Arýcan üzerinden iletiþim kurdum. Buse Terim'den tam olarak ne kadar para aldýðýmý hatýrlamýyorum ancak 200.000 USD civarý para aldýðýmý hatýrlýyorum. Sonrasýnda kuzeni Terim Arýcan'da bana 50.000 USD daha para vermiþtir. Bu parayý geri ödeyemedim. Bütün paralarý bana Terim Arýcan teslim etti. Terim Arýcan bana bu paralarý bankada odamda bizzat teslim etti.
Bülent Çeviker'den 2.200.000 USD para aldým ancak bu zamana kadar herhangi bir ödeme yapmadým. Bülent Çeviker'den para aldýðým esnada çok büyük tehdit altýndaydým. Þöyle ki, Semih Kaya, Fýrat Özdemir bana sürekli "senin sonun iyi deðil, neden kaçmýyorsun, rezil olursun, sen kötü kalplisin, Hakan Ateþ'e çýkarýz, seni iþten attýrýrým, sen annenin yüzüne nasýl bakýyorsun, annen bu saatten sonra yaþamaz, seni Türkiye'de yaþatmazlar, benim çok tanýdýðým var, MÝT baþkanýný tanýyorum, Türkiye'de herkesi tanýyorum." diyerek beni sürekli tehdit ettiler. Hatta Göktürk'teki evime Þubat ve Mart ayýnda Semih Kaya ve Fýrat Özdemir sürekli farklý farklý zamanlarda gelerek ikametimde "sen burda yaþayamazsýn, biz her þeyi yaparýz, seni yaþatmayýz." þeklinde sözler söylediler. Özellikle Fýrat Özdemir beni tehdit etti. Ama tabi Semih Kaya'da her geldiðinde beni tehdit etmeye devam ediyordu. Fýrat Özdemir "Türkiyedeki bütün usulsüzlükler benden sorulur, basýn öðrenirse rezil olursun, ben ailemden baþka kimseyi sevmem" Fýrat Özdemir Semih Kaya'nýn menajeridir.
Semih Kaya'dan ilk olarak fon vaadiyle para aldýðým doðrudur. Kendisinde 3.200.000 USD para aldým. Bu parayýparça parça bazen odamda bazen dýþarýda olacak þekilde teslim aldým. Bir seferinde Semih Kaya'dan Ali Yörük teslim almýþtýr. Fakat 5.700.000 USD þeklinde geri ödememe raðmen Semih Kaya'dan yakamý kurtaramadým. Semih Kaya bana bu parayý vermek zorundasýn dedi. Senden bu parayý her ne olursa olsun alacaðým. Ben o dönem Semih Kaya'ya fazladan ödediðim bu parayý Emre Belözoðlu ve Arda Turan'dan aldým. Daha doðrusu onlardan fon vaadiyle bir þekilde para alýp Semih Kaya ve Fýrat Özdemir'den kurtulmak için her ikisine de ödeme yaptým. Semih Kaya bana ilk Fýrat Özdemir'i de yönlendirmiþti. Daha doðrusu zamanýnda ben ondan çok yardým gördüm, sen bana çok para kazandýrdýn, o da kazanacak dedi. Her ne kadar ben her ikisinden baþta fon vaadiyle para alsam da onlara bir çok defa bu paranýn fona ait bir para olmadýðýný, faiz parasý olduðunu ve birinden alýp diðerine vermek þeklinde olduðunu söyledim. Tam olarak fon vaadiyle ilk baþta Semih Kaya'dan 300.000 UDS para aldým. Sonra aldýðým (3.200.000 USD olana kadar kýsým) tamamen faize iliþkin bir paradýr. Semih Kaya bana zorla para satmýþtýr. Fýrat Özdemir ise baþýndan itibaren Semih Kaya'nýn yönlendirmesiyle paranýn faiz parasý olduðunu bilerek bu iþe girmiþtir. Fýrat Özdemir'e defalarca böyle bir fon olmadýðýný söylememe raðmen, ne yaparsan yap, nasýl bulursan bul bu parayý bana öde, ben gelecek planlarýmý yaptým, Semih Kaya furbolu býraktý, ne yaparsan yap bu parayý sende býrakmayýz, alýrýz, dedi.
Ayrýca benim Semih Kaya'ya yaptýðým ödeme sonrasý yani tam olarak zorla aldýðý faizlerle Bodrum ID Konaklarý isimli yerde bir villa satýn aldý. Bu villayý 4.200.000 Euro'ya Semih Kaya satýn aldý. Hatta þöyle ki benim odamda 2022 yýlýnýn sonlarýnda Semih Kaya bu villalarýn satýþ müdürü olan Barýþ Bey ile odama geldi. Benim odamda görüþme yaptýlar. Sonrasýnda ben bu villanýn peþinatýný Semih Kaya'ya 1.575.000 USD ödeme yaptým. O da bu parayý villa bedeli olarak benim odamda Semih Kaya'dan Barýþ Bey 2 taksit olacak þekilde elden teslim aldýlar. Yaklaþýk 45 gün Semih Kaya ve Barýþ Bey yine benim odama geldiler. Semih Kaya'nýn beni önceden tehdit etmesi sebebiyle 1.575.000 USD parayý ben tekrar 2. Ödeme olarak kendisine ayný gün yaptým. Semih Kaya da benim odamda elden aldýðý bu parayý Barýþ Bey'e evin 2. Taksiti olacak þekilde ödedi. Olay tam olarak þöyledir. Ben Semihten ilk baþta aldýðým 300.000 USD ödedim. Daha sonrasýnda aldýðým 3.200.000 USD parayý da tamamen ödedim.
Ana paraya iliþkin hiçbir alacaðý kalmamýþ olmasýna raðmen defalarca kez evime gelerek, beni tehdit ederek benden zorla para almýþtýr. Bodrumda bahsettiðim villayý da bu parayla almýþtýr. Fýrat Özdemir de benden elde ettiði paralar ile annesi üzerine kayýtlý bulunan TOKÝ Villalarýna 500.000 USD para ödeme yaptý. Hatta abisi Fazýl Özdemir'in de o dönem lüks bir araba aldýðýný, bu arabanýn da bedelini benden para alarak ödeyeceðini söyledi. Benden tehditle bu zamana kadar Fýrat Özdemir de yüksek miktarlarda para aldý. Ayrýca Semih Kaya da benden aldýðý paralar ile Hybrid yüksek fiyatlý Mercedes bir araçta satýn aldý. Ben günlerce Fýrat Özdemir'in Etilerde bulunan ofisine 2022 Aralýk ayýndan sonra 2-3 günde bir gidip saatlerce yalvarýp aðlýyordum. Artýk yakamý kurtarmak istiyordum ancak hiçbir þekilde beni dinlemediler. Ben ilk olarak Semih Kaya'dan para aldýktan sonra, bu parayý doðrudan Ali Yörük'e verdim. Daha doðrusu Semih Kaya bu parayý bizzat teslim etmiþtir. Semih Kaya'ya zaman zaman ödemiþ olduðum paralarý Ali Yörük hesabýndan göndermiþtir. Bunun dýþýnda her ikisinin doðrudan bir tanýþýklýðý yoktur.
Cüneyt Demir'e fon vaadinde bulunmadým. Kendisinden hiçbir þekilde para almadým. Çetin Burak Özcan isimli þahýs fon vadettiðim kiþilerden deðildir. Bozcaadadaki evimin tadilatlarýný yapan mimardýr. Kendisinden parayý deðerlendirmek için adeta borç istemiþtim. Ancak aldýðým paranýn çok daha üzerinde bir faizle kendisine teslim ettim. Toplamda Çetin Burak'a fazladan 750.000 USD para verdim. Deniz Güzel annemin kardiyolog doktorudur. Deniz Güzel bana parayý deðerlendirmem için vermiþtir. Ben de 150.000 USD parayý Deniz Güzel'den aldým. Daha doðrusu Deniz Güzel Nazlý Can'ýn hesabýna bu parayý havale etmiþtir. Nazlý Can benim yakýn arkadaþýmdýr. Deniz Güzel de benim yakýn arkadaþýmdýr.
Emre Belözoðlu da fon vadettiðim kiþilerdendir. Kendisinden 4.200.000 USD tutarýnda parça parça olacak þekilde para aldým ancak bu zamana kadar herhangi bir ödeme yapmadým. Emre Belözoðlu'nun gönderdiði paralarý bazen þubede odamda teslim adlým ve bir kez de Volkan Bahçekapýlý'nýn ofisinde teslim aldým.
Emre Çolak da fon vadettiðim kiþilerdendir. Kendisinden 3.200.000 USD tutarýnda para aldým ancak bu zamana kadar herhangi bir ödeme yapmadým. Bu parayý kardeþi Emrah Çolak Emre'nin hesabýndan çekip Ali Yörük'e þubede teslim etti. Ali Yörük bu parayý Levent'teki Denizbank içerisinde giþelerin önünde herkesin görebileceði þekilde teslim aldý. Sonra ben de Ali Yörük'ten teslim aldým. Yani birilerinden teslim aldýðýmýz para tamamen alenidir. Daha doðrusu banka tarafýndan bilinmektedir.
Erkan Ergene kesinlikle fon vadettiðim kiþilerden deðildir. Bana para satan kiþilerdendir. Kendisinden toplamda 300.000 USD para aldým. Bu paranýn 1,5 katý kadar fazladan faiz ödediðim kiþidir. Benden elde ettiði paralar ile Erkan Ergene de kendisine villa ve araba satýn aldý. Evrim Pýnar Güzel'den de yatýrým amacýyla para almýþtým. Aldýðým paranýn bir kýsmýný ödedim ancak 200.000 UDS daha alacaðý var. Evrim Pýnar Güzel'den elde ettiðim parayý þubede elden teslim aldým.
Ben Fatih Terim'den bu zamana kadar fon adý altýnda bu zamana kadar para almadým. Ancak bu zamana 2012 yýlýndan itibaren tüm bankacýlýk iþlemleriyle ilgilenirdim. Tam olarak Fatih Terim'in finansal danýþmaný bendim. Þöyle ki Fatih Terim ile ilgili bu zamana kadar çok sayýda finansal iþlem yaptým ancak bu zamana kadar hukuka aykýrý hiçbir iþlem yapmadým. Eðer 2012 yýlýndan itibaren Fatih Terim ile ilgili herhangi bir usulsüz iþlem yaptýðým iddia edilirse bu konuda her iþlemi detaylý olarak her zaman açýklarým. Kesinlikle Fatih Terim ile ilgili herhangi bir usulsüzlük yapmadým. Fatih Terim beni kýzý gibi sever, sayardý.
Ýbrahim Çaðlar fon vadettiðim kiþilerdendir. Kendisinden toplamda 2.800.000 USD para aldým ancak bu zamana kadar hiçbir ödeme yapmadým Ýbrahim Çaðlar'dan bu parayý tek seferde Ýbrahim Çaðlar'ýn Levent'teki ofisinde elden teslim aldým. Ayný gün Levent Denizbank Þubesi'ne yanýma geldi. Kendisine ayný gün aldýðým paraya iliþkin Denizbank kaþeli ve ýslak imzalý bir kâðýt verdim.
Moci diye bahsettiðim kiþi Mojtaba Hakani üniversiteden arkadaþýmýn eþidir. Kendisine bu zamana kadar aldýðým paranýn çok daha üzerinde ödeme yaptým. Hatta Süleyman Aslan isimli tefeciden Moci ile birlikte gidip 10.000.000 TL para aldým. 14.000.000 TL para olacak þekilde geri ödedim. Süleyman Aslan'ýn Florya'da bir ofisi bulunmaktadýr. Süleyman Aslan bu 10.000.000 Tl parayý Denizbank'taki odamda bana yanýnda Moci de bulunduðu sýrada teslim etti. Karþýlýðýnda da 14.000.000 TL'lik Moci ile birlikte senet imzaladým ancak 14.000.000 TL'yi Süleyman Aslan'a elden ödedim. Ayrýca Süleyman Aslan bana 1.350.000 USD daha para vermiþti. Sonrasýnda ben 2.650.000 USD þeklinde çok daha fazla bir parayý Süleyman Aslan'a ödedim. Bu zamana kadar Süleyman Aslan'a çok fazla faiz ödedim. Mert Zeydanlý fon vadettiðim kiþilerdendir. Kendisinden toplam 2.200.000 USD para aldým. Bu parayý bankada odamda teslim aldým. Ancak sadece 400.000 USD parayý ödedim. 1.800.000 USD borcu hala ödemedim. Ýnci Çeviker benim fon vaadi ile 2.200.000 USD para aldýðým Bülent Çeviker'in eþidir. Fonun vadettiðim tarihi gelince beni o dönem çok sýk aramýþlardý. Gününde para ödenmeyince Mert Zeydanlý'yý kullanýmýmda bulunan telefondan aradým. Birazdan seni arayacaðým, benimle bankadan biriymiþ gibi konuþur musun dedim. O da kabul etti. Akabinde ben Mert Zeydanlý'yý telefonla aradým. Ýnci Çeviker yanýmdayken aradým. Her þeyin yolunda olup olmadýðýný sordum, o da benimle kýsa bir görüþme yaptý ancak banka tutanaklara Mert Zeydanlý'nýn adeta Ýnci Çeviker'i benimle birlikte kandýrmasýna iþtirak etmiþ gibi bir rapor düzenlediler.
Nur Erkasap fon vadettiðim kiþilerdendir. O da fona para yatýrmak istiyordu ancak nakit parasý yoktu. Nur Erkasap Müfit Erkasap'ýn eþi, Fatih Terim'in de çok yakýn aile dostudur. Kendisine fondan bahsettiðim için o da o esnada para alacaðým Mert Zeydanlý'ya kefil olabileceðini söyledi. Tam tarihini hatýrlayamadýðým bir gün þubede odamda Nur Erkasap ile birlikte alacaklý Mert Zeydanlý'nýn olduðu bir senet oluþturduk. Bu senede Nur Erkasap borçlu olarak yazýlýyordu. Ben de kefil oldum. Mert Zeydanlý'da alacaklýydý. Sonra senedin vadesi geldiðinde ben Mert Zeydanlý ile konuþup senedi iptal ettirdim. Ben Nur Erkasap'tan nakit para hiç almadým. Fon vaadiyle para aldýðým kiþilerdendir. 75.000 USD para aldým ancak kendisine herhangi bir ödeme yapamadým. Bu parayý bankadaki þubede odamda teslim aldým.
Muslera, Fon vaadiyle para aldýðým kiþilerdendir. 1.200.000 USD para aldým, 700.000 USD parayý ödedim. Kendisine 500.000 USD para borcum bulunmaktadýr. Muslera'dan bu parayý Mert'in getirmesiyle þubede teslim aldým. Muslera'dan para alýrken yüz yüze hiç görüþmedim ancak ödemeyi yapamayýnca birkaç kez Göktürk'teki evine Mert ile gittim.
Nazlý Can benim yakýn arkadaþýmdýr. Nazlý Can zaman zaman etrafýndan para bulup bana getiriyordu. Ancak hiçbir zaman fon vaadinde bulunmadým. Getirdiði parayý dat her defasýnda fazlaca ödeme yaparak iade ettim. Nazlý Can ile tam tarihini hatýrlayamadýðým bir gün Kapalýçarþý'da birinden para almýþtým ancak bu þahýstan korktuðum için hali hazýrda ismini kesinlikle vermek istemiyorum. Nuray Þengüler isimli þahýs fon vaadi ile gerçekten maðdur ettiðim insanlardandýr. Kendisinden 10.000.000 TL + 55.000 USD para aldým. Yani o dönem ki hesaplarýma göre 550.000 USD para almýþtým. Bunun 150.000 USD'yi kýz kardeþine ödedim ancak halihazýrda 400.000 USD borcum bulunmaktadýr. Bu parayý parça parça olacak þekilde teslim aldým. Nurettin Gözaçan isimli þahsa kendisine fon kesinlikle vaad etmedim. Yatýrým amacýyla kendisinden 140.000 USD para aldým ancak kendisine herhangi bir ödeme yapmadým. Nuri Köþkdere yatýrým yapma amacýyla para aldýðým kiþilerdendir. Ne aldýysam onu ödediðimi hatýrlýyorum. Herhangi bir fazla ödeme yapmadým. Ömer Kahraman isimli þahýs Çorlu'da pýrlantacýdýr. Ömer de fon vadettiðim kiþilerdendir. Hatta Ömer Kahraman bana teslim edeceði paralarý Nazlý'ya teslim etmiþtir. Buna iliþkin görsel benim telefonumda yer almaktadýr. Nazlý da tam hatýrlamamakla birlikte Ömer'den aldýðý 750.000 USD tutarýndaki parayý bana getirmiþtir. Fakat bu paranýn yarýsýný ödedim, yarýsýný ödeyemedim.
Selçuk Ýnan isimli þahýs fon vadettiðim kiþilerdendir. Hatýrladýðým kadarýyla toplamda 3.000.000 USD'a yakýn bir para aldým. 1.650.000 USD parayý ödedim. 1.200.000 USD tutarýnda borcum bulunmaktadýr.
Ýbrahim Kocabaldýr isimli þahýs Bozcaadadaki evimin projesini çizen kiþidir. Kendisinden yatýrým amacýyla 150.000 USD para aldým. Ancak kendisine herhangi bir ödeme yapamadým.
Tanýn Yýlmaz benim öz teyzemin oðludur. Merve Yýlmaz da Tanýn'ýn eþidir. 2012 yýlýnda bunlardan paralarýný deðerlendirmek amacýyla 200.000 TL para almýþtým. Bu zamana kadar sürekli hem Merve'ye hem Tanýn'a para verdim ancak doymadýlar. En son 6 ay önce Tanýn'ýn hesabýna göre bana 1.200.000 USD para verdi. Daha doðrusu bu parayý bana verdiðini iddia etti. Ancak bu zamana kadar yaptýðý ödemeleri kat kat fazlasýyla 2012-2022 yýllarý arasýnda aldý. Bu zamana kadar market alýþveriþlerinden yurt dýþý tatillerine kadar benden aldýklarý paralar ile geçimlerini saðladýlar. 2023 Mart ayýnda Tanýn Yýlmaz Barýþ Tari isimli þahsýn arabasýna ipotek koydurduðunu, bu ipoteðin acilen kaldýrýlmasý gerektiðini söyledi. Ayný gün Tanýn yanýmda bulunduðu sýrada Merve de þubeye odama geldi. Birden Merve saçýma yapýþtý. saçýmý yolmaya baþladý bana birden "******, pislik, sen ne yaptýn hýrsýz" þeklinde çok sayýda hakaret etti.
O esnada Tanýn "napýyorsun merve" dedi. Bu olayý þubede bulunan herkes duydu. Hatta o gün kolumda bulunan Rolex saatimi Merve zorla çekip aldý. Bu saati alýrken de bunu sana yedirmem dedi. Benim bu zamana kadar 3 tane Rolex saatim olmuþtu. Birini Merve ve Tanýn hediye etmiþti. Çünkü onlara o kadar çok para kazandýrmýþtým ki onlar da bana Rolex saat hediye etmiþti. Ýkincisini Arda Turan niþan hediyesi olarak vermiþti. Üçüncüsünü de ben de 20 yýllýk birikimim ile kendim almýþtým.
Sonra saatlerce odamda oturdular. "Benim paramý vereceksin" diye baðýrdý. Takip eden günlerde sürekli Merve beni takip etmeye baþladý. Arabama GPS koydular. Sýk sýk þubeye gelip beni yine tehdit etti. "Seni öldürttürürüm, azrailin olurum, seni hapse sokturacaðým" dedi. Ayný þekilde Tanýn da bana çok büyük baskýlar yaptý. Bu zamana kadar onlardan aldýðým parayý fazlasýyla ödedim. Tanýn ve Merve'ye hiçbir borcum bulunmamaktadýr. Merve bu zamana kadar ilk olarak bana 1.200.000 TL para vermiþti. Sonra bu parayý benden 5.000.000 TL olarak geri aldý. Ýlerleyen süreçte 4.000.000 TL getirip 6.500.000 TL olarak geri aldý. Merve bu parayý bana arkadaþlarýndan alýp getirmiþti ancak ben bu parayý çok daha fazla olarak geri ödedim. Bu paralar ile Tanýn ve Merve kendilerine lüks bir araç satýn aldýlar. Ancak Merve ve Tanýn'dan akrabalarým olmasý nedeniyle þikâyetçi deðilim. Çocuklarýný kendi çocuðum gibi severim.
Son olarak soruþturmaya konu olay sebebiyle göz altýna alýnmamdan hemen önce Denizbank Ýnsan Kaynaklarý Müdürü Tanju Kaya bana kullanmam için bir telefon ve hat tahsis etmiþti. Bu hattý verdikten sonra gerekli numaralarý kaydettiler ve bu hat ve telefon üzerinden iletiþim kurmamý söylediler. Arama esnasýnda ikametimde iki telefon ve iki hat ele geçirilmiþtir. Bunlardan biri bankanýn bana tahsis ettiði telefon ve hattýr. Tamamen þifresizdir. Ancak banka bana bu telefonu verdiði sýrada önceki telefonumu kýrýp atmamý, içindeki tüm yazýþmalarý da silmemi söylediler. Ben o zaman korkup bu telefonun ekranýný kýrmýþtým, öncesinde de silebildiðim kadar Whatsapp mesajlaþmalarýmý silmiþtim. Yine de bu telefonu ne olur ne olmaz diye saklamýþtým. Halihazýrda bu telefonu size teslim etmek istiyorum. Bu telefonumun 250199'dur.
Bu telefonumda silinmiþ olsa da mesajlar geri gelebilecek konumdaysa getirtilmesini istiyorum. Özellikle Semih Kaya ve Fýrat Özdemir tarafýndan nasýl tehdit edildiðim görülecektir.
Benim fon vadettiðim kiþiler özetle Arda Turan, Emre Belözoðlu, Ýbrahim Çaðlar,Emre Çolak, Muslera, Bülent Çeviker, Buse Terim (Terim Arýcan) isimli þahýslardýr. Bu kiþilerden aldýðým paralara iliþkin Emre Belözoðlu, Arda Turan, Emre Çolak, Muslera, Ýbrahim Çaðlar, Mert Zeydanlý isimli þahýslara bir el yazýmla oluþturulmuþ bir kâðýt verdim. Üzerine ýslak imzamý attým. Hatta bu belgelerin bazýsýnda hala Denizbank'ta Þube Müdür Yardýmcýsý olan Asiye Öztürk'ün de imzasý bulunmaktadýr.
Asiye Öztürk olaydan baþýndan beri þüpheleniyordu ancak yine de belgeler imza atmýþtýr. En azýndan bu olaylarda þüphe çekici çok fazla þey yaþadýk. Ýnsanlar gelip benden hesap sorduðunda Asiye benim yanýmdaydý ve beni bu zamana kadar hiçbir zaman ihbar etmedi.
Fon vadettiðim insanlara "yüksek getirisi olan bir fon olduðunu, Hakan Ateþ, Fatih Terim gibi insanlarýn bu fona yatýrým yaptýklarýný, bu fonun 30-45 günlük vadeleri olduðunu, vade bitiminde %20-%30-%40'lara varan paralar kazanýlacaðýný vadettim. Zaten ben bu fon olayýný 2022 Aralýk'tan sonra vadettim. Zaten normal þartlarda bir fonun bu kadar kýsa sürede %30-%40 kar elde edeceðine kimse inanmazdý ancak öyle çok sýkýþmýþtým ki çok fazla faiz parasý daðýttýðým için insanlardan fon vaadi ile para alýp benden istedikleri fazla faizleri ödemeye çalýþtým.
Ben tüm bildiklerimi samimi bir þekilde anlattým fakat alacak verecek konularýnda rakamsal hata yaptýðým hususlar muhakkak ki olmuþtur. Kimden ne kadar aldýðýma iliþkin net bir bilgi hatýrlarsam yahut bir not kaðýdý bulursam tekrar sizinle paylaþacaðým. Ayrýca özellikle þunu belirtmek isterim ki ben tüm maðdur olduðunu iddia eden þahýslar ile gerçek maðdurlarýn sistemde hesaplarýný kontrol ettiðim sýrada log kayýtlarý sisteme düþmektedir. Maðdurlara verdiðim tüm evraklarý bankada sistemde düzenledim. Banka baþýndan itibaren durumdan haberdardýr. En azýndan haberdar olmalýydýlar. Kamera kayýtlarý ve yazýcýdan çýktý alýnýrken her þey banka hafýzasýnda yer almaktadýr. Yani banka bir þey bilmediðini söyleyerek kendisini kurtarmaya çalýþmaktadýr. Ben 12 yýl Florya'da þube müdürlüðü yaptým. Banka bunu bildiði halde göz yummuþtur. Ben her þeyi ortada yaptým, hiçbir þeyi gizlemedim. Zaten 50.000 USD üstü döviz iþlemleri bankadan çekildiðinde bu teftiþe tabidir. Bankanýn bu durumu atlamasý mümkün deðildir. 50.000 USD üstü olan her efektif iþlemde açýklamasýný dekontun arkasýna yazmak zorundayýz. Aksi halde kara para aklama hususlarý gündeme gelmektedir. Banka bu durumu tabi ki de biliyordu ancak bu kadar yüksek meblaðlar çekilmesine raðmen hiçbir zaman sorgulamadý. Ancak ben yine de yaþattýðým maðduriyet sebebiyle çok piþmaným, dedi."
Savcýlýk deðerlendirmesi:
Þüpheli Seçil Erzan'ýn sadece özel müþterilerin dahil edildiði, yüksek getirisi bulunan bir fon olduðunu, bu fona Fatih Terim gibi kamuoyunda tanýnmýþ isimlerinde dahil olduðunu söyleyerek müþteki Bülent Çeviker'i bu fona para yatýrmasý için ikna ederek kandýrdýðý, Bülent Çeviker'in Denizbank hesabýnda bulunan 2.198.000 Amerikan dolarý paraya eþi müþteki Ýnci Çeviker'in çekerek ayný gün þüpheli Seçil Erzan'a teslim etmesi için þüpheli Ali Yörük'e teslim ettiði, akabinde þüpheli Seçil Erzan'ýn sahte olarak üç adet Denizbank kaþesi ve kendi ýslak imzasý bulunan sahte belgeleri oluþturup müþtekilere verdiði, Resim-3 te yer alan müþtekilere verilen belgeye ise yine Denizbank bünyesinde müdür yardýmcýsý olarak çalýþan Asiye Öztürk'ünde ýslak imzasýný attýðý, Seçil Erzan'ýn alýnan her iki ifadesinde de müþteki Bülent Çeviker'i kandýrdýðýný ve kendisine teslim edilmek üzere Ali Yörük'e somut olaya konu parayý aldýrdýðýný, Atilla Yörük'ün de kardeþi Ali Yörük'ün þoförlüðünü yaptýðýný ikrar ettiði, Denizbank TeftiþKurulu Ön Ýnceleme Kurulu Raporunda þüpheliSeçil Erzan'ýn Ali Yörük ve Atilla Yörük'e zaman zaman müþtekilerden elde ettiði paralarý taþýmada yardým ettiðini ve hatta paraya ihtiyacý olduðu zaman tefecilerden para bulma konusunda yardýmcý olduklarýný içeren beyanlarý ile Ali Yörük'ün alýnan ifadelerinde bu hususu doðruladýðý, yine þüpheli Seçil Erzan'ýn beyaz renkli Apple marka Ýphone 14 model cep telefonu üzerinde yapýlan incelemede þüpheli ali yörük ile yazýþmalarýnýn bulunduðu, Ali Yörük'ün "Müdür napýyoruz", þeklinde söylemde bulunduðu, Seçil'in "bekleyin ali", þeklinde cevap verdiði,"benden haber bekleyin" þeklinde yazýþmalarýnýn tespiti ile birlikte þüpheli Asiye Öztürk'ün alýnan ifadesinde bilmediði belgeleri imzaladýðýný ikrar ettiði hususlarý birlikte deðerlendirildiðinde þüpheliler Seçil Erzan, Asiye Öztürk, Atilla Öztürk ve Ali Yörük'ün baþýndan itibaren fikir ve eylem birliði içerisinde hareket etmek suretiyle iþtirak halinde müþtekileri 2.198.000 USD alarak dolandýrdýðý ve özel belgede sahtecilik suçlarýný iþlediði anlaþýlmýþtýr.
Kaynak: https://t24.com.tr/haber/fatih-terim...tamami,1140763

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri