Artan
Azalan
��lem
BIST 30
BIST 50
BIST 100
NASDAQ 100
Hisse Fiyat Fark% Hacim (TL) D���k / Y�ksek
390,50 10% 6,56 Mn 355,50 / 390,50
6,05 10% 13,27 Mn 5,45 / 6,05
17,60 10% 185,59 Mn 16,11 / 17,60
86,90 10% 807,14 Mn 78,20 / 86,90
12,55 9.99% 1,76 Mr 11,46 / 12,55
19,17 -10% 785,37 Mn 19,17 / 22,00
22,14 -10% 192,04 Mn 22,14 / 25,00
108,90 -10% 1,22 Mr 108,90 / 122,00
324,00 -10% 558,18 Mn 324,00 / 373,50
19,80 -10% 1,76 Mr 19,80 / 23,80
2,91 -9.91% 25,75 Mr 2,91 / 3,25
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
189,00 5.06% 12,33 Mr 171,20 / 196,30
304,00 -0.57% 9,56 Mr 304,00 / 310,00
29,00 6.62% 8,49 Mr 26,56 / 29,00
20,70 1.67% 1,29 Mr 20,22 / 21,04
71,55 -1.65% 7,57 Mr 71,05 / 73,70
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
335,00 0.53% 16,24 Mr 310,00 / 336,50
813,00 4.1% 6,27 Mr 786,50 / 814,50
100,40 -0.59% 385,64 Mn 99,95 / 102,50
113,40 -1.13% 218,40 Mn 113,20 / 115,90
412,75 -1.55% 5,70 Mr 410,75 / 423,50
36,80 3.66% 267,89 Mn 35,70 / 37,16
10,97 -4.11% 338,77 Mn 10,97 / 11,57
85,10 0.65% 519,84 Mn 84,15 / 86,90

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj

Masrafsýz Bankacýlýk + 1.000 TL Nakit! Enpara’dan Çifte Avantaj
Sayfa 9/10 ÝlkÝlk ... 78910 SonSon
Arama sonucu : 76 madde; 65 - 72 arasý.

Konu: Saadet Zinciri, Ponzi ve Dolandýrýcýlýk haberleri bilgi paylasim..

1. Baþka bir haber:

PARA TUTARI 2 MÝLYAR LÝRAYI BULABÝLÝR

Diðer taraftan Ýzmir’deki yerel kaynaklar olayda bildirilen 200-300 milyon TL’lik rakamýn daha büyük düzeyde olduðu ve 2 milyar TL düzeyine ulaþacaðý iddia edildi. Mali polisin þube kamera görüntülerini ve olaylrla ilgili evraklarý aldýðý belirtiliyor.

MÜDÜRLERE KONUÞMA YASAÐI GETÝRÝLDÝ

Bugün müdürler bölge mdürlüklerine çaðrýlarak veya tele konferans aracýlýðý ile kesinlikle konuþma yapýlmamasý, olayla ilgili iþin yargýya yansýyacaðý için herhangi bir yorum ya da açýklama yapýlmamasý bu yönde þube ve bölge personelinin uyarýlmasý yönünde telkinlerde bulunuldu.

ÝDDÝA: ÞUBEDE 30 kg ALTIN ÇIKTI

Diðer taraftan DENÝZBANK Ýzmir Bornova þubesinde sahibinin belirlenemediði 30 kg Altýn tespit edildiði, altýnýn þube müdürüne mi olayda adý karýþan kuyumcuya mý ait olduðu yönünde bir tespit yapýlmaya çalýþýldýðý yönünde bilgiler konuþulur oldu.

MÜÞTERi AVUKATLARI ÝLE ÞUBEYE GELDÝ

Bu arada bugün (27.06.2024) bazý müþterilerin Avukatlarý ile þubeye gelerek banka hesaplarýný incelediklerini, hesap ekstrelerini aldýklarý öðrenildi. Diðer taraftan MASAK raporu doðrultusunda inceleme yapan Mali Polis de þubede inceleme yaptý. Almanya’ya maça gitmeyen nerede ise tüm GMY’lerde günü Bornova Þubesi’nde geçirdi.

MÜÞTERÝ ÞUBE ÝÇÝNDE BAÐIRDI: “Altýnlarým nerede, geri verin“

Gün içinde þubeye gelen müþterilerden biri þube içinde “altýnlarýn nerede, geri verin” diye baðýrarak, verdiði altýnlarý istedi.

BANKA MÜDÜRÜ HATÝCE Ö. ÝNTÝHAR ETTÝ ÝDDÝASI DOÐRU ÇIKTI

Dün olayýn patlamasý ile birlikte Þube Müdür Hatice Ö. sinir krizi geçirdi. Evde kanser ilaçlarýný içerek intihar etmeye çalýþýrken, hastaneye kaldýrýlarak kontrol eltýna alýndýðý öðrenildi. Sorgulanan eþi ise, “olaylarý ilk defa duyduðu ve haberinin olmadýðýný” belirtirken, eþin için iþind eolup olmadýðý sorgulama ve yargýlama sürecindeki baðlantýlarý, telefon konuþmalarý ile birlikte netleþmiþ olacak. Zira, diðer bir iddia da eþin iþin içinde olduðuna yönelik.

VAHÝM ÝDDÝA: OLAYDA ADI GEÇEN ÜNLÜ BORSACI C.O. HALA ATEÞ ÝLE MAÇTAYDI

Diðer taraftan gecenin geç saatlerinde bir iddia daha sosyal medyada yayýlmaya baþladý. Ýddiaya göre Ýzmir Bornova Þubesi olayýnda ismi geçen ünlü Borsacý C.O. nün HAKAN ATEÞ ve Yeniçað Gazetesi yazarlarýndan REMZÝ ÖZDEMÝR ile birlikte ALMANYA Maç kafilesinde olduðu ve maçý birlikte izledikeleri bu yönde fotoðraflarý sosyal medyada paylaþtýklarý iddialarý da geceye damgasýný vurdu. Zira, Bornova olayýnda ana aktörlerden biri olarak C.O.’nun DENÝZBANK CEO HAKAN ATEÞ’e bu kadar yakýn olmasý olayýn ve araþtýrmanýn seyrini de deðiþtirebilecek nitelikte. Zira, Yeniçað Yazarý REMZÝ ÖZDEMÝR’de gerek yazýalrý ile gerek TV ve Sosyal Medya Videolarý ile Borsa ile ilgili yorumlar yaparak, Borsa’daki fýrsatlarýn deðerlendirilmesi yönünde yönlendirme yapan biri. Bu iddianýn doðruluðu ise ortaya çýkacak fotoðraf, yurtdýþý uçýþ, otel, maaþ bilet bilgileri araþtýrmalarý ile önümüzdeki günlerde ortaya çýkacak. Soruþturmaya SPK’nýn dahil olup Borsa üzerinden spekülatif iþlemler olup olmadýðý, ortaya çýkan para trafiðinde yer alýp almadýðý ile ilgili bilgiler de önümüzdeki günlerde netleþmiþ olacak.

Karþýyaka Spor Kulübü: Yönetim kurulu üyemiz deðil

Karþýyaka Spor Kulübü‘nden yapýlan açýklamada, Hatice Ö‘nün üç yönetim kurulu toplantýsýna herhangi bir mazeret beyan etmeksizin katýlmamýþ olmasý nedeniyle yönetim kurulu üyeliðinin düþürüldüðü belirtildi. Açýklamada, “Bu çerçevede Hatice Ö, hali hazýrda yönetim kurulu üyemiz deðildir. Kaldý ki; yönetim kurulumuzda görev yapan herkesin kendi mesleki faaliyetleri ve iþ hayatlarý bulunmakta olup, mesleki yaþantýlarýnda yapmýþ olduklarý eylemler kendilerini baðlamaktadýr. Tüm bunlarýn ýþýðýnda, yaþananlarýn Kulübümüze zarar vermemesi adýna hukuki süreç tarafýmýzdan da itina ile takip edilmektedir” denildi.

Öte yandan Kulüp resim internet sitesinde 11.08.2024 tarihli “yönetim görev daðýlýmý yaptý” þeklinde “Hatice Özalp’in “Basketbol Altyapý Baþkaný” olarak yer aldýðý bir haber de yer alýyor.
    Kaynak: https://bankavitrini.com/denizbankta...ciklama-yapti/

2. Karþýyaka'nýn Seçil Erzan'ý

Seçil Erzan, yalnýzca futbol dünyasýný sarsmadý.

Öyle bol sýfýrlý bir vurguna imza attý ki…

Adý Sülün Osman, Banker Kastelli, Jet Fadýl, Selçuk Parsadan, Titan Kenan ve Tosuncuk Mehmet’le yan yana yazýlýyor.

Erzan, müþterisini çarpan bankacýlar tarihinde hiç unutulmayacak bir mevki elde etti.

Ýstikbal vaat eden yeni Seçiller için esin kaynaðý ve rol modeli desem yeridir.

Kurbanlarýný kulüpte buldu

Nitekim ikinci Seçil Erzan skandalý, Ýzmir Karþýyaka’da patlak verdi.

Adres yine Denizbank.

Þüpheli, Bornova Þube Müdürü Hatice Özalp.

Erzan’ýn Galatasaray ile iç içe geçmesi gibi Özalp de Karþýyaka Spor Kulubü’nde (KSK) görevdeydi. Basketbol Altyapý Þube Baþkanýydý.

Erzan gibi, kurbanlarýný kulüpte buldu.

Erzan, ‘Fatih Terim Fonu’ adýyla milyon dolarlar toplamýþtý.

Özalp ise “Altýna yatýrýyorum” diyerek, müþterilerini dolandýrdý.

Paralarý kuyumculuk ve döviz bürosu iþletmeciliði yapan Serkan Çelik’e yolladý.

Dolar ve Euro gönderip TL, TL gönderip altýn aldý.

Erzan, kurduðu tezgah çöktüðünde intihara teþebbüs etmiþ ama ölmeyi becerememiþti.

Karþýyaka’nýn Seçil’i de ayný yolu izledi.

Þu an Ýzmir Þehir Hastanesi Psikiyatri Bölümü’nde tedavi görüyor.

Tek tutuklu var:

Döviz bürosu sahibi Serkan Çelik.

‘Altýn yükselecek, bekle’

Maðdur C.K., Özalp ile KSK’den tanýþýyor.

15 Mayýs’ta, evinin satýþýndan gelen altý milyon TL’yi Özalp’in þubesine yatýrdý.

Ýki milyonu ile fon aldý.

Özalp, 31 Mayýs’ta arayýp “Fonu bozdurdum. Altýna yatýracaðým. Altýn yükselecek. Kulüpten Ö.Ý.’ye de yaptýk. O da çok kazandý” dedi.

C.K., ikna oldu.

Ancak hesabýnda altýnlarý göremedi.

Özalp, “Bu özel bankacýlýk iþlemi, görünmez” dedi.

Erzan da böyle söylemiþti dolandýrdýklarýna…

C.K., bir süre sonra dört milyonu çekip ev aldý. Ýki milyonunu da çekmek istedi.

Özalp, “Önümüz bayram. Altýn deðerleniyor. Bayramdan sonra konuþuruz” dedi.

25 Haziran’da aradýðýnda “Bir hafta bekle” diye kandýrdý.

Bir hafta sonra Özalp, telefonunu açmadý.

Banka görevlileri C.K.’ye “Ulaþamýyoruz” dedi.

Ýntiharla öðrendi

Özalp’in C.K.yi ikna etmek için adýný verdiði Ö.Ý. de KSK’nin yöneticisi.

Ö.Ý., 94 bin Euro’sunu Özalp’e teslim etti.

Bir hafta sonra Özalp aradý.

“80 bin Euro ile altýn alacaðým” dedi.

Ö.Ý., onay verdi.

Sonradan “Kendisine güvendiðim için, aramýzdaki samimiyete istinaden kabul ettim” diyecekti.

4 Nisan’da Özalp’i aradý.

“Param ne durumda?” diye sordu.

Özalp, WhatsApp’tan þunlarý yazdý:

“1294 gram altýn hesabýn var. 87.226 Euro yapar. Getirin 7226 Euro. Altýnýn yükseliþi devam ediyor.”

Ö.Ý., araç alýmý için 1.280.000 TL’ye ihtiyacý olduðunu söyledi.

Özalp, “Alacaðýn yerin ÝBAN’ýný ver, gönderirim” dedi.

Gönderdi de.

Ancak 26 Haziran’da bir arkadaþý, “Özalp’e ulaþýlamýyormuþ” deyince dolandýrýldýðýný anladý.

Özalp’in eski eþi Bülent Özalp’i aradý.

Müdirenin intihara teþebbüs ettiðini öðrendi.

Külçe altýn fotoðrafý yollamýþ

G.K. de KSK yöneticisi.

Özalp, 25 Haziran’da arayýp “Baþkanlara güzel kazandýrdým” dedi ve 1.379.950 TL bulmasýný istedi.

G.K., bir milyon TL borç buldu.

Kalanýný banka hesabýndan havale etti.

Özalp, külçe altýn fotoðrafý gönderip kayýplara karýþtý.

Eski eþinin patronunu çarptý

Ýþadamý H.E., hayvancýlýk þirketi sahibi.

Özalp’in eski eþi Bülent, þirketin çalýþaný olduðu için Karþýyaka’nýn Seçil’i ile tanýþýyor.

Özalp’in ýsrarý üzerine parasýný Bornova Þubesi’ne taþýdý.

H.E.:

“Yatýrýmlarýmla özel ilgileneceðini söyledi. Ýþlemleri kendisine býrakmamý, paralarý kur korumalý (KKM) hesapta deðerlendireceðini söyledi. Kar yapmamý saðladý. Sonra bilgim dýþýnda hesaplar açmýþ.”

Özalp, 10 milyon TL’yi üç ay vadeli KKM hesabýna yatýrdýðýný söyledi.

Gelir adý altýnda 385.862 TL ödedi.

H.E., “Bu olaydan sonra itibar etmeye baþladým” diyor.

Son bir yýlda vadeli hesabýný her bozdurmak istediðinde Özalp, “Zarar edersin. Acil ihtiyacýn varsa kredi kullandýrabiliriz” diyerek caydýrdý.

Birkaç kez kredi çektirdi.

H.E.’yi borçlandýrdý.

H.E., vade yenilemeyeceðini, bütün paralarýný vadesiz hesapta toplayacaðýný söyledi.

25 Haziran’da Özalp aradý.

“Bütün hesaplarý kapatacak mýyýz” diye sordu.

Eröz de “Baþkaca bir þey konuþmak istemiyorum” dedi.

26 Haziran’da Özalp’in eski eþi aradý.

Özalp’in intihar ettiðini haber verdi.

H.E.:

“Hayrolsun’ diye sorduðumda dolandýrýcýlýk yaptýðýný söyledi. Kimi dolandýrdýðýný sorunca ‘Müþterileri’ dedi. ‘Biz de var mýyýz?’ diye sorduðumda ‘Varýz abi’ dedi.”

H.E., 50 milyon TL zararýnýn olduðunu ifade ediyor.

Haberi olmadan dolandýrýldý

Bir diðer þikayetçi, Ý.F.

31 Mayýs’ta bankayý arayýp hesabýndaki 12.423,25 gram altýnýn KKM’ye alýnmasýný istedi. Ancak iþlemi sistemde göremedi.

25 Haziran’da ekstresini istedi.

Özalp, “Gün içinde göndereceðim” diyerek, Ý.F.’yi savdý.

Akþam Ý.F.’ye mesaj atýp “Tayinim çýktý galiba. Çok gerginim. Biraz izin verin lütfen. Ýstifa edebilirim” diye yazdý.

Ý.F., ertesi gün bankaya gitti.

Ýki yetkili ve dört müfettiþ bekliyordu.

“Mevduatlarýnýzý sistemde göremiyoruz” dediler.

Dövizciyi de dolandýrmak istemiþ

Tedavi gördüðü için Özalp’in ifadesi alýnmadý.

Kuyumcu Serkan Çelik gözaltýna alýndý.

Çelik, Özalp ile 25 yýldýr tanýþtýðýný söylüyor.

G.K.’den gönderilen paraya karþýlýk 500 gram altýný Karþýyaka Çarþýsý’nda Özalp’e teslim ettiklerini, Ö.Ý.’nin 80 bin Euro’sunu bozup TL’yi þubeye elden götürdüklerini anlatýyor.

Çelik, teslimatlarýn þoförü veya güvenlik görevlileri tarafýndan yapýldýðýný belirterek, “Kah bankada kah banka dýþýnda gerçekleþmiþtir” dedi.

Çelik, her iþlemde fatura kesildiðini belirterek, þunlar söyledi: “Elden altýn, döviz, vs. verilmesi þeklen doðru gözükmemekle birlikte bu, kendisine güvenim ve suç teþkil eden durumu barýndýrmadýðýný hissetmemden kaynaklýdýr.”

Çelik, “Kimseyi dolandýrmadým ve Özalp ile hareket etmedim. Özalp benim ticari itibarýmý sarsmýþtýr” dedi.

Hatta Çelik, Özalp’in 25 Haziran’da kendisini de dolandýrmak istediðini ileri sürerek, “Açýktan 50 bin dolar isteyince þüphelendim” dedi.

Çelik, 28 Haziran’da tutuklandý.
    Kaynak: https://halktv.com.tr/makale/karsiya...-erzani-850221

TÜRKÝYE'NÝN konuþtuðu 'Seçil Erzan' vakasýnýn bir benzeri Ýzmir'de yaþandý. Denizbank Bornova Þubesi Müdürü ve ayný zamanda Karþýyaka Spor Kulübü eski yönetim kurulu üyesi ve Karþýyaka Altyapý Basketbol eski Baþkaný Hatice Özalp, iddiaya göre yüksek kar vaadi ile banka müþterileri adýna oluþturduðu sözde altýn fonu ile spor kulübündeki bazý yöneticilerden ve kentin tanýnmýþ iþadamlarýndan 300 milyon liranýn üzerinde para topladý. Maðdurlar, kendi banka hesaplarý üzerinden kuyumcu S.Ç.'nin þirketinden altýn ve döviz alým satýmý yapýldýðýndan habersiz olduklarýný öne sürdü. Yeni Asýr maðdurlarýn ifadelerine ulaþtý.

KARÞIYAKA Spor Kulübü'nde sekreter olan C.K, Maviþehir'deki evini 15 Mayýs'ta 6 milyon liraya sattýðýný, parayý kulüpten tanýdýðý ve güvendiði Hatice Özalp'in çalýþtýðý Denizbank Bornova Þubesi'ne yatýrýp, 2 milyon lirasý ile fon aldýðýný aktardý. Ýki hafta sonra Özalp'in telefonla arayýp 'Fonu bozup fiziki altýn alalým' dediðini anlatan C.K, "Para kazanmamý istediðini, altýnýn yükseleceðini hatta kulüpteki yöneticimiz Ö.Ý.'nin de bu iþten çok para kazandýðýný, bankadan aradýklarýnda EFT için onay vermem gerektiðini söyledi. Onay verdikten sonra 2 milyon liranýn Karþýyaka'da döviz ve altýn satan bir þirketin hesabýna geçtiðini fark ettim. Altýnýn neden hesabýmda görünmediðini sorduðumda, 'Özel bankacýlýk iþlemi olduðu için mobil bankacýlýk iþlemlerinde göremezsin' dedi. Bir süre sonra altýnýmý bozmak istedim, 'Altýn deðerleniyor, bayramdan sonra bozarsýn' diye oyaladý. 26 Haziran'da Hatice Haným'a ulaþýlamadýðýný öðrendim. Þubeye gittim, müfettiþler ve polis vardý. 'Fiziki altýn alacaðýz, paran deðer kazanacak' diyerek EFT yapmam için yönlendiren Hatice Özalp ile bu iþ ve iþlemlere izin vererek dolandýrýlmamý saðlayan bankadan davacý ve þikayetçiyim" dedi.

SOLUÐU SAVCILIKTA ALDI

MÝLYONLARCA lirasý bir anda buhar olan Ýzmir'in tanýnmýþ müteahhitlerinden Ý.F. ise, "31 Mayýs'ta þirket hesabýndaki 12 bin 423 gram altýný kur korumasý yapýlmak üzere talimat verdim. Ýnternet üzerinden kontrol ettiðimde sistemde göremeyince 25 Haziran'da þubeye giderek þahýs hesabýndaki 20 bin 29 gram altýnýn ve diðer þirket kur koruma hesabýndaki altýnýn ekstresini istedim. Gün içinde dekontlar maille geldi. Akþam Hatice Özalp'e Whatsapp'dan 'Altýn hesabý hala tanýmlanmadý, genel müdürlüðü arayýp dönüþ yapabilir misin? Bu iþ yarýna kalmasýn' dedim. Bana, 'Bölgeden geldiler, tayinim çýktý galiba, biraz izin verin, sizi arayacaðým, istifa edebilirim' yanýtýný verdi. 26 Haziran'da bölge müdürlüðüne davet edip, 'Adýnýza ve þirket üzerine olan mevduatlarý sistemden göremiyoruz, 2 gün müsaade edin' dediler. Bu kiþilerin örgüt olabileceðini düþünüp þüphelilerin yurtdýþýna kaçma ihtimali üzerine savcýlýða, banka ve iþlemleri yapan Bornova Þubesi çalýþanlarýndan þikayetçi oldum" diye konuþtu.

KÜLÇE ALTIN FOTOÐRAFI GÖNDERMÝÞ

ÖZALP'Ý spor kulübünden tanýdýðýný söyleyen yönetici G.K, "Hatice Haným aracýlýðýyla Ocak ayýnda bankada hesap açtým. 25 Haziran'da beni arayýp, 'Altýndan çok iyi para kazandýrdým baþkanlara. Hesabýnda 1 milyon 379 bin 500 lira olmasý lazým' dedi. 368 bin liram vardý. Geri kalanýný arkadaþýmdan borç alýp gönderdim. 1 saat sonra Whatsapp'tan bana külçe altýn fotoðrafý gönderdi. Daha sonra telefonlarýmý açmadý. 26 Haziran'da da güvendiðim kiþinin paramý alýp beni kandýrdýðýný öðrendim. Þirket hesabýna EFT yapmamý söyleyen Hatice Özalp ve diðerlerinden þikayetçiyim" ifadelerini kullandý.

50 MÝLYON TL ZARARI VAR

B.Ö.'NÜN eski eþi olan Hatice Özalp ile 5 yýl önce tanýþtýðýný, Hatay Þubesi'ndeki hesaplarýný ýsrarý üzerine Bornova Þubesi'ne taþýdýðýný anlatan Ýzmir'in tanýnmýþ iþadamlarýndan H.Ö, "Ýlk baþlarda benim onayýmla banka hesaplarý açýp kar yapmamý saðladý. Güvenimi kazanmýþtý. Bir süre sonra bilgim dýþýnda hesaplar açmaya baþlamýþ. Bana, yatýrýmlarýmý kur korumalý hesaba aktaracaðýný, daha fazla kar elde edeceðimi belirtti. 2022'de 10 milyon liramý 3 ay vadeli hesaba aktardýðýný söyledi. Bir gün sonra diðer hesabýma 'Denizbank opsiyonel gelir' adý altýnda 385 bin 862 lira yattý. Söylediði gibi kar elde ettim, güvenim daha da arttý. 26 Haziran'da yanýma gelen eski eþi B.Ö.'den Hatice Özalp'in attýðý mesajda 'Ben kötü þeyler yaptým' yazýp intihar ettiðini öðrendim" dedi.

'YASADIÞI ÝÞLEM YAPMADIM'

KARÞIYAKA'DA altýn ve döviz iþi yapan ve þuan tutuklu olan S.Ç, "Hatice Özalp'i uzun zamandýr tanýrým. Özalp ile týpký diðer müþterim gibi ticaret yaparým. Örneðin; Hatice Haným beni arar kendisine veya müþterisine fiziki altýn lazým olduðunu söyler. Rakamda anlaþýrsak müþteri ismini söyler, þirket veya þahsi hesabýma para gönderir. Bunun karþýlýðýnda da müþterinin almýþ olduðu ürünleri þirketteki güvenlik görevlilerimle elden teslim yaptýrýrým. Bazen de müþteriye vermesi için Özalp'e yine güvenlik görevlilerimle elden teslim yaptýrýrým. Bu ticaretin hepsi yasal olarak faturasý kesilerek ve faturalarýn arkasýna el yazýsý ile 'Teslim aldým' yazdýrýlarak ya da teslim fiþi yaptýrýlarak yapýlýr. Zaman zaman yüksek tutarda iþlem yaptýðýmýz için olaydan þüphelenmedim. Yasa dýþý iþlem yapmadým" ifadelerini kullandý.

2,5 MÝLYON LÝRASI YOK OLDU

SPOR kulübünde þube yöneticisi olan, Özalp'in eþi ve oðlunu tanýdýðý için bu samimiyet vesilesi ile bugünkü kurla 3 milyon 313 bin lira deðerindeki 94 bin euro'yu 13 Þubat'ta elden þubede bankacý Hatice Özalp'e teslim ettiðini vurgulayan Ö.Ý, "Hatice Haným'a 14 bin euroyu acil ihtiyaçlarým için býrakýp, 80 bin euroyu yatýrým araçlarýnda deðerlendirebileceðimi söyledim. 27 Þubat'ta arayýp altýn alacaðýný, bankadan arandýðýmda sesli onay vermem gerektiðini söyledi. Paranýn nereye aktarýlacaðýný bilmiyordum, prosedür iþlemdir diye onay verdim. 4 Nisan'da paramýn ne durumda olduðunu sordum. '1294 gram altýn hesabýn var, 87 bin 226 euro yapýyor. Getirin 7 bin 226 euro. Altýn daha da yükselecek' dedi. 26 Nisan'da araba almak 1 milyon 280 bin lira istedim. 'Sen uðraþma bana aracý alacaðýn yerin IBAN numarasýný ver' deyip parayý gönderdi. 26 Haziran'da kulüp sekreteri C.K.'nýn Hatice hanýmda iþlem gören parasýnýn ortada olmadýðýný ve ulaþýlamadýðýný öðrendim. Hatice hanýmýn eþini aradýðýmda intihar ettiðini söyledi" diye konuþtu.

'DÖVÝZ BÜROSU SAHÝBÝ GÜNAH KEÇÝSÝ MÝ?'

KARÞIYAKA'DA döviz ve altýn satan þirket sahibi Serkan Çelik'in avukatý Cengiz Varol müvekkilinin bugüne kadar hiçbir suça karýþmadýðýný, her alýþveriþinde fiþ ve fatura kestiðini ancak müvekkilinin birileri tarafýndan günah keçisi ilan edilmek istendiðini savundu. Tutuklamanýn tedbir olmaktan çýkýp maðduriyet yarattýðýna da deðinen avukat Varol, "Makbuz, belge ve faturalardan anlaþýlacaðý kadarý ile banka müdürü Hatice Özalp, kurduðu saadet zinciri olarak nitelendirilen fon Ýzmir'deki iþ insanlarýnýn maðduriyetine yol açmýþ gözükse de olay patlayýnca döviz bürosu sahibi müvekkilim Serkan Çelik'i suçlamalarý pek iyi niyetli görünmüyor. Maalesef soruþturma makamlarý da piyasanýn iþleyiþinden bir haber. Konu medyaya yansýyýnca ortada dönen rakamlardan sanki büyük bir rant varmýþ algýsý oluþuyor. Müvekkilimin dosyada müþteki olarak ifade veren kiþilerin hepsi ile ilgili yapýlan altýn ve döviz alýþveriþinin faturasýný ve makbuzunu savcýlýða sunduk. Bu alýþveriþler bazen banka müdürünün müþteri hesabýndan TL gönderilip, karþýlýðýnda fiziki altýn alma þeklinde olmuþ, bazen de müvekkilin döviz bürosuna fiziki altýn getirilmesi karþýlýðýnda, tutarýn banka kanalý ile ödenmesi þeklinde olmuþ. Bu iþlemler 2 yýl öncesinden beri süregelmiþ. Bir iþ insaný karþýlýðýný almadan parasýnýn hesabýný 1 yýl boyunca sormaz mý? Ortak fon kurduklarý iddia edilen banka müdürü duvara toslayýnca mý akýllarýna gelmiþ paranýn nerede olduðu" diye konuþtu.

Kaynak: https://www.yeniasir.com.tr/izmir/20...a-sok-detaylar

Kendi Ýfadesi:

Annesinin ve kendisinin saðlýk sorunlarý nedeni ile borçlu olduðunu söyleyen Özalp, borçlarýný kapatmak için müþterilerine ödeme yapamadýðýný, bir süre sonra da hesaplarýn içinden çýkamadýðýný savunarak, "Borçlarým vardý, çýkmaza girdim. Ödemek için böyle bir yola baþvurdum. Maðdurlarýn paralarýný da hep bir önceki maðdurun taleplerini karþýlamak için kullandým. Faiz ve dolar kurundaki dalgalanmalardan dolayý iþin içinden çýkamadým. Çýrpýndýkça daha da bataklýða saplandým. Yaptýðým tüm iþlemler bankacýlýk faaliyetleri çerçevesinde usulüne uygun yapýlmýþtýr. Suçsuzum" diye konuþtu.
    Kaynak: https://www.yeniasir.com.tr/izmir/20...daha-da-battim

https://www.sondakika.com/3-sayfa/ha...-140-17538597/

Günün dolandýrýcýlýk olayý bu kez Güneydoðu Anadolu’dan

Hikaye ayný.. güven kazan paralarý topla kaç.
    OPEC fonu altýn fonu dolar fonu cart curt. Buþebekeleri çökertmek devletin iþi

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

5. Yeni bir fon dolandýrýcýlýðý vurgunu..

Ýlgili haber: https://www.youtube.com/watch?v=yrhqfvufZVc

6. Yeni bir profesyonel dolandýrýcýlýk yöntemi. Bunu ilk defa duydum, 4 saat süren programýn ilgili bölümünü sizlere yolluyorum. 1 saate yakýn sürüyor. Zaten bundan birkaç ay önce, buraya haber yollamýþtým, kullanýcýlardan habersiz kredi çekiliyor diye..

Programý izleyin.

https://youtu.be/U8E2fKXj5iY?t=5129

Bizler bu olay karþýsýnda nasýl önlem alacaðýz?

- Mobil ve Ýnternet Bankacýlýðýný iptal etmek, eski sistem devam etmek. Her iþlem için þubeye gitmek gerekecek.

Kiþileri nasýl belirliyorlar? Bu olay karþýsýnda aksiyonda alýnmaz.

Çok ilginç gerçekten.. 4-5 aydýr bu yeni yöntem yapýlýyormuþ.

7. Baþka bir haber:

Akbank maðduru müvekkilleri bulunan, ismini açýklamak istemeyen bir avukat, bu güvenlik zafiyetinin nasýl oluþmuþ olabileceðini KARAR gazetesine anlattý. Avukat, müvekkilinin Akbank’ýn resmi numarasýndan aranarak bir iþlemi onayladýðýný sanýrken, aslýnda sesli yanýt sistemi aracýlýðýyla iþlemi onayladýðýný ve hesabýndan 250 bin TL çekildiðini söyledi. Ayný þekilde, baþka avukatlarýn da benzer maðduriyetler yaþayan müvekkilleri olduðu dile getirildi.

Avukat, Akbank’ýn kripto para sistemine entegre olan ilk bankalardan biri olduðunu ve bu nedenle hacklenmiþ olabileceðini öne sürdü.

Avukat, müvekkilinin Akbank’ýn resmi numarasýndan arandýðýný, "Bir iþlem yapýlmýþ, bu iþlem size ait deðilse sesli yanýt sistemimizden reddedin" denildiðini, ancak müvekkilinin reddettiðini sanýrken aslýnda sesli yanýt sistemi üzerinden iþlemi onayladýðýný belirtti. Bu þekilde hesabýndan 250 bin TL çekildiðini ifade etti:

“Belli ki Akbank’ýn sistemlerinde sadece bankanýn eriþebildiði bir bölüm hacklenmiþ ve bazý bilgilere ulaþabiliyor birileri. Bunu bir panel gibi düþünebilirsiniz.

Bir müþterim Akbank’ýn resmi numarasýndan aranýyor. ‘Bir iþlem yapýlmýþ, bu iþlem size ait deðilse sesli yanýt sistemimizden reddedin’ diyor. Müvekkilim reddettiðini düþünürken, sesli yanýt sistemi üzerinden arkadan yapýlan bir iþlemle aslýnda iþlemi onaylamýþ oluyor. Arka planda baþka bir iþlem yapýlýyor. Ve böylece hesabýndan 250 bin TL çekiliyor.

Baþka avukatlardan da Akbank tarafýndan maðdur olduðunu söyleyen müvekkili olan arkadaþlar var.

Bahis hesaplarý, kripto üzerinden çalýþýyor. Kripto paraya ilk entegre olan banka Akbank olmuþtu. Bu nedenle Akbank, hacklenmiþ de olabilir.”
    Kaynak: https://www.karar.com/guncel-haberle...rgunun-1896782

Sayfa 9/10 ÝlkÝlk ... 78910 SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •