Altýnda da ölümcül 15 dk ortalamasý yukarý kesmek üzere.. Keserse roketler vallahi.. Ýlave yapmadan beklicem en güzel yerden shortlucam hýzý kesilsin bi![]()
Altýnda da ölümcül 15 dk ortalamasý yukarý kesmek üzere.. Keserse roketler vallahi.. Ýlave yapmadan beklicem en güzel yerden shortlucam hýzý kesilsin bi![]()
Dow 32250 ye Altýn yeni zirveye.. Ýnþallah..
Ayyy çok yazmýþým.. Gittim ben![]()
Merhaba, yeni geldim eve. Ýngilizce pratiði yapmak adýna bir tane Ýngilizce konuþma kulübüne üye oldum. Aslýnda iyi de oldu, insanlarla konuþup, hem yeni insanlar tanýyorum hem de Ýngilizce pratiði yapmýþ oluyorum. Bir de orada bana hocam falan diyorlar, pohpohluyorlar beni. Bu da egomu okþuyor
Ýzmir'de baya yaz geldi ve bugün 27 derecelere falan gördük. Hatta þimdi eve geldiðimde serinlemek adýna hýzlý soðuk suya girdim çýktým. Hemen çay falan yaptým ve bilgisayarý açtým. Çay içerek grafiklerle uðraþmak kadar zevk aldýðýn baþka hiçbir þey yok belki de. Bulmaca çözmek gibi bir þey. Benim hem GBPUSD hem de XAUUSD yön tahminlerim yalan çýktý. XAUUSD stoplandý hatta ve bekleyen alým emri devreye girdi. GBPUSD ise hala alým iþlemi beklemede, STOP olmamýþ ama kenarlarýnda kýyýlarýnda bekliyor, belli ki olacak![]()
DEMO Ýþlemlerdir - Kale Almayýnýz
Týpký söylediðiniz gibi, 3 kedi çok fazla. Ama 3 'ü de çocuðum gibi. Mesela þimdi eve geldim diye sevinçten koþturup duruyorlar. Her dýþarýdan geldiðimde, ben kapýyý açar açmaz kapýnýn kenarýnda bekliyor oluyor üçü deBu çok güzel bir duygu. Sesimden ne demek istediðimi anlýyorlar. Örnek veriyorum...
Bir tanesi bayýlýyor tuvalet kaðýdýný yerinden çýkarýp parçalamaya. Ben TV izlerken sessiz sessiz oraya gidiyor. Ben týkýrtý duyunca anlýyorum Tuvalet Kaðýdýný sökmeye çalýþtýðýný. Oturduðum yerden Cezmi diye baðýrýyorum. Kabahatini öyle güzel biliyor ki pýtýr pýtýr koþarak diðer odaya kaçýyor. Ve hiç pes etmiyor. Hep bu þekilde görülmeyen bir mücadele atmosferi var evde. Benim annem evde hayvan bakýlmasýna fazlasýyla karþý. Ekim ayýnda annem bir süre bende kaldý. Annemin sabrýnýn sýnýrlarýný öyle zorladý ki
Annem sinirlenince yakalayýp vuramýyor da... Bir þeyi yapma deyince daha çok yapýyor. Týpký sizin söylediðiniz gibi, büyümeyen çocuk gibi...
Yavru kedi alýrsanýz bence de çok güzel olur yeðeniniz için. Ama eðer sokak kedisi yavrusu alacaksanýz benim gibi, bilin ki abartý aktif oluyorlar. Mobilyalarý týrmalar, perdelere çýkýp sallamalar, sinekleri yakalayýp yakalayýp halýnýn üstünde ölü þekilde býrakmalar,...Bütün bunlara mani olmak adýna kedilerin enerjilerini atmalarýna yardýmcý olmalýsýnýz. Belki oyun oynayarak, belki 2 kardeþ kedi sahiplenerek. Tek olursa, ve evde çok yalnýz kalýrsa bunalýma girebiliyor bu hayvanlar. Ve mutlaka týrmalama tahtasý alýn. Bizzat deneyimledim, mobilyalarýmýn heeeeeeeeepsi mahvoldu (týrmalama tahtasý almadým). Perdeleri de Ekim ayýnda deðiþtirdim (týrmana týrmana devasa boyutlar açmýþtýlar perdelerde).
Keþke bahçeli bir evim olsa. Bir gün þehirden upuzak birvyerde ufacýk bir yer alacam. Orda bahçeli mahçeli bi hayatým olacak. Kedilerim, köpeklerim, tavuklarým, belki de bir kaç ördek....Bir de hamak, bir de semaver. akþama kadar bahçede çay içecem.
Sadece Dow da iþleme dönücem Altýn shortum kapansýn. Ortalama ile.
Günaydýnlar olsun,
Son dönemlerde ChatGPT delisi oldum. "Buna kesin cevap veremez" diye sorduðum sorulara bile cevap veriyor. Ýnþallah bir gün o soruyu bulabilirim.
FX kararlarýný aslýnda çoðumuz istatistiki verileri kullanarak yapýyoruz. Trendline bile çizmek aslýnda uzun gözlemler sonucu öðrenilen bir fiyat motifinin (istatistiki veri) deþifresi. Neyse, merak ettim acaba geçmiþte istatistiki veriler kullanarak geleceðin tahmin edilebileceðini söyleyen düþünürler olmuþ mu diye. Olmuþ:
1. Nate Silver - "Ýstatistiksel tahminin temelinde, çok sayýda olasýlýk daðýlýmýnýn birleþimi yatar. Bu olasýlýklarýn her biri, bizim ne kadar emin olduðumuzu ifade eder ve istatistiksel analiz, bunlarýn bir araya getirilmesini saðlar."
2. Paul Samuelson - "Geleceði kesin olarak tahmin edebilmenin tek yolu, istatistiksel modellere dayanan analizler yapmaktýr."
3. Peter Drucker - "Geleceði tahmin etmek için istatistiklerden daha güçlü bir araç yoktur."
4. John Naisbitt - "Geleceðe bakmanýn en iyi yolu, istatistikleri doðru bir þekilde yorumlamaktýr."
5. W. Edwards Deming - "Geleceði tahmin etmek için istatistikleri kullanmayan kiþi, sadece tahmin yapar ve þansýna bel baðlar."
Yer Ýmleri