GBPUSD için trend algým geçici olarak deðiþti. Artýk satýþ tarafýndayým.
Dýþarýdan yeni geldim eve, yiyecek bir þeyler hazýrlýyorum. Bu sýrada da GBPUSD bakmak istedim makul bir pozisyon var mý diye. Ve 77 PÝP risk edilmesi gereken bir yerden SATIÞ yönünde iþleme girdim.
Ben bu mesajý yazarken düþmüþ hatta (resim düþmemiþ hali):
![]()
DEMO Ýþlemlerdir - Kale Almayýnýz
SL güncelledikten sonra TV izlerken koltukta uyuyakalmýþým. Daha yeni uyandým ve ne olduðunu tam olarak bilmiyorum, GBPUSD göçmüþ. Kral Charles 'a suikast falan düzenleseler ancak bu kadar olurdu
(Ne oldu diye bakacam saða sola. Normal biþey deðil bu)
Herneyse, iþlemi +138 PÝP ile kapattým. Beklemeye geçiyorum, yine uygun biyerden trende katýlýrým.
Saygýlar
![]()
Memnun oldum...
Daire Analizlerden bahsediyorsunuz. Çok isabetli ve havalý olduðu bir gerçek. Piyasanýn "rastlantýsal hareket etmediðini" ispatlamasý açýsýndan bende yeri çok ayrý o yaklaþýmýn.
Ama, gerek çok zaman almasý ve kafa yorucu olmasý, gerekse "göreceli" olmasý uygulama noktasýnda önemli bir sorun teþkil ediyordu.
Lafý uzatmayayým, ben "icraat" noktasýnda bir türlü bir yere entegre edemedim daireleri. Net SL ve TP seviyesi veren yaklaþýmlar hep daha çok ilgimi çekti ve oraya yöneldim. Sonuçta hepimiz için Kuruþ bile önemli.
Halen daha çay içerken falan, kurcalamak adýna yaptýðým ve þablon olarak kaydettiðim daire analizleri vardýr. Zevki olduklarý tartýþýlmaz çünkü
Tekrar memnun oldum, teþekkür ederim.
Arada siz de analizlerinizi paylaþýrsanýz sevinirim ;)
Nedenini buldum.... Ekonomi hakkýnda gelen güzel haberlerle GBP güçlenmiþ.
https://www.bnnbloomberg.ca/boe-s-ba...ures-1.1859906
Yer Ýmleri