Merhaba,
Herkes etrafta tanklarýyla hafta sonunun tadýný çýkarýrken, ben baþýmý eðip, düþüne düþüne volta attým arazide
GBPJPY gelince, yukarý yöndeki trendden gerçekten þüphem yok. Hatta týpký altýn grafiðindeki gibi bir AB=CD formasyonu yaþanacaðýný düþünüyorum. Altýn derken ne demek istediðimi göstereyim (Grafik tarihi: 24 Kasým):
GBPJPY 'de de muhtemelen aynýsý olucak. En diplerden baþlamýþ ve soluðunu 160 'larda almýþ Boðalar, bir dinlenme sonrasýnda ayný mesafeye sahip bir atak daha yapmalýlar. Bu da yaklaþýk olarak 163,20 hedefini veriyor. Ýdeal olan, bu ataðýn birinci atakla ayný sürede gerçekleþmesi.
Devam edip, grafikte [Tepe-Dip] bazlý kanallar çizmek istedim, ve çok ilginçtir ki ayný hedefle birebir örtüþtü.
Ayrýca, þu an olduðumuz yerde TOBO var gibi gözüküyor. Bildiðim kadarýyla TOBO ya da OBO'larýn trendin ortasýnda gerçekleþmesi onlarýn güvenilirliklerini azaltýyor. Yani bizim durumumuzda pek de hükmü yok. O yüzden etkili bir dayanak olarak ele almayacaðým.
Toparlayacak olursak, satmaktan çok almak için gerekçe var. H4 grafikte benim bakýþ açýma göre ALIM trendinin teyidi 160,050 'de gelecek. Orda zaten bekleyen alým emrim var.
Baþka pariteye bakmiycam bu hafta
Herkese iyi hafta sonlarý - selamlar
Yer Ýmleri