Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
Tin suresini okudum Selim bey.. Birkaç farklı yorumunu.. Mustafa Islamoglu, Bayraktar Bayraklı, Ibni Arabi ve Muhammed Esed'in yorumlarını..

Benim en etkilendiğim ayet ise şu oldu:

"Gerçek şu ki biz insanı en güzel şekilde yaratırız"

Muhammed Esed'in yorumu ise aşagida:

Yani, bu özel varlığın yaratılış amacının gerektirdiği fonksiyonlara tekabül eden bütün olumlu maddî ve zihinsel (dış ve iç) vasıflar ile donatılmış olarak. "En güzel şekil" kavramı, Allah'ın yarattığı her şeyin, insanoğlu ve insan kişiliği (nefs) de dahil olmak üzere, "yaratılış amacına uygun şekilde" var edildiği (bkz. 91:7 ve ilgili not 5, ayrıca -daha genel anlamda- 87:2 ve not 1) şeklindeki Kur'an hükmü ile bağlantılıdır. Bu ifade, bütün insanların bedensel ve zihinsel donanımlar açısından aynı "güzel şekil"e sahip olduklarını kesinlikle göstermez; o sadece, her insanın tabii avantaj veya dezavantajlarına bakılmaksızın, doğuştan getirdiği vasıfları ve içine doğduğu çevreyi mümkün olan en iyi şekilde kullanabilme yeteneği ile donatıldığını anlatır. (Bu bağlamda bkz. 30:30 ve ilgili notlar, özellikle 27 ve 28.)
Kendi yorumumu da müsait olduğumda yazarim.. Dün gece uyumadan once birsey düşünmüştüm hayat ile ilgili.. Tam da kafamdaki karışıklığın çözümü Tin suresinde çıktı.. Tesadüfün boylesi.. Allah'ın isi