Grafiklere bakýp bakýp bazý pariteleri belirledim iþlem yapmak adýna: GBPJPY, XAUUSD, UKOUSD
Bu paritelerin hepsini takip edip kendimi yormak istemiyorum. Sadece bir pariteye odaklanacaðým: GBPJPY
JPY paritelerinin þu güzelliði var, Türkiye saatiyle geceleri de trend yapma durumu var. Diðer paritelerde çoðunlukla trendler Londra ve New York seanslarýnda olurken, JPY paritelerinde tüm gün trade edilebilir kapsamda.
Öncelikle (D1 Grafik) bariz bir SATIÞ Trendi var. Bu satýþ trendinin þablonunu çýkarmaya çalýþtým ve sonuç þu þekilde (Kýrmýzý Bölge analizin çöp olmasýna ikna olmak adýna fiyatýn yukarý yönde ihlal etmesi gereken bölge):

H4 Grafikte de bariz bir satýþ trendi mevcut. Yani parazitsiz bir trend var. Ve, fiyat daha yeni mühim bir destek bölgesini kýrýp altýnda kapatmýþ ve sonrasýnda retest amaçlý yönünü yukarýya çevirmiþ:

Benim beklentim, gece piyasa açýlýnca fiyatýn biraz daha yukarýya çýkýp iyice kýrmýzý bölgenin içine gömülmesi, ya da bir müddet o seviyeyi geçmesi. Telefonumda saat 05:00 için alarm kuracaðým. O anki H4 mumlarýný baz alarak iþleme gireceðim.
Kötü Senaryolar:
1- Fiyatýn retest amacýyla kýrmýzý bölgeye gerilememesi ve direk aþaðý yönde yoluna devam etmesi
2- Parazitsiz olduðu için beni kendisine çeken bu paritenin bugün itibariyle olduðu yerde git-gel yapmasý ve trend olmamasý
3- Bu paritede trend olmayýp, belirlediðim diðer 2 paritede ve GBPUSD 'de çýlgýn trendlerin olmasý
Selamlar - yeni haftada herkese baþarýlar
DEMO Ýþlemlerdir - Kale Almayýnýz
Yer Ýmleri