
Originally Posted by
Dore
Ýzledim.. Yarisini izledim dýþarý çýktým.. Eve dönünce diðer yarýsýný izledim.. Bütünlük bozuldu tabi pek anlayamadým anladiklarim þunlar.. Demokrasinin çözüm olmadýðýný söylüyor. Açýklar var diyor. Herkes eðitilmeli diyor.. Eðer herkes eðitimli olursa sistem iþler ama eðitim de pahalý emek isteyen birsey herkesin harcý deðil diyor..
Yani tek çozum egitim.. Güç eline geçince her eðitimli yoldan çýkabilir diyorum ben de
Ben hayatýn bir okul olduðunu düþünüyorum. Yaþanýlan deneyimler en güzel öðretmenler.. Baþýnýza gelen herseyden ya iyi yönde ders alýrsýn ya da alamazsýn. Ve zamanla sekillenirsin. Kisiligin olusur.. Alýnan bu dersler sizi ahlaklý, dürüst ve erdemli bir insan yaparsa sistem iþler.. Yapmazsa hangi modeli uygularsan uygula faydasý yok..
Bizi kurtaracak özel bir model yok.. Geçen bir arkadasta dedi. Ýþ bireyselde bitiyor.. Dürüst, ahlaklý iyi bir insan isen barýþ ve huzur hep seninledir.. Butunu bireyler olusturur.. Bireysel olarak iyi olmaya odaklanirsak hersey kendiliginden isler.. Bir lidere bile gerek yok..
Bence
Demokrasiye inancýnýz yok peki Selim bey sizin neye inancýnýz var?
Hmmm...
Modifiye Demokrasi olsun mesela [emoji846]
Herkes kendini ifade edebilsin, baraj maraj olmasýn. Ama kendini ifade edebilme hakký belli gereksinimleri karþýlayan kiþilerde olsun. Atýyorum asgari falan kadar sayýda bilimsel konuda makale yayýnlamýþ akademisyenler, yine bazý bilimsel branþlarda uluslararasý otoriteler tarafýndan tanýnan bilim adamlarý olsun, kýsacasý eðitim açýsýndan donanýmlý insanlar olsun. (Uluslararasý otoriteler tarafýndan tanýnmalarý önemli bir detay. Aksi takdirde, bize kalýrsa, sadece o gereksinimleri karþýlamak adýna uydurma makaleler yayýnlanabilir, uydurma ünvanlar verilebilir)
Bu insanlarýn toplandýðý bir meclis olsun. O mecliste oylama ile konular görüþülüp karara baðlansýn.
Halk olarak benim rolüm, sesimi duyurmak istiyorsam, önce bir eðitim süzgecinden geçip o gereksinimleri karþýlamak ve sonra da düþüncelerimi ifade edebilmek.
Týpký o videonun baþýnda dediði gibi, gemicilikle alakasý olmayan kiþilerin geminin kontrolüne geçmesini istemeyeceðimiz gibi, devletin baþýna da donanýmsiz kiþilerin geçmiþini istemememiz doðal olmalý.
Geçmiþteki monarþilere bile baktýðýmýzda, hepsinin baþýndaki isimler ileri derecede eðitimli ve donanýmlý. Atýyorum Fatih Sultan Mehmet zamanýna göre ultra entelektüel biri. Baþarýsýnýn altýnda da bu yatýyor zaten. Aksi takdirde Ýstanbul'u falan feth edemezdi. Ayný þekilde diðer Osmanlý padiþahlarýnda da benzer özellikler var.
Avrupa'ya gittiðimizde Kral 8inci Henry...
Kraliçe Victoria (bugün dahi hala ekonomik öngörülerde bulunmada kullanýlan ve kraliçe victoria'ya ait olan formüller var... Metatrader 4 kullanýyorsanýz görmüþsünüzdür. Victoria Indikatörü diye bir indikatör vardý Bir aralar [emoji16])
Ne olduysa 21 yüzyýlda ve 20 yüzyýlýn sonlarýnda hitabet sanatý iyi olanlar devletlerin baþýna geçmeye baþladý.
Çok kötü bir örnek olacak ama Hitler... Hitler eðitimsiz olmasýna raðmen hitabet anlamýnda kendine çok geliþtirmiþ biriydi. Hitabet anlamýnda dersler almýþtý. Ve resmen tarihin akýþýný deðiþtirdi. Ve onu insanlar sadece hitabet yeteneði yüzünden seçtiler. Gaza getiriyordu Alman halkýný.
Lafýn kýsasý:
1- Bilim en hakiki mürþit olsun
2- Herkes kendini ifade edebilsin. Ama kendini ifade edebilmek icin önce sözü dinlenilesi biri olduðunu ispatlasýn
3- Her þehir icin temsilci kotasi olsun (atiyorum, sehir basina 3 temsilci)
4- Parti falan olmasin. Temsilciletin herbiri birbirinden baðýmsýz olsun.
Saygýlarýmla
(Yapay zekaya da soracam, cevabýný merak ediyorum)
ANE-LX1 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
DEMO Ýþlemlerdir - Kale Almayýnýz
Yer Ýmleri