Originally Posted by
selym
An itibariyle:
CADJPY, EURUSD, XAUUSD paritelerinde pozitifte bekliyorum.
GBPUSD paritesinde ise negatifte.
Dün baktığımda +292 PİP olduğunu gördüm, 300 olmasını bekledim kapamak için. Olmadı, ve şu anda 140 'larda
Bundan bir önce de tıp tıp aynısı olmuştu ve akabinde STOP oldum.
Bu tekrar eden döngü o kadar çok tekrar ediyor ki, ben içten içe bunun her zaman olacağını varsaymaya başlıyorum. Ve gelecekteki işlemlerde "Nasılsa hedef gitmeyecek, dönerek beni STOP edecek" mantığıyla işlemleri daha en başından azıcık karla kapatacağım (olmaya başladı bile).
Peki bu duygu durumundan nasıl kurtulunur? Yine yapay zekaya sordum:
Öğrenilmiş çaresizlik, bir kişinin sürekli olarak kontrolü dışında olduğunu hissettiği bir durumda umutsuzluğa kapılması durumudur. Bu durum, genellikle uzun süren stres, tekrarlayan başarısızlık deneyimleri veya sürekli reddedilmeler sonucunda ortaya çıkar. Ancak, bu duygu durumundan kurtulmak mümkündür. İşte öğrenilmiş çaresizlikten kurtulmanıza yardımcı olabilecek bazı adımlar:
1. Farkındalık geliştirin: Öğrenilmiş çaresizlik hissini tanıyın ve farkındalık geliştirin. Bu, kendinizi ve düşüncelerinizi gözlemlemenize ve hangi durumlarda bu hissi yaşadığınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.
2. Olumsuz düşünceleri sorgulayın: Kendinizi sürekli olarak olumsuz düşüncelere kaptırıyorsanız, bu düşünceleri sorgulayın ve gerçekçi olup olmadıklarını değerlendirin. Kendinizi daha olumlu ve yapıcı bir şekilde düşünmeye yönlendirin.
3. Küçük hedefler belirleyin: Büyük ve ulaşılmaz hedefler yerine küçük ve gerçekçi hedefler belirleyin. Bu hedeflere odaklanarak başarıları deneyimleyebilir ve motivasyonunuzu artırabilirsiniz.
4. Kendinizi destekleyin: Kendinize karşı daha destekleyici bir iç konuşma geliştirin. Olumsuz düşünceler yerine kendinizi cesaretlendirin, başarılarınızı takdir edin ve geçmişteki başarılarınızı hatırlayın.
5. Sosyal destek arayın: Aileniz, arkadaşlarınız veya destekleyici bir topluluk gibi sosyal destek kaynaklarından yardım isteyin. Kendinizi yalnız hissettiğinizde başkalarından destek almak, moralinizi yükseltebilir ve öğrenilmiş çaresizlik hissini azaltabilir.
6. Öz bakım yapın: Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak düzenli bir öz bakım rutini oluşturun. Egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, yeterli uyku almak, hobilerle uğraşmak ve rahatlama tekniklerini kullanmak (örneğin, derin nefes alma, meditasyon, yoga) öz bakımınızı destekleyebilir.
7. Yardım alın: Eğer öğrenilmiş çaresizlik hissi sürekli devam ediyorsa, bir terapist veya danışmanla çalışmayı düşünebilirsiniz. Profesyonel yardım, bu durumun altında yatan nedenleri anlamanıza ve duygusal iyilik halinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.
Unutmayın, öğrenilmiş çaresizlik duygusu zaman alabilir ve tek bir adımda tamamen geçmesi mümkün olmayabilir. Sabırlı olun ve adım adım ilerleyin. Kendinize olan inancınızı yeniden inşa etmek ve umudu geri kazanmak için küçük adımlar atmak önemlidir.
DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız
Yer İmleri