Kendimden pandemi öncesi borsa yatimcisiyim tüm birikimimim haliyle borsada idi.2015 de 1 birim param pandemi öncesi 2019 sonbaharda 6 birim oldu. Hisse m çok yükseldi yarýsýný çekip g.menkul aldým küçük ölçekli.Sonra pandemi baþladý sattýðým hisse hiç düþmedi bilakis günümüze kadar * 10 kat yaptý aldýðým g.menkul o kadar yapmamýþtýr 5-6 kat yaptý.Gelelim kalan %50 borsadaki sermaye me.3 birim para 3 yýlda 35 kat oldu enflasyon arýndýrýlmýþ halý 7 yýlda * 5 yaptý. Farklý hisselerde 96 yýlýndan itibaren borsa ile yakýndan ilgiliyim. Borsa dýþý yatýrýmým yok.Gayrimenkul alým yýlý pandemi öncesi imis. Demek istediðim ciddi sermaye koysa imisim servet sahibi olacakmisim. Son yýllarda döviz faiz artýþý oranlarýndaki sabit kur ve düþük faiz politikasý borsa yatimcisi için ödül oldu.Bunu deðerlendirenler ciddi kazançlar saðladý.Bundan sonra ne olabilir düþük faiz kontrollü kur politikasý devam edermi? Yoksa seçim öncesi týkanan ekonomik politikalar vb. Bu yolami girildi. Benim görüþüm düþük faiz kontrollü kur politikasý devam edeceðini öngörüyorum.Ýssizlik ve yatýrým çekmek için dýþarý daki durgunluðu bu þekilde ekonomi de önlem alýndý. Enflasyon da seçim sonrasý 30-40 arasý sonrasýnda 20 lerin altý zor gibi. Gelecek 3 yýl borsa döviz faiz üçgeninde faizin durumuna göre portföy de aðýrlýk deðiþmeli Þu an düþük faiz politikasý ve kontrollü kur da %50 borsa kalani döviz faiz altýn da seçim e kadar iyi bir portföy olur.Secim sonrasý faiz oranlarýnda artýþ olursa ben ihtimal vermiyorum borsa minimumda tutulmalýdýr. Borsada hükümet Varlýk fonunun son 3 yýlda destekli alýmlarýný on planda tutarak yatýrýmcý buraya çekildi çekilmeye devam edecek gibi görünüyor. Ytd.Aslinda en baþlarda yapýlmasý gerekenler sermaye piyasalarýnda Yeni yeni insanlarý döviz faiz den borsa yatýrýmýna yönlendiriyorlar. Ha birde krizler var en yakýný 2006-2008 de bizzat yaþadým.Enka hol vardý Gürcistan Rus savaþ i çýktý 16 aldýðým Enka 4 e düþ tü. 60 bin vardý o zaman 8 bin TL'ye düþmüþtü krizler firsatmis halkb 3 garan 1,80 traktör 4 TL otkar 18 TL idi. Sermaye ilave ettim Borsaya devam psikolojin moral bitik o Zaman 60 bin 1 kilo altýn 1 daire parasý vay ne günlerdi.Kuzu ve Babo vardý garan nereden dönecek hesabý iddiaya girdiler di. 1,6mi 1,80 mi Çok okuyan deðil çok gezen misali. Yine 2001 de böyle büyük bir kriz bryat vardý 10 TL bedelsiz vermiþti. 98 de asya krizi isbank endeks 30 lar 2-3 gün taban gitmiþ di. Kur ataðýnda da yine 2021 Aralýk ta devre kesmiþti. 96 kýsa dönem askerlik aktaþ elektrik almýþtým 150 TL asker harçlýðý ile komutan borsa sohbet ediyoruz bana sordu ne var sende aktaþ elektrik dedi o 600 TL dedim þansa bak garibim yüzü güldü. Allah'a þükür uzunda ihtiyaç olmayan para bolca sabýr doðru hisseler. Önceleri krizler 6ay 1 yýl da toparliyordu. Görüþlerinizi geçmiþte ne kazandýnýz gelecek te ne öngörüyorsunuz dinlemek yeni görüþleri okumak aydýnlatýcý oluyor. Eski baþlýklar dan babo nün para nasýl kaybedilir gibi oldu. Tþkler ayrýca yat.tav.degildir.

Alýntý yaparak yanýtla
Yer Ýmleri