bedelli sermaye artışı ile çırpına çırpına batmış banka 2022 sonundan itibaren işler düzelmemeye devam etmiş...
mudiler %20-30 paralarını koşturarak çekmeye gitmeseler belki çözüm de üretilirdi . koca isviçre devleti aralık ayında açıklama yapsa EY CREDİT SUİSSE mevduat sahipleri tek kuruşunuz ve faiz geliriniz batmayacak tümüne sigorta uyguladım dese bankadan paralar çekilmese
CREDİT SUİSSE hala ayakta kalırmıydı , şeytan diyor ki isviçre devleti batışa müsade edip son gün de mudilere garanti veriyor .
kapitalizm ile alakası kalmamış REZİL KEPAZE YALAN bir bankacılık düzeni var demirbank ve imar bankası mağdurlarına da ödeme yapsın isviçre hükümeti madem tüm paraları ödeme yükümlüğü var .
banka bonoları alanlar battı ve hissedarlar ise mağdur ki o da tam bir çelişki ve komedi !
nereden tutarsan tut asimetrik yıkım olmuş , sistem olmuş patates olmuş kumpir ve helva niyetine duasını okumuşlar İSVİÇRE EKONOMİSİNİN isviçreye giden paralar off shore bile gitmez , altın ,arsa ev araba daha kıymetli oldu maalesef
dünya kapitalizminin sembol bankalarından biriydi CREDİT tarih oldu YOK ARTIK lebron james tarzı bir şov ile battı batırıldı diye düşünmekteyim. devlet veya ceoların etkisi büyük oldu...demek bankacılık sistemini konsolide edip rekabetin yerine tekelleşmeyi arzu edenler var dicem . bazı bankalar da devletçe sevimsiz görülüyor mü desek ... içinde merkeze uzak olan yabancı sermayenin yoğunlaştığı yatırımları çok olanları filan..
dünyada merkez bankaları hariç TÜM BANKALAR ARTIK sonsuza kadar TEHLİKE ALTINDALAR iş tekelleşmeye mi gidecek ? sonra da total dönüşüme gitmeyecekse değişim ve full regülasyonlar şeffaflık şarttır.
ilerde kapitalizmin tarihini yazanlar isviçre bankacılık krizine 10-20 SAYFA AYIRIP olan biten tüm saçmalıkları madde madde sıralarlar , dışarıya bilgi henüz sızmadığından 9-10 aydır olan biteni net bilemiyoruz , vurdumduymaz ve ihmalkar insanların-devletin verdiği zararın hangi olay ve eylemlerle geliştiği sadece tahmin edilebilir.
isctr bugün temettü mü verdi ?
Bu da mi gol degil Hakan?
Rıza Şah Pehlevi, PANAM ın % 15-20 (?) hissesini alınca PANAM da magmaya çakılmıştı..
Suudun bedeviside, Avrupanın elitleri arasına girdiğini zannediyordu, daha dün taşla sildiği kıçını unutarak..
Mevduatlar garanti, bonolar çöp..
Çölden gelip, dağ insanı olamazsın..dedi İsviçrenin gençleri..
2008 de Usa borsalarına citibank hsbc kurtarmaya giden Arap milyarderler kraliyet ailesi mensupları kendi yatırımlarını ve devlet fonlarını kurtarmaya gidiyorlardı , kamuoylarında Suudi ve Arap emirlikleri prensleri 100 dolardan 1 dolara düşen hisseler yüzünden linç edildiler ENAYİ ARAP damgası yediler onca uğraş verildi yeni Arap fonları oluşturuldu büyük ortalama düşüşleri ile taze paralar yatırıldı
Robot yazılımlar ve Trader al sat işlemlerle ile 10 küsür senede zararlar az çok çıkartıldı ve kara belki de ciddi karlara geçtiler sanırım Araplar al satla ve borsa nın temel kimyasıyla yeni rallilerle x10 x 15 yaparak yine ihya olurlar ama Ereğli misali 10 sene beklemeleri şarttır .
Araplar milyarder olanları …borsanın robot işlem yönünü mecburen öğrenmiş insanlardır artık borsayı biliyorlar ve riskleri 3-4 senede Fırsata çevirirler sıradan hissedar ÇEVİREMEZ SIRADAN BONO alanın da hayatı kaymış olur Sharon stone bile 550 milyon dolarım gitti Svg bankasında diyormuş ! Olay öyle basit bir olay değil Sharon STONE a acımayan bizim gariban ky ya mı acıyacak ! robot işlem ne bilsin Sharon stone stratejik al sat nedir nasıl yapılır düşünmemiş bile … borsa hariç hayatımda çek bile imzalamayı geç öğrendim demiş ama İQ zekası müthiş bir kadın 155 ama borsadan bi haber bir kadın çok üzüldüm severdim kendilerini ! Samimiyetle geçmiş olsun diyorum.
Ziraat Yatirim bu gidisle bankayi satın alacak![]()
İSCTr ve sisede en iyi alici
is yatirim ise Cuma ve Bugün satici kendi tahtasinda ,
Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Dürüstlük çok pahalı bir hediyedir ucuz insanlardan beklemeyin
Yer İmleri