Siyasi yazýlar yoðun bazý baþlýklarda güvenlik ve gerginlik çýkmamasý adýna ve emniyet amaçlý belli maksatlarla siliniyor , bu arada okudum denk geldi iþsiz güçsüz ve parasýz tipler de iþ bankasý yatýrýmcýsýna laf atmýþ bu borsa forumlarýnda .. ayýptýr arkadaþlar siz koþa vadeci kumarbaz olabilirsiniz de biz UZUN VADECÝ BANKA YATIRIMCISIYIZ . Beddua mý edeceksiniz bankalara neye niyet ettiniz öyle , þahsen bist bir 100, 5- 10 katý arasý kardayým ama zararým çoktur eski dönemlerde ve viop 2008 batýk nakilerimi de þükür çýkarttým bist 100 spot sayesinde , kara geçtim ben dolar bazý x2 katý razý olurum.
2 sene içinde oralara gideceðiz bu hisse nette çok bilmiþ ukala kiþiler var 25 tl dolar olacakmýþ ? Yok yasa tapun mu var ? 25 tl olacak diye mahkeme kararý mý var ? Ben derim 15 tl de olur kesinlik yok ama olur , dolar tl konusunda kimse kimseyle iddiaya da girmez , o cesaret yok arkadaþlar ama sallamasýna sallarlar !
Bu sene 2023 volatil sene bekleyen de var , beklemeyen de var ,bence tüm aþýrý uç beklentiler çöptür dengeli gidiþ olabilir , dolarý ve borsayý saçma sapan kýyaslamalar öngörülerle tahmin etmeye çalýþýyorlar . Bunu yapanlar da vaktiyle Prof bilim adamý edasýyla o üslup seviyesinde yorum paylaþan saygýn insanlar ..ama iþi gýr gýra vurmuþ gibi yorum yazmaya baþladýlar ,garipsedim …
Demek aracý kurum çalýþaný filan bu insanlar veya daytrader !!!
Hisse net uzun vadeci yaptýrýmcý Ereðli ve bankalarda vardýr bazý 3-4 sanayide de olabilir gerisi Kýsa vade yatýrýmcýsýdýr .
Lütfen poz göre yorum yazmayýn ,gayri bilimsel yorum yazmayýn ,ben bankalar ucuz demiyorum, 50 senelik borsacýlar ve bilim bunu diyor keyfi yorum yazmýyorum .
Dolarýn yönü borsaya baðýmlý deðildir . Yabancý yatýrýmcý 10 bin puan üstü taþýyacaðý borsayý 3800 veya 4500 düþüreyim alayým demez . Hele dolar 25 tl olsun ordan dolar satarým ordan da % 25 kar ederim demez.
Bist 100 ise. 10 bin puana kadar uçacak ve aþacak da dolar rallisi söz konusu olur , bankalar 3 ila 4 kat artacak , bu olsun diye 60 gün süre veren yok zaten )))) olacak yabancý zaten o 3-4 kat için gelecek bist 100 . Bakmýyorum öyle bakkal hesabý þark kurnazý yorumlar var ki Yabancý yatýrýmcý fonda çalýþan arkadaþým var net adam YTD borsada hedefin 600-1000 dolar olduðunu bu sene anlayacaðýz umarým Ytd.
Yabancý yatýrýmcýlarla konuþtum dedikleri þunlar:
Biz UCUZLUÐA BAKARIZ DOLAR SPEKÜLATÖRÜ Deðiliz pahalý dolar satmak anlamsýz diyelim sattýk 3 aya dünyada kriz çýktý dolar /tl de 2 misline çýktý feci bir zarar yazarýz deðil mi bu riski dolar tl ile okumak yanlýþtýr diyorlar . VEYA ne deniyor yabancý ucuz endeks görmek istermiþ KOCA BÝR YALAN BU .. ucuzluðu yerli spekülatörler daha çok arzu eder 3-5 fazla kazanalým aç gözlülüðü var çünkü yerlilerde …
Yabancýlar buna da karþýymýþ : yerliler önden borsayý satsýnlar ucuzlasýn AMAÇ BÝST 100 ucuza almak , daha çok kar ederiz mantýðý minör amatör yerli aracý kurum iþi diyorlar , Türk aracý kurumlarý çaylak ise bunu da yabancý sermaye diyorsa bi düþünmek lazým .
Yabancý Borsa ve Hisse Ucuzluðuna potansiyeline büyüme gücüne hatta temettü potansiyeline de UZUN VADELÝ Bakar gerisi lafý güzahtýr uydurma aksiyon beklentileridir .

Alýntý yaparak yanýtla

Yer Ýmleri